Türkiye’de kalmak mı gitmek mi?

şirket evi falan karşılamıyor mu? bizde eşimin işi nedeniyle yurtdışında yaşadık. şimdi eşim yine ev kuruyor orada, yanına taşınacağız bi aksilik olmazsa. ama ev(eşyalı), araba yılda hepimize 2 bilet veriyorlar, bunlar genelde fiks oluyor. buradaki düzeninize dokunmayın 1 yıl kalsın herşey. sonra baktınız işler yolunda ondan sonra satıp savarsınız arabayı falan.
hangi ülkeye gideceksiniz bilmiyorum ama 4500 maaşla avrupada geçinemeyeceğiniz ülke yoktur bence. ülkemizdeki 4500 gibi düşünmeyin, etin kilosu orada 100 euro değil.

neden estonya merak ettim:)

Şöyle, tech şirketleri ve girişimcileri için Estonya çok çok avantajlı. Şirket açmak isteyenlere vergi indirimi var, ayrıca e-vatandaşlık diye bir uygulaması var vergi, çalışan maaşı, ödeme yapma, ödeme alma, fatura kesme her şeyi online olarak yapabiliyorsun. E-vatandaşlık gerçekten şahane, Estonya'da bedenen yaşamak zorunda olmadan işini yürütebiliyorsun. Gayet modern bir ülke, çalıştırmak istersen çok iyi mühendisler var, Talinn ayrıca çok şeker bir şehir Almanya mesela tonla kağıt işi, vergi dairesi, bankası, bürokratik işleri... tonla kağıt tonla prosedür berbat yani. Estonya bu konuda daha dinamik ve digitalleşmiş.

vay iyimis

Bu konularda senin yorumlarini arıyorum bu hususta uzman sensin gözümde MissCherryBlossom

hangi ülkeye gideceksiniz bilmiyorum ama 4500 maaşla avrupada geçinemeyeceğiniz ülke yoktur bence. ülkemizdeki 4500 gibi düşünmeyin, etin kilosu orada 100 euro değil.

İnsanlarımız enflasyona hayat pahalılığına maalesef alıştığı için 4500euronun değerini anlatmak çok zor. Ben aileme kazandığım parayı açıklarken mesela aileme çoğu üniversite mezunu max 2000-3000 euro bandında kazanıyor demiştim karşılaştırmaları için. O zaman 5000euro kazanıyordum yani maaşlı çalışan olarak o parayı tutturmak çok zor, bizim eyalette kazanan az insan var demiştim. Birkaç yıl önce bir aile dostunun burda yaşayan oğlu talip olmuş, annesi ne kazandığımı sormuş. Annem de 5000euroyu az zannediyormuş, karşı tarafa öylece 5000TL gibi sanıp söylemiş. Karşı tarafın anne de bizim oğlan o kadar kazanmıyor senin kız ne iş yapıyordu demiş Sonra geri oldular tabi kadın anneme bu konuyu bir daha açmamış

Son düzenleme:
Ankara Anlaşmasi ile İngiltere’ye gidecek olan üye misiniz... şu Avrupa’nın anahtarları bende olsa da girmek isteyen herkesi gönderebilsem. %76 giderim cevabı var an itibarıyla. Neyi bekliyorsunuz ki, bence hemen göçü göbeleği toplayın. Gönülsüz yapılan işten hayır gelmez demişler yani gönlü olmayan durmasın...

Şirket taşınma masraflarini karşılamıyor mu ? İmza bonusu diyorlar sanırım.

Hanımefendi neden öyle birşey söylediniz merak ediyorum. Yorumları okurken gözüme takıldı da cidden sormak istedim.

Bu tip konularda ortalık çabuk karışıyor ondan bence ... bir üye çıkıp biz çok iyi geçiniyoruz siz şükürsüzsünüz diyor, diğer üyeler delleniyor sonra ortalık toz duman gelsin banlar

Bu tip konularda ortalık çabuk karışıyor ondan bence ... bir üye çıkıp biz çok iyi geçiniyoruz siz şükürsüzsünüz diyor, diğer üyeler delleniyor sonra ortalık toz duman gelsin banlar
Malesef öyle artık göz ardı et diyorum o tarz kişileri okumaya değmez herkese tavsiye ederim

Öyle galiba. Çocuk büyüteceksem yurtdışına giderdim. Avrupa bu konuda daha titiz. Oradaki gençler daha rahat yaşıyor. Yanlış anlaşılmasın,vatanımı seviyorum. Ama keşke vatanım da beni varlığımla farklılıklarım ile sevseydi.

Ben diş hekimiyim kendi kliniğim var iyi para kazanıyorum. Ona rağmen Geleneksel bir insan olmasam ve diploma denkliğim olsa hiç düşünmez giderdim. Ne kadar kazanırsanız kazanın Herşey ateş pahası. Dün makaron aldım hem de lüks bir pastane falan değil. Kilosu 120 TL şaka gibi. Süt ya litresi 7 TL Almanya’da 5 litresi 7 eurodur muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…