Türkiye’de kalmak mı gitmek mi?

Önden eşiniz gitsin bence o orada düzen oturtunca siz de istifa eder yanına gidersiniz hem aniden tek maaşa düşmezsiniz. Bebek için de acele etmeyin. Bebeği şimdi dogurursaniz birden ülkenin yabancusi olarak kalitsiniz önce oranın dilini öğrenin

Soylediklerinizde elbette haklisiniz. Ancak yurtdisina gittigimde ulkemdeki sorunlari gormezden gelebilecegimi dusunmuyorum. Kendim yasamiyorsam ailem bu ulkede bu sorunlari yasiyor olacak. Yurtdisinda birkac sene kaldim, pek cok yabanci yakin arkadasim da var. Benim tecrubeme gore tum bu on yargilar da pesimde gelmisti, ben insanlarin gozunde iyi bir Turktum. Yani normal bir insan olmam onlara gore iyi Turk olmamdan kaynaklaniyordu.

Cok kisisel bir mesele, kisaca ben boyle dusunuyorum. Siz de gitmeyi en dogru secenek olarak goruyor olabilirsiniz. Sizin icin en iyisi herkes icin en iyisi demek degil. Herkesin kendi karari.

Benim o kadar vaktim yok, youtubedaki insanları takip edeyim. hanımefendinin imkanlarına sahip olsa kira geliri, düzenli bir iş ve gelir gibi bir an düşünmeden gelecek insanlardan bahsediyorum.
Keşke kk dışında bazı şeyler içinde biraz vaktiniz olsa... en azından biraz ekonomi haberi takip eder, belki biraz yurtdışı ile ilgili araştırmalar yapardınız. Ve belki o insanların aslında gelmediklerini, hepsinin lafta kaldığını görürdünüz.

Bir dakika bile durmaz giderdim ben.Esimin de benim de gelirlerimiz gayet iyi Allah'a şükür.Evimiz var,arabamız var.Biseyimizden eksik kalmioruz şükürler olsun.Ama hayat sadece bu değil.Hayat yasadigin ülkenin adaleti,egitimi,insanların birbirine saygısı,inanca saygısı,cinsel kimliklere saygısı,çocuğa saygısı,hayvana saygisi ve daha pek çok sey anlamına da gelir.Hamileyim ve doğumu Amerika'da yapmayı planlıyoruz Sırf çocuğa pasaport alıp o vasitayla Amerika'ya yerlesebilmek için.Avrupa da harika bı seçenek.Ben mesela Almanya'yı çok sevdim.Hem fiziki olarak muhteşem bı ülke hem de kültür,karakter,sosyalite ve insan olarak bizden fersah fersah ilerdeler bana kalırsa.

Benim o kadar vaktim yok, youtubedaki insanları takip edeyim. hanımefendinin imkanlarına sahip olsa kira geliri, düzenli bir iş ve gelir gibi bir an düşünmeden gelecek insanlardan bahsediyorum.
Düzenli işe arabalara kira gelirine de sahibiz pandemi de alamasakta ama geçinemiyoruz yalan mı söyleyelim. Yiyecek alacak paramız var faturalarımızı ödüyoruz geçinmek buysa. 3 kuruş birikimimiz var 1 sene koleje çocuk göndersem bir de tatil yapsam iyi bir otelde sıfıra düşeceğim. Evet evet çok mutluyuz düzenli gelirimiz var diye sormayın

@_Olivia paylaşmıştı. 25 euro ile sepeti doldurdu. Bozuk paralarla ıspanak, domates sosu aşmıştı.

Ekonomiyi takip ediyorum nekadar gösteriş meraklısı insanlar var memleketimizde onu alım bunu yapım derken hava nasıl atım öyle oluncada maddiyat zaten yetmez.

ben zaten öznel düşüncelerimi yazdım, kesin doğru bu demedim. kendi ihtiyaçlarımı karşılamak benim doğrum dedim. gitmek için tek motivasyon para-geçim derdi değil maalesef, bunu ekledim önceki mesajınıza. iyi forumlar.

Ekonomiyi takip ediyorum nekadar gösteriş meraklısı insanlar var memleketimizde onu alım bunu yapım derken hava nasıl atım öyle oluncada maddiyat zaten yetmez.
Şaka misiniz gerçekten? Yahu market falan da mi gezmiyorsunuz? Evine ekmek götüremeyen, herşeyden kısıp yoksulluk sınırının çok altında yaşam mucadelesi veren insanlar var. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı Nisan 2021 verilerine göre 2767 TL, yoksulluk sınırı 9013 TL!!! Kısaca bu ülkede asgari ücret alan milyonlar açlık sınırının bir tik üstünde yoksulluk sınırının çok altında yaşıyor. Siz gösterişten dem vuruyorsunuz.

Ben de kendimiz icin en iyisi neyse onu yapmaliyiz diye belirttiginiz icin bu sekilde yanit verdim. Yoksa ben de kendi oznel dusuncemi paylasmistim. Benim icin de tek kriter gecim derdi degil. Iyi forumlar.

İmkanınız varsa durmayın gidin. Ben hiç yurtdışında yaşamadım ama hem tatil hem de iş için yurtdışına çok gittim. Avrupa ülkesi ise kesinlikle gidin. Bizden fersah fersah ilerideler. Bundan üç sene önce iki konferansa katılmam gerekti. Biri Avrupa ülkesi diğeri ise Ortadoğu ülkesindeydi. Avrupa ülkesinde resmen güzelleştim çünkü huzur vardı ve uzun sürede kalmadım. Bir hafta arayla Ortadoğu ülkesindeydim. Daha ilk gün stres mideme vurdu ve hastanelik oldum. Allahtan yalnız değildim de başıma iş gelmedi.

Aaaa geldiginde alo de goruselim

Konuyla doğrudan ilgisi yok ama yurtdışında yaşayanlar yazdığı için sormak istedim. Çok merak ediyorum. Özellikle Avrupa ülkelerinde Türklere 2.sınıf insan muamelesi yapılıyor mu? Örneğin Almanya’nın Suriyelisi biz miyiz? Yanlış anlaşılmasın, teşbihte hata olmaz. Yalnızca fikrinizi merak ettim. Belki konu sahibinin farklı bir açıdan bakmasına da yardımcı olur.

bu çok güzel bir soru ben de bundan biraz çekiniyorum. Ne yazık ki geçmişte Türkler kötü bir şöhret bırakmış sanki. Biz de oturacağımız semte bakarken, belki beni kınayacaksınız ama, Türk veya herhangi bir göçmen mahallesi olmasın, mümkün olduğunca oranın yerlilerinin olduğu semtler olsun diye düşünüyoruz. Hem güvenlik hem sosyal çevre hem de çocuk olduğunda gideceği kreş/okul anlamında. Böyle düşünmemiz acı ama ne yazık ki bu semt belirlerken önemli bir kriter olacak. Umarım toplum kötü şöhretli Türklerle aynı kefeye koymaz bizi

Her normal insan kadar milliyetçiyim. Vatanımı toprağımı insanımı en abuk geleneklerimizi en saçma adetlerimizi seviyorum, kendimi onlardan ayrı tutmuyorum ve ben tüm güzellik ve abukluklarıyla Türküm. Bundan da gocunmuyorum. Fakat en başına dönseydik ve doğacağım, vatandaşı olacağım ülkeyi seçme şansım olsaydı Türkiye’yi seçmezdim. Daha demokratik, insan haklarına saygılı, ahlaklı, namuslu yöneticilerin olduğu, hukukun eğitimin 2021 yılında düzelmeye muhtaç olmadığı bir ülkede yaşamak isterdim. Hobilerim de fobilerim de batı kültürüne çok uygun olmakla beraber bu saatten sonra ben başka ülkede yapamazdım. Millet kodu başka birşey. O kod benim ruhuma işlemiş. Başka ülkeye gitsem mis gibi ayak uydururum ama bu saatten sonra sıfırdan yeni bir kodla kodlanamam. Dış siyaset başarımız ortada. Bizi fakir Ortadoğu haklarından başka seven dünya vatandaşı yok. Kimse kollarını açmış sizi beklemeyecek. Kendinizi kabul ettirmeniz önyargıları yıkmanız gerekecek. En azından benim buna enerjim yok. Aynı enerjiyi Türkiye’de ailemle ve sevdiklerimle zaman geçirerek harcamayı tercih ederim.
Fakat bu radikal değişikliği yapabilme gücünü gösteren, direnenlere de saygım sonsuz.

Benim bir arkadaş var oda geldi iki sene önce ama o okadar almıyor . Zaten o kadar alda yerlileri olay çıkartırdı , kendi vatandaşları almıyor başka ülkeden gelen nasıl alıyor diye
ben de bunu yazacaktım.
4000 küsür euro falan bunlar bence hayal. hemen gider gitmez bu kadar para vermiyorlar 2018 de danimarka ya gitmiş mühendis aile dostumdan biliyorum. . verirlerse haklı olarak yerlileri ayaklanır adil değil. zamanla olur orasına bir şey diyemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…