- 16 Eylül 2017
- 7.438
- 13.760
- 248
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
-
Önden eşiniz gitsin bence o orada düzen oturtunca siz de istifa eder yanına gidersiniz hem aniden tek maaşa düşmezsiniz. Bebek için de acele etmeyin. Bebeği şimdi dogurursaniz birden ülkenin yabancusi olarak kalitsiniz önce oranın dilini öğreninTürkiye’de çocuk olunca çalışmaya devam ederdim ücretsiz izin alırdım sadece
Bakıcı artı anneanne desteği düşünüyordum şimdi orda böyle bir durum olmayacak 3 yaşa kadar sanırım ben bakarım (ya da belki çocuk yokken bunu düşünmek için erken)
Soylediklerinizde elbette haklisiniz. Ancak yurtdisina gittigimde ulkemdeki sorunlari gormezden gelebilecegimi dusunmuyorum. Kendim yasamiyorsam ailem bu ulkede bu sorunlari yasiyor olacak. Yurtdisinda birkac sene kaldim, pek cok yabanci yakin arkadasim da var. Benim tecrubeme gore tum bu on yargilar da pesimde gelmisti, ben insanlarin gozunde iyi bir Turktum. Yani normal bir insan olmam onlara gore iyi Turk olmamdan kaynaklaniyordu.kendinizce haklısınız söylediklerinizde. ben çalışmıyorum, eşim trde çalışırken 20bin bandında maaş alıyor. yurtdışında çalıştığı zaman ülkeye göre değişiyor ama 6-7bin civarı oluyor maaşı. türkiyede çalışırken ek geliride oluyor muhakkak. standartımız aynı oluyor, çok lüks bir yaşam değil ama ay sonunu zor getiriyoruz derdimiz olmuyor.
bu koşullarda ben ydışını tercih ediyorum çünkü okul çağında bir çocuğum var eğitim sisteminin hali ortada. hukuk desen öyle birşey kalmadı. insan sadece geçinebilmek için yaşamıyor bu hayatı, bizim güzel ülkemiz bu gerçeği unutturdu bize. biri yolda yürürken şort giydim diye beni dövmeye kalkmasın, öyle bir şey yaparsa cezasız kalmasın istiyorum. kim neye inanıyorsa inansın, ne ben onlara karışayım ne onlar bana karışsın. her gün sosyal medyada öldürülen kadınların çetelesinin tutulmasından rahatsız olanların azınlık olmamasını istiyorum, bu liste uzayıp gidiyor maalesef. maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde ilk basamakta kalıp çok şükür demek bana yetmiyor. bu düzeni değiştirmeye muktedir değilsem ve gidebiliyorsam gitmeyi tercih ediyorum ben. bu hayata bir kere geliyoruz, kendimiz için en iyisi neyse onu yapmak için çabalamalıyız.
Keşke kk dışında bazı şeyler içinde biraz vaktiniz olsa... en azından biraz ekonomi haberi takip eder, belki biraz yurtdışı ile ilgili araştırmalar yapardınız. Ve belki o insanların aslında gelmediklerini, hepsinin lafta kaldığını görürdünüz.Benim o kadar vaktim yok, youtubedaki insanları takip edeyim. hanımefendinin imkanlarına sahip olsa kira geliri, düzenli bir iş ve gelir gibi bir an düşünmeden gelecek insanlardan bahsediyorum.
Düzenli işe arabalara kira gelirine de sahibiz pandemi de alamasakta ama geçinemiyoruz yalan mı söyleyelim. Yiyecek alacak paramız var faturalarımızı ödüyoruz geçinmek buysa. 3 kuruş birikimimiz var 1 sene koleje çocuk göndersem bir de tatil yapsam iyi bir otelde sıfıra düşeceğim. Evet evet çok mutluyuz düzenli gelirimiz var diye sormayınBenim o kadar vaktim yok, youtubedaki insanları takip edeyim. hanımefendinin imkanlarına sahip olsa kira geliri, düzenli bir iş ve gelir gibi bir an düşünmeden gelecek insanlardan bahsediyorum.
Sen Rus vatandaşı değilmiydin ? Ben sanki öyle hatırlıyorumBen fransa vatandasi olmama ragmen yillardir türkiyede yasiyorum.
Kadina, sanata, hayvana saygi konularinda sınıfta kalıyor ama toplami degerlendirirsek burda daha iyiyim.
Ekonomiyi takip ediyorum nekadar gösteriş meraklısı insanlar var memleketimizde onu alım bunu yapım derken hava nasıl atım öyle oluncada maddiyat zaten yetmez.Keşke kk dışında bazı şeyler içinde biraz vaktiniz olsa... en azından biraz ekonomi haberi takip eder, belki biraz yurtdışı ile ilgili araştırmalar yapardınız. Ve belki o insanların aslında gelmediklerini, hepsinin lafta kaldığını görürdünüz.
ben zaten öznel düşüncelerimi yazdım, kesin doğru bu demedim. kendi ihtiyaçlarımı karşılamak benim doğrum dedim. gitmek için tek motivasyon para-geçim derdi değil maalesef, bunu ekledim önceki mesajınıza. iyi forumlar.Soylediklerinizde elbette haklisiniz. Ancak yurtdisina gittigimde ulkemdeki sorunlari gormezden gelebilecegimi dusunmuyorum. Kendim yasamiyorsam ailem bu ulkede bu sorunlari yasiyor olacak. Yurtdisinda birkac sene kaldim, pek cok yabanci yakin arkadasim da var. Benim tecrubeme gore tum bu on yargilar da pesimde gelmisti, ben insanlarin gozunde iyi bir Turktum. Yani normal bir insan olmam onlara gore iyi Turk olmamdan kaynaklaniyordu.
Cok kisisel bir mesele, kisaca ben boyle dusunuyorum. Siz de gitmeyi en dogru secenek olarak goruyor olabilirsiniz. Sizin icin en iyisi herkes icin en iyisi demek degil. Herkesin kendi karari.
Şaka misiniz gerçekten? Yahu market falan da mi gezmiyorsunuz? Evine ekmek götüremeyen, herşeyden kısıp yoksulluk sınırının çok altında yaşam mucadelesi veren insanlar var. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı Nisan 2021 verilerine göre 2767 TL, yoksulluk sınırı 9013 TL!!! Kısaca bu ülkede asgari ücret alan milyonlar açlık sınırının bir tik üstünde yoksulluk sınırının çok altında yaşıyor. Siz gösterişten dem vuruyorsunuz.Ekonomiyi takip ediyorum nekadar gösteriş meraklısı insanlar var memleketimizde onu alım bunu yapım derken hava nasıl atım öyle oluncada maddiyat zaten yetmez.
Ben de kendimiz icin en iyisi neyse onu yapmaliyiz diye belirttiginiz icin bu sekilde yanit verdim. Yoksa ben de kendi oznel dusuncemi paylasmistim. Benim icin de tek kriter gecim derdi degil. Iyi forumlar.ben zaten öznel düşüncelerimi yazdım, kesin doğru bu demedim. kendi ihtiyaçlarımı karşılamak benim doğrum dedim. gitmek için tek motivasyon para-geçim derdi değil maalesef, bunu ekledim önceki mesajınıza. iyi forumlar.
boş sevgi karın doyurmadığındandır belkiNe kadar da vatansever milletiz. Gözlerim yaşardı.
Aaaa geldiginde alo de goruselimHangi ülke Almanya mı?
Geldim açılın
Almanyaysa ve elinize vergiden sonra net 4500 euro kalıyorsa vınlayın çünkü 4500 euro çok çok büyük bir para, toplumun cogundan fazla kazanicaksiniz. Yani siz çalışmasanız bile, bebek olsa bile geçinirsiniz. Almanyada market fiyatları ucuz, o konuda hiç süpheniz olmasın. Kıyafetleri de Türkiyeden alırsınız. Net geçinirsiniz.
Siz çalışamayacksınız, ailesiz arkadaşsız hayata sıfırdan başlayacaksınız, Türkçe konuşamicaksınız, bunlar tabi ki sorun. Bence evi satmayın kiralayın, gidin bakın 1 yıl. Alışamazsanız dönersiniz.
Ben 8 yıldan sonra dönüyorum, çünkü maddi olarak tuzum kuru. Soguk havadan bunaldim, Turkce konusmak istiyorum, ailemi özledim. Uzaktan çalışıcam, vatandaşlık da alıyorum. Türk şirketinde çalışacak olsam asla dönmezdim, kesinlikle Türkiye içinde iş yapmayı düşünmüyorum. kendi şirketimi açarsam da Estonya düşünüyorum.
Dediğim gibi bence deneyin, deneyimleyin kaybedecek bir şeyiniz yok. Hangi şehir/bölge?
Ne bakimdan iyisinizBen fransa vatandasi olmama ragmen yillardir türkiyede yasiyorum.
Kadina, sanata, hayvana saygi konularinda sınıfta kalıyor ama toplami degerlendirirsek burda daha iyiyim.
bu çok güzel bir soru ben de bundan biraz çekiniyorum. Ne yazık ki geçmişte Türkler kötü bir şöhret bırakmış sanki.Konuyla doğrudan ilgisi yok ama yurtdışında yaşayanlar yazdığı için sormak istedim. Çok merak ediyorum. Özellikle Avrupa ülkelerinde Türklere 2.sınıf insan muamelesi yapılıyor mu? Örneğin Almanya’nın Suriyelisi biz miyiz? Yanlış anlaşılmasın, teşbihte hata olmaz. Yalnızca fikrinizi merak ettim. Belki konu sahibinin farklı bir açıdan bakmasına da yardımcı olur.
ben de bunu yazacaktım.Benim bir arkadaş var oda geldi iki sene önce ama o okadar almıyor . Zaten o kadar alda yerlileri olay çıkartırdı , kendi vatandaşları almıyor başka ülkeden gelen nasıl alıyor diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?