- 23 Ağustos 2020
- 6.698
- 12.650
- 198
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
-
evet haklısınız.aşırı ingiltere hayranlıkları var .gerisini yazmayacağımHerkesin görüşleri farklı olabilir, ben de böyle düşünmekte maalesef bir sorun göremiyorum :)
Mühendis maaşı 4500 euro muEşim mühendis ben de ekonomi mezunu
dışardan yani Türkiyeden gidenler alıyor hadibea komşumda alıyor o civar.Mühendis maaşı 4500 euro mu? burda bile en yüksek mühendis okadar kazanmıyor .
almanyada sütün litresi 79 cent, organik taze süt 1€Ben diş hekimiyim kendi kliniğim var iyi para kazanıyorum. Ona rağmen Geleneksel bir insan olmasam ve diploma denkliğim olsa hiç düşünmez giderdim. Ne kadar kazanırsanız kazanın Herşey ateş pahası. Dün makaron aldım hem de lüks bir pastane falan değil. Kilosu 120 TL şaka gibi. Süt ya litresi 7 TL Almanya’da 5 litresi 7 eurodur muhtemelen.
Ev için sürekli değil de tek seferlik taşınma desteği artı araba veriyorlarşirket evi falan karşılamıyor mu? bizde eşimin işi nedeniyle yurtdışında yaşadık. şimdi eşim yine ev kuruyor orada, yanına taşınacağız bi aksilik olmazsa. ama ev(eşyalı), araba yılda hepimize 2 bilet veriyorlar, bunlar genelde fiks oluyor. buradaki düzeninize dokunmayın 1 yıl kalsın herşey. sonra baktınız işler yolunda ondan sonra satıp savarsınız arabayı falan.
hangi ülkeye gideceksiniz bilmiyorum ama 4500 maaşla avrupada geçinemeyeceğiniz ülke yoktur bence. ülkemizdeki 4500 gibi düşünmeyin, etin kilosu orada 100 euro değil.
Benim bir arkadaş var oda geldi iki sene önce ama o okadar almıyor . Zaten o kadar alda yerlileri olay çıkartırdı , kendi vatandaşları almıyor başka ülkeden gelen nasıl alıyor diyedışardan yani Türkiyeden gidenler alıyor hadibea komşumda alıyor o civar.
İnsanlarımız enflasyona hayat pahalılığına maalesef alıştığı için 4500euronun değerini anlatmak çok zor. Ben aileme kazandığım parayı açıklarken mesela aileme çoğu üniversite mezunu max 2000-3000 euro bandında kazanıyor demiştim karşılaştırmaları için. O zaman 5000euro kazanıyordum yani maaşlı çalışan olarak o parayı tutturmak çok zor, bizim eyalette kazanan az insan var demiştim. Birkaç yıl önce bir aile dostunun burda yaşayan oğlu talip olmuş, annesi ne kazandığımı sormuş. Annem de 5000euroyu az zannediyormuş, karşı tarafa öylece 5000TL gibi sanıp söylemiş. Karşı tarafın anne de bizim oğlan o kadar kazanmıyor senin kız ne iş yapıyordu demişSonra geri oldular tabi kadın anneme bu konuyu bir daha açmamış
Taşınma konusunda ekstra para ve Belli bir destek olacak evet ama sürekli kira desteği olmayacakŞirket taşınma masraflarini karşılamıyor mu ? İmza bonusu diyorlar sanırım.
Demekki burası daha pahalı . Ben bir buçuk litrelik organik sütü yaklaşık 1,5 Euro’ya alıyorumalmanyada sütün litresi 79 cent, organik taze süt 1€
Kira desteği işsizler icin var , çalışanlar icin degil .Taşınma konusunda ekstra para ve Belli bir destek olacak evet ama sürekli kira desteği olmayacak
eşi çocuğu burada kendi tek gitti elli bin üstü alıyor demişti yaklaşık o da 8 ay falan oldu diyeli.tecrübeli mühendislere veriyorlar o parayı yoksa gitmezler kiBenim bir arkadaş var oda geldi iki sene önce ama o okadar almıyor . Zaten o kadar alda yerlileri olay çıkartırdı , kendi vatandaşları almıyor başka ülkeden gelen nasıl alıyor diye
Ah ah zaten ülkenin en büyük sorunu enflasyon. Maaşlar ile satılan ürün fiyatları arasında dengesizlik. Ben pandemi öncesi 50 adet maskeyi 6 TL ye alıyordum şu an o kalite maske 25 TL oldu. Gene geçen sene 17 TL ye aldığım eldiven şu an 125 TL. Bu ülkede ne kadar kazanırsanız kazanın elinizde bir para kalmıyor.almanyada sütün litresi 79 cent, organik taze süt 1€
Onu kazanan senin akranın burada da azdır
Bendemi mühendis olsam acabaeşi çocuğu burada kendi tek gitti elli bin üstü alıyor demişti yaklaşık o da 8 ay falan oldu diyeli.tecrübeli mühendislere veriyorlar o parayı yoksa gitmezler ki
Dört senedir buradayım da benim gördüklerim hiç öyle değildi çok şükür. Ama genellememek lazım, herkes bir değil sonuçtaevet haklısınız.aşırı ingiltere hayranlıkları var .gerisini yazmayacağım
türkiye de olma da nerede olursan ol.geçinemiyoruz da son 2 yıldır özellikleBendemi mühendis olsam acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?