Türkiye’de kalmak mı gitmek mi?

Belcikadan yaziyorum
Aslinda bu konu hakkinda suraya sayfalar dolusi yazabilirim ama elimden geldigi kadar kisa kesicem

Burada dogmadim ama kucukken geldim, okulumu egitimimi burada tamamladim

Is hayatina atilana kadar hep "irkci belcikalilar" diye tanitildi ailem akrabalarim tarafindan.

Ben bunu kesinlikle onaylamiyorum
Bugune kadar bir cok devlet dairesinde calistim, bakanlik, yabancilar ofisi, hastane. Hic birine torpille girmedim. Kendi cabamla girdim. Beni ise alan Belcikalilar irkci olsaydi giremezdim demi

Burasi duzen, kural, disiplin ulkesi. Resmi islemlerde sana 7 kagit sorduysa 6 kagitla veya 8 kagitla gelmiceksin. Ama bunu bizim turkler anlamiyo "hih gordunmu isimi yapmadi pis irkci..." adam 25yildir burada ulkenin resmi dilini bilmiyor ama vatandasligi almis

Bu konuda kendi anne babamada cok kizarim mesela
Ulkenin butun haklarindan faydalan, issiz kal, issizlik maasi, hasta ol saglik sigorta maas yatirsin. Cocuk parasi burs parasi su parasi bu yardimi herseyi biliyoruz cok sukur ama ulkenin dilini bilmeyiz sonrada resmi dairedeki kadin hafif sinirli cvp verince irkci.

Ben bile bir turk olarak okadar sinir oluyorum ki boyle seylere, adamlar irkci degil kuralci, ulkede yasayip ben belcikaliyim demek icin vatandasi olduysan ulkenin dilini bil en azindan.

Ben burada turklerin cok oldugu bolgelerde takilmayi sevmiyorum acikcasi. Kendimi belcikalilarin icinde daha rahat hissediyorum. Tesetturluyum ustelik, hic bir isyerimde turkum diye yabanciyim diye saygisizlik gormedim.

Herhangi bir ortamdada basima gelmedi.
Haaa hicmi yok elbette vardir, e napalim kesip oldurelimmi. Birakacaksin kendi haline.

Çok sevindim bunları okuduğuma. Kuralcılık konusunda haklısınız, bizde kervan yolda dizilir, 3e 5e bakılmaz gibi pek çok kalıp sözden bellidir zaten

Çok sevindim bunları okuduğuma. Kuralcılık konusunda haklısınız, bizde kervan yolda dizilir, 3e 5e bakılmaz gibi pek çok kalıp sözden bellidir zaten
Bugunden ornek verim'size. Genelde guzel Havalarda takildigimiz parklar piknik alanlari vardir. Ama bugunki yere 2.gidisimiz,parmakla sayilir "yabanci kokenli" vardi (yani turk arap vs)
Inanin ortalik okadae temiz duzenli Fiyatlari ucuzki. Insanlar guler yuzlu sevecenler. Yururken selam verip Geciyolar, dusunun irkci olan insanlar neden size selam versin neden gulumsesin.

Sen ortami bozarsan pisletirsen ustune bide kaba saba olursan kim seni severki, sonrada irkci etiketi yapistirirlar.

Ustelik yurtdisinda soyle bisede var, klas farki yoktur.

Tabiki bi doktor avukat benden daha zengindir ama koskoca doktorun elinde siradan 5yil'once cikan bi tlfn olabilir bu cok dogal bise.

Turkiyedeki gibi yeni cikan tlfnu alinca zengin havasi yaratiyo olmuyosunuz.
Siradan yasamayi secen insanlar.
Onlarda bizim gibi turkiyenin marketlerinin ismini kullanicam buradakileri bilmediginiz icin, bim, a101 veya dah1 ucuz marketten alisveris yaparlar. Sirf zengin gorunmek icin en pahali seylerle takinmazlar.

Daha dun okul sistemini konusuyoduk esimle
Ben burada okudum esim Turkiyede
Inanin Turkiyede durumum cok iyi, zengin bir hayat surecegimi bilsem mecbur kalmazsam cocuklrim icin gelmeyi istemem. Egitim sistemi cok kotu.
Burada lise mezunu olarak 1600 euro maasa ise girer saygi gorurken istedigin an istedigin bolumu istedigin unif de okuyabilirsin.

5haftaligina dolu dolu euroyla geliyoruz doyuyoruz cok sukur. Hersey keske maddi olsa.

Biliyorum tatlım , daha önce zorluklarını anlatmıştın. Ama bazıları youtube den ünlülere özenip köye yerleşin , orda ekin biçin geçinin diye atıp tutuyor işte

Abim yapacak bu yaz . Arsa babamın arsası yani en az 200 bin lira oraya vermek zorunda degil ama ev icin 450 bin demişler . Tabi biraz villa tipi ev ama normal tek katlıda olmuyor zaten . Alt katında ambar vs gerekli muhakkak .

Haa sunuda goz onunde bulundurun
Diger yorumlarda dedigim gibi hangi ulkeye hangi sehirde kalacaksiniz onada bagli ama metropol bisehirse evler Turkiyedeki gibi buyuk degil
Belcikanin basketinde yasiyorum 86metre kare 2+1, 3metre kare balkonum 5metrekare koridorum oldugu icin cok sansliyim hatta zenginim Hahah
Cunku evler cok kucuk ve bicimsiz, mimarisi kotu. Banyo tualete mutfakdan geciyosun mesela veya oglunuz gece wcyz gidecekse kari koca yattiginiz odadan gececek.
Araba fiyatlari turkiyeye kiyas yaparsak cok komik. 5bin euroluk bi arabam var yani 50bin tl eder. Soylenilenlere gore 170bin tl ediyomus arabam.
Ama yillik 600 euro vergisi, 300 euro sigortasi var. Bunlar sart yani turkiye gibi amaaan yaptirmasam bise olmaz 3 5 gunden diyemezsiniz. Arabaniza el koyarlar buda size bi ders olur

Abim yapacak bu yaz . Arsa babamın arsası yani en az 200 bin lira oraya vermek zorunda degil ama ev icin 450 bin demişler . Tabi biraz villa tipi ev ama normal tek katlıda olmuyor zaten . Alt katında ambar vs gerekli muhakkak .
o paralarda yetmiyor demek cıks ben şehirde kalayım daha iyi

ben de arabama 4 bine yakın vergi ve kasko ödüyorum.değiştiremediğim içinde sevmeyerek biniyorum.Almanyadaki kuzenlerim bm.... mer......s e rahatlıkla biniyor ama

Buradaki maddi durumunuz kötü olsaydı gidin derdim ama iyiymiş genele bakarsak. Ben olsam gitmezdim bebek düşünüyormuşsunuz bilmediğim yerde hamilelik doğum vs bilemedim zor olabilir inşallah hakkınızda en hayırlısı olur

Sigorta aylık fiyatımı bu kadar ?
eski evlerin mimarisinin kötü olduğunu bende duymuştum. Hatta evler genelde 100 küsür yaşında oluyormus . Ama dayanıklı ve güvenilir şekilde oturulacak durumda . Gerçi benim evimde oldukça yaşlı , 1959 doğumlu . Yeni evler ise çok güzel ama çok pahalı oluyormus :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…