- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
-
Harbiden Türk aile yapısı öyle. Gençlere sorumluluk vermiyoruz. Evlenecek yasa geliyorlar hatta evleniyorlar ama hala gözleri ailesinin cebinde falan. Tabii bunun başka sebepleri de var ama öyle yapmayana kötü anne, baba deyip baskı kuranlar var falan. En azından böyle şeyler yaşamaz konu sahibi. Bence de fırsatı varsa gitsin hemen.Konularin çoğu bizim türklerin aile sevdasi dili belasi allah askina zaten akrabasan dost olmaz ailenide özledikçe gelirsin yeter ne aile bagimlisi insaniz yaa türk aile yapisi zaten en buyuk depresyon
Ne yazık ki öyle. Ülkece öyle bir duruma geldik ki artık insanımız hayatta kalabilmeyi yaşamak sanmaya başladı.Ayrıca ben olsam kesinlikle giderdim. Yavaştan mesleğim konusunda kendimi geliştirmeye başladım bile, yolunu yapıyorum yani. Türkiye'de geleceğim belirsiz, burada 1000 birime aylık mutfak alışverişimi zor yaparken Avrupa'da 25 birime (25x4:100 birim) haftalık alışverişini yapıyor insanlar. Birisi de herşeyi isterseniz tabiki para yetmez demiş, e napalım ot gibi mi yaşayalım? Hayat sadece yemekten içmekten uyumaktan çalışmaktan ibaret değil, insanlar emeğinin karşılığını almak istiyor, harcadığı emeğe göre daha iyi hayat standartlarında yaşamak istiyor, bu da suç oldu ne komik. Hayata ne kadar dar bakan insanlar var.
Yo sigorta arabanin beygirine gore 3 ayda bir veya 6ayda bir odenebiliyorSigorta aylık fiyatımı bu kadar ?
eski evlerin mimarisinin kötü olduğunu bende duymuştum. Hatta evler genelde 100 küsür yaşında oluyormus . Ama dayanıklı ve güvenilir şekilde oturulacak durumda . Gerçi benim evimde oldukça yaşlı , 1959 doğumlu. Yeni evler ise çok güzel ama çok pahalı oluyormus :/
sassy sen türkiyede cok farkli bir statüdesin.Yüzde 10 (belki de daha az) kismin yasadigi sosyo ekonomik sartlara sahipsin.O yüzden senin degerlendirmeni bu konu icin referans almamak lazim.Senin kosullarinda yasasam ben de muhtemelen dönmek isterdim.yani yurt disinda da okuyabilir tabi universiteyi, ben turkiyede kaldigi senaryoyu dusundum. bilmiyorum turkiyede iyi bir egitim alabilecekse, duzgun bir cevresi olacaksa cocuk icin gitmek mantikli degil.
ben amerikada yasiyorum ama master bittigi an turkiyeye donecegim. avrupa daha insancil tabi ki amerikadan.
sadece sunu soyleyebilirim yalnizca maddi kaygi icin verilecek bir karar degil.
Nerde nasil yasadigina göre degisiyor.Türklerin cogunlugu türklerin yogun oldugu yerlerde yasiyorlar.Bazilari türkiyedeki insanlardan daha da tutucu, disa kapali oluyorlar.burda da türkiyede oldugu gibi görünüse önem veriyorlar.Az kazanmalarina ragmen pahali arabalardan vazgecmiyorlar.Bir cok türk erkegi de oldukca maco.Konuyla doğrudan ilgisi yok ama yurtdışında yaşayanlar yazdığı için sormak istedim. Çok merak ediyorum. Özellikle Avrupa ülkelerinde Türklere 2.sınıf insan muamelesi yapılıyor mu? Örneğin Almanya’nın Suriyelisi biz miyiz? Yanlış anlaşılmasın, teşbihte hata olmaz. Yalnızca fikrinizi merak ettim. Belki konu sahibinin farklı bir açıdan bakmasına da yardımcı olur.
Kuraklik cok ciddi bir problem.Sadece türkiye`de degil tüm dünyada.Insanlar bilincsizce tüketmeye devam ettigi icin daha da kötü olacak.Türkiye de sonuclari simdiden cok agir hissedilmeye basladi.Ülkenin politikasi da bunu destekledigi icin kötü zamanlar bizi bekliyor.Ne zaman türkiye`ye gelsem sicaklik ve kurakliktan dolayi cok endiselenip tatilin tadini cikaramiyorum.An itibarıyla 42 ilin tarım arazilerinde ağır kuraklık var dedi devlet. Ekilen ürünler heba olmuş. Köydekiler kara kara düşünürken bir de biz mi köye yerleşelim?
Boşver aşkiletam kim. Ne yaparsa yapsın.. Ünlülerin parası çok eğlence amaçlı yapıyorlar 2 gün kalıp gidiyorlarBiliyorum tatlım , daha önce zorluklarını anlatmıştın. Ama bazıları youtube den ünlülere özenip köye yerleşin , orda ekin biçin geçinin diye atıp tutuyor işte
Aslında biz ikna olmuş durumdayız da işte biraz yüreklendirilmeye ihtiyacım vardı bi de 4500 Euro çift kişi için az para değili duymaya. Sanırım ikna olduk14 sayfa kk hanımları yorum yapmış
kesin gitmen için seni ikna etmişlerdir ,
benim türk aile yapısından kastım belli bi yasa gelince yada evlenince anamda olsun babamda olsun sürekli birliklte olalım ulan niye evlendin o zaman derim ben burdaki kadınların cogu bu konuyu acıyo haftada 3 kaynanasında duran kızlar kaynanasına sürekli yemek temizlik yapan gelinler ooooHarbiden Türk aile yapısı öyle. Gençlere sorumluluk vermiyoruz. Evlenecek yasa geliyorlar hatta evleniyorlar ama hala gözleri ailesinin cebinde falan. Tabii bunun başka sebepleri de var ama öyle yapmayana kötü anne, baba deyip baskı kuranlar var falan. En azından böyle şeyler yaşamaz konu sahibi. Bence de fırsatı varsa gitsin hemen.
İnanamıyorum burada o kadar yurtdışı tanıtımı yapılmasına, gurbetçiliğin özendirilmesine.. Hükümetten memnun olmayabiliriz ama burada maddi durumu iyi olana git başka ülkeye hizmet et diyorsunuz. Sözde vatanseverlik bu.. Zamanında herkes böyle düşünseydi bağımsızlığımızı bile kazanamazdık.
Başka ülkelere hizmet ederek kazandığı paralarla gelip Türkiye cennet demek de ikiyüzlülük..
Kuraklik cok ciddi bir problem.Sadece türkiye`de degil tüm dünyada.Insanlar bilincsizce tüketmeye devam ettigi icin daha da kötü olacak.Türkiye de sonuclari simdiden cok agir hissedilmeye basladi.Ülkenin politikasi da bunu destekledigi icin kötü zamanlar bizi bekliyor.Ne zaman türkiye`ye gelsem sicaklik ve kurakliktan dolayi cok endiselenip tatilin tadini cikaramiyorum.
Ama burada (almanya) da cok farkli degil.Insanlar bilinclenmeye basladi.Ama büyük üreticeler, sanayi cok güclü loby calismalari yaptiklari icin keskin adimlar atilamiyor.Herkes para kazanmanin derdinde.Güzelim dünyanin tüm kaynaklarini tüketmek üzereyiz.
ah ah keşke kelimesi kelimesine size katılmasaydım. ama gerçekler gün gibi ortada. ayçiçek yağında rekor fiyat diyorlar bu sene. ayçiçek tarlalarına toki yaparsanız ne olacaktıki. herkes öze, doğaya dönüyor, iyi hoşta gidip köye yerleşmiyorlarki zeytin ağaçlarını kesip kendilerine koca koca evler yapıyorlar. plansızlık zengin- fakir ayrımı yapmıyor bizim coğrafyamızda. sonuçlarını düşünen yok hiç.Kuraklık bence gelecek 10 yılın en en büyük problemi olacak, insanlar temiz su ve yiyecek için birbirini kıracak. Kimseyi üzmek istemem ama dünya bundan sonra böyle, kuraklık, virüsler, işsizlik ... zenginler kaynaklara ulaşacak, diğer insanlar sıkıntı çekecek, fakirler artık isyan mı edecek , zenginlere mi saldıracak bilmiyorum ama önümüzdeki 100 yıl genel olarak kaosla geçecek bence. İsviçre gibi zengin ve ufak ülkelerin kendilerini kurtaracağını ama Brezilya, İran, Afganistan gibi yozlaşmış, plansız ve fakir ülkelerin içsavaşlar ve isyanlarla çok kötü durumlara düşeceğini düşünüyorum.
Kuraklık genel problem, ama Türkiye'de daha da büyük bir problem çünkü yönetimin taktığı yok. Ülke yönetiminin durmadan, hemen şimdi önlemler alması gerek yoksa bu işin sonu ciddi kuraklık. Türkiyedeki kuraklığın sebebi kafasızlık, kötü yönetim, yozlaşma ve yolsuzluk net şekilde. Türkiye aslında pekçok su kaynağı olan bir ülke, ama hükümet ormanları kesti, gölleri kuruttu, doğal hayatı rezil etti. Şimdi bolca beton var, insanlar beton yiyip içecek herhalde. Dediğim gibi hemen şimdi önlem alınmazsa bu işin sonu insanlarımız için açlık ve susuzluk.
Çocuk 2,5 yaşında mı başlıyor anaokuluna? Düşündüğümden erkenmiş peki bu 4 yıl boyu anaokuluna ayda ortalama ne kadar ödüyoruz?Ay okadar yorum yaptim birdaha yapim
Durup durup yaziyom bende
Egitim sistemi kolay
Cocuk 2,5yasinda anasinifina baslar, 4 yil anasifini. Sonra 6yil ilkokul sonra 6yil orta ogretim (lisede icinde)
Lise diplomanla ister git calis ister universiteye git.
Cogu bolum 3yil universite, istedigin bolumu okuyabilirsin giris sinavi yok
Universiteyi bitirsin kpss falan yok git calis.
Evet 2,5 yasinda basliyolar. Odeme derken?Çocuk 2,5 yaşında mı başlıyor anaokuluna? Düşündüğümden erkenmiş peki bu 4 yıl boyu anaokuluna ayda ortalama ne kadar ödüyoruz?
Çocuk 2,5 yaşında mı başlıyor anaokuluna? Düşündüğümden erkenmiş peki bu 4 yıl boyu anaokuluna ayda ortalama ne kadar ödüyoruz?
Kres baskaÖdeme yok kız, kreşler ücretsiz. 2.5tan daha erken başlayanlar da var, 1 yaş çocukları için kreş biliyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?