- 23 Ağustos 2020
- 6.698
- 12.650
- 198
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
-
+18 li konuları bırakıp politikaya geçmişsiniz , Süper ilerlemeİnanamıyorum burada o kadar yurtdışı tanıtımı yapılmasına, gurbetçiliğin özendirilmesine.. Hükümetten memnun olmayabiliriz ama burada maddi durumu iyi olana git başka ülkeye hizmet et diyorsunuz. Sözde vatanseverlik bu.. Zamanında herkes böyle düşünseydi bağımsızlığımızı bile kazanamazdık.
Başka ülkelere hizmet ederek kazandığı paralarla gelip Türkiye cennet demek de ikiyüzlülük..
politika yapmıyorum. Profile Atatürk yazmakla vatansever olunmuyor. 70-80 Türkiyesi mi? Darbe falan? Burada siyaset yapan sizsiniz. +18 e yazsam suç buraya yazsam suç. Nereye gitsem üstüme geliyorsunuz. Kavga çıkartmayın+18 li konuları bırakıp politikaya geçmişsiniz , Süper ilerleme. Madem politika yapacağım diyorsunuz keşke birazda gündemi biraz takip etseydiniz. Bu sizin dediğiniz 70-80 lerin Türkiyesi . Şimdi ise ondan eser yok yönetenlerden ötürü ... Oturduğunuz yerden havalı havalı konuşmak kolay ama bilip bilmeden konuşmayın...
Kres baska
Kres 3 aylikken baslanilan bise
2,5 yas sonrasi anaokulu
Sayenizde ufkum açıldıpolitika yapmıyorum. Profile Atatürk yazmakla vatansever olunmuyor. 70-80 Türkiyesi mi? Darbe falan? Burada siyaset yapan sizsiniz. +18 e yazsam suç buraya yazsam suç. Nereye gitsem üstüme geliyorsunuz. Kavga çıkartmayın
Bu arada bir nebze bir şeyler öğrenebildiniz mi +18e yazdıklarımdan. Umarım faydası olmuştur :)
Neresi orası ? Hakkaten kreşler bedava mı ?Ödeme yok kız, kreşler ücretsiz. 2.5tan daha erken başlayanlar da var, 1 yaş çocukları için kreş biliyorum ben.
Ay iyice psikolojim bozuldu. Tek çocuğumu istediğim gibi okutamadığım için hem üzülüyorum hem vicdan azabı çekiyorum. Geleceği zaten belirsiz. Gerisini yazmayayım anlayan anlıyor zatenÖdeme yok kız, kreşler ücretsiz. 2.5tan daha erken başlayanlar da var, 1 yaş çocukları için kreş biliyorum ben.
Kıyamam ya , o yaştaki bebeyi nasıl kreşe verebilirimKres baska
Kres 3 aylikken baslanilan bise
2,5 yas sonrasi anaokulu
Çalışıyorsan verirsin hadibea. Cahil kadınların bakmasından iyidir bence . O kreşler bizim ülkeden kaliteli donanımlı.Kıyamam ya , o yaştaki bebeyi nasıl kreşe verebilirim
Öyle ama keske okadar küçük yaşta olmasaydı :/ . O yaştaki bebeler anne kokusunu arar , bebeğimi başkalarının ellerine teslim etmeyi düşünülemiyorum bileÇalışıyorsan verirsin hadibea. Cahil kadınların bakmasından iyidir bence . O kreşler bizim ülkeden kaliteli donanımlı.
Neresi orası ? Hakkaten kreşler bedava mı ?
Bencede bedava olmalı özellikle çalışanlar icin . Zaten yüklüce vergi ödüyoruz bari ona ödemeseydik iyiydiYani paralı olması saçma bence. Anaokulu/kreşle, lise/ilköğretimin bir farkı yok ki. İkisinde de öğretmen geliyor öğretmenlik yapıyor. Birinin ücretsiz, diğerinin fahiş fiyatlı olması saçma zaten.
Okul öncesi eğitim temel eğitim hakkına dahil, bebelerin beyin gelişimi için gerekli.
Başka bir konu da kadın istihdamı, çoğu kadının çalışıp isteyip çalışamam sebebi kreş fiyatları. Kazandığımı alıp kreşe vereceğime evde oturayım diyor kadınlar.
Hm tamam anladim cnmÇocuğum yok kız, bana hepsi aynı işte anlayın
damimarka mıydı bulunduğunuz ülke?Hm tamam anladim cnm
Kres Turkiyede baska bise ondan yazdim ben
Bende 2 cocuk var oradan cok iyi biliyorum
Belcikada 2bucuk yastan sonra anaokulu bedavaNeresi orası ? Hakkaten kreşler bedava mı ?
Calisan anne babalar birakiyolar canimKıyamam ya , o yaştaki bebeyi nasıl kreşe verebilirim
Ben kizimi 15aylikken verdim, cok faydasini gordum. Anneme birakip ise gitseydim cocuk bildigin evde yemek yapmayi ogrenirdiÇalışıyorsan verirsin hadibea. Cahil kadınların bakmasından iyidir bence . O kreşler bizim ülkeden kaliteli donanımlı.
Belcika canimdamimarka mıydı bulunduğunuz ülke?
Gittiğim ülke herhangi bir ortadoğu ülkesi değilse her şekilde giderim.Özellikle yurtdışında yaşamış olan veya ülkemize dönen ya da gitme yolunda olan kadınlardan yardım istiyorum.
Kısa süre önce eşime Avrupada iş fırsatı çıktı. Uzun süredir hayal kurduğumuz bir konuydu ama iş bu kadar ciddiye binince korkmaya başladık. Gitmeyi isteme sebeplerimiz herkesin malumu, ülkenin gidişatı, saygısızlık, güven sorunu, eğitim sisteminin bitik hali, giderek artan kaotik ortam vs.
Gelelim korkumuza. Bilindik aileyi özleme, ülkemi özlemeye değinmeyeceğim onları tahmin ediyorsunuzdur. Dilini bilmediğimiz bir ülke, elbette en kısa sürede öğreneceğiz ama ben bu sürede muhtemelen çalışamayacağım . Yani tek maaş olacağız. Bebek düşünüyoruz hele hamilelik doğum olursa en az 3 yıl boyu tek maaş olacağız. Bebeği bilmediğim bir ülkede aile desteği olmadan büyütmek nasıl olacak bilmiyorum(İlk çocuğum olacak) ayrıca yanlış anlaşılmadan kendimi açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum: burdaki durumumuz fena değil. Oturduğumuz güzel bir evimiz, arabamız, kira gelirimiz, kötü olmayan maaşlarımız, bireysel emeklilik hesaplarımız ve kenarda 3-5 birikmişimiz var. Yani Allah korusun extra bir durum kaza bela iş kaybı vs olmazsa rahat yaşamamız kuvvetle muhtemel. (Gerçi hepimiz ne yazık ki enflasyonla günden güne fakirleşiyoruz)
Şimdi yurtdışına gidersek biraz da herşeye sıfırdan başlamış olacağız. Buradaki evleri satsak bile elimize geçen paranın Euro karşılığı ne yazık ki anlamsız olacak. Buradaki gibi bir evde şu an orda oturabilmek hayalarabayı satacağız ama muhtemelen onun da bir kısmı yerleşme ev depozitosu vs olacak elimize az birşey kalacak. Bu arada kazancımız sanırım 4500 Euro civarı (belki azıcık üstü) olacak. Bir süre Aylık yaklaşık 1000 € kredi ödememiz olacak. Kaldı elimize 3500 € Öğrenci olsak sıfırdan başlasak tamam da şimdi sanki ekonomik rahatımı kaybedeceğim gibi görünüyor (en azından ben işe girene kadar) tabii bu arada buradaki çalışılmış yıllarımı tazminatımı da yakıyorum.
Herseye rağmen gidip geleceğimizi (belki de çocuğumuzun geleceğini) kurtarmak mı yoksa konfor alanımızda kalmak mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?