Türkiye yoksullukta en kötü üçüncü ülke!

Ne alıp ne yesin asgari işçi..
2 kg patates 10 tl. :KK12:
ben görüyorum çevremde daha çok karbonhitrat yiyorlar,makarna börek öyle geçiştiriyorlar..bizim verdiğimiz yetmez daha üst durumdakilerin devletin bir şeyler yapması gerekiyor..

ben görüyorum çevremde daha çok karbonhitrat yiyorlar,makarna börek öyle geçiştiriyorlar..bizim verdiğimiz yetmez daha üst durumdakilerin devletin bir şeyler yapması gerekiyor..

Ülke zengin görünümlü fakir dolu o zaman. .
herkes araba aldı diye haberler çıkıyor. .

Ülke zengin görünümlü fakir dolu o zaman. .
herkes araba aldı diye haberler çıkıyor. .
önüne gelende kredi veriyor banka bizde aldık anam ağladı 4 sendir hemde büyük bölümünü peşin verdiğimiz halde:KK53:sen görünene aldanma canım..milletin başı yanmaz inşallah..ama boşanan vs çok var bu tür şeyler yüzünden

önüne gelende kredi veriyor banka bizde aldık anam ağladı 4 sendir hemde büyük bölümünü peşin verdiğimiz halde:KK53:sen görünene aldanma canım..milletin başı yanmaz inşallah..ama boşanan vs çok var bu tür şeyler yüzünden

Evet kredi işi oldukça sıkıntılı bir durum. .
faiz öyle bir şey ki kurtulmak imkansız. .

Evet kredi işi oldukça sıkıntılı bir durum. .
faiz öyle bir şey ki kurtulmak imkansız. .
ona göre programlı yaşamak gerekiyor canım kiraz 12 lira eşim al dedi almadım zaten hiç almadım hamileyken bile erik almamışımdır 15 tl idi oda kendimi enayi gibi hissetmemek için..ha çocuğun ister az bir şey alırsın aona..benim tanıdığım karı koca var biri merkette diğeri medya markette 130 bine 10 seneye kredi çektiler toplam maaş 2000 bitene dek çocuk yapamayız diyorlardı

ona göre programlı yaşamak gerekiyor canım kiraz 12 lira eşim al dedi almadım zaten hiç almadım hamileyken bile erik almamışımdır 15 tl idi oda kendimi enayi gibi hissetmemek için..ha çocuğun ister az bir şey alırsın aona..benim tanıdığım karı koca var biri merkette diğeri medya markette 130 bine 10 seneye kredi çektiler toplam maaş 2000 bitene dek çocuk yapamayız diyorlardı

Geçim zor..

kredı ödemek için; çift maaş, 2-3 evlerın
evlerden en az 2 tanesının kırada olması gerek :=) kayınvalıdemde bunlar var ama buna ragmen zorlanıyor
allah olmayanlara yardımcı olsun

canım sevdiğim arkadaşlarım var kardeş gibi onların bana kırılmasını istemiyorum..ama halka bu kadar fatura çıkarılmaz sırtımıza bindiriyorlar vergiyi hazineye para girsin diye,hele şu 10 milyonluk dinezor yokmu :KK12:

Benim ekonomi ile ilgilendigim yok szin kadar . Estağfurullah yalan atiyorsnuz demedim m siz sadece bunla aile doysr mi dediniz bende haftaya tum sebzelerin burdaki fiyatini yazim dedi.. siyasete cektimde yok merak etmeyin
seni seviyorum biliyorsun değilmi :KK19:

Hmm
Türkiye yoksullukta en kötü ücüncü ülke olamaz. 3. dünya ülkelerinden biri bile degil zaten.
Ama gercekten cok pahali hersey.. benim pazardan meyve almaya korktugum vakitler olmustu :KK70:

Herneyse benim suan ki gözlemlerime göre Türkiyede ki durum ileride "düzelecek".
Bu tayyip alttan hazirliklara basladi bile.
Almanyada saat 10 dan sonra icki satisi yasak ..Türkiyede de yasaklandi.
Almanya ya zamaninda türkleri yabancilari getirdiler calistirmak icin..tayyip suriyelileri getirdi.
Almanyada cocuk parasi var.. türkiyede de uygulandi hatta inaniyorum birkerelik degil her ay olacak.
Almanyada da iskur gibi is bulmaya yardimci olan ..issiz kaldiginda maas veren kurum var.
Almanyada veya avrupada olan seyleri sizce niye uyguluyor türkiyeye? :KK66:

Takip etsem daha nice benzerlikler bulabilirim...
Adam avrupaya girmeye niyetli. Ama avrupa sandiginiz kadar iyi degil. Cok olaylar dönüyor ama türkiye suan bilincsiz.
Hatta o yobaz kesim dediginiz insanlarin o anlattigi dis gücler konusu gercekten var.
Ama onlarin bilmedikleri sey tayyip bu oyunun icinde. Kendisi bir dogru söyleyip arkasindan yüz yalan atiyor.

Neyseeee sinirlerimi germek istemiyorum hic. Hakkimizda hayirlisi olsun ne diyelim...

Son düzenleme:
yoksulluk_siniri_altinda_yasayan_kac_kisi_oldugunu_biliyor_muydunuz_h2313_3a4d0.jpg

1990`lı yıllardan kendi hayatımdan örnek vereyim,
Tarlamız 10 dönüm bile değildi, kış mevsiminde lahana karnıbahar, yaz döneminde biber, patlıcan ekerdik.
Aynı yılda bir ablam evlendi tüm masraflar karşılandı, diğer ablam üniversiteydi, başka ablamla ben de dershaneye gitmiştik,
Tüm bu masraflar bu tarladan ettiğimiz gelirle karşılanıyordu. Şuan tarlamızı alan adam daha fazla dönüme sahip ama bir çocuğunu üniversitede zorla okutuyor.
Benim verdiğim örnek gibi niceleri var. Hani etrafımızda son model arabalar, cep telefonları görüyoruz ya aslında göremediğimiz bir kesim de var. Soma`da, Ermenek`te net olarak görülen ama bizim göremediğimiz daha nice fakir halkımız. Hala bundan 20 yıl önce tarlada giydiğim ayakkabıyı günlük hayatında yırtık da olsa giymeye devam eden bir baba yada evini ısıtamadığı için bebeği donarak ölen anne.., bunlar gerçekten var ama biz sadece çevremizdekileri görmekle yetiniyoruz.
Umarım bu fakirliğin en aza indiği günleri görürüz...

Aklimda kalanlsr diyorum . Bu hafta gittimde daha iyi bakcam hepsibni size not dusucem . hayir el suremiyoruz diyorsunuznya o bakimdan dedim . Gecen haftaya kadar domatesin kilosu evet 3 4 5 lira arasindaydi . Neden çetin bir kış donemi geçirdik ..
Ablacım,
Konya'nın fiyatlarıyla İstanbul'un fiyatları bir değil, İstanbul'da domates 5 lira, bak herkesi yemin ederek Konuşmak zorunda bıraktın, vallahi de billahi de daha 4-5 gün önce haberlerde canlı canlı İstanbul pazar fiyatları verildi, ben İstanbul'luyum, 3 sene öncesine kadar İstanbul'da yaşıyordum, senin söylediğin fiyatlara İstanbul pazarında 40 yıl boyunca denk gelmedim kuzum, bizde mevsiminde bile meyve sebze pahalıdır çünkü İstanbul'da tarla yok, ürün Antalya, Mersin vs yerlerden hale gelir İstanbul'da, oradan da pazarlara dağılır, nakliye, aracı vb Yüzünden fiyatlar hep kabarıktır.
Sen bir İstanbul'da yaşa sonra fiyatlara nasıl el değmiyor de ne olur.

Hanımlar,
birde lütfen polemiğe girilmesin.

Ablacım,
Konya'nın fiyatlarıyla İstanbul'un fiyatları bir değil, İstanbul'da domates 5 lira, bak herkesi yemin ederek Konuşmak zorunda bıraktın, vallahi de billahi de daha 4-5 gün önce haberlerde canlı canlı İstanbul pazar fiyatları verildi, ben İstanbul'luyum, 3 sene öncesine kadar İstanbul'da yaşıyordum, senin söylediğin fiyatlara İstanbul pazarında 40 yıl boyunca denk gelmedim kuzum, bizde mevsiminde bile meyve sebze pahalıdır çünkü İstanbul'da tarla yok, ürün Antalya, Mersin vs yerlerden hale gelir İstanbul'da, oradan da pazarlara dağılır, nakliye, aracı vb Yüzünden fiyatlar hep kabarıktır.

Hanımlar,

Ben onlara yemin verdirmek istemedim ki sadece burdaki fiyatlari soyleyince abla millet onlara inanmadgimi dusunmusler dogrudur bisi diyemem. K.bakmasinlar

Ablacım,

Hanımlar,

Anladim dgrudur . Ekim tarim olmadigi icin . Orada demrk istedim bide şöyleydi . Ben gecen haftaya kadar domatesin kilosunu 4, 99 dan aliyordum ama bu hafta kilosunu1 tl ye aldım . Yani yavastan yavastan havalar düzeldikce kış kadar olmasada ucuzlamaz mi hic merakdayim . Konya haricinde bi yerde yasamafim bilememem normal . k.bakmayin .

Ben onlara yemin verdirmek istemedim ki sadece burdaki fiyatlari soyleyince abla millet onlara inanmadgimi dusunmusler dogrudur bisi diyemem. K.bakmasinlar
İşte bazı insanlar geçinemiyorum diyorsa hakikaten geçinemediklerinden, İstanbul gibi şehirler gerçekten pahalı çünkü, sen ve ben aynı maaşı alsak, sen maaşınla Gül gibi geçinirken ben geçinemiyorum diyebilirim, oturduğum il, ilçe, sebze meyve fiyatlarının değişkenliği etken buna.

Mesela sizin Konya'da ev kiraları ortalama kaç lira? İstanbul'da eli yüzü düzgün bir evde oturayım dersen, lüks değil, orta halli bir 2+1 eve 750-800 lira kira ödersin, iş merkezlerine yakın olsun dersen bu bedel 1000 lirayı bulur, gecekondu olsun problem değil dersen 500 lira.

Anladim dgrudur . Ekim tarim olmadigi icin . Orada demrk istedim bide şöyleydi . Ben gecen haftaya kadar domatesin kilosunu 4, 99 dan aliyordum ama bu hafta kilosunu1 tl ye aldım . Yani yavastan yavastan havalar düzeldikce kış kadar olmasada ucuzlamaz mi hic merakdayim . Konya haricinde bi yerde yasamafim bilememem normal . k.bakmayin .
İstanbul'da ucuzlamaz, mevsimi olsa da bu seferde nakliye vs denir yine Pahalı olur, biz kirazı mevsiminde 12 liradan yedik ablacım, 12 lira, yedik derken mecazen, yiyemedik, nasıl yenir ki?
Geçen sene kavunun tanesi 5 liraydı İstanbul'da, benim şimdi Yaşadığım yerdeyse kavun mevsiminde tanesi 50 kuruştan satılıyor, şu an mesela bizde de kavunun tanesi 2,5 lira ama 1 ay sonra düşer 50 kuruşa, hele burdaki tarlaların mahsülleri çıksın, sebzeler sudan ucuz fiyatlara düşer.

İşte bazı insanlar geçinemiyorum diyorsa hakikaten geçinemediklerinden, İstanbul gibi şehirler gerçekten pahalı çünkü, sen ve ben aynı maaşı alsak, sen maaşınla Gül gibi geçinirken ben geçinemiyorum diyebilirim, oturduğum il, ilçe, sebze meyve fiyatlarının değişkenliği etken buna.

Mesela sizin Konya'da ev kiraları ortalama kaç lira? İstanbul'da eli yüzü düzgün bir evde oturayım dersen, lüks değil, orta halli bir 2+1 eve 750-800 lira kira ödersin, iş merkezlerine yakın olsun dersen bu bedel 1000 lirayı bulur, gecekondu olsun problem değil dersen 500 lira.

Vala bnm su anki otirdgum evin kirasi 375 iki katli mustakil ev dogalgaz yeni döşendi cok kotu değil ama cok iyide denmez . 1 yilin soninda ev sahbi dogal gaz var diye 500 yapiyor.
Burasi meram
Meram merkezde 1000den asagiya degil tabi evde ona göre guzel dogalgaz gunes enerjisi falaniyla.

Selcuklu tarafi dogalgazli ise 750 denk hetirirsen 450 500zede bulabiliyorsun
Karataydada ortalama ayni

Tabi bunlar suriyeliler gelmeden onceydi . Konyadaki evler buyuk oldugu icin bir odada bir aile yatabilir buda ev sahiblerinin işine geldigi icin . Evi 5 odali ise suriyelilere aile.basi tek odayı kiraliyir3 aile 500den adam 1, 500kira aliyor hic bi ise yaramayan evini haliyle kiralarda ates pahasna donuyor .
Istnbula gore iyi yani kira fiyatlari m

X