Tüp bebekte yumurta kalitesi-sayısı için ne yapıyorum? Yurtdışında ne tavsiye ediliyor? (40 yaş)

Yazın izmirdeydim doktorum Alper bey. Ama bugün denizlide bir doktora gittim. Prp yi sordum,inanmıyorum yapmıyorum dedi. Vitamin olarak içtiğine devam et dedi ama işte öylesine sanki

Ben yaptırım bende ise yaramadi ama yarayan da var bide bı kaç kere yaptırmak lazım diyolar
Benim doktorum da inanmıyor. Ben inanıyorum ama eğer bu tutmasaydı yaptıracaktım. Benim kuzenim tek yumurta buldular hemen topladılar döllendi embriyo haline geldi gerçi tutmadı ama Amerikan hastanesindeydi çok az yumurta olunca mutlaka topluyorlar.

Merhaba, ben prp+exozom yaptırdım amh ımda değişiklik olmadı, amh değerim sizinki gibi 0,1 lerde 0,2 lerde değişiyor her baktırdığımda, kendi doktorum prp ye inanmadığı için Yiğit Hoca'ya geçtim cumartesi günü yumurta toplandı 6 tane çıktı ama ufakları da topladı diye düşünüyorum. Ertesi gün lab. aradı içlerinden sadece 1 i olgun çıkmış o da döllenmiş ancak ertesi güne ilerleme göstermemiş.
3 tanesi ertesi gün olgunlaşmış bunları döllemeye çalışacağız dedi bugün belli olacak, diğer 2 tanesi ise işlemi sonlandı hiç bir gelişimi olmadığı için.
Eş faktörüm de var dondurulmuş sperm kullandık. Belki ondan da olabilir bilemiyorum ama deneyin herkeste farklı sonuç olabiliyor. Doktorlarda inanmamakta haklı 10 hastanın maks 2-3 ünde işe yarıyor o da belki. Bu nedenle bilimsel geçerliliği yok diyorlar.

Ben de yaptırmak istiyorum, en azından her şeyi denedim diyebilmek için. Burda gittiğim doktorum çok negatif yaklaştı, faydası yok aksine zararı var dedi ama doktorların görüşü değişiyor.

Ben de yaptırmak istiyorum, en azından her şeyi denedim diyebilmek için. Burda gittiğim doktorum çok negatif yaklaştı, faydası yok aksine zararı var dedi ama doktorların görüşü değişiyor.
ben de zararını sormuştum herhangi bir zararı yok dedi Bülent Hoca sadece işe yaramayabilir dedi.
ne gibi zararı olduğunu söyledi mi doktorunuz?

ben de zararını sormuştum herhangi bir zararı yok dedi Bülent Hoca sadece işe yaramayabilir dedi.
ne gibi zararı olduğunu söyledi mi doktorunuz?
Onu da söylemedi. Yeni sayılabilecek bir uygulama ve maalesef doktorların çalıştığı merkezde imkan yoksa hastayı caydirmak için de böyle soyleyebiliyorlar bence. Zararı olsa uygulanmazdi. Ben de en kötü ihtimal işe yaramayabilir diye düşünüyorum.

selamlar hanımlar. yaş 39, amh 0,06 çıkmıştı Ocak ayında. 2 başarısız tüp bebek denemem oldu, ilkinde 5 yumurta toplandı 1i 5. gün 3bc (orta kalite) yumurtam donduruldu. Havuz yapalım dedik 2. tedavide yumurtam hiç gelişmedi iptal oldu. 4 eylülde maslak acıbademde prp yaptırdım. Normalde aslında her döngümde 3-4 yumurtam görünüyor. prp sonrası hatta yiğit hoca bana 3 yumurtan var, 1i de gayet iyi görünüyor büyümeye aday ovulasyon testiyle takip et kaçırma demişti. Denedik ama olmadı regl oldum. bu ilk reglimde dr a gittim bu arada, 2 yumurtam varmış şimdi de.. azaldı gibi prp sonrası :) neyse bu gittiğim dr istersen takip edelim büyümesini istediğimiz boyuta gelirse onu opu yaparız dedi. İğnelerle büyütmektense kendisi büyüyen yumurta çok daha sağlıklı oluyormuş. Bu ay bir onu deneyeceğim bakalım. Takviyeler de kullanıyorum, Ocak'tan beri kullanmadığım şey kaldı :) idil bozkurttan danışmanlık da alıyorum. Aylardır bununla uğraşmak çok yordu beni ya, ümitsizliğe de kapılıyorum bazen. Ama yapacak birşey, denemeye devam.

Kaliteyi artırmak için hangi takviyeleri kullanıyorsunuz

Kaliteyi artırmak için hangi takviyeleri kullanıyorsunuz
orada çarşı karıştı bende artık. Ama şöyle bir toparlayacak olursam;

her insanın alması 3 takviye ;
D-vit
omega-3
magnezyum
(bu konuda Dr. Deniz Şimşek'i takip edebilirsiniz instagramdan)

bunlar zaten cepte. Onun dışında özellikle de belli bir yaştan sonra bizlerin kesin alması gereken takviye coenzim QH (Q10 değil ama QH daha etkili) hücre gençleştirme için.

Antioksidan bol alınmalı; resveratrol (enoant şurup) ve Alfa lipoik asit (mor meyve ve sebzeler tüketmeye çalışın)

Sabahları aç karna B vit kompleks (metilasyonu düzenlemek için-vücudun hücresel boyutta işlevlerini düzgün yerine getirmesi ve aldığı vitamin minerallerden maks yararlanması için diyebilirim),

akşamları da yatmadan melatonin, erken uyumak, uykuyu almak, 7-8 saat uyumak önemli

spesifik olarak yumurta kalitesi içinse (diğer saydığım herşey tabi ki zaten destekliyor), uzunca bir süre multifer plus kullandım. şimdi impryl kullanmaya başlıyorum.

Tüm bunların yanı sıra beslenmeden gluten ve özellikle süt ürünlerini çıkarmalı, tavuk asla yenmemeli. Yani hormonları düzene sokmaya çalışırken süt ve tavukla ekstra hormon almak olamaz. Et yemeyi de kısıtlamalı. Akdeniz beslenme tipine geçilmeli. Egzersiz de önemli.

hepsini nokta atışı doğru yapamıyorum elbette ama elimden geldiği kadar. Takviyeleri kesin şunu kullanın diyemem, kendi kullandıklarımı yazdım. Dr veya bir fonksiyonel tıp uzmanı ile görüşmek, detaylı kan tahlillerini yaptırmak ve ona göre bir düzenleme yapmak gerekli. Sadece bir takviye yumurta kalitesini iyileştirir diyemeyiz. sistem bir bütün.

Son düzenleme:
tüm bunların yanı sıra şimdi yaptırdığım prp 'yi desteklemek için damardan glutatyon&c vit ile nad kürleri almayı planlıyorum. atlamışım söylemeyi

Ben de yaş 41 amerikada
FAIRHAVEN HEALTH® FertilAid for women vitamini alıyorum. Bi kere 20 gün kullandım bıraktım. Sonra ki ay hamile kaldım kimyasal oldu. Şimdi tekrar kullansam mı bilmiyorum çeşitli yorumlar var. Nasıl hamile kalıcaz bilmiyorum ya yoruldum ümidim kalmadı.

Ya harikasınız vallahi hayran kaldım tavsiyelerinize çok teşekkür ediyorum detaylı yazmışsınız

merhaba, aslında şöyle vücutta hücre yenilenmesi 3 ayda 1 olur. Bir kullandığınız takviyenin etkisi hemen o an görülmez, hücresel boyutta iyileşme için takviyeyi en az 2-3 ay düzenli kullanmalı, ve gerçek etkisinin o 3 ayın sonunda geleceğini bilmelisiniz. O zaman sizin kimyasal gebelik üstüne denk gelmiş muhtemelen. Yapılan en büyük yanlış takviyeyi bir kutu kullanıp bırakmak olur. süreklilik olmalı.

Vitaminin yorumlarinda adet dongusunu degistiriyor diye okuyunca biraktim ki gercekten erken adet oldum. Tekrar kullaniyim tam birakmayim diye iki gun ictim yine adet oldum biraktim simdi ONE A DAY MULTIM
WINERAL SUPPLEMENT Pre-Pregnancy ve
OvaBoost for women
Supports egg quality & healthy
ovarian function*
With Myo-Inositol, Antioxidants and Methylfolate kullanmaya basladim bu daha iyi sanki. Amazon yorumlari coktu. Bide Su elektronik sigarayi birakirsam olur heralde. Macun falanda yiyorum incir kurunede basliycam. Artik olsun yasim 42’oluyor

Wauw wauw wauw diyerek okudum. Tüm bilgileri derleyip toplamışsın ve hamilesin sanırım canım sağlıkla kucağına al inşaallah. Bu yazdıklarının dişinda bilmemiz gereken kıymetli bir önerin var mı canım ben bu yorumunu favorilerime ekliyorum. Çok beğendim. Ellerine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…