Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Yokuş yukarı mi ahaha çok tatlısın :) nasıl gidiyor canım peki yatiyo musun hep bana 10 gün yat diyolar ama benim çarşamba ise donmem lazım napicam bilmiyorum

Bi bakiyormussun ikiz :)
Ay inşaallah canım m sağlıklı olsun da birtane de yeter :) düşük riski varmış şimdi geldim doktordan progesteron iğneleri vurulcam kalçadan çok korkuyom şu kalça iğnelernden yakıyomuş bide inşaallah tutunur dua edin Allah hiç kimsenin emeğini boşa çıkrmasın. Hadi kızlar güzel haberlernizi bekliyorum:)

Evet ya beslenme önemli onermiyoruz dediler bana da 2-2.5 litra dediler ben şu icmeyi hiç sevmem zorla icicem artık.
Günlük mutlaka yumurta ve yoğurt
Haftada en az 1 somon (et,balık hayatta yemem)
Kuru bakla
Su
Meyve
Bı saat oturduysan on dk yürü dediler. Bu şekilde faydalanmak isteyen olursa

Hayırlı olsun transfern senle de hep aynı şeyleri yaşıyoruz demiştm ya bendende git yap gel dediler çok içmişim:)

Yokuş yukarı mi ahaha çok tatlısın :) nasıl gidiyor canım peki yatiyo musun hep bana 10 gün yat diyolar ama benim çarşamba ise donmem lazım napicam bilmiyorum
Yatıyorum ben 3 gündür. Zaten su fazla içtiğim için saat başı wc için kalkıyorum 5 dk yavaş yavaş dolanıp yatıyorum geri. Bana 8 gün rapor verdi doktor. Bu hafta evdeyim yani. İyi oldu çünkü stresli bi işim var. Zor olucaktı çalışsaydım. Doktora söyleseydin keşke daha uzun rapor için olmaz mıydı? Ya da çarşamba günü tekrar rapor alsan?

İş yerindekilerin haberi yok canım o yüzden tüp bebek merkezinden rapor goturemem bu ara bı de gidip gelmek için sürekli izin aldım biraz sorun olmaya başladı o yüzden tekrar izin ya da rapor almaya çekiniyorum

Aynı liste benim de protein ağırlıklı ve bol su
Tutacak mısın peki oruç?

Anladım canım. O zaman kendini yormadan ani hareket etmeden çalışacaksın artık. Allaha emanetiz zaten hepimiz yatmakla olacak diye bişey yok. Nasipte varsa olcak zaten

İnşallah.
Yolculuk var dimi senin de bugün ne dedi doktor bununla ilgili
Şu an yoldayız canım bı saat oldu cikali yolda uzan dedi. Hep sirtustu yatirdilar hastanede belim çok ağrıdı dedm eve gidince yan yatabilirsin ama dönerken sarsma kendini dedi. Ben şu an arabada yan yatıyorum kaburgam ağrıdı artık :)

Ben de yolculuk yaptım aynı senin gibi. 1.5 saatte gittiğimiz yolu 3 saatte yavaş yavaş geldik sarsılmayayım diye ama yine de sarsılıyo insan dimi

Umut oldun bize canım hayırlı olsun inş kalp atışlarınıda duyarsın darısı benim başıma cuma günü transferim var :)
Sağol canım Dua ederim sana inşaallah tutar seninde. Bana da başkaları umut olmuştu inşaallah böyle devam ettircez ve herkes birilerine umut olmaya devam edecek.

Merhaba
Yunus bey dimi doktorunuz. Ben de kendisinin hastasıyım. Sizin nasıl gidiyor süreç memnun musunuz.

:) süreç çok iyi gidiyor şimdilik çokta heycanlıyım ilk denemem yunus beydende çok memnunum :)
inş dondurulmuş embriyolar sımsıkı tutunur siz hangi aşamadasınız ben transfer gününü bekliyorum estrofem duphaston crinojel kullanyrum şuan cuma transferim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…