Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
:) süreç çok iyi gidiyor şimdilik çokta heycanlıyım ilk denemem yunus beydende çok memnunum :)
inş dondurulmuş embriyolar sımsıkı tutunur siz hangi aşamadasınız ben transfer gününü bekliyorum estrofem duphaston crinojel kullanyrum şuan cuma transferim
Benim de ilk denemem geçtiğimiz cuma transferim yapıldı. Bende genel olarak memnunum ama çok yoğun bi yer değil mi. Doktor bey ordan oraya koşuşturuyor falan

Benim de ilk denemem geçtiğimiz cuma transferim yapıldı. Bende genel olarak memnunum ama çok yoğun bi yer değil mi. Doktor bey ordan oraya koşuşturuyor falan

inş tutunurlar cnm hkkında hayırlısı olsun ewet çok yogun ama bn olumsuz yonde hiç düşünmüyorum oda herkese yetişip umut olmak istiyor bn her gttigimde soracaklarımı soryrum herzmn da yardımcı oluyor

inş tutunurlar cnm hkkında hayırlısı olsun ewet çok yogun ama bn olumsuz yonde hiç düşünmüyorum oda herkese yetişip umut olmak istiyor bn her gttigimde soracaklarımı soryrum herzmn da yardımcı oluyor
Amin inşallah. Ben de aynı şeyi diyorum hep. Ne kadar insana dokunsa o kadar iyi ama kalabalık da yoruyor insanı tabi. Doktor beye güveniyorum çokça çünkü yıllardır sebepsiz denilen infertilitemizin sebebi çikolata kisti imiş. Kendisi teşhis koydu yani. Onca doktordan sonra.
İnşallah vesilemiz orası olur da mutlu olacağımız haberler alırız.

Merhaba 6 adet embriyo 5.Güne geldi fakat doldurabilmek için yeterli kalitede olmadığı söylendi. 6.günü bekleyip ona göre karar verilecek . Sizin embriyo kaliteleri ile ilgili bir şey söylendi mi ?

Kızlar pozitif çıktı Allahıma şükürler olsun adet sancısı değilmiş meğersem şoktayım. Dualarımdasınız inancınızı asla kaybetmeyin her namazımda size dua edicem. Meryem suresini okuyun hergün ama hergün çok iyi geliyor:)
aaaaa cok sevndm cnm masallh hic beklemiyordn suprz oldu ya valla neguzel aramizdan biri daha muradina erdi meryem suresini okuyacağım buarada antalyada olan senmiydin cnm karıştıriyorm kusura bakma:)

:) süreç çok iyi gidiyor şimdilik çokta heycanlıyım ilk denemem yunus beydende çok memnunum :)
inş dondurulmuş embriyolar sımsıkı tutunur siz hangi aşamadasınız ben transfer gününü bekliyorum estrofem duphaston crinojel kullanyrum şuan cuma transferim
denızlıde mısınız

bence yapılan ıgneler orucu bozar ıgne yapılamaz orucluyken

Tedavi amaçlıysa kullanılabilir dedi bana doktorum ( tüp bebek doktorum değil kendisi) . Tabi ben bu konuda çok bilgili değilim başıma ilk defa gelecek kısmet olursa , işi uzmanlarına sormak daha doğru. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem .

İnternette tedavinin en zor süreci gebelik testinden sonraki 15 gün yazıyordu( Cem Fıçıcıoğlu yazmış) . Bu süreci yaşayanlar bana o süreçten bahsedebilir mi ?

Kızlar çok teşekkür ederim. Ben naptım transferden sonra düşüneyim özel bişey yapmadım sanırım. Ama beslenmeme çok dikkat ettim sabah yumurta ve süt ceviz zeytin vs mutlaka. Çay kahve asla yok. Akşamlarıda ve gün içinde kuruyemiş kuru kayısı kuru incir hurma baya yedim. Özellikle hurma çok iyi mutlaka yiyin. Sade soda içtim mineral açısından. hem çok fazla gaz oldu transferden sonra ona iyi geldi. Sanırım ilaçlrdan. Ha bide günde 2.5 litre su içiyorum sizde için çok önmli

Kızlar pozitif çıktı Allahıma şükürler olsun adet sancısı değilmiş meğersem şoktayım. Dualarımdasınız inancınızı asla kaybetmeyin her namazımda size dua edicem. Meryem suresini okuyun hergün ama hergün çok iyi geliyor:)

Hayırlı olsun rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.

Kızlar çok teşekkür ederim. Ben naptım transferden sonra düşüneyim özel bişey yapmadım sanırım. Ama beslenmeme çok dikkat ettim sabah yumurta ve süt ceviz zeytin vs mutlaka. Çay kahve asla yok. Akşamlarıda ve gün içinde kuruyemiş kuru kayısı kuru incir hurma baya yedim. Özellikle hurma çok iyi mutlaka yiyin. Sade soda içtim mineral açısından. hem çok fazla gaz oldu transferden sonra ona iyi geldi. Sanırım ilaçlrdan. Ha bide günde 2.5 litre su içiyorum sizde için çok önmli

Hayırlı olsun , Allah sağlıkla kucağınıza almayı da nasip etsin inşallah.

Merhaba arkadaşlar, sebepsiz infertilite sebebiyle ilk tüp bebek denemesine başladık ocak ayında ama progesteronum yüksek çıktığı için taze transfer yapılamamıştı. Uzun bekleyişten sonra nihayet pazartesi transfer olmayı bekliyorum. Hayırlısı olur inşallah benim için de burdaki herkes için de.. Beni de listeye eklerseniz beraber gün sayalım :KK66:
Canım bugün transfer yapıldı mı nasılsın :) hiç sesin çıkmadı inşallah güzel güzel transfer etmişsinizdir bebişleri :)

X