Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Canım devlet 3 defa tüp bebek rapor hakkı veriyor eğer çıkarırsan tedavi ve ilaçların bir kısmını karşılıyor ama bunun için gittiğin merkezin raporu kabul ediyor lazım. Bi de tüp bebek raporu için bazı şartlar var eğer onlara uyuyorsan bazı eğitim araştırma hastanesi ya da üniversitelerden çıkartılıyor rapor. Ben 2 kere raporlu denedim
bana suresini yada tup bebek icin raporu solemedide ilaclarini karsiliyor rapor demisti bunu devletteki doktordanmi alicz , tup bebek doktoru yazdigi ilaclari tekrar devlet doktorunami onaylatiyorz kimi diyor eger karisiliyorsa 3 yil evlilik sarti var onu bliorm ama 2018 sgk sartlarina baktm dogal yoldan tedavi gordgu halde.olmuyor raporu alinir yaziyordu bazi yerler sure belirtmemis bu konuda kafam.karisik devlette kadin doguma danismak lazm

Yaklaşık bir saat falan oldu canım transferim gerçekleşti tek embriyo ile. Bugüne 6 tane kalmış. Biri transfer edildi diğerleri dondurulacak taburcu olana kadar diğerleri de gelişim gösterirse onlar da dondurulacak. Şimdi yatıyorum iki gün hiç kalkmicaksin dedi
hayirlisi olsun cnm hadi ins iki gun hastanedemi.yatiyorsn dinlendiriyorlar seni guzel sonuclar alirsin ins cnm hangi sehirdeydin cnm ben karistriyorm pek aklimda tutamiyorm sordysam da hatrlamiormo_O

bana suresini yada tup bebek icin raporu solemedide ilaclarini karsiliyor rapor demisti bunu devletteki doktordanmi alicz , tup bebek doktoru yazdigi ilaclari tekrar devlet doktorunami onaylatiyorz kimi diyor eger karisiliyorsa 3 yil evlilik sarti var onu bliorm ama 2018 sgk sartlarina baktm dogal yoldan tedavi gordgu halde.olmuyor raporu alinir yaziyordu bazi yerler sure belirtmemis bu konuda kafam.karisik devlette kadin doguma danismak lazm
Canım aşılama da ilaç raporunu sgk anlaşmalı çalışan herhangi bi kadın doğum doktoru çıkarabiliyor ama tüp bebek de öyle değil. Gonal f, merional tarzı iğneleri devletin karşılaması için tüp bebek raporu çıkarman lazım. Bi de transfer sonrası kullandığımız crinone jel, progestan, estrafem tarzı ilaçları yazırabiliyorsun aile hekimine filan. Ama rapor olmadan kesinlikle yumurta büyütme iğnelerini devlet karşılamaz.

Devlet zaten yine bi kısmını karşılıyor ben gecen sene 1800 liraya aldım raporlu olarak ilaçları ama bayrağa ilaç aldım bi kısmı kaldı onları şimdiki tedavide kullanıcam

hayirlisi olsun cnm hadi ins iki gun hastanedemi.yatiyorsn dinlendiriyorlar seni guzel sonuclar alirsin ins cnm hangi sehirdeydin cnm ben karistriyorm pek aklimda tutamiyorm sordysam da hatrlamiormo_O
Yok canım hastanede 4 saat yatiracaklar sonrasında evde kalkma dedi. İnternetten okuduklarınla hareket etme biz başarı oranına göre konuşuyoruz dedim iki gün sonrasında da kalk evin içinde yürü ama on dakikadan fazla ayakta kalkma, merdiven inip çıkma tam tutunurken ani hareket yaparsın olmaz dedi. İyi konuştular hep.hayirlisi bakalım zor surec şimdi basliyo

Kızlar pozitif çıktı Allahıma şükürler olsun adet sancısı değilmiş meğersem şoktayım. Dualarımdasınız inancınızı asla kaybetmeyin her namazımda size dua edicem. Meryem suresini okuyun hergün ama hergün çok iyi geliyor:)
Yaaa süper haber bu harika bak sana demiştik dün aynı belirtiler diye :) çok sevindim ya Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah :) kaç çıktı değerin bı de tek embriyoydu dimi

Yaaa süper haber bu harika bak sana demiştik dün aynı belirtiler diye :) çok sevindim ya Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah :) kaç çıktı değerin bı de tek embriyoydu dimi
Aynen canım darısı başınıza inşaallah herşey gönlünüze göre olur :) iki tane koydular ama daha adetim bile geçmediği için beta hcg değerim düşük 81. inşaallah katlanarak artar. Progestereonda düşük takviye verebilir. Dua edelim birbirimize. inşaallah tutunmaya devamm eder. Yeni gidicem doktora sadece kan verdim sabah geldim.Anneler gününde annelik haberi:)

Aynen canım darısı başınıza inşaallah herşey gönlünüze göre olur :) iki tane koydular ama daha adetim bile geçmediği için beta hcg değerim düşük 81. inşaallah katlanarak artar. Progestereonda düşük takviye verebilir. Dua edelim birbirimize. inşaallah tutunmaya devamm eder. Yeni gidicem doktora sadece kan verdim sabah geldim.Anneler gününde annelik haberi:)
Bana tek embriyo koydular ya tutmaz diye korkuyorum :KK43: ikişer ikişer dondururz olmazsa ikinci de iki tane koyarız dediler şu an yerinde olmayı çok isterdim :) Allah'ım bu mutluluğu bize de yasatsin inşallah nasıl geçecek günler. Bı de canım transferden sonra nelere dikkat ettin müsait olduğunda yazarsan çok sevinirim

Kızlar pozitif çıktı Allahıma şükürler olsun adet sancısı değilmiş meğersem şoktayım. Dualarımdasınız inancınızı asla kaybetmeyin her namazımda size dua edicem. Meryem suresini okuyun hergün ama hergün çok iyi geliyor:)
Canım tebrik ederim çok sevindim Hayırlısı ile gelsin inşallah :KK200:

Canimm cok sevindim insallah saglikla tutunur annesine biiz icinde dua et darisi basimiza insallah

Merhabalar
Ben geldim.
Transferin 3. Günündeyiz.
Yatmaktan uyuya uyuya bir hal oldum. Tüm gün sarhoş gibiyim. Bugün biraz gözüm açıldı vücut uykuya doydu heralde. Yıllardır çalışmaktan yorgun düşen vücudum fırsattan istifade ediyor :)
Güzel haberler okudum Y Yagmuryah tebrik ederim. Allah kucağına almayı nasip etsin. Sağlıkla gelsin inşallah.
A aselbelis601 beni de 4 saate yakın yatırdılar. Tuvalete bile kalkmadım. Daha sonra da yavaş yavaş gidin diye tembihleyip çıkardılar.

Merhabalar
Ben geldim.
Transferin 3. Günündeyiz.
Yatmaktan uyuya uyuya bir hal oldum. Tüm gün sarhoş gibiyim. Bugün biraz gözüm açıldı vücut uykuya doydu heralde. Yıllardır çalışmaktan yorgun düşen vücudum fırsattan istifade ediyor :)
Güzel haberler okudum Y Yagmuryah tebrik ederim. Allah kucağına almayı nasip etsin. Sağlıkla gelsin inşallah.
A aselbelis601 beni de 4 saate yakın yatırdılar. Tuvalete bile kalkmadım. Daha sonra da yavaş yavaş gidin diye tembihleyip çıkardılar.
Ya ben çok rezil oldum, fazla sıkışmışim doktoru beklerken baktı hemşire ultrasonla yarısını yapabilirsin dedi gittim yaptım ama tamamını yapmamak için zor tuttum kendimi :) sonra gelince bı daha baktı artık nasıl dolduysam nerdeyse hiç yapmamissin dedi sonra doktor baktı idrar fazla sonda takip aldı birazını işlem bitince de bez koydular altıma işe sen ben alicam dedi görevli kadın sonra yaptım mecburen ben yaparken kadın beni izliyo yattığım yerde :) dedimki bu taşacak tutamıyorum yap sen bişey olmaz dedi yaptım bende çok kötüydü ya

Ya ben çok rezil oldum, fazla sıkışmışim doktoru beklerken baktı hemşire ultrasonla yarısını yapabilirsin dedi gittim yaptım ama tamamını yapmamak için zor tuttum kendimi :) sonra gelince bı daha baktı artık nasıl dolduysam nerdeyse hiç yapmamissin dedi sonra doktor baktı idrar fazla sonda takip aldı birazını işlem bitince de bez koydular altıma işe sen ben alicam dedi görevli kadın sonra yaptım mecburen ben yaparken kadın beni izliyo yattığım yerde :) dedimki bu taşacak tutamıyorum yap sen bişey olmaz dedi yaptım bende çok kötüydü ya
Kötü oluyo ya hakikaten insan kötü hissediyor kendini
Bana da yatakta sürgü verdiler. ucunda duruyo sanki ama yapamıyorm falan.
Sonra eşim sırtını yukarı kaldırdı yatağın. heralde yokuş yukarı olduğundan yapamamışım. Sırtını kaldırınca halloldu :)

Bi bakiyormussun ikiz :)

Aynen ya :) allahim bizde gorsek o gunleri
Rabbim bize de nasip edecek inşallah.

Bu arada A aselbelis601 oruç tutup tutamayacağımızı sormuştu. Ben sordum. Su ihtiyacınız çok olduğu için önermiyoruz dediler. Yani tutabilirsin de tutma da demediler. Ben de arada kaldım bu yüzden. En az 4 lt içilecek dendi. 4 e yaklaşamadım bile gerçi ben daha 3 civarındayım ve doğal olarak devamlı wc'deyim.

X