Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630

Hayırlı olsun öyleyse, darısı bizim başımıza

L Leybis46 , senin 3. gün embriyosuydu değil mi ? 3.gün embriyosunun transferden sonraki gelişimini ekliyorum tablo olarak. Kanda hcg salgılanmaya başlaması bile 8.günde oluyormuş, 6.günde idrarda çıkmaması çok normal , canını sıkma hiç

Eklentiler

• image.jpeg
    106,5 KB · Görüntüleme: 58
Rastgele bi test i canım inşallah dediğin gibidir senin 6 . Gün çıkmış sen erken testle mi yaptın
Evet ben predictor early ile yapmistim silik ikinci cizgi gorundu 7.gün dahada belirginlesti 8.gün iyice kirmiziya dönünce kan testi yaptirdim ama idrarda hemen cikacak diye bisey yok hamileligin 6.haftasinda idrarinda hala gorunmeyenler vardi senin 3.gün embriyosu ise daha erken 2 gün sonra bi bak istersen

Merhabalar. Opu sonrası 13. Gün hcg:82
15.gün: 241
17.gün: 570 çıktı.
İlk baştaki artış yaklaşık 3 katı şeklindeydi
Bugün ki değere göre 2.36 kat artış olmuş.
İlk başta 3 kat arttığı için şimdi 2 kat artmış olması normal bi durum mu? Gebeliğinde hcg değerleri 3 katına çıkıp sonra 2 kat artma gösteren arkadaşlar varsa tecrübelerini öğrenmek isterim

Gayet güzel artmış. Beklenen iki katı artış genel bi teori. Benim de bazen 1.5 bazen 2 bazen de 3.5 kat artışla ilerledi. Bütün değerlerimde tüp bebek merkezi tarafından değerlendirildi. En az % 60 artış yeterli ama ikiye üçe dörde de katlanabiliyor . Hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıkla sürdürsün

Cevabınız için teşekkür ederim. Benim spontan bi dış gebeliğim var tüp bebek denemem öncesi, o yüzden tekrar dış gebelik yaşamaktan çok korkuyorum, hcg değerleri dış gebelik konusunda fikir veriyormuş kese görünmeden, fakat değerleri normal katlandığı halde dış gebelik geçirenler de var. Bugün rahmin soluna doğru en alt tarafta sıklıkla gelip giden çok hafif kramp gibi kasılmalar oldu. Hala da oluyor ara sıra. Ağrı bile sayılmaz ama hep aynı tarafta olması canımı sıktı bugün. Kendimi hcg nin artışının beklenen düzeyde olmasıyla teskin etmeye çalışıyorum. Çok evhamlıyım galiba

Rica ederim ama şu tablo çok dış gebelik gibi durmuyor. Hem tek taraflı kramp tarzı ağrılar gebeliğin normal belirtileri. Hepimizin aynı yada çok farklı problemleri olsada duygular ve yaşananlar temelde aynı. Pozitif olalım sonucuda pozitif olsun

İnşallah. Doğru söylüyorsunuz, mevcut durum dış gebelik gibi görünmüyor. Dış gebelik geçirdiğimde gebeliğin 40.günüydü yani 5+5 haftalıktı ve hcg 3000 di. Şimdiki gidişata göre 5+5 teki hcg değerim 8000 civarında olacak. Muhtemelen o dönemde düzgün katlanmamış zaten. Beklemek insanı geriyor galiba, bu tür ufak ağrıları kafaya takmaya başlıyorsun, yani en azından ben öyleyim, ama sizle konuşmak rahatlattı, çok teşekkür ediyorum tecrübelerinizi paylaştığınız için:)

M mademoiselle_0637 Benim de sürekli sol tarafım ağrıyor. Transfer zamanından beri hemde. Kaç defa sordum doktora kese görünmeden belli olmaz ağrılar için çok erken dedi. Bende çok korkuyorum uyku haram oldu. Benimle birlikte transfer olan arkadaşlara göre HCG değerim de düşük ilerliyor seninkinden de düşük. Sabah kuşlar otmeden ayaktayım düşünmekten uyuyamıyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…