Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Transfer sonrası günler. Ama bazılarının 3.gün embriyosu bazılarının 5. Gün.Yani değerler biraz yaklaşık oluyor :)
Aynen ben de onu diyecektim. Çünkü örneğin 9. Gün değeri; 3. Gün transferi olmuş birinin 12. Günü, 5. Gün transferi olmuş birinin 14. Günü oluyor. Hcg yaklaşık 2 kat farklı çıkabilir o yüzden. Bir de iki embriyo transferi olanların değeri de daha yüksek olur muhtemelen. Ona göre değerlendirmek lazım. Teşekkür ederim bilgi paylaşımı için.

Bugün kaçıncı günündü
Aslında test günüm 17 ağustos 10 güne denk geliyordu şuan 2 gün sonra 12 olması lazım ama transfer tarihim itibari ile sayınca 14. günüm oluyor. Günler değil de ikiye katlanması önemli diyorlar şuan benim ikiye katlanmış olarak görünüyor. Bilemiyorum ya bitmiyor sıkıntı artmasıydı günüydü değeriydi allah yardımcımız olsun.

Benim transferden sonra bekleme sürecinde yaşadığım tek şey , yaklaşık 6.güne kadar ara ara adet olcakmışım gibi ağrı olmasıydı. Onu da şuan yerleşme ağrısıymış diye düşünüyorum. Başka hiçbişey yaşamadım.

Kızlar bir arkadaşımla konuşurken aklıma yer etti . O da hamile rahimde sivi birikmesi varmis ama HCG artislar hep normalmis. Doktor sivi birikmesinden dolayı dış gebelikten şüphelenmek HCG artışları normal olduğundan da konduramamis. Bir hafta sonra gel keseyi görelim demiş. Keseyi görmeye gittiklerinde de kese tüpte görülmüş yani dış gebelik. Doktorlar rahimde sıvı birikmesi varsa dış gebelikten supheleniyormus. Benimde sıvı birikmesi var ve çok korkuyorum Rahminde şu birikip normal gebe kalan var mı aranızda ?

Geçmişolsun. Sen sorunca küçük bi araştırma yaptım ama rahimde sıvı birikmesi olması tüplerde bi tıkanıklık olduğunda oluyormuş daha çok. Sen tüp bebeğe başlamadan evvel hsg çekilmişsindir dimi? Orada hidrosalpenks filan çıkmış mıydı?

Canım hsg çektirmiştim normal çıkmıştı. Ama transferden sonra ağrı şikayetiyle doktora gittim sıvı birikmesi var dendi. Bilmiyorum çok korkuyorum tek taraflı da ağrım var. Doktoruma sordum belirtiler için erken ağrın cogalirsa kontrole gel dedi. Beni korkutan ağrıdan ziyade bu sıvı birikmesi

Eğer tubal bi hastalık yoksa tüp bebekte prognoz daha iyi oluyormuş. Yani gebelik başarısı daha yüksekmiş. Sıvı olması illa dış gebelik anlamına gelmiyor ama takip etmek lazım

Arkadaşlar bugün tekrarladım testi.

9. Gün 4 çıkmıştı
12. Gün 17
14. Gün 50

Bugün yani 14. Gün progesteron 7 çıktı biraz düşük gibi iğne atındım. Sizce nasıl umut var mı.

Selam kızlar,
Transfer sonrası 8.günüm bugun..
Progestan i fitil olarak kullaniyorum..
Bu sabah fitili rahime doğru iterken birsey farkettim ve canım sikildi.. rahim girişi pütürluydu..daha önce forumda okuduguma göre,puturluk varsa gebelik yokmuş doğru olup olmadığını bilmiyorum ama yinede uzuldum

Progestan fitil kullananlar böyle birşey farkettjniz mi ?

Hiç öyle bişey duymadım. Pütürlük ile gebeliğin ne ilgisi varmış ki? Çok endişeleniyorsanız bugün kan tahlilinde belli olur. 5.gün embriyosu değil miydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…