Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Kizlar selam
Pozitif sonuc alanlarda transfer sonrasi belirtiler nasildi? Herkesin farklidir gerci kiminin cok belirtisi oluyor negatif sonuc alabiliyor okuyorum surekli.
Ben surekli idrara cikiyorum sabaha kadar 5-6 kez gunde icinde cok kez. Ilaclarin etkisi olabilir mi? Hafif atesim cikiyo arada. Kasiklarimda batmalar var. 4.gün transferiydi benim kan testine 1 hafta var daha.

Selam kızlar ,

Benim de bugün transferimin 3. Günü .. heyecanlı bekleyis .. 2 embriyo transfer edilmisti..

İlaç olarak da Progestan fitilim,folik asit in ve yarım corasprin im var..

Siz neler kullaniyorsunuz ?

Selam kızlar ,

Benim de bugün transferimin 3. Günü .. heyecanlı bekleyis .. 2 embriyo transfer edilmisti..

İlaç olarak da Progestan fitilim,folik asit in ve yarım corasprin im var..

Siz neler kullaniyorsunuz ?
Bana asagidakileri verdiler
Estrofem sabah aksam 1
Hibor 3500 kan sulandirici igne gunde 1
Prednol gunde 1 kez 5 gun sonra 5 gun yarim
Proluton igne transfer gunu vuruldum 5 gun sonra 1 tane daha vuruluyor.
Progestan fitil gunde 3 defa
L-Arginine sabah aksam 1
Decavit multivitamin gunde 1

Benim opu dan sonra bir dünya ilaç vardı,transferin ertesi günü bitti hepsi..
Prednol ü de 5 gün kullandım .
Bir de transfer ertesi günü için bir iğne vermişlerdi..

Size transfer öncesi rahim kalınlıgi ile ilgili bilgi verdiler mi ?

Tedavisi olumlu sonuçlananlar bu konu ile ilgili bilginiz var mı ?

Benim rahim kalınligim 13-14 mm idi ve doktor çok iyi dedi..

İnşallah güzel sonuçlar alırız hepimiz..

Bana 8 mm ideal kalinlikta dediler sizinkide iyi. 15 mm den sonra tutunmasi zorlasabiliyormus sanirim ama Rabbim nasip ederse o bile sorun olmaz. Insallah pozitif sonuclarimiz olsun.

Kızlar bugün test günümdü ve 62 çıktı sonucum düşük geldi bu şekilde olup artan var mı? Pazartesi tekrarlayacağım. Yükselmez diye çok korkuyorum
hamileliğin sağlıklı ilerlemediğini söyleyebilmek için 30 ve daha düşük değerlerde olması gerekirmiş hcg nin.
sağlıklı bir gebelik olduğunu söylemek için de 120 nin üzerinde olmalıymış.
bence sizin değeriniz de o kadar kötü değil.iki gün sonra katlar muhtemelen

. Camım cevabın biraz da olsa rahattı beni çok teşekkür ederim. Pazartesi yi bekliyecem şimdide allahım hayırlı haberler almayı nasip etsin inş.

Kızlar bugün test günümdü ve 62 çıktı sonucum düşük geldi bu şekilde olup artan var mı? Pazartesi tekrarlayacağım. Yükselmez diye çok korkuyorum
Betahcg herkese farklılık gösteren bi değer bence negatif değil. kafanızı dağıtacak bişeylerle uğraşın bol bol dinlenin 2 gün sonra Allah'ın izniyle katlanacaktır.

Ben 4 5 gün sonra aldım oturarak ve de ılık çok Sıcak olmayacak şekilde. Ertesi gün alınabiliyor ama ben riske atmadım bide çabucak alıp çıkmanız ve de elinizi çok kaldırmadan almanız iyi olur
Tesekkur ederim cevabın icin, transfer gününü saymadan bugün 3. Günüm bir de şey sorucam dün kahverengi lekelenme oldu daha doğrusu jel kahverengi geldi, acaba tutunma olabilir mi yoksa cok erken sadece embriyo yerleştiren ekipmanlar tahriş mi etmiştir orayı

aldım aldım transfer den önce alın gelin demişlerdi 3 saat hastanede yattım şimdi de yolda yatıyorum daha ne kadar yatıcaz ya
Ben arabada gelirken arkada yattim evdede yattim sadece tuvalete kalktim oda yavas hareketlerle esim yemekleri yanima getirdi bugun normal kalktim geziniyorum sadece ilk 2 gun yatmis oldum ne kadar etkiliyo bilmiyorum tabi.
Bir de benim kasik agrim oldu hala devam ediyor

Insallah bu yerlesme tutunma kanamasi gibi oluyormus

Doktora sorun isterseniz jel de olabilir yerleşme de olabilir jelin öyle bi etkisinin olduğunu okumuştum kaç yerde ama korkulacak bişey değildir Allah'ın izniyle

Betahcg herkese farklılık gösteren bi değer bence negatif değil. kafanızı dağıtacak bişeylerle uğraşın bol bol dinlenin 2 gün sonra Allah'ın izniyle katlanacaktır.
Çok teşekkür ederim arkadaşım iyki varsınız inş pazartesi değerim artar da arefe günü hayırlı haber alırım.

Bende hastanede 3saat yattım 1saat de yolda yattım eve geldim bulaşık yıkadım doktor 24 saat sonra normal hayatına dön dedi biraz erken davrandım galiba yarın a kadar dikkat edeyim bari

ben de hastanede 2 saat hiç kalkmadan yattım.. sonra eve geldim evde de hiç kalkmadan yattım..

ama ertesi gün işe geldim.. iş yerimde de hiç kalkmadım desem yeri.. doğru düzgün gezinmeye bugün başladım.. bana da doktorum ertesi gün normal hayatına dönebilirsin sadece ağır işler yapma,hoplama zıplama dedi.. 2-3 gün duş alma dedi.. tabi bu kısmı biraz işkence ama napalım mecbur katlanıyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…