Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
ben de hastanede 2 saat hiç kalkmadan yattım.. sonra eve geldim evde de hiç kalkmadan yattım..

ama ertesi gün işe geldim.. iş yerimde de hiç kalkmadım desem yeri.. doğru düzgün gezinmeye bugün başladım.. bana da doktorum ertesi gün normal hayatına dönebilirsin sadece ağır işler yapma,hoplama zıplama dedi.. 2-3 gün duş alma dedi.. tabi bu kısmı biraz işkence ama napalım mecbur katlanıyoruz..
Kaç gün oldu siz transfer yaptıralı

Kızlar ya trabsferden sonra nezaman duş aldınız?
Aynı gün duş aldım oturmadan kısa ılık su ile merkez izin verdi zaten gusül almak gerekiyordu ve tutundu bebeklerimiz. Sıcak duş iyi gelmez ve oturmak enfeksiyon riski yaratır yoksa herhangi bir sorun olmaz.

Benim de 3. Günüm bi belirti bişi var mı? Bir de Bende dün kahverengi lekelenme oldu daha doğrusu jel kahverengi geldi acaba sende de oldumu

Belirti olarak daha birşey yok,arada bir hafif adet sancısı gibi saniyelik ağrı giriyor kasiklarima o kadar o da çok az ama..

Lekelenmem olmadı ama fitil olarak kullaniyorum ben Progestani..

Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..

Kızlar eşim şimdi balık alacak. Bu mevsimde hangi balık yenir ve bebeğe iyi gelir ? Somon un mevsimi değilmiş sanırım dondurulmuş varmış dondurulmuş somon alsa sorun olur mu yada hangi balığı alsın ? Bebek için yiyecegim :)

Kızlar eşim şimdi balık alacak. Bu mevsimde hangi balık yenir ve bebeğe iyi gelir ? Somon un mevsimi değilmiş sanırım dondurulmuş varmış dondurulmuş somon alsa sorun olur mu yada hangi balığı alsın ? Bebek için yiyecegim :)
Canim suan palamut taze diye biliyorum seversen onu tuketebilirsin. Ben ton baligi yiyorum
2 gunde 1

Kızlar önemli, bir sorunum var :KK43: salı günü transferim oldu ve bu sabah crinone jeli uyguladıktan sonra ucunda kırmızı kan gördüm. Hastaneyi aradım takip edelim dedi sonra lekelenmem olmadı. Şimdi jel geri gelmiş koyu kahve şeklinde bir iki tortu şeklinde. Acaba ne yapmalıyım yaşayan var mı böyle bişey? Daha test günüme cok var 23ünde

Canim suan palamut taze diye biliyorum seversen onu tuketebilirsin. Ben ton baligi yiyorum
2 gunde 1

Cnm netten bakıyorum da şimdi ton balığında yüksek miktarda civa varmış ve zararlı diyorlar bir bak istersen bende palamut yada uskumru aldiracaktim mevsimiyse palamut aldirayim o zaman saol cnm :KK16:

Cnm netten bakıyorum da şimdi ton balığında yüksek miktarda civa varmış ve zararlı diyorlar bir bak istersen bende palamut yada uskumru aldiracaktim mevsimiyse palamut aldirayim o zaman saol cnm :KK16:
O tum baliklarda mevcut canim
Onemli olan kac gr tukettigin. Tabiki taze olmasi onemli herseyin fazlasi zarar zaten.
Sen multivitamin veya folikasit olarak kullaniyosun? Hem folik asit hem balik tuketince mide bulantisi yapabiliyor 2 taraftanda omega 3 almis oluyorsun

O tum baliklarda mevcut canim
Onemli olan kac gr tukettigin. Tabiki taze olmasi onemli herseyin fazlasi zarar zaten.
Sen multivitamin veya folikasit olarak kullaniyosun? Hem folik asit hem balik tuketince mide bulantisi yapabiliyor 2 taraftanda omega 3 almis oluyorsun

Cnm günde bir Follatro içiyorum sadece.
Bizim burda da taze balıkçı yok maalesef eşim Metro dan dondurulmuş alacak :KK43: Follatro yu akşam 9 gibi içiyorum belki çok etki etmez bilemedim kimisi diyor ki somon mezgit ye diyor kimisi de bunlari yeme dip baligi diyor. Ben somon aldiracaktim vitamin bakımından yüksek ama cıva oranı fazla balikmis en garanti uskumru yada palamut diyorlar . Ton balığı da öyle kimi sitede tuketin diyor kimi sitede tüketmeyin diyor karışık yani. Bakalım artık ne çıkarsa bahtimiza :)

Kızlar önemli, bir sorunum var :KK43: salı günü transferim oldu ve bu sabah crinone jeli uyguladıktan sonra ucunda kırmızı kan gördüm. Hastaneyi aradım takip edelim dedi sonra lekelenmem olmadı. Şimdi jel geri gelmiş koyu kahve şeklinde bir iki tortu şeklinde. Acaba ne yapmalıyım yaşayan var mı böyle bişey? Daha test günüme cok var 23ünde

Cnm bilemedim ki yerleşme kanaması olabilir mi acaba ?

X