- 30 Haziran 2015
- 617
- 693
Art arda başarısız tüp bebek denemesi olanlarda pgt yapılabiliyor. Sizin genetik probleminiz olmasa bile embriyoda genetik problem olabiliyor o yüzden pgt daha net bi tablo oluşturuyor aslında. İnşallah en yakın zamanda sağlıklı bir bebeğiniz olurSperm de dna hasarı yok. Bu merkezde ilk denememiz. Diğer merkezde 5. Gün transfer oldu buda öyle olur diye düşünüyordum ama 3. Gün çağırdılar. Yaşımız küçük olduğu için pgt gerek görmemişlerdi bide bizim kendi genetiğimize bakıldı sıkıntı yoktu
Ne güzel bi haber, okumuştum sizin hikayenizi, hemen hatırladım. Çok sevindim. Hayat ne güzel sürprizlerle dolu, inşallah sağlıkla doğsun. 'Allahtan ümit kesilmez' çok çirkin olmuş gerçekten, eşinizin psikolojisini düşünemiyorum o anda. Neyse artık mutluluk zamanı:)Geçirdiğim idrar yolu enfeksiyonu iç organlarımı karın zarına yapıştırmış, rahimi karın zarına yapıştırmış, sol tüpünü hidroselpensk yapmış, miyom ve kist alındı yok yok yani bende :)
Fakat rahmimde hiç bir sorun yok, iki yumurtalığım sağlıklı, sağ tüpüm açık.
Amh 'm 1 çok düşük yumurtlamazsın yumurtan çok az kalitesiz, FSH 12 çok yüksek 10 nun üzerinde FSH de tüp bebek tutmaz dediler.
İlk bi ameliyat oldum yapamadılar, sonra iyi bı doktor buldum ameliyatımı oldum.
Sonra hayıt otu, soğan kürü, incir kürü, testere dişli aslan pençesi ve vitaminlerle( a,e,d,c,B12,folit asit) vücudumu güçlendirip yumurta kalitesi arttırmaya çalıştım. Ve bu serüven 2 yıl sürdü. Gitmediğim doktor, hastane kalmadı.
2 tüp bebek denedim.
Yumurta veremezsin diyen doktorlara inat öyle bı yumurta verdim ki dondurulmuş embriyolarım var.
Şimdi de doğal yolla gebe kaldım.
Eşime neler neler dediler yok sayısı az, hızı az, morfoloji %2 düşük dediler.
Hatta hiç unutmuyorum bezmialem de bir prof a gittik doktor eşime Allah umut kesilmez dedi. Eşim ağlayarak arabayı kullandı.
aynen ben 84 ümBende kiloluyum 70 kg ile tedaviye başladım şimdi 76 olmuşum. Artık zayıflamadan 3. Ye başlamıcam
ya mucize gibi. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. fsh çok kötü de değilmiş resmen abartmışlar. darısı başımıza inşallah. ben d vitamini ve b12 kullanıyorum. e vitamini de alsam reçetesiz alabilir miyim bilginiz var mı?Geçirdiğim idrar yolu enfeksiyonu iç organlarımı karın zarına yapıştırmış, rahimi karın zarına yapıştırmış, sol tüpünü hidroselpensk yapmış, miyom ve kist alındı yok yok yani bende :)
Amh 'm 1 çok düşük yumurtlamazsın yumurtan çok az kalitesiz, FSH 12 çok yüksek 10 nun üzerinde FSH de tüp bebek tutmaz dediler.
İlk bi ameliyat oldum yapamadılar, sonra iyi bı doktor buldum ameliyatımı oldum.
Sonra hayıt otu, soğan kürü, incir kürü, testere dişli aslan pençesi ve vitaminlerle( a,e,d,c,B12,folit asit) vücudumu güçlendirip yumurta kalitesi arttırmaya çalıştım. Ve bu serüven 2 yıl sürdü. Gitmediğim doktor, hastane kalmadı.
2 tüp bebek denedim.
Yumurta veremezsin diyen doktorlara inat öyle bı yumurta verdim ki dondurulmuş embriyolarım var.
Hatta hiç unutmuyorum bezmialem de bir prof a gittik doktor eşime Allah umut kesilmez dedi. Eşim ağlayarak arabayı kullandı.
Daha neler etmediler ki bize.Ne güzel bi haber, okumuştum sizin hikayenizi, hemen hatırladım. Çok sevindim. Hayat ne güzel sürprizlerle dolu, inşallah sağlıkla doğsun. 'Allahtan ümit kesilmez' çok çirkin olmuş gerçekten, eşinizin psikolojisini düşünemiyorum o anda. Neyse artık mutluluk zamanı:)
Al cnm reçeteye gerek yok.ya mucize gibi. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. fsh çok kötü de değilmiş resmen abartmışlar. darısı başımıza inşallah. ben d vitamini ve b12 kullanıyorum. e vitamini de alsam reçetesiz alabilir miyim bilginiz var mı?
Canım benim:) bu süreç çok acaip ya. Tam bi duygusal roller coaster. Ama şuan kendini başarmış hissediyorsundur dimi, çok güzel bi hiçtir eminim. Kötü olmadan iyinin değeri çok iyi anlaşılmıyor. Ne güzel düşünmesi bile. Evin içinde arı gibi vızır vızır gezen bi bebek. Aman allahımDaha neler etmediler ki bize.
Eve gelirdik eşimle ağlardık ama birbirimize göstermemeye çalışırdık.
İnşallah cnm. Hep beraber mutlu olalım hepimiz burdan müjdeli haberler verelim.
O kadar tedirginiz ki gittik korkudan bugün tekrar beta verdik.
Rabbim bu yolda isteyen bizim gibi uğraşan yürekten isteyen herkesin kucağını hayırlı evlatlarla doldursun.
İnşallah kucağımıza almayı kurban olduğum Rabbim nasip eder.
İnanın belki burda yazisiyoruz felan dersiniz ama ben dua ederken kadınlar kulübündeki yazistigim arkadaşa da nasip et diye herkese dua ediyorum.
Cnm ben bu süreçte Allah'a çok konustum.Canım benim:) bu süreç çok acaip ya. Tam bi duygusal roller coaster. Ama şuan kendini başarmış hissediyorsundur dimi, çok güzel bi hiçtir eminim. Kötü olmadan iyinin değeri çok iyi anlaşılmıyor. Ne güzel düşünmesi bile. Evin içinde arı gibi vızır vızır gezen bi bebek. Aman allahım
Tebrik ederim sizin adınıza cok sevindim Allah saglıcakla kucagınız almayı nasip etsin inşallah.Geçirdiğim idrar yolu enfeksiyonu iç organlarımı karın zarına yapıştırmış, rahimi karın zarına yapıştırmış, sol tüpünü hidroselpensk yapmış, miyom ve kist alındı yok yok yani bende :)
2 tüp bebek denedim.
Güzel duanız için Allah razı olsun.Tebrik ederim sizin adınıza cok sevindim Allah saglıcakla kucagınız almayı nasip etsin inşallah.
Sorun olacağını sanmam ama ortak havuz kullanmayın özel havuz su sorun olmaz.İyi akşamlar kızlar benim opu ve transfer bayram sonrası şimdi iğneleri yapıyorum. Kaplıcalara gitmeyi planlıyoruz eşimle sizce zararı olur mu
Allah razı olsun. Allah sana da senin gibi temiz kalpli bi çocuk versin. Dualarını eksik etme, hamilelerim duası kabul olurmuş derler, senin gibi inancını yitirmemiş bi insanın duası daha da değerlidir. Gözlerinden öpüyorumCnm ben bu süreçte Allah'a çok konustum.
Allah'tan başka kimseyi çok sevemeyiz.
Bı evlat çok istedik ama şu an inanılmaz bı şekilde Rabbimin önünde eğiliyorum.
Sevindik ama çok tevekkül içindeyiz.
Ezan okunuyor şu an adın ne bilmiyorum ama tez vakitte inşallah Rabbim senide sevindirsin die dualar ediyorum.
bence iyi bi fikir değil. çünkü ne kadar temiz olursa olsun sıcaklık ve su birleşince bakteri oluşumu kaçınılmaz oluyor. siz bilirsiniz tabi ama ben olsam havuza vs girmem. belki denize girilebilir ama bana havuzlar hiç masum gelmiyor.İyi akşamlar kızlar benim opu ve transfer bayram sonrası şimdi iğneleri yapıyorum. Kaplıcalara gitmeyi planlıyoruz eşimle sizce zararı olur mu
Evet özel havuz olacak ama sıcak su düşündürdü beniSorun olacağını sanmam ama ortak havuz kullanmayın özel havuz su sorun olmaz.
Doktora ulaşma imkanın varsa sor istersen kafan rahat olsun.İyi akşamlar kızlar benim opu ve transfer bayram sonrası şimdi iğneleri yapıyorum. Kaplıcalara gitmeyi planlıyoruz eşimle sizce zararı olur mu
Gidebilirsin dediDoktora ulaşma imkanın varsa sor istersen kafan rahat olsun.
Insallah saglikli pozitif bir sonuc alirsin.Slm bu gün 3. Gün emriyo 2 tane transfer oldum rabbim herkese hayırlısı ile evlat nasip etsin dualarınızı bekliyorum