Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Nasıl sevindim biliyon mu :) başka kan testi isteyecek mi acaba yarın hcg için. Geçmiş olsun valla şükür.

Sağolasın cnm çok şükür.
Yarın HCG bakacak sanırım tekrar Allah'ım herkesin yardımcısı olsun. Koridorda hamiş doğum yapmak üzere olan bayanların gordum bir değişik oldum. İnşallah sağlıkla hayırla Rabbim bize de o günleri gösterir

Arkadaşlar 7 ağustos transfer tarihim bugün test yaptırdım 0.30 çıktı. Trasfer günü sayılmıyorsa bugün 9. Günüm doktor cumartesi yaptır demişti bana. Sizce sonuç değişir mi?

Arkadaşlar beni hatırlayanlar olacak.
2 ameliyat 2 tüp bebek denemesi 2 tutan ama hemen sonlanan gebeliklerim vardı.
Doğal yolla hamile kaldım, onca doktorun doğal yolla olmaz demesine karşı Rabbim mucizesini gösterdi
En son cumartesi beta hcg yaptım.
1098 çıktı.
Salı kese gözüktü.
Bu süreçten sonra,t ekrar beta hcg test yaptıran var mı aranızda.

Doğal yolla hamile kaldım, onca doktorun doğal yolla olmaz demesine karşı Rabbim mucizesini gösterdi
1098 çıktı.
Salı kese gözüktü.
Maşallah canım inşallah sağlıkla devam eder. Tüp Bebek drlari da zaten 1000 e kadar takip ediyor sonra kese görüp bırakıyor onlarda. Bundan sonra kese takibi yapılır inşallah sağlıkla devam eder Rabbim her zaman mucize verir hepimize bir şekilde ama bazıları fark etmez. İlaçların etkisi devam ediyor yumurta üretiyor bünye sağlıklı bir sperm ile karşılaşmış oluşmuş mucizen. İki haftada bir dr kontrolü gerekir.

Maşallah canım inşallah sağlıkla devam eder. Tüp Bebek drlari da zaten 1000 e kadar takip ediyor sonra kese görüp bırakıyor onlarda. Bundan sonra kese takibi yapılır inşallah sağlıkla devam eder Rabbim her zaman mucize verir hepimize bir şekilde ama bazıları fark etmez. İlaçların etkisi devam ediyor yumurta üretiyor bünye sağlıklı bir sperm ile karşılaşmış oluşmuş mucizen. İki haftada bir dr kontrolü gerekir.
Bugün belinde ağrı hiç olmadı tedirgin oldum.
Bizler çok uzun yollardan geçtik.
İnsan her şeyi düşünüyor.
Hiç iş yapmıyorum ya yatıyorum yada bacaklarımı uzatarak oturuyorum.
Hep sağ kasigima biseyler olurdu, bu sabah sol bacak kasık arasına ağrı girdi.
Test yapsam mı acaba diyorum.
Evet doktorum bozuldu resmen doğal yolla olduğunu duyunca.
Sanki yaradanlar da çok biliyorlar.

Bugün belinde ağrı hiç olmadı tedirgin oldum.
Bizler çok uzun yollardan geçtik.
İnsan her şeyi düşünüyor.
Hiç iş yapmıyorum ya yatıyorum yada bacaklarımı uzatarak oturuyorum.
Hep sağ kasigima biseyler olurdu, bu sabah sol bacak kasık arasına ağrı girdi.
Test yapsam mı acaba diyorum.
Evet doktorum bozuldu resmen doğal yolla olduğunu duyunca.
Sanki yaradanlar da çok biliyorlar.
Sen kendine normal bir dr bul tüp Bebek dr pek ilgilenmiyor zaten hamile kaldıktan sonra. Takılma böyle şeylere tuntunma zamanında genelde çok batma oluyor sonra rahim büyüdükçe kasık ağrısı arada oluyor her gebelik aynı Ağrı ve sancıları yapmıyor bunlara takılma pozitif ol ve takibini yapacak iyi bir dr bul geçmişini anlatınca zaten değerli bir gebelik olduğunu anlar. Artık stresten uzak durma zamanı.

Sen kendine normal bir dr bul tüp Bebek dr pek ilgilenmiyor zaten hamile kaldıktan sonra. Takılma böyle şeylere tuntunma zamanında genelde çok batma oluyor sonra rahim büyüdükçe kasık ağrısı arada oluyor her gebelik aynı Ağrı ve sancıları yapmıyor bunlara takılma pozitif ol ve takibini yapacak iyi bir dr bul geçmişini anlatınca zaten değerli bir gebelik olduğunu anlar. Artık stresten uzak durma zamanı.
Benim gittiğim iki doktorda sadece tüp bebek üzerine odaklı doktorlar değil.
Gebelik takibi de yapıyorlar.
Sadece o kadar şaşırdılar ki!!!
İnanılmazdı. Bence çok yanlış yapıyorlar.
Yalan konuşmayı sevmiyorum gittim pazartesi çok ilgilendiler.

Hay
1098 çıktı.
Salı kese gözüktü.
Hayırlı olsun, neden doğal yolla olmaz diyorlardı?

Morfoloji 4 bizim ama çok büyük bir etken değilmiş tüp bebek için herşey normaldi. İyi kalite embiriyo transfer ediliyor 2 seferdir ama tutmuyor
Morfoloji kötü değil, en azından tüp bebek için kötü değil. Ya bazen sebepsiz olmuyor gerçekten. Hiç hamile kaldın mı? Belki zamanla doğal bile olur senin

Morfoloji kötü değil, en azından tüp bebek için kötü değil. Ya bazen sebepsiz olmuyor gerçekten. Hiç hamile kaldın mı? Belki zamanla doğal bile olur senin

4 yıllık evliyim hiç hamile kalmadım. Şaşkınlıkla izliyorum olanları. Aşılamalar tüp bebekler sebepsiz negatif :KK43:

4 yıllık evliyim hiç hamile kalmadım. Şaşkınlıkla izliyorum olanları. Aşılamalar tüp bebekler sebepsiz negatif :KK43:
Sperm DNA hasarına bakıldı mı? Transferiniz 5. Gün planlanırken 3.gün yapılmış. Embriyoda sperm aktivasyonu 3. Günden sonra devreye giriyormuş. Sperm DNA'sında hasar olabilir mi diye geldi aklıma. Bir de amh baktırdınız mı ?
Çok üzücü oluyor birkaç kez negatif almak ama defalarca deneyen insanlar da var, ne yapalım. Güçlü olucaz dünyanın sonu değil. Üzülmemek mümkün değil tabi ama geçecek arkadaşım. Fazla yıprattıkça kendini insan bi daha deneyecek gücü kendinde bulamıyor sonra. Belki bi sonraki denemeden önce eşine yapılmadıysa sperm DNA hasar testi yapılabilir. Embriyolara da pgt yapılır.

Sperm DNA hasarına bakıldı mı? Transferiniz 5. Gün planlanırken 3.gün yapılmış. Embriyoda sperm aktivasyonu 3. Günden sonra devreye giriyormuş. Sperm DNA'sında hasar olabilir mi diye geldi aklıma. Bir de amh baktırdınız mı ?
Çok üzücü oluyor birkaç kez negatif almak ama defalarca deneyen insanlar da var, ne yapalım. Güçlü olucaz dünyanın sonu değil. Üzülmemek mümkün değil tabi ama geçecek arkadaşım. Fazla yıprattıkça kendini insan bi daha deneyecek gücü kendinde bulamıyor sonra. Belki bi sonraki denemeden önce eşine yapılmadıysa sperm DNA hasar testi yapılabilir. Embriyolara da pgt yapılır.

Sperm de dna hasarı yok. Bu merkezde ilk denememiz. Diğer merkezde 5. Gün transfer oldu buda öyle olur diye düşünüyordum ama 3. Gün çağırdılar. Yaşımız küçük olduğu için pgt gerek görmemişlerdi bide bizim kendi genetiğimize bakıldı sıkıntı yoktu

3 yıl da bende var. Artık kilolu oluşuma bağlıyorum ben. En iyisi kilo verip bir süre akışına bırakmak diyorum. Seni bilmiyorum tabi ama, bence dinlen

3 yıl da bende var. Artık kilolu oluşuma bağlıyorum ben. En iyisi kilo verip bir süre akışına bırakmak diyorum. Seni bilmiyorum tabi ama, bence dinlen
Bende kiloluyum 70 kg ile tedaviye başladım şimdi 76 olmuşum. Artık zayıflamadan 3. Ye başlamıcam

Hay

Hayırlı olsun, neden doğal yolla olmaz diyorlardı?
Geçirdiğim idrar yolu enfeksiyonu iç organlarımı karın zarına yapıştırmış, rahimi karın zarına yapıştırmış, sol tüpünü hidroselpensk yapmış, miyom ve kist alındı yok yok yani bende :)
Fakat rahmimde hiç bir sorun yok, iki yumurtalığım sağlıklı, sağ tüpüm açık.
Amh 'm 1 çok düşük yumurtlamazsın yumurtan çok az kalitesiz, FSH 12 çok yüksek 10 nun üzerinde FSH de tüp bebek tutmaz dediler.
İlk bi ameliyat oldum yapamadılar, sonra iyi bı doktor buldum ameliyatımı oldum.
Sonra hayıt otu, soğan kürü, incir kürü, testere dişli aslan pençesi ve vitaminlerle( a,e,d,c,B12,folit asit) vücudumu güçlendirip yumurta kalitesi arttırmaya çalıştım. Ve bu serüven 2 yıl sürdü. Gitmediğim doktor, hastane kalmadı.
2 tüp bebek denedim.
Yumurta veremezsin diyen doktorlara inat öyle bı yumurta verdim ki dondurulmuş embriyolarım var.
Şimdi de doğal yolla gebe kaldım.
Eşime neler neler dediler yok sayısı az, hızı az, morfoloji %2 düşük dediler.
Hatta hiç unutmuyorum bezmialem de bir prof a gittik doktor eşime Allah umut kesilmez dedi. Eşim ağlayarak arabayı kullandı.

X