Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Hoşgeldin tekrar ne zamandır yoktun ama güzel adımlar katetmişsin :) ben seni bu bahsettiğin işlemlerden sonra anca tedaviye başlayacaksın sanıyordum. Senin donduruluşların var da direkt transfer mi olacaksın.

Arkadaşlar cumartesi günü OPU işlemi oldum 9 yumurta toplandı 5 tanesi döllenmiş dün aramışlardı yarın 3.gün olacak sabah ararlar deneyimi olan arkadaşlar 5 kötü bir rakam mı sizin nasıl ilerlemişti fikir verirseniz sevinirim

Sayı değil kalite önemli, benim bi önceki denemede 15 yumurta toplandı 10 döllendi ama 5. Güne 2 tane kaldı, onlar da sağlıksız çıktı transfer iptal oldu. Sağlıklı olsunlar en önemlisi bu..

Sayı değil kalite önemli, benim bi önceki denemede 15 yumurta toplandı 10 döllendi ama 5. Güne 2 tane kaldı, onlar da sağlıksız çıktı transfer iptal oldu. Sağlıklı olsunlar en önemlisi bu..
Çok teşekkür ederim cevabınız icin aklıma kalitesini sormak gelmedi ama 5 tanesi istediğimiz gibi demişti telefonda konuştuğum kişi yarın sorarım insallah sizin de hakkınızda hayırlısı olsun insallah en kısa zamanda evladınızı kucağınıza alırsınız

Umarım siz de
Bu arada kalitesi yüksek embriyolar genetik testte sağlıksız çıkabiliyor. Kaliteli olması sağlıklı olması anlamına gelmiyor her zaman.

hanimlar iyi aksamlar. bende pazar gunu opu oldum ve ayni anda sulu ultrason gerceklesti ve polip goruntulendi. 10 yumurta toplanmis 8 i isleme alinabilmis. 6 si saglikli bi sekilde bolunuyo 2 sinide kontrol altinda tutuyoruz gibi birsey dedi embriyoloj. cok heyecanli bi bekleyis gercekten. ama 10 yumurta toplandiginda hemsire bana dediki 5, gune goturecegiz dedi. halbuki daha embriyo bile olmamislardi bu enteresan geldi bana. adet olunca arayacagim histeroskopi ile polipleri alcaklarmis sonrasi neler olcak bilmiyorum simdilik benden boyle

Söyledim o da çıkarmaz bu kadar dedi iki güne bi gel dedi kan ver dedi

ay çok çok teşekkür ederim canım
hayirli olsun rabbim saglikla kucaklamanizi nasip etsin

hayirli olsun insallah sonucu güzel olucak

Mini_mini , nasılsın , bugün kan verecek miydin ?

Cnm kötüyüm biraz
Kan verdim ama yakın diye sağlık ocağına vermiştim o da yarın öğleden sonra sonucu verecekmiş.
Akşam üstü ağrım başladı karnım çok ağrıyor adet olacagim gibi Hemen idrar testi yaptım hiç çizgi çıkmadi moralim çok bozuk

Kızlar yarın transferim olucak tavsiyeleriniz neler? Pıhtılaşma hastaları da extra bişi yaptı mı yedi içti mi?
Ayyy ne güzel , benim idrara sıkışık gelmemi söylemişlerdi, yeterli içmemişim.sıram geldiği halde su içmem gerektiği için beklemek zorunda kalmıştım. O esnada da aşırı içmişim :) bu sefer birazını yap dediler :) orta halli git sen :)

Kaçıncı gün

Ayy hem kanı bugün vermiş oldun, hem sonucun yarın çıkacak. sağlık ocakları geç veriyor sonucu ya somut bi sonuç görmeden umudunu yitirme.
Son çatlatma iğneni ne gün yapmıştın dünkü testte neden çıkmış olabilir ki yok desek

Cnm iğneyi yapalı 15 gun oluyor. Sabah biraz silik çıkmıştı ama yine de vardı ama akşam yaptığım testte hiçbirsey çıkmadi Karnım da kayniyor sanki adet olacakmışım gibi Aynen dediğin gibi cnm meraklandim kan verdim ama sonucun yarın öğleden sonra çıkacak inşallah adet olmam çok korkuyorum

Çatlatma iğnesinden çıkmış olamaz. Yarın inşallah yüzünü güldüren bi sonuç alırız. Dua edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…