Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Ay yattın mı peki cok? O gün nasıldı ne kadar yattın ne yöne yattın neler yedin o gün
Transferden sonra 1 saat uzandım , sonra kalktım otobüs yolculuğu yaptım 3 saat kadar tedavi için dışardan gidiyordım çünkü, vicdan yapa yapa gittim yola. Dr hiçbişey olmaz demişti ama insan gene de dert ediyor. Eve vardıktan sonra hiç ağır iş yapmadım, sürekli yatmadım arada evin içinde arada bahçeye çıkıp gezindim. Yediklerime özen gösterdim.
Yatış şeklime hiç dikkat etmedim. Ben sağa sola dönerek yatan biriyim :)

Svltr , Mor_cicek
Kader arkadaşları nasıl sabırlı çıktınız :) birbirinizi hiç gaza da mı getirmiyorsunuz :) ben olsam çoktan yoldan çıkmıştım . Aynı gün transfer oldunuz aynı gün mü test yapacaksınız. İnşallah ikinizde güzel sonuç alacaksınız

Zaten idrar testlerinin sabah idrarıyla yapılanı makbuldür. Sen canını sıkıp tutunan embriyonun sağlığıyla oynuyosun şuanda. Tutmadıysa üzülmek sana hiçbir şey katmaz ama ya tuttuysa stres yüzünden Allah muhafaza sıkıntı olur. Pozitif oluyoruz bizde geçtik bu aşamalardan ve birbirimizi anladığımız kadar en yakınlarımız anlamıyo bizi.üzülme adet öncesi belirtiler gebelik belirtileri ile aynı. Kanama olduğu halde test sonucunu görmeden ilaçları bile bıraktırmıyor merkezler.pozitif oluyoruz pişmiş aşa su katmıyoruz

3 aşılaması negatif çıkmış insanım valla, bekleyince en azından birkaç gün bile olsa fazla umut besliyor insan. Bu bile güzel

Sabah yapilan testler daha dogru sonuc veriyor diye biliyorum insallah yarin sabah guzel bir degerle pozitif sonuc alacaksin
Adet agrisi pozitif sonuc alanlarin cogunda olmus moralini yuksek tut lutfen

Çatlatma iğnesinden çıkmış olamaz. Yarın inşallah yüzünü güldüren bi sonuç alırız. Dua edeceğim.
Transferden sonra catlatma ignesi neden vuruluyor acaba bilginiz var mi? Normalde yumurtlama donemi vuruluyor hani bizde yumurtalar istenilen boyuta ulasinca bir kere vurmustuk tekrar vurulmasi embriyonun kabugunu kirmasi icin mi acaba

Valla getirmiyoruz Canım :))
Ben sonuçtan korktuğumdan yapmıyorum sabırdan değil
Bugün de adet sancısı gibi sancılarım var sanki uyandığından beri
Korkum daha da arttı

Ohhh hamilelik haberleri geliyor hayırlısıyla geçen ay bizimki gibi olmuş . Sağlıkla devam etsin hepimizinki...
Amin herkes bir an evvel bebeğine sağlıkla kavuşsun
canım kötü düşünme gerçekten olumlu olacak buna odaklanalım . Ben kan testinden sonra idrar testi yaptım bi daha ama sabah erkenden çıktığı fibi hemen çıkmadı silik çıktı test kalitesiz olabilir ya da sürekli tuvalete gittiğin içinde hormon yaptığın idrar da az olabilir

Valla getirmiyoruz Canım :))
Ben sonuçtan korktuğumdan yapmıyorum sabırdan değil
Bugün de adet sancısı gibi sancılarım var sanki uyandığından beri
Korkum daha da arttı
Korkma korkma resmen adet agrısı ile aynıymış hamilelik . Gece boyu sancım vardı tuvalete koşuyorum adet mi oldum diye
Günaydın kızlar benim Cuma test günüm fakat ben bugün test yaptırmak istiyorum tutmuşsa yani pozitif ise çıkar değil mi kanda ? Bekle bekle çok sıkıldım ama çok ta korkuyorum
çıkar ben dün yaptım çıktı normalde cumartrsi yap demişti doktor

Günaydın kızlar benim Cuma test günüm fakat ben bugün test yaptırmak istiyorum tutmuşsa yani pozitif ise çıkar değil mi kanda ? Bekle bekle çok sıkıldım ama çok ta korkuyorum
Kan testinde garanti çıkar. İdrarda çıkma ihtimali de var. 8.günündesin.benim idrarda 8.gün çıkmıştı.
Ama son zamanlarda sonucu yanıltacak bi iğne yaptırdın mı hcg içeren , yaptırmadıysan sıkıntı yok. İnşallah mutlu haberler alırız

Umarım siz de
Bu arada kalitesi yüksek embriyolar genetik testte sağlıksız çıkabiliyor. Kaliteli olması sağlıklı olması anlamına gelmiyor her zaman.
Bugün embriyo nun 3.günü ve hala 5 tane varmış devam ediyormus istediğimiz gibi ama Perşembe’ye azalır azalması nı da istiyoruz normal bisey zaten dedi insallah hepimiz çocuğumuzu kucağımıza alabiliriz ya

İnşallah 5.günde elinde kalan en sağlıklıları olur. İlk denemeniz mi , hayırlı sonuçlar alırsınız inşallah

Ben de test yapiyim mi? Kan testine 2 gün var aslında az kaldı
10.günündesin hayli hayli çıkar. Ben 8.gün idrar yapmıştım.çıkmıştı. önemli olan son 10 gün içinde çatlatma iğnesi yada hcg yükseltecek iğne vs yapmamış olmak. Sonucu yanıltmasın yeterki.
Senin oldu diye hissediyorum inşallah hislerim doğru çıkar aminnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…