Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Yok yapmadım, çatlatma iğnesinden 15 gün geçti şuan. Ay Amin inşallah ya

evet daha önce umutsuz bir şekilde 1 aşılama yaptırdım kafamda bitik ti zaten negatif o yüzden hemen ertesi ay tüp bebeğe başladık inşallah bu sefer umudun var
İnşallah canım ben de 2 aşılama yaptırdım negatif. Keşke hiç zaman kaybetmeseymişim. İyiki 3. Aşılamayı denememişim :)

Ben yaptım 8. Günün sabahı ama sabah idrarı ile yap o koyu çıkıyor . Yaklaşık 15 kere tuvalete gittim dün . Akşam bi daha yaptım silik çıktı
2. Kanı yarın vereceksin dimi.yarın rahat bi nefes alırsın , 2 ye katlasın inşallah. Annen ne diyor ne yapıyor. Kafayı yiyeceksin bişeyler okuyup düşünüp durma diyen senin annen miydi :)

Arkadaşlar Merhaba bende bugün 3 yıllık evliyim 1.5 yıl korundu eşim 6 ay felan kendimiz denedik olmadı sonra doktora gittik herşey normal dendi rahim filmi çekildi kanallarım da açık hormonlarım normal eşimin Sperm kalitesi çok iyi ama yine hamile kalamadım kist te yok yaşınız 30 bizde tüp bebeğe karar verdik hiç bir sorun gözükmüyor artık çok sıkıldım.. yarın altınizade acıbadem tayfun bağış randevu aldık tüp bebek adım atıcaz çok korkuyorum nasıl bir süreç hiç bir fikrim yok yardımcı olurmusunuz

Hoşgeldin tekrar ne zamandır yoktun ama güzel adımlar katetmişsin :) ben seni bu bahsettiğin işlemlerden sonra anca tedaviye başlayacaksın sanıyordum. Senin donduruluşların var da direkt transfer mi olacaksın.
Merhaba canım, evet 4 tane dondurulmuşumuz var.. belkiyorlar bizi.. direkt tranfer aşamasına geçicez inşallah bir sıkıntı olmazsa.
bir yandan sevindim;polip alındı die.. bir yandan üzüldüm 1 belki de 2 ay daha ertelendiği için.. Ama olsun, herşey bizim için.. bakalım bakalım neler olacak..

Tertemiz bi negatif nasip değilmiş
Kanı vermeden umudumuzu ytirmeyelim. Olmadıysa bile yaşın genç canım daha. Tüp denemesinden sonra dinleneyim derken kendiliğinden hamile kalan arkadaşlar var. İlla üzülürsün ama kısa sürede toparlanman dileğiyle. Perşembe kan ver bakalım, belki idrara yansımadı henüz.

İnşallah canım ben de 2 aşılama yaptırdım negatif. Keşke hiç zaman kaybetmeseymişim. İyiki 3. Aşılamayı denememişim :)
Zaten aşılama şansı yüzde 20 diyorlar . Biz hiç denemeyelim dedik
2. Kanı yarın vereceksin dimi.yarın rahat bi nefes alırsın , 2 ye katlasın inşallah. Annen ne diyor ne yapıyor. Kafayı yiyeceksin bişeyler okuyup düşünüp durma diyen senin annen miydi :)
evet sakin ol artık diyor yarın kan bercem ama chorimon iğnesinin etkisi azalmaya başlamıştır 110 çıktı ben kan değeri 80miş gibi hesaplıyorum . 30 da iğnenin etkisi olsun . Bakalım inşallah hayırlı şekilde olur
Üzüldüm ama yapacak bişey yok. Yine de perşembe kanımı veririm ama tabi ümidi kestim ben
Allahın vardır bi bildiği üzülme canım

Üzüldüm ama yapacak bişey yok. Yine de perşembe kanımı veririm ama tabi ümidi kestim ben
canım erken yapmissin testini üzülme diyemiycem üzüleceksin elbet ama kan testini vermeden olmadi demeyelim ınş büyük bir supriz olur senin için

Selam arkadaşlar,
2 adet 3.gün kaliteli embriyo transferim oldu..şimdi odada dinleniyorum..2 saat yatıcam ..
Rabbim hayırli sonuçlar nasip etsin hepimize insallah..
hayırlı olsun transferiniz ınş olumlu sonuçlanır

Bizimde bugün embriyolarimizin 2. Günüydü aradılar hala 6 tane devam ediyorlarmış yarınki durumlarına göre karar verilecek dedi bu telefon gelene kadar heyecandan nefes alamıyorum. Transferden sonra ne yapacağım hiç bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…