Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Tüp bebekle hamile kalan arkadaşlar size bir sorum olacak. Adet belirtisiyle gebelik belirtisinin aynı olduğu söyleniyor. Benim bugün transferimin 6. Günü. Aynı adet belirtilerine benzer belirtiler var.

Benim rahimde ve popoda soğukluk hissi oluyor adet yaklaşınca.

Şimdi sorum şu vücut acaba hamilelik ve gebelikte aynı belirtiyi mi veriyor. Bu kadar belirti varken tüp bebeğimin tutma şansı var mı acaba.

Benim günlerdir adet ageısı vardı kesin adet oldum kesin diyordum hamileymisim

Hadi bakalım hatırlısı olsun. Ben 1 embriyo koydurdum canım. 1.sayfada kim kaç embriyo koydurdu çoğunu yazdım ben, ordan incele istersen

Söyledim o da çıkarmaz bu kadar dedi iki güne bi gel dedi kan ver dedi

ay çok çok teşekkür ederim canım
Bu iğne etkisi ne zaman geçiyor ki ? Doktor iğne sonrası bi hafta sonra yap kan testini dedi. O zaman geçer mi yani iğnenin etkisi
dediğim gibi iğnenin hcg si idrarda bile çıkacak kadar olmaz. Ben de oldum tum denenelerimde ve kanda hep 0,0 ya da 0,05 falan çıktı..

Ben bir kere hamile kaldım, sonra kalitesiz embriyoymuş düşük oldu. Neyse, adet ağrısıyla çok benziyor. Bana da üşüme gelmişti ve adet öncesi de olur üşüme. Ama şöyle ki ağrının gelip gitme düzeni adet ağrısından farklıydı. Birden geliyor ve sonra yok oluyordu, sonra yine geliyordu ve bu 2-3 gün sürdü. Normalde böyle bir ağrıdan sonra kanama başlar ama başlamadı. Sivilcem çıkmamıştı ve bel ağrım da farklıydı. Bir de adet öncesi gazdan çok daha fazla gaz rahatsızlığı hissettim.

Teşekkür ederimmmm

ay valla düşük çıksa iğne derdim direk . Çok şükür

Canım ben çatlatma iğnesi vurdurdugumda idrarda kırmızı ikinci çizgi aninda çıktı. Muhtemelen kan da 30 flndir. Ama gün gün etki geçtikçe siliklesti. Demem o ki bunun en kötü ihtimal 30 u igne olsa kalanı yine bebek :) Hayırlı olsun

Selamlar kızlar.. nasılsınız? geçmişe bakmadan önce bu aralar neler olmuş bir anlatayım istedim. Gönlümce yazdığım /konuştuğum bir yer çünkü :)
Çarşamba günü regl 9. günde doktoruma gittim. Düşükten sonra kendisine görünmemiştim bu yüzden, rahmi daha ayrıntılı görüntülemek adına minik kamerayla içeriyi de görebileceği ayrıca duyunca üzüldüğüm ve nasıl aldıracağım diye düşündüğüm polip imin de alındığı local anestezili ufak bir işlemden geçtim. SV işlemi deniyor sanırım, ya da ben yanlış anladım.. neyse.. şu anda antibiyotik, ve 21 gün kullanmam gerekn d.kontool hapı tarzı bişey kullanıyorum. Sonrasında kontrole gidicem. o da eylül başını bulacak sanırım. Eğer uygun olursa eylül, olmazsa ekim de transferi yapıcaz inşallah.. Muhtemelen yine 2 tane koyacak doktor.
bakalım.. hakkımızda hayırlısı olsun..
Siz nasılsınız, inşallah herşey güzel devam ediyordur, hamişler ve hamişliğe uğraşanlar :)

Selam canım, hayırlı olsun.. inşallah güzel bir süreç geçinirsin ve sağlıklı bir şekilde tutunurlar sana :)

d_targaryen canım çok sevindim darısı başıma inş böyle pozitif haber almak çok iyi oluyor benimde adete benzer belirtlilerim vardı bugün yok tam bir hafta oldu transfer olalı.
İniallah en güzel şekilde olumlu sonuçları alırsın . Bende adet olacağım dedim gece boyu ara ara sızladı . Belirtiler birebir aynıymış . Çok güzel haberler al inşallah tez zamanda
dediğim gibi iğnenin hcg si idrarda bile çıkacak kadar olmaz. Ben de oldum tum denenelerimde ve kanda hep 0,0 ya da 0,05 falan çıktı..
çok teşekkür ederim canım gerçekten ben hep korkuyordum aksi durum olacak diye . Allah isteyen herkese tez vakitte bebeğine kavuştursun öyle içten istiyorum ki
ay hadi inşallah su 4 günlük süreçte artış değerinden belli olacak açıkcası ne kadarı iğne diye
Allah tedavinin sonucunu pozitif yapsın inşallah
Cok sevindim Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin saglikli gebelik olsun insallah
amin amin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…