Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Embriyonun durumunu gün gün izliyorlar. 5.güne gelemeyecek gibi olursa sizi çağırıp 2.-3.-4. Gün transfer ederler. Embriyoyu çözdükten sonra bekletilebildiğini bilmiyordum.

Progynex ampul yüzünden kalçamın üzerine oturamıyorum ve daha ilk enjeksiyon hastalara yaparken hep söylerlerdi de mübalağa sanmıştım

Öyle dediler... 5. Güne gelemeyecek embriyo rahimde de gelemez bence.
Hayır öyle düşünmeyin, 5.gün embriyosunun tutunma şansı daha fazla tabi ama. Fark o kadar büyük değil. Embriyo 5.güne gidemeyecek gibi de görünse rahme tutunma ihtimali azımsanacak bir değer değil. Arada ufak bi fark var sadece.

Selam Nehira-27 evet 1 tanesi genetikten sağlıklı gelmiş, diğeri gelmemiş, 9 Haziran da opu olmuştum.
Temmuz un 15 gibi adet olacağım, 2. gün gideceğim inş. ama tedaviye ilk başladığımız zaman doktorum bana rahime çizik atmaktan bahsettmişti, şimdi bu konu hakkında bişe söylemedi. G Gulsah8488 seninle doktorumuz aynı sana yapıldı mı bu işlem?

Selamlar kızlar,
Öncelike her birimize bu zorlu yolda sorunsuz, güzel anlar ve sonunda da mis kokulularınızı kucağınıza alacağınız zamanlar dilerim.
benim yaş 32, hem pco hem insülin direncim var..
Ağustos 2015 ta bir aşılamam var , negatifle sonuçlanan..
Ocak 2016 da bir tüp bebek tedavisi geçirdim ve 8. haftada oluşan kanamadan ötürü düşük yaptım maalesef..
sonrasında hem biraz korku, biraz stres derken 2 sene sonra bu sefer doğal yollardan olabilir mi diyerek ablamın kadın-doğum doktoruna başvurdum. Ablamda da pco var ve acaba mı düşüncesiyle bir gidelim dedik.. gel zamn git zamn derken, yumurtalarımın/yumurtalığımın zarının çok kalın olmasından ötürü tekrar tüp bebek denemeye karar verdik. ilk yaptığımız tüp bebk işleminde 4 tane yumurtam dondurucuya kaldırıldı :)
8 ağustosta tüp bebek doktoruma randevu aldım ve bir serüvene daha başlıyoruz.

Süreç ne kadar zorlu olursa olsun, inancımızı kaybetmeyelim kızlar.. yolumuz , iğnelerle çevrilmiş olsa da sonu güzel olacak inşallah.. dualarımızı eksik etmeyelim..

Bu süre içerisinde beni de takip listenize alırsanız sevinirim. sonuç ne olursa olsun, insan yanında bir destek arıyor işte.. :) sevgiyle kalın.. öpüyorum çok çok :)

Ben cem beyde histereskopi olmadım Medical park ta yapmıştım tüp Bebek transfer olmadan önce histereskopi oldum çizik Attilar ama tutmamisti

Hadi ya,eğer öyşeyse hiç bir sorunum yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…