Anket Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? söylediniz mi?

Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? Söylediniz mi?

• Ankete Katılan
    956
Burda yazılanların çoğunluğu söylediklerine pişman dediğiniz gibi en güzeli kafa rahatlığı
Bencede öyle zaten tutmadığını görünce sen kendi kendini yiyosun her birinde ağlamakla geçiyo sonraki günler o durumda arayıp soran heleki hep aynı teselli sözleri bıkıyosun yani bu durumdan o aşamada insanları hiç çekemiyosun zaten ben şuan her işlemde kendimi kötü sona bırakıyorum mesela bu ayda olmadı pazar günü adet oldum 2 gündür içim dışıma çıktı ama 2 3 ay ara vericem şimdi sen bıkarsın millet bıkmaz soru sormakdan o yüzden karı koca bilinmeli gerisini boşver zaten senin kadar sevinende üzülende olmuyo bu duruma

yakınlarım biliyor neden saklayım ki anası belli babası belli kimseyi ilğilendirmez,
Saklamakdaki amacımız anasının babasının kim olduğu değil çevrenin bunaltması yanlız bunu 2 3 kere yaşayınca otomatik seninde hevesin kırılıyo söylemiyosun zaten. Allah herkeze hayırlısıyla versin

1nci de bi heycan herkese söledim
2.cide bu sefer olur bi sorun yok diye yine söledim
3ncüyü sakladım kimse bilmiyordu
4ncüde sadece annem le kaynanmgil biliyordu
5cni yide aynen
6ncida nerdeyse eşime bile sölemiyecektim ama adam lazım ikimiz biliyoduk
ve 9 sene sona süprizzz oğlum doğal yoldan oldu ve herkes tüp bebek mi diye sordu hayır desem de inanmayan akrabalar var o tüp bebek saklıyor diyenler varmış çoook gülüyorum umrumda değil öle de olabilir di ..oğlum mucizem geldi ya ne fark eder
allah olmayan isteyen herkese nasip etsin

Tup bebek tedavisi olmadim ama sanirim soylemezdim. Her kafadan bir ses gelir, herkes kendince birsey der, tuttu mu tutmadi mi falan iyice stres olur insan. Aileye de soylemezdim sanirim. Cunku bu tip seyler ozeldir. Bazi seyler sizin ozeliniz olmali. Zaten tup bebek sureci sıkıntılı. Her kafadan bir ses dinlemek yerine sadece doktorumu dinleyip bu donemi rahat gecirmek isterdim.

tövbe tövbe allahım ne insanlar var .
hocaya gidilebilir bende gittim ama dediğin gibi her hoca hoca mı ? hem insanlara sormamışsın ki ne demek git dua etsin .

Yok kimseye söylemezdim ben. Herkes soracak sordukça herkese açıklama yapmak zorunda kalacaksın. Sonuçta anne bana olmaya çalışmak değil mi tüp bebek süreci de? Normal yoldan olmuş tüp olmuş ne fark eder. Evlat senin evladın sonuçta. Ayıp yada utanılacak bir durum olduğundan değil de insanların baskıcı tutum ve davranışlarından dolayı merakından dolayı saklardım diye düşünüyorum

inandıramazsın insanları çok şükür gelmiş meleğin gersi de hiç önemli değil

Aminnn.. Sağlıkla büyüsün inşAllah nasip eden Rabbim sen nekadar uğraşırsan uğraş işte en güzel örneği hayırlısıyla biran önce bizimde zamanlarımız gelsin inşAllah

bizde tüp bebek yaptırdık kendi annem babam kardeşim ve 2 yakın arkadasım harici kimseye söylemedik. eşimin ailesi dahii bilmiyor. zaten sıkıntılı zor bir durum ve anlayışsız insan çokk. gerek yok. daha da yoruyorlar.

Ben tedavi süresince kimseye söylemedim pozitif alınca bulantı lar başlayınca söyledim sizde öyle yapın derim çünkü ilk tedavileri de olumlu sonuç alamadım ve çok kötü olmuştum herkes biliyordu çünkü ama böyle daha kolay inş siz ilk denemede pozitif sonuç alırsınız

Ben yakın çevremle ve iş arkadaşlarımla paylaşmıştım, bir zararını gördüm diyemem ama çok fazla soru soruluyor gerçekten insan bunalabiliyor. Ama hiç söylemeden de olmuyor insan derdini anlatacak motive edecek birini istiyor. Sizi gerçekten anlayacak, kırmadan incitmeden yanınızda olacak bir iki kişiye söyleyin. Diğerleri gerçekten o kadar kırıcı olabiliyorlar ki. Ben 5 kez denedim. 5.ci de kimseye söylemedim transfer olduğumu çok rahat bir süreçti. Sonrasında kimyasal oldu, kendi halimizde yaşamış olduk. Allah gönlünüze göre hayırlı olanı nasip etsin, bol şanslar

Biz sadece benim anneme ve babama söylemiştik eşimin ailesine söylemedik halada bilmezler

Tüp bebek değil ama ben 9 haftalık bebeğimi kaybetmiştim ilkti bir de o sevinçle herlese söylemiştik.Sonra millete laf anlatması kendini avutmaktan çok daha zor oluyor şimdi telrar hamileyim aileler dışında kimse bilmiyor.Elimde olsa ailelere de söylemezdik de mecbur kaldık.Eşinin ağzı sıkıysa kimseye demeyin derim ben sonra anlatması açıklaması çoook zor

Henüz bebek isteme sürecinde değiliz ama bazen ben düşünüyorum bu durumu. Çevremde tüp bebek yaptırıp da gribim diye rapor alanlar da duydum, transfer sonrası o bekleme sürecinde ailesine biz tatildeyiz gelmeyin diyen de. Ben durumu söylerdim diye düşünüyorum yakınlarıma. Sonuçta her şey Allah'tandır ve destek istenecek bir süreç. Olumlu veya olumsuz bilinmesinde sakınca görmem.

Bencede söylenmesini cok uygun bulmuyorum cunku sonuc olumlumu olumsuz mubile
İyorsun cok hakli esiniz zamanla asarsiniz ama basta ister istemez geriliyorsun hayirlisi olur insallah

Bence saklanacak bir durum değil. İnsanlar neden tüp bebek yaptırdım demekten çekiniyor. Anlam veremiyorum. O da hayatın bir gidişatı. Sıradan birşey. Hadi sıradan herkese söylenmeyebilir ama aileden de saklamak tuhaf geldi bana. İşyeri zaten öğrenmek zorunda kalıyor iki güne bir izin alıp kontrole gidiliyor tedavi aşamasında. Ben iki saat izin alıyordum.
3 defa tüp bebek yaptırdık. İkimizde de sorun vardı.
3 yıl uğraştık. Sonra da gittik evlat edinmeye başvurduk. Çok şükür iki yıldır kızımızlayız. Ne tedaviyi ne de evlat edinerek anne baba olduğumuzu saklamadık.
bence saklamayın özellikle annenizden. Sonuçta herkes evlat sahibi oluyor kimi ilişkiye girerek ( tabi insanlara bu tuhaf gelmiyor ) kimi o yolla olmayınca tedaviyle anne baba oluyor. Kimi de tedavi de sonuç vermediğinde bizler gibi anne baba oluyor. Sonuçta hepimiz anne baba oluyoruz. Önemli olan bir çocuğa nasıl sahip olunduğu değil. Nasıl anne baba olunduğu. Eşinize de söyleyin çekinilecek birşey yok insanın biyolojik yapısu bu. Yani Allahın taktiri bu.

Ben de vajinismus tedavisi gördüm ne yazık ki aileler biliyordu.Aslında tedavin nasıl gidiyor diye sormadılar ama ben o süreçte fazlasıyla gergindim hal hatır sorarken normal komuşurken bile geriliyordum. Kimse bilmese daha rahat olurdum bu konu da böyle bizim milletimiz meraklı sorar yani

Benim aileler biliyor sadece birde çok yakınlarımda ki insanlar ama bilmeyen bile tüp bebek mi diye soruyor kızıyorum kndi kndime. 3 senelik evliyim geçte degl aslında ama inatla tüp bebek mi deyince sinir oluyorum ilk hamileliğimde 2 senelik evliyim yani bilmiyorum bazı insanlar kötü niyetli bilerek can sıkıyorlar ama en yakınlar yapmiyo bunu anne baba kardeşler gibi mesela.

Tedavi görürken kimseye söylemedim annem ve bir arkadaşım biliyordu . Ilkinde 1. Derece yakınlarımıza söyledik ve olmadığını duyunca cok üzüldüm . Dedim 2. De kimseye soylemicem eğer ki tutarsa o zaman söylerim dedim . Elhamdülillah olduktan sonra da tüp bebek olduğunu söyledim . Ama dedigim.gibi tedavi gorurken kimseye söyleme. Bu defa sana soracaklar noldu tuttu mu tutmadi mı kaç yumurtan var o yüzden söyleme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…