• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? söylediniz mi?

Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? Söylediniz mi?

• Ankete Katılan
    956
Bence annene söyle . Dertleşmek ya da paylaşmak için en iyisi annedir. Ve seni en iyi o anlar. Zaten kimseye de söylemez arkanda dua edenin olur ki anne duası en makbulüdür.
İşyerine arkadaşlarına akrabalarına hele eşinin tarafına söyleme bence. Ne oldu nasılsın bissürü soru sorarlar.
İş yerine ufak bir sıkıntı olduğundan bahsedersin. Çikolata kisti gibi, vitamin eksikliği gibi, düzensiz sancılı adet gibi.
Kontrollerimde ve yumurta toplama gününde günlük rapor alırsam tüp Bebek merkezinden idare görecek raporu gidip bir arkadaşa söylerse o kötü işte :/ boş günüme ve cumartesiye gelirse ya da dersim bittiği saatlere iyi olurda

Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Canım benim eşler öyle bakmıyor. Aynı şeyleri yaşadım tedaviden çok bu saklama işi beni yıprattı. Ailesine söyledik çünkü kayınvalidem benden diye bekliyordu annesini susturmak için kendi söyledi. Haliyle benim ailemde öğrendi. Sadece birinci dereceler bilgi. Onun diğer akrabalarından özellikle sakladık hatta sebebi yok doktora gittik zamanı var diyor dedik. İkimizde aynı kurumda çalışıyoruz tedavileri tatile denk getirdik. Sadece son transferim 23 Ekim de oldu onda da bende bir enfeksiyon olduğunu onun için Ankara ya gideceğimizi söyledik. Kimse de inanmamazlık etmedi. Psikolojik olarak çok yordu bu süreç beni. İnşallah ilk tedavide pozitif olur.

Ben tüp bebek olmadı henüz ama hep aşılama oldu ilk yaptımda kimyasal geçirdim ve bilmeyen yoktu ikincisi tutmadı üçüncüden sonra kimseye söylemedim yine tutmadı ama kafam rahattı sürekli soran açıklama yapmam gereken birileri yoktu en azından şahsen kendin yoruluyosun bu durumlardan bazen ama akraba arkadaşlar daha çok yoruyo o süreçde seni o yüzden bi eşin bi sen bilmen daha iyi oluyo hatta çevremde iki yakın akraba yeni doğum yapan vardı davranışlarınıda hiç beğenmedim ilk kimyasal geçirdimde herkez bildiği için söylemiştim bizimkinin papucu çıkmadan dama attırdın artık bizimkine bakmazlar sevmezler 4 sene durdun bizimkiler sevilseydi azcık daha dursaydın şakayla karışık söylendiler bi kaç gün sonrada kanama kimyasal flan dediler işte sen düşün o yüzden birdaha söylemem olsa bile 3 ayına girince dicem kim varsa

Canım benim eşler öyle bakmıyor. Aynı şeyleri yaşadım tedaviden çok bu saklama işi beni yıprattı. Ailesine söyledik çünkü kayınvalidem benden diye bekliyordu annesini susturmak için kendi söyledi. Haliyle benim ailemde öğrendi. Sadece birinci dereceler bilgi. Onun diğer akrabalarından özellikle sakladık hatta sebebi yok doktora gittik zamanı var diyor dedik. İkimizde aynı kurumda çalışıyoruz tedavileri tatile denk getirdik. Sadece son transferim 23 Ekim de oldu onda da bende bir enfeksiyon olduğunu onun için Ankara ya gideceğimizi söyledik. Kimse de inanmamazlık etmedi. Psikolojik olarak çok yordu bu süreç beni. İnşallah ilk tedavide pozitif olur.
İnşalallah canım

Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Benim de eşimde kimseye söylememi istemiyor . benim ilk denememi sadece annem ve çok yakın bir arkadaşım biliyordu. negatif sonucu aldığımda çok üzüldüm . ve anneme söylerken iki kat daha üzüldüm. şimdi ikinci denememizi yapıcaz ve kimseye söylemeyi düşünmüyorum. Şuan özel bir şirkette çalışıyorum izinler alıcam ama hastayım dicem malesef

merhaba, ben 2017 aralık ayında 2. tüp bebek çalışmalarına başlamıştım. 2018 ocak ayı gibide sevinçli haberi aldık ve çok şükür kızım ağustos 2018 de dünyaya geldi. Allah isteyen herkese nasip etsin . ben iş yerindeki arkadaşlarıma söylemiştim çünkü burda aile gibiyiz onlardan saklamam mümkün değildi :) annem babam eşimin annesi babası hepsine söyledik. söyleyip söylememek herkesin isteğine bağlı ama ben söylemekte bir sakınca görmüyorum.Utanma gibi birşeyi kabul etmiyorum. utanılcak birşey yapmadık. ben 2016 yılında normal yolla hamile kaldım fakat hamileliğim 40. gününde dış gebelik olduğum için sonlandırıldı. dış gebelikten kaynaklı sağ tüpüm tıkanmış ve ayrıca sol tüpümün üzerinde miyomlarımın baskı yapmasından dolayı ne yapsamda normal yolla hamile kalamassın denildi ve 2017 yılında yaşımın 37 olmasından dolayı da doktorlar bizi tüp bebek merkezine yönlendirdi. yaşımın geç olmasından dolayı bu yöne yönlendirildim.eğer yaşım genç olsaydı miyom ameliyatı olup normal yolla hamile kalmam beklenecekti buda bir süreçti. biz tüp bebeği tercih ettik. şu an yaşım 40 ve iyiki tüp bebeği tercih etmişim. soran herkese anlatıyorum tüp bebek sürecini. çünkü benim gibi olup konuşamamış ve soru sormak isteyen okadar arkadaşım olduki biraz olsun onlara ışık oldum..

kanser miyim deseydin nasıl bir cümle okumun cahili olsa gerek :KK62:
Aynen öyle kuzum,baska bir arkadaşta elime bir hocanın numarasını tutusturmustu, eşinle git dua etsin diye,elhamdülillah müslümaniz ama her hocayim diyene de guvenemeyecek kadar da aklı başında insanlarız yani,hayır sanane iyi niyetliysen dua et geç yani

İnsanlara bir sey mi söylenir Allah aşkına? Sadece Anneniz olabilir ama eger endiseli ve size cok düşkün bir anneyse o da sürekli arayip noldugunu sorar dogal olarak.Uzaktaymis anneniz.Eger yaniniza gelemeyecekse ona bile söylemeyin derim.İzinleri de ,kansizligim var,demir depom bos,yükleme yapacaklar vs tarzi seylerle kullanin.Yoksa sorularla asla başa cikamazsiniz.

Ben tüp bebek olmadı henüz ama hep aşılama oldu ilk yaptımda kimyasal geçirdim ve bilmeyen yoktu ikincisi tutmadı üçüncüden sonra kimseye söylemedim yine tutmadı ama kafam rahattı sürekli soran açıklama yapmam gereken birileri yoktu en azından şahsen kendin yoruluyosun bu durumlardan bazen ama akraba arkadaşlar daha çok yoruyo o süreçde seni o yüzden bi eşin bi sen bilmen daha iyi oluyo hatta çevremde iki yakın akraba yeni doğum yapan vardı davranışlarınıda hiç beğenmedim ilk kimyasal geçirdimde herkez bildiği için söylemiştim bizimkinin papucu çıkmadan dama attırdın artık bizimkine bakmazlar sevmezler 4 sene durdun bizimkiler sevilseydi azcık daha dursaydın şakayla karışık söylendiler bi kaç gün sonrada kanama kimyasal flan dediler işte sen düşün o yüzden birdaha söylemem olsa bile 3 ayına girince dicem kim varsa
Bende öyle eğer tutarsa cinsiyet felan belli olsun ondan sonra söylerim

Canımm hepimiz o yollardan geçtik. İlk başta kimseye söylememe kararı aldık. Ama dediğin gibi işyeri sorunu oluyo, transfer sonrası evde dinlenmen gerektiği için yanında birisi olması iyi oluyor falan. Ben şu şekilde çözğm buldum, işyerinde sadece beraber çalıştığım arkadaşlarıma yani 3 kişiye bebek istediğimiz için tedavi sürecine başladık dedim sadece. Daha genel konuştum yani, yumurta takibi falan yapıldığını düşünüyolardı o süreçte. Akrabalardan ise sadece kardeşim ve annem biliyodu onlara da transferden 1 gün sonra söyledim (baktım ilk gün sıkıntıdan evde patlıyorum) ki insan yalnız kalınca kuruyoda kuruyo malum. Onlar da sağolsun hep yanımda oldular. Kalp atışını duyduktan sonra da kayınvalideye söylemek zorunda kaldım. Uzun süredir memlekete yanlarına gitmemizi istiyorlardı. Ben gelemem dedim o da ya nolcak ben hamileyken bissürü yere gitmiştim diyince ama dedim benimki farklı. O da anlayışlı davrandı sağolsun :) Rabbim inşallah hayırlısıyla çok uğraşmadan önce göbeğini sonra da kucağın doldursun 🤲

Öyle herkese söylemeye gerek yok bence, kendini bilmeyen hadsizce yorumlar can sıkar ..
Ayıp bir durum değil ama elinden geldiğince söylenmemeli sonuçta kafa rahat olmalı...

Bu arada soylemeyenler utandiklari için değil,çok fazla soruya maruz kalmamak için anlatmamayi tercih ediyorlar,çünkü süreç uzayabiliyor,o zaman insanlar surekli var mı bir gelisme,ne alemde tedavi diye sorup moral bozabiliyorlar.Benim son transferden önce annem bile "sizin süreç niye bu kadar uzadı" eee ben napayım tutmuyorsa,benim elimde mi yani,sözde hepimiz müslümaniz Allah'tan geldiğini unutuyoruz ama.Ust üste beşinci gün AA kalite embriyi kondu tutmadi,benim elimde mi?Allah ne zaman uygun görürse o zaman oluyor.

Benim de eşimde kimseye söylememi istemiyor . benim ilk denememi sadece annem ve çok yakın bir arkadaşım biliyordu. negatif sonucu aldığımda çok üzüldüm . ve anneme söylerken iki kat daha üzüldüm. şimdi ikinci denememizi yapıcaz ve kimseye söylemeyi düşünmüyorum. Şuan özel bir şirkette çalışıyorum izinler alıcam ama hastayım dicem malesef
Canımm hepimiz o yollardan geçtik. İlk başta kimseye söylememe kararı aldık. Ama dediğin gibi işyeri sorunu oluyo, transfer sonrası evde dinlenmen gerektiği için yanında birisi olması iyi oluyor falan. Ben şu şekilde çözğm buldum, işyerinde sadece beraber çalıştığım arkadaşlarıma yani 3 kişiye bebek istediğimiz için tedavi sürecine başladık dedim sadece. Daha genel konuştum yani, yumurta takibi falan yapıldığını düşünüyolardı o süreçte. Akrabalardan ise sadece kardeşim ve annem biliyodu onlara da transferden 1 gün sonra söyledim (baktım ilk gün sıkıntıdan evde patlıyorum) ki insan yalnız kalınca kuruyoda kuruyo malum. Onlar da sağolsun hep yanımda oldular. Kalp atışını duyduktan sonra da kayınvalideye söylemek zorunda kaldım. Uzun süredir memlekete yanlarına gitmemizi istiyorlardı. Ben gelemem dedim o da ya nolcak ben hamileyken bissürü yere gitmiştim diyince ama dedim benimki farklı. O da anlayışlı davrandı sağolsun :) Rabbim inşallah hayırlısıyla çok uğraşmadan önce göbeğini sonra da kucağın doldursun 🤲
İnşalallah canım çalıştığım okuldan saklayabilsem sıkıntı olmayacak da ailem ve kayınvalidem anlayışlı insanlar çok şükür

Canim ben olsam sadece bu konuyu esimle aramda birakirdim. Mesela 1 arkadasim sadece k.v ve kendi annesine söylemisti onlarda en yakinlarina soylemis ve yayilmis.ve 17 yil sonra oglu oldu. Cocuk nezaman burnu bile aksa acaba tüp bebekya oyüzdendir dogal degilya tepkisi veriliyor. Cok cahil insan var ben olsam kimseye söylemem. Hemde neden ailenin hakki olacakki ciddi bir hastalik ameliyat olur anlarimda bu senin esinle özelin.

Ben tüp bebek yaptıracak olsam asla söylemezdim kimseye herkesin ağzı var konuşur kötü bşy mi ayıp bşy mi hayır ama sadece eşim ve ben bilelim en güzeli bu ..

Burda yazılanların çoğunluğu söylediklerine pişman dediğiniz gibi en güzeli kafa rahatlığı

Bu işi zamana bırakın. Tüp bebek tedavisi görmedim ama ilaçla takip yaptırdım ve doktorum akşam çalıştığı için bir yere misafirliğe gittiğimizde hep erken kalkmamız gerekirdi. Genelde annemlerle takildigimiz için ona durumdan bahsetmiştim o da bizi iyi idare ederdi hep bu durumlarda..
Yani en yakın sizi rahatlatabilecek ve idare edebilecek kişilere söyleyin. Gerisi bilmesede olur. Zaten zamanı geldiğinde herkes karnınızı görüp öğrenecek

Back