Anket Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? söylediniz mi?

Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? Söylediniz mi?

• Ankete Katılan
    956
Söylemezdim.
Gebeliklerimi de genelde 8. Haftada söyledim..
Hatta son numarayı 11. Haftada. Daha da söylemezdim ama nefes almak yerine ogurdugum için saklanacak halden çıkmıştım.
Kafanız rahat eder, soru sormalarindan, cevre baskisindan, kendilerince verdikleri tavsiyelerinden, gorumcesinin kaynının bilmem nesinin tecrübelerinden eksik kalmış olursunuz :)

Merhaba ben 5 tüp bebek tedavisi gördüm kimseye söylemedim. Hiç pişman değilim insanların imalarına gereksiz sorularına maruz kalmadım

Tüp bebek değil ama aşılama tedavisine başlayacağız. Görümcem dışında hiç kimsenin haberi yok. Kimseye söylemeyi de düşünmüyorum çünkü herkes bir akıl veriyor. Hsg çektirmeyi düşündüğümü komsularima söylemiştim hemen karşı çıktılar çektirme şöyle böyle hiç biri bu yoldan geçmemiş ve bilmiyorlar halinden anlamıyor. Bu aralar çok sık hastaneye gidip geliyorum soruyorlar nereye gidiyorsun diye söylemiyorum. Tüp bebek tedavisi uygulamamız gerekirse onu da kendi ailem de dahil kimseye söylemem. Böyle kafan daha rahat olur

Bence bu çevrenizle alakalı yani bu durumdan dolayı sizi üzecek ya da vah tüh edip dövünecek insanlarsa hiç söylemeyin. Ben söyledim yakın arkadaşlarımıza ve ailelerimize çünkü hiçbiri bundan dolayı bizi eksik görecek cahillik edecek insanlar değiller aksine çok destekler sağolsunlar. Ama eğer bu tedavim tutmazsa ikincisinde söylemem diye düşünüyorum. Çünkü şimdi herkes haber bekliyor herkesi tek tek arayıp negatif oldu tutmadı demek zor gelecek. Tuttuktan sonra tüp bebek olduğunu söylerdim ama yine de herkese, doğal hamile kalmış gibi davranmanın bir manası yok bence.

Ha birde çevremde tüp bebek yaptırdığını bildiğim insanlar var ve bazı geri kafalı akrabalar babasına benziyo mu diye bakıyolar sanki tüp bebek başka birinden yapılıyor

Reactions: H M
İl dışında tedavi olduğum icin,çoğu kişi anladı,bu süreç zaten zor bazen çevrenizdeki en yakın kişilerde durumu zorlastirabiliyorlar malesef anneme söylemekle de hata yaptım malesef tüm sulalesine duyurmuş,süreçte uzayinca sorup duruyorlardı,gerçekten ablalar dışında kimseye söylememek en doğrusu bence

Haklısın kimseden birşey duymamak en iyisi

Ha bir tedavimi okuldaki arkadaşlara söylemek gafletinde bulundum,üzerinden biraz zaman geçtikten sonra biri gelip bana"umut var mi?doktorlar umut veriyor mu? "Deyip sinirimi bozmuştu.

Ailenden de saklayacak degilsin heralde

En güzeli söylememek tabi bazı durumlarda anlıyor insanlar

Hayır asla söylemezdim.
Değil tüp bebek,diğer rahatsızlıklarımızla ile ilgili bilgi de vermeyiz.
Paylaşmayı sevmiyoruz biz.
Öğrenseler ne olacak ki,en fazla meraklı sorular,bilmiş bilmiş akıl vermeler vs.
İnsanlarla bozuşuruz yok yere.

Ailene söyle ama baska kimseye birsey söyleme yoksa cok soru soruyorlar

Söylemek çok dert herkes kan degerlerinij açıklanacağı gün vızır vızır arıyor ne oldu sonuç ne diye

Ablamdan biliyorum 4 sefer tüp bebek yapıldı ilkinde herkes biliyordu tutmadı hayal kırıklığı ne zaman demeyeceksin soruları bunaltiyor insanı

2. Sinde tuttu düşük yaşadı yune aynı tantana

İnsanımız rahat bırakmayacağı için saklamak en ideali sanırım

Sadece işverenim biliyo mecburiyetten. Cunku surekli izin almalıydım. Başka kimseye demedim dememde. Demedim halde, Normalmi oldu diye soruyorlar.. İnsanlar çok gereksiz meraklı, ve kötü niyetli....

Haklısınız en güzeli kimseye birşey anlatmamak

Sadece işverenim biliyo mecburiyetten. Cunku surekli izin almalıydım. Başka kimseye demedim dememde. Demedim halde, Normalmi oldu diye soruyorlar.. İnsanlar çok gereksiz meraklı, ve kötü niyetli....
Evet sanki hemen olacakmış gibi bebek bide normal mi diye sormaları

Bence annene söyle . Dertleşmek ya da paylaşmak için en iyisi annedir. Ve seni en iyi o anlar. Zaten kimseye de söylemez arkanda dua edenin olur ki anne duası en makbulüdür.
İşyerine arkadaşlarına akrabalarına hele eşinin tarafına söyleme bence. Ne oldu nasılsın bissürü soru sorarlar.
İş yerine ufak bir sıkıntı olduğundan bahsedersin. Çikolata kisti gibi, vitamin eksikliği gibi, düzensiz sancılı adet gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…