• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? söylediniz mi?

Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? Söylediniz mi?

• Ankete Katılan
    956
Bende sonradan pişman olurum diye söylemek istemiyorum ama bilemedim 🤦‍♀️
Bence söylemeyin rahat bir süreç geçirmek için..
Tutmama riskleri var tutmayınca uzuldugunuz yetmiyor gibi bir de eş dost akrabanın sürekli sorularına mariz kalabilirsiniz. Hele ki eşlerden biri söylememe taraftarıysa ( eşiniz istemiyor ) soylenmemeli. Evlilik kurumu 2 kişi arasındadır 2 kişinin birbirine guvenebilmesi gerekir. Siz annenizesaga sola söylerseniz eşinizinse incitebilirsiniz

Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Ben söylemedim ne arkadaşlarıma ne aileme söyledim. Zaten hassas bi süreç. Ve süreç içinde herşey istediğin gibi gitmiyor, ekstradan bir sürü durum çıktı bizde. O süreci yaşarken birde insanların meraklı olur olmadık sorularına maruz kalmak olayları daha da zorlaştırabiliyor. Hem bu benim özelim ne gerek var. İzin yada rapor aldığımda da ki yönrtici pozisyonunda olmama rağmen uydurdum bişiler. Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Aileleri de merakta bırakmak istemedik. Sonuçta küçükte olsa işlemlere maruz kalıyorsunuz. Bu işlemleri six yaşadığınız için size normal gelebilir ama onların kafasında bir sürü soru işareti olabilir. Onları tedirgin etmenin bi anlamı yok dedik. Bebeğim tutunduktan sonra ailelere ve çok yakın iki dostuma söyledim ben. Çok güzel bi süreç geçirdim bu yüzden. Şimdi oğlumuzu kucağımıza almamıza bir hafta kaldı. Darısı isteyen bekleyen herkesin başına inşallah.

Ben sadece kızkardeşime söylemiştim anneme test yapana söylemedim çünkü panik atağı var ve beni çok bunaltıyordu
Ne kadar az kişi bilirse o kadar kafanız rahat olur

Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Bilmek annemin hakkı diyorsunuz ama kayınvalideniz de eşinizin annesi, aynı hak onun da var bu durumda.
Bizi çok darladı aileler çocuk çocuk diye. Ben sizin düşündüğünüz gibi "hakkı" olduğunu düşünmüyorum kimsenin. Sonuçta bu mahrem bir konu ve eşimle benim aramda ve hiç kimse birine böyle bir konuda "kendisi fikir istemediği sürece" akıl verme ya da karışma hakkına sahip değil. Öyle yapmazlar dediğiniz kişilerden gelen tepkilere şaşırırsınız. Ya da tamam anneniz size destek olur, ama dediğim gibi o zaman diğer annenin de öğrenme hakkı var ve mutlaka karışıyorlar. Doktor önerisi, noldu olmadı mı vs.. İnsanın öz annesi bile farkında olmadan kırıyor. Kötü niyetleri yok elbette ama hassas bir konu, siz de hassas durumdasınız.
İki kere aşılama yaptık söylemedik kimseye, sonuç negatifti zaten. Sonra tüp bebek denedik. Sonuç olumlu olursa açıklayalım, ama olumsuz olursa da gidip biz bunları bunları denedik olmuyor, artık bize çocuk lafı etmeyin diyelim dedik aramızda. Çok şükür ilk denememde hamileyim. Tüp bebek olduğunu da saklamadık söylüyoruz. Ama tüm bu süreçte kimseyi dahil etmediğime hiç pişman değilim.

Bence soyleyim ama herkse degil sadece kendi anne babaniza. O süreçte uzun zaman yatıp dinlenmeniz ve yardıma ihtiyacınız olabilir. Ve siz söylemezseniz daha zor durumda kalabilirsiniz.
Tüp bebek sürecinde uzunca yatip dinkenmeye gerek yok aksine hareketli olmak gerekiyor rahimdeki kan akışı için. Yatmak tup bebegin tutma olasılığını arttırmıyor.

Sorarlarsa söylerim sormazlarsa söylemem 🤣 saklanıcak bir şey yok normal bir şey. Ama hesap verir gibi attığım her adımı aldığım her kararı söyleme taraftarı değilim genel olarak ama sorulursa saklamam 😄

Tüp bebek süreci stresli bir süreç
Bir sürü iğne hap falan kullanılıyor biliyorsunuz. Kendi annenizin bilmeye hakki varsa kayinvalideninde var o zaman çünkü o da eşinizin annesi oluyor yukaridaki arkadasin dedigi gibi ve tup bebekte yardima falan ihtiyaciniz olmayacak
Ameliyat degil sonucta.
Size surekli sormalarina karismalarina raziysaniz söyleyin
Tuttu mu tutmadi mi. Ne zaman koyacaklar. Sonuc ne zaman belli olacak ne ilaci ictin rafa dolaba uzanma eğilme kalkma
Böyle mudahalelelere de hazır olun.
Eskiler tüp bebegin ne oldugunu bilmiyor.
Esiniz de cok haklı. Neden söyleyeseniz bu mahrem bir konu
Ben de tup bebekle hamile kaldim ve kimseye söylemedim çünkü kimseyi ilgilendirmiyor. Insanlarin cenesini cekemem ve tutmama olasiligi da var.
Ayrica bu sitede okudum bir kadin tup bebek yaptirmis ve kaynanasi millete yumurtası olmadığını söylemiş
Is yerine de bahane sunabilirsiniz .
Ben sahsen asla kimseye söylemedim
Kimseyi ilgilendirmiyor. Kimsenin de beni uzmesine izin veremem
Ha tüp bebek yaptırdığım icin utaniyor muyum asla aksine övünüyorum kocasiyla balayindq hihihiihi yaparken hamile kalıp cocugu dogduktan sonra cocugundan pisman olup surekli sikayet eden kiymet bilmez nankorlerden olmadığım için.

Tüp bebek sürecinde uzunca yatip dinkenmeye gerek yok aksine hareketli olmak gerekiyor rahimdeki kan akışı için. Yatmak tup bebegin tutma olasılığını arttırmıyor.

Bence o belli olmuyor. Ben ilkinde yatmadim sadece 1 gün yattim sonra normal hayatima döndüm ve tutmadi . Ama 2. De yerimden kalkmadim lavabo haricinde o zamanda çok şükür pozitifi gördüm 🤲

Mahremiyet bakimindan, bu aksam sevisicez demekle tup bebek yaptiricaz demek ayni sey gibi geliyor bana nedense.
Tup bebek degil ama asilama yaptırdık. Annem dahil kimse bilmiyordu hic bir zaman bilmedi, hala bilmiyor.
Abimin esi en yakin arkadasim, sadece o biliyordu tek bir kişi.
Bilen cok olunca soran, yorum yapan, akil veren, doktor soyleyen, kür tavsiye eden cok oluyor. Evet hepsi menfaatsiz ve iyi niyetli. Ama zaten cok hassas bir konu, hormonel olarak cok zayif bir dönem. Insanlarin merakli sorularını ve merakli bakışlarını yüklenmek cok gereksiz bence

Ben soylemistim o surecte iki tarafin aileside biliyordu..
Kizim dogduktan sonrada cevremdeki herkese bi sekilde soylendi..

Tüp bebek süreci stresli bir süreç
Bir sürü iğne hap falan kullanılıyor biliyorsunuz. Kendi annenizin bilmeye hakki varsa kayinvalideninde var o zaman çünkü o da eşinizin annesi oluyor yukaridaki arkadasin dedigi gibi ve tup bebekte yardima falan ihtiyaciniz olmayacak
Ameliyat degil sonucta.
Size surekli sormalarina karismalarina raziysaniz söyleyin
Tuttu mu tutmadi mi. Ne zaman koyacaklar. Sonuc ne zaman belli olacak ne ilaci ictin rafa dolaba uzanma eğilme kalkma
Böyle mudahalelelere de hazır olun.
Eskiler tüp bebegin ne oldugunu bilmiyor.
Esiniz de cok haklı. Neden söyleyeseniz bu mahrem bir konu
Ben de tup bebekle hamile kaldim ve kimseye söylemedim çünkü kimseyi ilgilendirmiyor. Insanlarin cenesini cekemem ve tutmama olasiligi da var.
Ayrica bu sitede okudum bir kadin tup bebek yaptirmis ve kaynanasi millete yumurtası olmadığını söylemiş
Is yerine de bahane sunabilirsiniz .
Ben sahsen asla kimseye söylemedim
Kimseyi ilgilendirmiyor. Kimsenin de beni uzmesine izin veremem
Ha tüp bebek yaptırdığım icin utaniyor muyum asla aksine övünüyorum kocasiyla balayindq hihihiihi yaparken hamile kalıp cocugu dogduktan sonra cocugundan pisman olup surekli sikayet eden kiymet bilmez nankorlerden olmadığım için.
Bir anne adayi olarak şok oldum yorumunuza. Ben de emekler vererek, tedaviler olarak, aşılama ile hamile kaldim. Ama çocuğumun kiymetini, balayinda hamile kalan birinden daha fazla biliyorum diyemem. Annelik her bakimdan cok kutsal. Hatta anne olamayan ama icinde annelik içgüdüsü tasiyan her kadin da, en az bir anne kadar kutsal.
Umarim lohusayken, bebegini görmek istemeyecek kadar psikolojiniz bozulmaz. Cunku bu cok olası..

Bilmek annemin hakkı diyorsunuz ama kayınvalideniz de eşinizin annesi, aynı hak onun da var bu durumda.
Bizi çok darladı aileler çocuk çocuk diye. Ben sizin düşündüğünüz gibi "hakkı" olduğunu düşünmüyorum kimsenin. Sonuçta bu mahrem bir konu ve eşimle benim aramda ve hiç kimse birine böyle bir konuda "kendisi fikir istemediği sürece" akıl verme ya da karışma hakkına sahip değil. Öyle yapmazlar dediğiniz kişilerden gelen tepkilere şaşırırsınız. Ya da tamam anneniz size destek olur, ama dediğim gibi o zaman diğer annenin de öğrenme hakkı var ve mutlaka karışıyorlar. Doktor önerisi, noldu olmadı mı vs.. İnsanın öz annesi bile farkında olmadan kırıyor. Kötü niyetleri yok elbette ama hassas bir konu, siz de hassas durumdasınız.
İki kere aşılama yaptık söylemedik kimseye, sonuç negatifti zaten. Sonra tüp bebek denedik. Sonuç olumlu olursa açıklayalım, ama olumsuz olursa da gidip biz bunları bunları denedik olmuyor, artık bize çocuk lafı etmeyin diyelim dedik aramızda. Çok şükür ilk denememde hamileyim. Tüp bebek olduğunu da saklamadık söylüyoruz. Ama tüm bu süreçte kimseyi dahil etmediğime hiç pişman değilim.
Hayırlı olsun inşallah bize de nasip olur .Eşimde öyle diyor olursa veya olmazsa öyle söyleriz ailelere diyor

Söylemezdim dedim,konunuzu okuyunca da fikrim değişmedi.
Kafanız rahat olmalı bu süreçte. Kimseye açıklama yapmadan yada size sorular sormadan atlatmaniz daha doğru. En azından tüp bebek tutana kadar söylemeyin ki zaten ne kadar sürecek ki netleşmesi,biraz daha bekleyebilir aileniz.
Netleşince paylaşırsınız. Ilk bebeğimde işyerime 4 aydan sonra haber verdim,aynı ofisi paylaştığım arkadaşlarım bile bilmiyordu.

1nci de bi heycan herkese söledim
2.cide bu sefer olur bi sorun yok diye yine söledim
3ncüyü sakladım kimse bilmiyordu
4ncüde sadece annem le kaynanmgil biliyordu
5cni yide aynen
6ncida nerdeyse eşime bile sölemiyecektim ama adam lazım ikimiz biliyoduk
ve 9 sene sona süprizzz oğlum doğal yoldan oldu ve herkes tüp bebek mi diye sordu hayır desem de inanmayan akrabalar var o tüp bebek saklıyor diyenler varmış çoook gülüyorum umrumda değil öle de olabilir di ..oğlum mucizem geldi ya ne fark eder
allah olmayan isteyen herkese nasip etsin
Tüp bebek olsa ne olacak ki insanları anlamak ne kadar zor 🤦‍♀️

Bir anne adayi olarak şok oldum yorumunuza. Ben de emekler vererek, tedaviler olarak, aşılama ile hamile kaldim. Ama çocuğumun kiymetini, balayinda hamile kalan birinden daha fazla biliyorum diyemem. Annelik her bakimdan cok kutsal. Hatta anne olamayan ama icinde annelik içgüdüsü tasiyan her kadin da, en az bir anne kadar kutsal.
Umarim lohusayken, bebegini görmek istemeyecek kadar psikolojiniz bozulmaz. Cunku bu cok olası..
Niye şok oldunuz? Nerden vardınız psikilojimin bozulacağı kanısına? 🤣🤣🤣
Evet hemen hamile kalıpta cocugundan surekli sikayet eden tanıdıklarım var. Ve evet nankör. Allah ona evlat nasip etmiş hemde ugrastirmadan vermiş ne diye sikayetlenip geriliyor . Elindekinin kıymetini bilmeyenlerin sonunu gördük
Asıl psikolojisi bozuk olan da onlar. Övündükleri şeyler iste böyle mahvediyor psikolojilerini

Beeeeeen hemen hamile kaldim ben cok atesliymisim doktor bana hemen cocugun olur sen cok doğurgansın diye övünen bir pislikten daha cok kiymet biliyorum evet. Yazdıklarım da da şok olcak bisey yok.

Bence o belli olmuyor. Ben ilkinde yatmadim sadece 1 gün yattim sonra normal hayatima döndüm ve tutmadi . Ama 2. De yerimden kalkmadim lavabo haricinde o zamanda çok şükür pozitifi gördüm 🤲
Tutmasinin bunla ilgisi yok ama. Bunu ben değil bilik ve doktorlar söylüyor. Mantıklı düşününce de gayet doğru Aslinda. Sadece size öyle denk gelmiş.

Ben yatmakla tutmanin bir alakasi oldugunu düşünmüyorum. Ki doktorlar da oyle söylüyor zaten. Tutmayacak olan bebek, tuvalete kalkmadan yatsaniz da tutmaz

Bence saklanacak bir durum değil. İnsanlar neden tüp bebek yaptırdım demekten çekiniyor. Anlam veremiyorum. O da hayatın bir gidişatı. Sıradan birşey. Hadi sıradan herkese söylenmeyebilir ama aileden de saklamak tuhaf geldi bana. İşyeri zaten öğrenmek zorunda kalıyor iki güne bir izin alıp kontrole gidiliyor tedavi aşamasında. Ben iki saat izin alıyordum.
3 defa tüp bebek yaptırdık. İkimizde de sorun vardı.
3 yıl uğraştık. Sonra da gittik evlat edinmeye başvurduk. Çok şükür iki yıldır kızımızlayız. Ne tedaviyi ne de evlat edinerek anne baba olduğumuzu saklamadık.
bence saklamayın özellikle annenizden. Sonuçta herkes evlat sahibi oluyor kimi ilişkiye girerek ( tabi insanlara bu tuhaf gelmiyor 😃) kimi o yolla olmayınca tedaviyle anne baba oluyor. Kimi de tedavi de sonuç vermediğinde bizler gibi anne baba oluyor. Sonuçta hepimiz anne baba oluyoruz. Önemli olan bir çocuğa nasıl sahip olunduğu değil. Nasıl anne baba olunduğu. Eşinize de söyleyin çekinilecek birşey yok insanın biyolojik yapısu bu. Yani Allahın taktiri bu.
Gayet normal bir durum aslında ama insanlara anlatmak zor sürekli sorular felan bunaltabilir .Ailem uzakta olduğu için ilk süreçte söylemeyelim diyoruz bakalım

Back