Tüp bebek hemşiresiyim

O hiç sorun değil. Şu an zaten baktırmanız gerekmiyor bile.

Normalde gebelik oluşunca 60 üzeri değer çıkardı bazı gebelerimizde bazılarında 10, 11, 13 vs. Ama bu sonucu çok etkilemiyor. En fazla doktorunuz gerek görürse progestan dozunuzu arttırır. Dediğim gibi tabi gerek görürse . Ben gebe kaldığımı öğrendiğim testte 12.000 Bhcg, 11 progesteron çıkmıştı mesela. Ama bi daha ne baktırdım ne sorun yaşadım çok şükür🌸

İçimi rahatlattınız güzel anne🥰🌸 Rabbim rahat bir hamilelik geçirmek nasip etsin inşallah. Peki yumurta kaliteleri ne oluyor. Mesela en yüksek kalite 5aa sanırım. 5 aa olan yumurta bebeleri daha sağlıklı ya da daha Zeki mi oluyor diğer yumurtalara göre. Kalite amaçla nedir 🙄

Ne demek 🌸🌸
Embriyologların tutunma şansı daha yüksek olana göre ve hücrelerine göre sınıflama yapıyorlar. Ama sanmıyorum kaliteli olanın daha akıllı vs olacağını 🤗 o alanda bi çalışma yapılmış mıdır ya da bilmiyorum 🙏

Sanırım günlük almanız gereken dozu tamamladğınız için sorun olmaz. Merak etmeyin. Bizde intralipid ve iğne yapılıyordu. Demek böyle bi ilaç da varmış ben de öğrenmiş oluyorum :KK16:
Merhaba benim testim pozitif çıktı🥰🥰 ama gelin görün ki ben hastalıktan kurtulmadım bş ya sırtım ağrıyor omzum ağrıyor sanki soğuk almışım böyle halsizim Niue böyle olur nasıl geçer bu ya🤕 ıhlamur içiyorum ballı iyi gelsin diye krem sürdürüp ovduruyorum ama transfer den beri 1 iyiysem 2 kötüyüm IMG_20220518_104334.webp

Merhaba ❤ Rica ederim.

Öncelikle negatif sonuçtan sonra en önemlisi kendinizi tekrar hazır hissetmeniz.
Yakın zamanda transfer düşünüyorsanız size mutlaka önceden de verilmiştir d vitamini ve folik asit kullanmaya devam edin. Dondurulmuş embriyo için hazırlık sürecinde doktorlarımızın verdiği, endometriuma yönelik vitaminler de var. Ama ona doktorunuz karar vermeli. Hazırlık sürecinde önerirse kullanırsınız 🌸
Evet d vit k2 ile beraber ocean marka folik asitte kullaniyorum 2 3 ay gecsin istiyorum hem bedenen hemde ruhen biraz hazir olayim inşAllah o zaman.. dua edin bizlerede en cok duaya ihtiyaci var insanin Ol derse her seyler olur

Sanırım o transferden sonra bana verilecek 😵‍💫 senin ne güzel uzun yol bitmiş 🤗 bebeğin seninle.. bir kaç haftaya daha keyifli hale gelir inşallah 🥰 darısı bizlere inşallaah 🙏🏼
Her dönemin ayrı bir stresi oluyor,pozitif haberini aldıktan sonra da kese görülecek mi, boş gebelik mi,kalp atışı var mı, devam edecek mi gebelik… gibi gibi her zaman bir soru işareti var. Kucağa alana kadar rahat yok 😅 Umarım sorunsuz atlatırsın tüm süreci 🙏

Ne demek 🌸🌸
Embriyologların tutunma şansı daha yüksek olana göre ve hücrelerine göre sınıflama yapıyorlar. Ama sanmıyorum kaliteli olanın daha akıllı vs olacağını 🤗 o alanda bi çalışma yapılmış mıdır ya da bilmiyorum 🙏
Gece göbekten İkitane iğne vurdum. İğnelerin ucu körnüydü anlamadım ikisinde zor battı ilaçı verirken çok yaktı. Ve ikisini peş peşe vurduğum an benim tansiyon oynadı, düşüyordum kendimi koltuğa zor alttım kötü oldum. Normal mi acaba bu🙄 iğnelerden birini çılarırken de dışarı sıçradı biran anlamadım. İnş dozu etkilemez faydasızlaşmaz gerisi vucudumda 😢

Selam kızlar.

Burada prematüre bebekler sayfasını okurken birisi "yenidoğan hemşiresiyim, sorularınız varsa cevaplayabilirim" yazmıştı. Hoşuma gitti.

Ben de doğum için ayrıldım işimden . Tüp bebek hemşireliği yapıyordum. Cevaplayabileceğim şeyler olursa ben de yardımcı olmak isterim. Bazen burada yardımcı olabileceğim konulara girip yazıyorum ama ekstra olursa yine cevaplarım. Herkese sağlıkla nasip olsun inşallah 🙏
Bir sorum yok bu ince davranisinizdan dolayi sadece tesekkur etmek istedim. ❤❤❤❤

Çok teşeklür ederim ❤🙏
Bebeginiz olmus Allah bagislasin size hayirli evlat etsin insallah darisi basimiza insallah❤❤❤❤. Dayanamadim bende bir soru soracagim. Yurtdisi anlasmali tup bebek hastaneleri varmi? Yurtdisinda yasiyorum 5 defa denedim dunde 6.yi denedim tutmamasi halinde Turkiyede deneyecegim buradaki saglik sigortam anlasmali hastanelerde tedaviyi karsilayacagini soyledi. Sizin fikrinizi merak ettim.

Çok güzel denk geldi benim bazı sorularım var cevaplarsanız çok sevinirim.
1.devlette yapmak istersek evlilik yıl şartı var mı (1yıllık evliyiz ben 39 eşim 41 yaşında)
2. Kilo ne kadar etkili (ben 157cm boy 85 kiloyum)
3. Devlette mi yapalım sizce özelde mi
Bunlar harici bize önerebilecek birşey var mı
Tüm tahlillerim yapıldı hiçbir problem çıkmıyor HSG filmi bile çekildi onda da sorun yok eşimde de sorun yok ama çocuğumuz 1 yıldır olmuyor

Bebeginiz olmus Allah bagislasin size hayirli evlat etsin insallah darisi basimiza insallah❤❤❤❤. Dayanamadim bende bir soru soracagim. Yurtdisi anlasmali tup bebek hastaneleri varmi? Yurtdisinda yasiyorum 5 defa denedim dunde 6.yi denedim tutmamasi halinde Turkiyede deneyecegim buradaki saglik sigortam anlasmali hastanelerde tedaviyi karsilayacagini soyledi. Sizin fikrinizi merak ettim.
Çookk teşekkür ederim. Hayırlısıyla size de nasip olsun inşallah ❤❤

Maalesef o konuda bilgim yok. Ancak merkezleri arayıp o şekilde bir anlaşmaları var mı sorabilirsiniz 🌸

Çok güzel denk geldi benim bazı sorularım var cevaplarsanız çok sevinirim.
1.devlette yapmak istersek evlilik yıl şartı var mı (1yıllık evliyiz ben 39 eşim 41 yaşında)
2. Kilo ne kadar etkili (ben 157cm boy 85 kiloyum)
3. Devlette mi yapalım sizce özelde mi
Bunlar harici bize önerebilecek birşey var mı
Tüm tahlillerim yapıldı hiçbir problem çıkmıyor HSG filmi bile çekildi onda da sorun yok eşimde de sorun yok ama çocuğumuz 1 yıldır olmuyor

Merhaba. Devlette olabilmesi için bazı kriterler var evet hepsini tam olarak maalesef bilmiyorum. Mesela 2 kez aşılama olup tutmayanlar ve bunu belgelendirenler, 3 yıllık evlilik şartı oluyor. Ama mesela diyelim yumurta veya sperm sorunu var. Bu durumda 10 yıl evlilik de olsa kendiliğinden gebe kalma şansı hiç ya da düşük olduğu için onlarda yıl şartı aranmıyor.

Kilo hiçbir şekilde, hiçbir şeyde avantaj olmadığı gibi tüp bebekte de dezavantaj ve başarıyı düşürüyor. Diyelim ki tüp bebek olumlu sonuç verdi. Gebelik oluştu. Bu sefer de gebelikte sorunlar yaşanabiliyor. Onun için kilo vermeyi doktorlarımız her zaman öneriyor.

Hemen olsun diyorsanız özelde yatırmalısınız.

1 yıl korunmasız ilişkide gebelik olmadıysa zaten bir hekime başvurun deniyor. Uygun ise hemen tüp bebeğe başlayabilirsiniz ❤❤

Hayırlısı olsun inşallah

Back
X