Tüp bebek hemşiresiyim

Benim doktorum değerlerine bakıp karar verilecek dedi şimdi herkes pcoslularda dondurulmuş emriyo diyor ve bende pcos hastasıyım :110::110:

Olabilir. Bhcg yine de düşük gibi ama hayırlısı olsun inşallah. Kritik bi takip bu. Kesinlikle doktor ne diyorsa o bu konuda

Sorun şu; sizin her öğünde iki tane 200 almanız. Çünkü progestan 200 mg 100 mg. göre daha serttir ve zaten ağızdan alınan bi ilaç olduğu için vajinal yoldan emilmesi iyice imkansızlaşıyor. Maalesef zeytin yağı çözüm olmaz
Merhaba Bende vajinadan koyuyorum ama belli bir süre sonra ya çamaşırında yada çok affedersiniz idrarımı yaptığımda görüyorum.
Acaba istediğimiz gibi faydalı olmuyor mu

Çok teşekkür ederim 🙏

Evet polikistik hastalarda toplamadan sonra bekleniyor. Yumurta toplama işlemi genel anestezi altında olduğu için dert etmeyin. Sonrasında zaten ağrı kesiciler veriliyor. Kasık ağrısı yapabilir. Polikistik olduğunuz için sonrasında şişkinlik yaşayabilirsiniz ama geçici merak etmeyin 🌸

Evet dondurulmuş embriyo transferinin daha iyi olduğu söyleniyor. Hele ki sizin durumunuzda zaten başka alternatif yok. İlla ki dondurulmuş transfer yapılacak 😊 Hakkınızdahayırlısı olsun inşallah 🙏
Teşekkür ederim yanıt İçin. Bir de bugun kontörle gittim. Yumurtalarım 18.5 olmuş. Yarında bütün kurumlar tatil olduğu İçin cuma yumurtalarım toplanacak. Yani kaliteli yumurtalarım boyutları ne olduğunda toplanması gerek? Benim yumurtalar şimdi 18.5 se iki güne 20 yi geçer. Yani ben resmî tatilin azizliğine mi uğradım anlamadım. Gittiğim yerde özel bir yer. Sizce olması gereken bu mu. Benim içime çok sinmedi. Bu gece de çatlatma iğnemi olacağım iki tane peş peşe karından

Merhaba🌸
Öncelikle ne güzel bir şey yapmışsınız , burada bir çok insana destek oluyorsunuz
Kendi adıma çok teşekkür ederim 🤗
Benim de sorum progestan fitil
Son zamanlarda bende aşırı tahriş yaptı ve resmen şişlikler oluştu dış kısımda
Akan kısımlar tahriş yapıyor vajina kısmında
Bunun için yapabileceğimiz birşey varmı
Kaşıntı da eşlik ediyordu ama o geçti şimdi hafif tahriş kaldı
Ve bazen bi kısmı geri geliyor , bazen de hiç gelmiyor
Ben anlayamadım bu işi🙈

Benim bugün öğleden sonra kanama başladı. 5,+3 haftalık. Kese göründü 4,97 mm bebek içinde. Mercimek gibi. Fakat rahim içinde çok kanama var dedi. Kesen güzel oluşmuş ve yerinde. Yine de kanamadan dolayı düşebilir dedi. 2 embriyo vardı. Acaba diğeri düşüyor olabilir mi.. Bir pedi doldurmaz ama alttan bakınca biraz aktı. Of çok zor bir akşam

Ne güzel bir topic açmışsınız ne kadar faydalı öncelikle ilginize teşekkür ederim ben de birşey sormak isterim benim 4 adet 3. Gün embriyom donduruldu ama tekrar yumurta toplama yapıyoruz genetik yapılacağı için daha çok embriyoya ihtiyaç varmış bu sefer ki siklusumda toplamaya kadar tarlusal kullanıyorum nedenini anlayamadım daha önce böyle bir uygulama yapmış mıydınız sizin kliniğinizde?

Teşekkür ederim yanıt İçin. Bir de bugun kontörle gittim. Yumurtalarım 18.5 olmuş. Yarında bütün kurumlar tatil olduğu İçin cuma yumurtalarım toplanacak. Yani kaliteli yumurtalarım boyutları ne olduğunda toplanması gerek? Benim yumurtalar şimdi 18.5 se iki güne 20 yi geçer. Yani ben resmî tatilin azizliğine mi uğradım anlamadım. Gittiğim yerde özel bir yer. Sizce olması gereken bu mu. Benim içime çok sinmedi. Bu gece de çatlatma iğnemi olacağım iki tane peş peşe karından

17-18 mm ideal. Sizin de gayet iyi boyutları. Zaten biliyosunuz bu akşam çatlatma iğnesi yapılıp, ertesi gün boş bırakılıp sonraki gün toplanır. Yani genellikle 34-36 saat geçmesi lazım çatlatma iğnesinden sonra. Yarın zaten toplanmaz. Olgunlaşmamış olur çünkü. Çok güzel ayarlamışlar merak etmeyin bol bol da yumurta çıkar sizden.

Bir de tabi ki o güne kadar yumurta büyümeye devam ederama o önemli değil artık 🌸

Benim doktorum değerlerine bakıp karar verilecek dedi şimdi herkes pcoslularda dondurulmuş emriyo diyor ve bende pcos hastasıyım :110::110:
Çok yumurta alınan hastalarda hemen yapılamaz transfer ama zaten yapılmasın da. Sizin için iyi olmayacak neden olsun ki ❤ hiç içinizi karartmayın 🌸

Ne güzel bir topic açmışsınız ne kadar faydalı öncelikle ilginize teşekkür ederim ben de birşey sormak isterim benim 4 adet 3. Gün embriyom donduruldu ama tekrar yumurta toplama yapıyoruz genetik yapılacağı için daha çok embriyoya ihtiyaç varmış bu sefer ki siklusumda toplamaya kadar tarlusal kullanıyorum nedenini anlayamadım daha önce böyle bir uygulama yapmış mıydınız sizin kliniğinizde?

Çok teşekkür ederim ❤❤
Anladığım kadarıyla şu an yumurta büyütme aşamasındasınız 🌸 hayırlısı olsun inşallah. Evet bizim doktorlarımız bazen (hemen transfer düşünmedikleri hastalarda) siklusta tarlusal kullanırlardı. Cetrotide baskılama iğnesinin yerine tarlusal kullanılır. Amacı o. Benim doktorum hastaya maaliyeti azalsın diye tarlusal verirdi. Cetrotide a göre ucuz bi ilaç.

Yani kısacası baskılama iğnesinin yerine kullanılır bu süreçte merak etmeyin ❤

Benim bugün öğleden sonra kanama başladı. 5,+3 haftalık. Kese göründü 4,97 mm bebek içinde. Mercimek gibi. Fakat rahim içinde çok kanama var dedi. Kesen güzel oluşmuş ve yerinde. Yine de kanamadan dolayı düşebilir dedi. 2 embriyo vardı. Acaba diğeri düşüyor olabilir mi.. Bir pedi doldurmaz ama alttan bakınca biraz aktı. Of çok zor bir akşam

Çok geçmiş olsun. Tek kese görüldüyse zaten bir tanesi tutmuş muhtemelen. Diğer embriyonun düşürmesi gibi bir şey söz konusu değil. İnşallah sağlıkla devam eder ❤

Merhaba🌸
Öncelikle ne güzel bir şey yapmışsınız , burada bir çok insana destek oluyorsunuz
Kendi adıma çok teşekkür ederim 🤗
Benim de sorum progestan fitil
Son zamanlarda bende aşırı tahriş yaptı ve resmen şişlikler oluştu dış kısımda
Akan kısımlar tahriş yapıyor vajina kısmında
Bunun için yapabileceğimiz birşey varmı
Kaşıntı da eşlik ediyordu ama o geçti şimdi hafif tahriş kaldı
Ve bazen bi kısmı geri geliyor , bazen de hiç gelmiyor
Ben anlayamadım bu işi🙈
Merhaba çok teşekkür ederim ❤❤

Evet progestan fitil korkulu rüya gibi bir şey ama bi o kadar da gerekli 😂🙈

Bazen gelir, beyaz akıntı yapar. Yürürken sürtünmeden dolayı tahriş yapar. Ağız yoluyla alındığı için vajinal yoldan ancak bu kadar oluyor ama faydasını da gösteriyor hiç merak etmeyin 🌸🌸
Bir süre ağızdan devam edip edemeyeceğinizi sorabilirsiniz doktorunuza ❤

Aynı ilaçı göbekten yapmıyoruz ama değil mi? Başka bir formu o sanırım. Bir arkadaşım da kalçadan olanı bırakıp göbeğe geçmiştim kanamam oldu yine kalçadan vuruldum dedi.. off offff
Progestan Dex ilacın ismi,içerik aynı formu farklı bir sorun doktorunuza,rahat edersiniz

Merhaba Bende vajinadan koyuyorum ama belli bir süre sonra ya çamaşırında yada çok affedersiniz idrarımı yaptığımda görüyorum.
Acaba istediğimiz gibi faydalı olmuyor mu
Tabiki o etkisini gösteriyor. Tamamen emilmesi mümkün değil. Geri gelir beyaz akıntı şeklinde. Çok normal 🌸

Merhaba çok teşekkür ederim ❤❤

Evet progestan fitil korkulu rüya gibi bir şey ama bi o kadar da gerekli 😂🙈

Bazen gelir, beyaz akıntı yapar. Yürürken sürtünmeden dolayı tahriş yapar. Ağız yoluyla alındığı için vajinal yoldan ancak bu kadar oluyor ama faydasını da gösteriyor hiç merak etmeyin 🌸🌸
Bir süre ağızdan devam edip edemeyeceğinizi sorabilirsiniz doktorunuza ❤
Çook teşekkür ederim🤗💜
Eğer daha da kötü olursa dediğiniz gibi doktoruma sorayım
Birkaç gündür hafifledi Allahtan🤲🏻

Sorucam canım çoook sağol.. acıya katlanmak sorun değil ama bu süreçte ne kadar konforlu rahat olursak bebek de o kadar iyi tutunur diye düşünüyorum 🤗
Bir süre sonra katlanılması zor oluyor,ben haftalardır kullanıyorum,tek progestan da değil Proluton da vuruluyorum,o da berbat bir iğne. Ne kadar kendimizi rahatlatabilirsek o kadar iyi dediğin gibi,umarım gönlümüzdeki gibi olur her şey ☺️

17-18 mm ideal. Sizin de gayet iyi boyutları. Zaten biliyosunuz bu akşam çatlatma iğnesi yapılıp, ertesi gün boş bırakılıp sonraki gün toplanır. Yani genellikle 34-36 saat geçmesi lazım çatlatma iğnesinden sonra. Yarın zaten toplanmaz. Olgunlaşmamış olur çünkü. Çok güzel ayarlamışlar merak etmeyin bol bol da yumurta çıkar sizden.

Bir de tabi ki o güne kadar yumurta büyümeye devam ederama o önemli değil artık 🌸
İçimi rahatlattınız güzel anne🥰🌸 Rabbim rahat bir hamilelik geçirmek nasip etsin inşallah. Peki yumurta kaliteleri ne oluyor. Mesela en yüksek kalite 5aa sanırım. 5 aa olan yumurta bebeleri daha sağlıklı ya da daha Zeki mi oluyor diğer yumurtalara göre. Kalite amaçla nedir 🙄

Bir süre sonra katlanılması zor oluyor,ben haftalardır kullanıyorum,tek progestan da değil Proluton da vuruluyorum,o da berbat bir iğne. Ne kadar kendimizi rahatlatabilirsek o kadar iyi dediğin gibi,umarım gönlümüzdeki gibi olur her şey ☺️
Sanırım o transferden sonra bana verilecek 😵‍💫 senin ne güzel uzun yol bitmiş 🤗 bebeğin seninle.. bir kaç haftaya daha keyifli hale gelir inşallah 🥰 darısı bizlere inşallaah 🙏🏼

Back
X