Tüp bebek hemşiresiyim

Merhaba gonal f 450 mg igne kullandim 10 12 gün falan sonra 14 martta ovitrella catlatma ignesi vurdum bizim dogal yolla hamile kalma yöntemi yumurta toplama falan yok bugün igneyi vurali 21.gün oldu adetim de 5 gün gecikti sabah test yptm cift cizgi acaba ignenin etkisi olabilir mi ignenin etkisi kac günde bitiyo
21 gun olduysa ovıtrelle vurulalı igne etkısı kalmaz,hamıleısnızdır :) hayırlı olsun kan verın hemen

Merhaba tüp bebek ile hamileyim son regl tarihime göre 8 haftalığız fakat doktorum 6+1 dedi kesemizi bebeği ve yolk kesesini gördük haftaya kalp atışını duyarız, sağlıklı dedi. neden haftalar uyumlu değil bilgnz var mı?

Selam kızlar.

Burada prematüre bebekler sayfasını okurken birisi "yenidoğan hemşiresiyim, sorularınız varsa cevaplayabilirim" yazmıştı. Hoşuma gitti.

Ben de doğum için ayrıldım işimden . Tüp bebek hemşireliği yapıyordum. Cevaplayabileceğim şeyler olursa ben de yardımcı olmak isterim. Bazen burada yardımcı olabileceğim konulara girip yazıyorum ama ekstra olursa yine cevaplarım. Herkese sağlıkla nasip olsun inşallah 🙏
Merhaba, benim de martın 25 inde 2. Tüp bebek transferim oldu transfer günü dahil bugün 11. Gün ve kaset test yaptım negatif çıktı doktorum 13. Gün de kan testi vermemi söyledi sizce bu durum değişir mi ? Yani daha önce kaset testte negatifi görüp kanda pozitifi gören hastanız oldu mu acaba ?

Selam kızlar.

Burada prematüre bebekler sayfasını okurken birisi "yenidoğan hemşiresiyim, sorularınız varsa cevaplayabilirim" yazmıştı. Hoşuma gitti.

Ben de doğum için ayrıldım işimden . Tüp bebek hemşireliği yapıyordum. Cevaplayabileceğim şeyler olursa ben de yardımcı olmak isterim. Bazen burada yardımcı olabileceğim konulara girip yazıyorum ama ekstra olursa yine cevaplarım. Herkese sağlıkla nasip olsun inşallah 🙏
Merhaba azosperm için önereceğiniz iyi bir doktor var mı acaba

Merhaba Lupetta Lupetta umarım bilgin vardır. 1 martta tüp bebek sürecine başladım. yumurta toplandı. regl oldum ve doğum kontrol hapına başlattı doktorum sonrasında 7.günü hsg çekildim. Hap bitti ve regl oldum. Bu reglim çok az ve çoğunlukla pıhtılı. Bunun sebebi ne olabilir bilgin var mı? Böyle durumla karşılaştın mı?

Merhaba 10gün önce aşılama yapıldı sabah2 akşam2 kullanmak üzere 2kutu duphaston verildi. İlaçlarım bitti. 4gün sonra hamilelik testi için hastaneye gitcem. O güne kadar ilacı yeniden alıp kullanmaya devam mı etmeliyim. Yoksa yeterli mi. Tüp bebek hemşiresisiniz. Ben aşılama oldum.cevap verirseniz çok memnun olurum.

merhaba pazartesı kan sonucum 358,50 cıktı carsamba gunu verdıgım sonuc 1074 cıktı daha once mol gebelık oykum var ıkı katından fazla artıs oldugu ıcın cok korkuyorum 4une randevu verdı doktorum ama cok korkuyorum

Merhaba ben gonapeptyl iğnesi kullanıyorum tüp bebekk öncesi verdiler ama iğne fayda ediyormu hiç farkında değilim nasıl bir değişim oluyor bilgisi olan varmı
Merhaba ben de yeni basladim
İlk olarak bana da gonapeptyl verdi 3 gün sonrasında 2 iğneye daha başlayacağım sizin nasıl geçti süreç paylaşabilir misiniz ?

Selam kızlar.

Merhabalar size bir şey sormak istiyordum doktorumun embriyologla konuşması
Devamında doktorum persembeye giderse o gün yapalım demiş
Embriyologda gider diye düşünüyorum yarın sabah net karar verelim demiş doktorum yarın çağıraradabilirim Perşembede olabilir diyor. Anlamadığım şey ise yanına yıldızla isaret koyduğum yerler? Nedemek acaba.

Günaydın
2.günü
5 emb devam ediyor
1 grd1 *
4 grd 2*
ET yi yarında yapabiliriz

Merhabalar size bir şey sormak istiyordum doktorumun embriyologla konuşması
Devamında doktorum persembeye giderse o gün yapalım demiş
Embriyologda gider diye düşünüyorum yarın sabah net karar verelim demiş doktorum yarın çağıraradabilirim Perşembede olabilir diyor. Anlamadığım şey ise yanına yıldızla isaret koyduğum yerler? Nedemek acaba.

Günaydın
2.günü
5 emb devam ediyor
1 grd1 *
4 grd 2*
ET yi yarında yapabiliriz
1 tane grade 1, 4 tane de grade 2 toplam 5 embriyo var görünüyor. Sanırım 1 tanesi 1. kalite, 4 tanesi de 2.kalite. Hücre sayılarını söylediler mi?

Selam kızlar.

Merhaba bu ince düşünceniz için önce çok teşekkür ederim 🌼 Bir kaç sorum olacak en önemlisi 2 kez aşılama 2 kez de tüp bebek tedavisi gördüm bizim sorunumuz; ilkinde (10) 2.sinde (15) yumurta toplanmasına rağmen hiç embriyo oluşmuyor siz hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? çünkü bunun sebebini bize net olarak söyleyemediler. Daha doğrusu erkek faktörlü dediler. spermler döllemeden önce yıkanır mış yani bir teknik ile o yıkamadan sonra hareket %0a düşüyor dediler ve yumurta ve sperm döllenemiyor 1.yada 2. Günde bozuluyor istediği oranda bölünme sağlamıyor muş. Tabi beni başka bir hastaneye sevk ettiler orada tüm değerlendirmeleri anlattım diğer hastanedeki embriyoloğumuz zaten bu sorunu rapor etti bana verdi o kağıdıda verdim ve onlar eşimden ve benden birsürü test istedi onları yaptık ama eşimin spermlerin de öyle bir problem yokmuş yıkamadan sonra hareket %0 olmamış. 2. Sorum bu sperm değerleri öğrenilirken uygulanan yıkama işlemeli spermin yumurtaya koyulmadan önce yapılan işlem ile aynı değil mi? Nasıl böyle bişey olabilir anlayamadım normal sperm testinde normal ama tüp bebek aşamasında 10dk sonra hareket %0a düşüyor . Bir diğer sorum da şu olacak ben 1 yıl önce laporaskopi çikolata kisti ameliyatı oldum ameliyattan önce amh özel bir hastanede ölçüler 3.94 çıktı. Sonrasında ameliyattan 7 ay sonra devlet hastanesinde 2.70 çıktı ve 3 gün önce başka bir devlet hastanesinde 4.1 çıktı sizce neden böyle farklılık göstermiş olabilir yani laboratuvar farkı olabilir mi sebebi. Farkındayım sorularım biraz fazla oldu değerleri görmeden de sağlıklı cevap vermeniz zor ama tecrübe ettiğiniz kadar cevaplarsanız çok sevinirim 🧡

Back
X