Tüp bebek hemşiresiyim

Merhaba, ben de bi şey sormak istiyorum size. Bazı merkezlerde hem tedavi başında hem de tedavi sürecinde sürekli E2'ye bakılıyor, bazı doktorlar ise hiç bakmıyor. Bi doktora sorduğumda "yumurta takibini hep aynı doktor yapıyorsa E2 önemli değil" dedi. E2 ve fsh yumurta geliştirme sürecinde ne kadar önemli?

Merhaba.

Fsh daha çok yumurta büyütme sürecinde değil de, öncesinde ve rezerv değerlendirilmesi yapılırken bakılır. Yükselmesi ve 10' un üzerine çıkmaya başlaması iyi değildir.

E2' nin ise yumurta büyütme sürecinde, yumurta kesecikleri sayısına göre yükselmesi beklenir. Sürecin ne kadar sağlıklı ilerlediği bu yolla anlaşılır. Doktor bakmamayı tercih ediyorsa da diyecek bir şey tabi ki yok. Herkesin kendi yöntemleri 🙏

Size bir sorum olacaktı bugün emriyolog aradı ve iki tane 5.gün emriyo sunu donduruyoruz diğerlerini de iki gün daha gözlemleyecepiz dediler ben hiç 7.gün emriyosu duymadım diğer emriyoların gelişme ihtimali var mı neden böyle söylediler

Merhaba. Evet ben de 7.gün duymadım. Genelde 5.güne gittiyse yeterli görülür, dondurulur ve anne rahminde devam etmesi tercih edilir. Ama belki işlerini iyice garantiye almak için bunu yapıyor olabilirler. Muhtemelen 7.gün olursa önce onları verirler size.

Tabi ki gelişebilir. Sonuçta 5.güne kadar giden embriyo iki gün daha aynı ortamda ilerleyebilir. Merkezinize güvenin 💜

Sevgili Lupetta Lupetta ben yurtdışında tedavi görüyorum bana doktorum inprosub 25 mg adlı bir enjeksiyon verdi. (Progesteron takviyesi) Burada epey pahalı bir ilaç Türkiye’den getirtmeyi düşünüyorum. Siz bu ilacı hiç duydunuz mu?
Buna muadil Protestan dex kullanabilir miyim
Merhaba. Progestan dex 25 mg. muadili muhtemelen. Yazdığınız ilacı duymadım ama muadiliyse tabi ki kullanabilirsiniz. Etken maddesine bakmak lazım

Merhaba.

Fsh daha çok yumurta büyütme sürecinde değil de, öncesinde ve rezerv değerlendirilmesi yapılırken bakılır. Yükselmesi ve 10' un üzerine çıkmaya başlaması iyi değildir.

E2' nin ise yumurta büyütme sürecinde, yumurta kesecikleri sayısına göre yükselmesi beklenir. Sürecin ne kadar sağlıklı ilerlediği bu yolla anlaşılır. Doktor bakmamayı tercih ediyorsa da diyecek bir şey tabi ki yok. Herkesin kendi yöntemleri 🙏
Merhaba,
Değerlerim iyi değil hormonal,
Fsh nasıl düşürülebilir işe yarayan spesifik bi öneriniz olabilir mi?
E2 de aynı şekilde nasıl yükselebilir?

Selam kızlar.

Burada prematüre bebekler sayfasını okurken birisi "yenidoğan hemşiresiyim, sorularınız varsa cevaplayabilirim" yazmıştı. Hoşuma gitti.

Ben de doğum için ayrıldım işimden . Tüp bebek hemşireliği yapıyordum. Cevaplayabileceğim şeyler olursa ben de yardımcı olmak isterim. Bazen burada yardımcı olabileceğim konulara girip yazıyorum ama ekstra olursa yine cevaplarım. Herkese sağlıkla nasip olsun inşallah 🙏
Çok memnun oldum böyle bi post açmanıza, insani tavrınız kıymetli.

Ileri yaştan hormonlar maalesef iyi değil, aylar önce;
Amh 0,07
Fsh 22
E2 20 küsürdü (adette)
Uzun ara verdik tekrar bebek düşünmekte.
Nasıl iyileştirebilirim değerleri?

Detaylardayım;
-Dr tek yumurta gördü sağda, bu çok mu az sayıca?
- adetin 6.günü muayenede Dr 11 ml dedi takvime göre kucuk mü?
- ml olarak büyükde olsa içi boş kalitesiz olabiliyor, nasıl yumurtayı kaliteli hale getirebilirim?
Arı mamülleri bu konuda iyi midir? Spesif nokta atışı öneriniz var mı?

- kaliteli olunca ultrasonda siyah görünür folikül diye burdan okumuştum, tecrübeniz nasıl yorumlar bunu?

Harika 😍 çok teşekkür ederiz.. ben yumurta büyütme aşamasındayım, şimdilik iyi gidiyor ama bilgili birinin burada olduğunu bilmek çok güzel 🤗
Aynen bende çok memnun ve mutlu oldum sağ olsun arkadaş.

Yumurta takibindeymişsin, Rabbim hayırlı sonuçlara çıkarsın🤲
Takibi iğne/ ilaç neyle yapıyorsunuz?

Adetliyken ortalama kaç ml idi folikül?

Selam kızlar.

Burada prematüre bebekler sayfasını okurken birisi "yenidoğan hemşiresiyim, sorularınız varsa cevaplayabilirim" yazmıştı. Hoşuma gitti.

Ben de doğum için ayrıldım işimden . Tüp bebek hemşireliği yapıyordum. Cevaplayabileceğim şeyler olursa ben de yardımcı olmak isterim. Bazen burada yardımcı olabileceğim konulara girip yazıyorum ama ekstra olursa yine cevaplarım. Herkese sağlıkla nasip olsun inşallah 🙏
Bu topik o kadar isabetli olmuş ki, tam bi ihtiyaçayonelik ortak bi üst gibi🌞

Hayit macubu, ari sütü bal polen adst gecikmesi yapar mı? 12 gün gecikmeli oldu ve göğüslerim cok ağrıdı hassaslaştı ates gibi, (belki bi veri olabilir diyeneden gecikmiş olabileceğini göğüs hassasiyetini yazdım)

Bu arada Rabbim sağ salim kucağına aldırsın meleğini🤲

Çok memnun oldum böyle bi post açmanıza, insani tavrınız kıymetli.

Ileri yaştan hormonlar maalesef iyi değil, aylar önce;
Amh 0,07
Fsh 22
E2 20 küsürdü (adette)
Uzun ara verdik tekrar bebek düşünmekte.
Nasıl iyileştirebilirim değerleri?

Detaylardayım;
-Dr tek yumurta gördü sağda, bu çok mu az sayıca?
- adetin 6.günü muayenede Dr 11 ml dedi takvime göre kucuk mü?
- ml olarak büyükde olsa içi boş kalitesiz olabiliyor, nasıl yumurtayı kaliteli hale getirebilirim?
Arı mamülleri bu konuda iyi midir? Spesif nokta atışı öneriniz var mı?

- kaliteli olunca ultrasonda siyah görünür folikül diye burdan okumuştum, tecrübeniz nasıl yorumlar bunu?
Merhaba.

Maalesef yaşla birlikte bu değerlerin yükselmesi veya azalması yumurtaların azalmasına bağlı oluyor. Biliyorsunuz doğal süreçte ergenlikten itibaren başlayarak yumurtalar ilerleyen yıllarda azalmaya başlar ve sonuç olarak en son menopoza gireriz.

Evet ultrasonda benim de gördüğüm kadarıyla sağlıklı gibi görünen foliküller genelde düzgün sınırlı yuvarlak ve siyah oluyor.

Doktorunuz size isterseniz vitaminler verecektir. Bunlara yönelik vitaminler var. Çok fark ettirmese de denemenizde fayda olabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 🙏

Merhaba.

Çok teşekkürler yanıt için. :KK200: :)

Merhaba.

Maalesef yaşla birlikte bu değerlerin yükselmesi veya azalması yumurtaların azalmasına bağlı oluyor. Biliyorsunuz doğal süreçte ergenlikten itibaren başlayarak yumurtalar ilerleyen yıllarda azalmaya başlar ve sonuç olarak en son menopoza gireriz.

Evet ultrasonda benim de gördüğüm kadarıyla sağlıklı gibi görünen foliküller genelde düzgün sınırlı yuvarlak ve siyah oluyor.

Doktorunuz size isterseniz vitaminler verecektir. Bunlara yönelik vitaminler var. Çok fark ettirmese de denemenizde fayda olabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 🙏
Arı mamüllerine mi "Çok fark ettirmese de denemenizde fayda olabilir" dediniz?

Adetliyken kaç ml olması ortalama beklenendir? 6.gün 11 ml di.

Fotosunu özelden atayım akşam görüntüden anlarsınız folikül nasıl diye tecrübenizden.

Dr selenyum, d vitamini, folat, b 12, lugol verdi.

Arı mamüllerine mi "Çok fark ettirmese de denemenizde fayda olabilir" dediniz?

Adetliyken kaç ml olması ortalama beklenendir? 6.gün 11 ml di.

Fotosunu özelden atayım akşam görüntüden anlarsınız folikül nasıl diye tecrübenizden.

Dr selenyum, d vitamini, folat, b 12, lugol verdi.
Yok, doktorunuzun vereceği vitaminler 🤗 1 tane de olsa kalitesini arttırıcı takviyeler almak fayda sağlayabilir 🌷

Hiç merak etmeyin. Bugün trasfer günü olduğu için çözme işlemi vs yapılır. Uzun sürebilir ❤
İyi olacak hastanın hemşire ayağına gelirmiş diyerek sözü değiştirmek istiyorum🤭🤭merhabalar…bugün transferimin 7.günü test yaptım negatif çıktı çok üzüldüm😔😔kasık we belimde inceden bir ağrı war…sizce bu sonuç we ağrılar birşeyih işaretçisi olabilir mi?

Back
X