Tüp bebek hemşiresiyim

merhaba devlet hastahanesinde tüp bebek süreci nasıl ilerliyor
Merhaba . Devlet hastanesi kriterleri var çokça. 3 yıllık evlilik süreci vs. Yumurta veya sperm azlığı veya yokluğu durumunda bu şart aranmiyor bildiğim kadarıyla . Başvurduğunuzda detaylı olarak söylerler 🙏

Merhaba bu gün opu oldum 4 yumurtadan 2 adet aldılar yarın durumlarını haber vercekler ama nedense çok umudum yok forumda herkesi okuyorum baya yumurtası olan ve şansı yüksek olan var Rabbim ol derse olur ama ne bilim moral olarak çok çöktüm
Merhaba. Önemli olan sağlıklı birer embriyo olmaları. İnşallah güzelce döllenip sağlıkla size geri verilirler 🙏

Merhaba. Bugün 7+2 şükür. . İki gündür mide yanması var. Buzz gibi soğukluk var içimde ama yanıyor. Bazen de bulantı gibi geliyor ama kusmuyorum. Estrofem (3)ve progesteron fitil (6) etkisinden sanırım. Gebe değilken renin iyi geliyordu. Renin gebelikte bebeğe zarar verir mi.

Lupetta Lupetta ne güzel kalpli birisiniz 🥰 bebeğinizi sağlıkla mutlulukla büyütün
4 denemede pozitif gördüm henüz haber çok yeni 8. Gün bhcg 98 idi bugün ikinci kez test vereceğim ama doktorum temkinli konuşuyor çünkü progesteron seviyem istediği gibi değilmiş. Günde 3 fitil alıyordum 6 ya çıkardı. Yapabileceğim birşey var mı? Bir de şimdi herşey yolundaysa ne zaman kese göreceğiz ne zaman kalp atışı duyacağız?
Çok sevindim inşallah sağlıkla kucağınıza alın 😍

Normal test gününüzde de inşallah değer yüksek gelir. Normalde değer 3.000 ve üzerine çıkınca kese görülür ama tabi ki 3.000 olana kadar test verdirilmiyor 😊
İki kerede sağlıklı yükselme görülürse yaklaşık 10 gün sonraya kese için ultrasonla bakılır. Ondan 1 hafta sonra da kalp atışları için...

Yani ortalama 6 haftalıkken kese, 7-8 hafta da kalp atışı görülür. Hafta hesabınızı son adet tarihinizden itibaren yapacaksınız 💜

Hayırlısı olsun inşallah 🌷

Son düzenleme:
Merhaba. Bugün 7+2 şükür. . İki gündür mide yanması var. Buzz gibi soğukluk var içimde ama yanıyor. Bazen de bulantı gibi geliyor ama kusmuyorum. Estrofem (3)ve progesteron fitil (6) etkisinden sanırım. Gebe değilken renin iyi geliyordu. Renin gebelikte bebeğe zarar verir mi.
Merhaba. Rennie kullanılıyor gebelikte. Yine de sorun isterseniz doktorunuza 🙏

Açıkçası arada giren karın ve bel ağrısı dışında belirtim olmadı. Hatta doktorum göğüs hassasiyeti var mı genelde bu bir belirtidir demişti ben de göğüs hassasiyeti de olmadı. Transfer sonrası bana sadece coraspin, progesteron fitil ve progynova (estrofem muadili sanırım) ve kortizon verdiler. Yurtdışındayım o yüzden ilaç isimleri farklı olabilir. İğne kullanmadım ama bugün itibariyle progesteronum düşük çıktığından iğne de olacağım. Türkiye’de taze transfer olmuştum estrofem vermemişlerdi.
transfer sonrası ne ilaç kullandınız acaba? Ayrıca belirti var mıydı

Açıkçası arada giren karın ve bel ağrısı dışında belirtim olmadı. Hatta doktorum göğüs hassasiyeti var mı genelde bu bir belirtidir demişti ben de göğüs hassasiyeti de olmadı. Transfer sonrası bana sadece coraspin, progesteron fitil ve progynova (estrofem muadili sanırım) ve kortizon verdiler. Yurtdışındayım o yüzden ilaç isimleri farklı olabilir. İğne kullanmadım ama bugün itibariyle progesteronum düşük çıktığından iğne de olacağım. Türkiye’de taze transfer olmuştum estrofem vermemişlerdi.
Çok teşekkür ederim, sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤️

Merhaba, bende İstanbul’da transfer olup Zürih’e gideceğim. Hcg testini orda yaptırıp, dr ilaç tlfla söyler alırım diye düşündüm. Ama ilaçların aynısını bulmak sanırım mümkün değil?
Sen nasıl yapmıştın?

Merhaba, bana da cevap verirseniz çok sevinirim. Ben de Amh düşüklügü nedeniyle tüp bebeğe yönlendirildim. Suan doğuda bir ilçede öğretmenim ancak yazın İzmir’e gidebileceğim. Sadece iki aylık bir sürem var. Bu iki aylık süreçte rapor çıkartılıp tedavi başlatılabilir mi ?

Merhaba, bana da cevap verirseniz çok sevinirim. Ben de Amh düşüklügü nedeniyle tüp bebeğe yönlendirildim. Suan doğuda bir ilçede öğretmenim ancak yazın İzmir’e gidebileceğim. Sadece iki aylık bir sürem var. Bu iki aylık süreçte rapor çıkartılıp tedavi başlatılabilir mi ?
İşin içine girince süreç uzayabiliyor, ama 1 ay öncesinde muayene olup testlerini yaptırıp, sonra 2 ay rapor alırsan olabilir. Ama inşallah sürecin tıkanmadan ilerler.

Merhaba, bende İstanbul’da transfer olup Zürih’e gideceğim. Hcg testini orda yaptırıp, dr ilaç tlfla söyler alırım diye düşündüm. Ama ilaçların aynısını bulmak sanırım mümkün değil?
Sen nasıl yapmıştın?
Ben Türkiye’de iki denemem de başarısız olunca direkt yurtdışında tedaviye başladım. İlaç işi en kolayı bana Türkiye’de de gonal f vermişlerdi burda da. İsim değişse de etken madde aynı ilaçlar var
Neden direkt Zürih te düşünmüyorsunuz?

Merhaba Herkese, aralık ayında evlendim. Malesef 41 yaşımda olmam ve eşimin sperm azlığı nedeniyle 1 hafta önce tüp bebek yoluna düştük. 1 haftadır iğne kullanıyorum, yumurta geliştirme için. Bugün Dr 9 yumurta var ama asimetrik büyüyorlar, önden bir opu yapıp, ilk üç tane büyüğü alıp, sonra bir hafta sonra 2. Opu yapıp kalan yumurtaları alacak. Tabi yumurta kalitesi yaş dolayısıyla nasıl çıkar bir soru işareti? Salı günü ilk Opu’m var. Yurtdışından geliyorum, burda otel odalarında bu süreç daha da zorlaşıyor. Bu sürece ilk başladığımda böyle uzayacağını hiç düşünmedim. Genetik testler vs masraflar zaten uçtu gitti. Kendimi bir kuyuya düşmüş gibi hissediyorum. Dr şuanda sadece adet sonrası transfer olursun dedi, embriyo sayısı ve 5. Güne gelip gelmeyeceklerini görmeden konuşmak istemiyor. Ama ben otellerde kalıyorum, bu nedenle transfer sürecini merak ediyorum. 2. Opu’dan 3-4 gün sonra adet olcağım. Sonra transfer süreci için neler yapılıyor? Transfer sürecinde de İstanbul’da böyle uzun süre olmalı mıyım? Yoksa çok sık muayene kontrol yoksa evime gidip yine gelirim? Transfer için ilaçlar nasıl? Bir de transfer sonrası 2. Gün 3 saatlik uçak yolculuğu yapsam, sonra 1 hafta sonra hcg testi için tekrar gelsen, bu tutunma sürecini kötü etkiler mi? Kafamda çok soru var, bana yardımcı olur musun tüp bebek hemşiresi?
Bulunduğunuz ülkede yaptırmak daha rahat. Transfer Türkiye’de yapıldıktan sonra betahcg ye yurtdışında da bastırabilirsiniz. Süreci bilmek için doktorunuza taze mi donuk mu transfer düşündüğünü sorun. Süreç ona göre şekilleniyor

Bulunduğunuz ülkede yaptırmak daha rahat. Transfer Türkiye’de yapıldıktan sonra betahcg ye yurtdışında da bastırabilirsiniz. Süreci bilmek için doktorunuza taze mi donuk mu transfer düşündüğünü sorun. Süreç ona göre şekilleniyor
Dondurulmuş transfer olacak, açıkcası eşim Zürih’de yapalım dedi ama ben Amerikan hastanesi istedim. Yeni evlendim, Zürih’in sistemini yeni öğreniyorum. Korktum çok iyi bilmediğim bir yerde bu işe girmekten. Ama açıkcası pişmanım, evimden uzakta bu iş çok zor gidiyor, transfer sonrası da İstanbul’a gidip gelirim planlamıştım. Ama artık bunu yapamayacağımdan eminim Zürih’de bir klinik buldum, Türk olup Yurtdışında okumuş Dr lardan oluşuyor, transfer sonrası süreci onlarla takip edeceğim. Sizin verdiğiniz bilgi de doğru karar verdiğimi gösteriyor🙏 Tekrar teşekkürler

Dondurulmuş transfer olacak, açıkcası eşim Zürih’de yapalım dedi ama ben Amerikan hastanesi istedim. Yeni evlendim, Zürih’in sistemini yeni öğreniyorum. Korktum çok iyi bilmediğim bir yerde bu işe girmekten. Ama açıkcası pişmanım, evimden uzakta bu iş çok zor gidiyor, transfer sonrası da İstanbul’a gidip gelirim planlamıştım. Ama artık bunu yapamayacağımdan eminim Zürih’de bir klinik buldum, Türk olup Yurtdışında okumuş Dr lardan oluşuyor, transfer sonrası süreci onlarla takip edeceğim. Sizin verdiğiniz bilgi de doğru karar verdiğimi gösteriyor🙏 Tekrar teşekkürler
Hayırlı olsun kesinlikle bulunduğunuz yer daha mantıklı zaten zahmetli bir süreç Türkiye’ye git gel daha yorucu. Bu arada İsviçre’yi bilmiyorum ama burda büyük bir kısmı sağlık sigortasından karışlamıyor maddi olarak da daha rahat. Siz de bir araştırın.

Merhaba, ben de bi şey sormak istiyorum size. Bazı merkezlerde hem tedavi başında hem de tedavi sürecinde sürekli E2'ye bakılıyor, bazı doktorlar ise hiç bakmıyor. Bi doktora sorduğumda "yumurta takibini hep aynı doktor yapıyorsa E2 önemli değil" dedi. E2 ve fsh yumurta geliştirme sürecinde ne kadar önemli?

Hayırlı olsun kesinlikle bulunduğunuz yer daha mantıklı zaten zahmetli bir süreç Türkiye’ye git gel daha yorucu. Bu arada İsviçre’yi bilmiyorum ama burda büyük bir kısmı sağlık sigortasından karışlamıyor maddi olarak da daha rahat. Siz de bir araştırın.
İsviçre’de devlet sağlık sigortası yok, özel sigorta var ve özel sigorta tüp bebek masraflarını karşılamıyor. Ama 3 aylık hamilelik sonrası tüm hastane masraflarını doğum da dahil karşılıyor. Teşekkürlee

Sevgili Lupetta Lupetta ben yurtdışında tedavi görüyorum bana doktorum inprosub 25 mg adlı bir enjeksiyon verdi. (Progesteron takviyesi) Burada epey pahalı bir ilaç Türkiye’den getirtmeyi düşünüyorum. Siz bu ilacı hiç duydunuz mu?
Buna muadil Protestan dex kullanabilir miyim

Size bir sorum olacaktı bugün emriyolog aradı ve iki tane 5.gün emriyo sunu donduruyoruz diğerlerini de iki gün daha gözlemleyecepiz dediler ben hiç 7.gün emriyosu duymadım diğer emriyoların gelişme ihtimali var mı neden böyle söylediler

Back
X