tümör ve sonrası.. gözyaşları içinde yazılmıştır..

Emin ol daha kötüsü de var.
Babam tiroid kanseri ve teşhis konmadan önce bir şeylerin ters gittiği fark ettik ama ne kadar tetkik yaptıysak da ortaya çıkmadı kanser olduğu. Ta ki ağzından oluk oluk kanlar gelinceye kadar. Sonrasında en nadir görülen kötü huylu tümör olduğu ortaya çıktı ve bize ortalama 6 ay yaşar dediler. Bu hastalığa yakalanan Amerikadaki bir adam en fazla 1 sene yaşadı dediler. Ameliyat da yapmadılar keşke yapsalar diye çok üzüldük ama masada kalır diye almadılar ameliyata. Yapabileceğimiz tek şey moraldi. Hiçbir şey yokmuş gibi davrandık her şey normalmiş gibi. Hastamısın kendini nasıl hissediyorsun diye bile üstüne düşmedik hastalığını hatırlatmamak adına sadece uzaktan izledik ve takip ettik. Şimdi teşhis konulmasından bu yana 1.5 sene geçti Allah'a çok şükür. Onun için sana tek tavsiyem moral moral moral. Asla hastalığını hatırlama, hatırlatacak olanları uzaklaştır, aileni tembihle...
Allah yardımcın olsun.

Rabbim şifa versin. Çok zor bi durum gerçekten. Çevresinde bu gibi hastalıklara rast gelse de insan nedense kendine bir şey olmaz gibi düşünüyor. Genelde erkekler hep hastalık söz konusu olunca umursamaz davranıp bir şey olmaz derler. Ama insan hayata bir kez geliyor. Bin şükür ki erken fark edilmiş rahatsızlığınız ve herhangi bir sakatlık da oluşmamış Maşallah. Bol bol dua edin, moralinizi iyi tutun. Arthur u sevin oynayın. Ben evcil hayvan olarak algıladım çocuk değil sanırım :) Eğer hayvansa onların ne eşşek olduğunu çok iyi bilirim. Onlar bile anlıyo sahibinin morali iyi mi kötü mü :) Eşinize belli etmemeye çalışın oda mahvolmuştur çünkü. Ben hastanede çalışıyorum nelerle karşılaştığımı tahmin edersiniz. Şimdi bi kız var meme ca olmuş benden bi yaş büyük 1987 li. Düşünsenize onun içinde bulunduğu durumu ama genç nede olsa atlatacak ben eminim. Sizde öylesiniz gençsiniz ve hayat dolusunuz. Daha yapacak çok şey var bence. İnşallah moralinizi yüksek tutun. Kendinize çok iyi bakın. Ailenizle bol bol vakit geçirin. İnsanoğlu malesef acı bir durum olmadan fark edemiyor birbirinizin değerini şimdi daha farklı algılamışsınızdır. Sizi seven bir sürü kişi var hepinize geçmiş olsun diyorum. MUTLULUKLAR, HUZUR, SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM...

çok çok geçmiş olsun canım RABBİM bir daha o kötü günleri yaşatmasın sana hiçkimseleri hastalıkla sınamasın şükürler olsunki o kötü günleri atlatmışşsın ama sen böyle yaparak sadece kendine daha fazla zarar veriyorsun yaşadıkların çok zor çok yeni daha zamanla herşey düzelecek ve sen 1. hayatına inşallah geri döneceksin canım araştırma lütfen çünkü her okuduğun olumsuz şey ,duyduğun olumsuz şey seni tekrar başa götürecek. hep iyiyi güzeli düşün ve öyle yaşa inşallah

Canım öncelikle çok geçmiş olsun.

Geçen hafta ben de araba kazası geçirmiştim arkadan sırtıma ve başıma kamyonet çarptı..çok şükür iyiyim şuan..
Bunların dışında 2 kere farklı sebeplerden ameliyat oldum,ameliyat psikolojisi gerçekten çok farklı bişey seni anlayabiliyorum..

Elbette ki senin yaşadıklarının ve hissettiklerinin yanında küçük kalıyor bunlar,ama şunu bil ki bu dünyada yaşadığımız sıkıntılar,hatta ayağımıza ufak bir taş bile çarpması günahlarımıza kefaret oluyor ve sen büyük bir sınavdan geçiyorsun,İNŞALLAH bu sıkıntıları bu dünyada yaşatarak bizlerin günahlarını affediyor rabbim ahirete birşey bırakmıyor..

Kafandaki olumsuz düşüncelerden sıyrılmaya çalış,mesela bu gece uyuyacağım Allah'ın izniyle de,dua et uyu canım benim..

Allah'ım seni bu dünyada ve ahirette güzelliklerine nail kılsın,bir saniye sonra kimin ne olacağı belli değil Allah'ım sana uzun ve hayırlı ömürler versin eşinle çok mutlu ol..
Rabbim şifanı versin canım..

Öcelikle cok gecmis olsun, Rabbim birdaha göstermez insallah.

Hastaliklar misafir gibidir, gelirler giderler.. Allahin izini ile.
Bende kafamdan MR'a girmistim, o anki piskolojinisi ve sonuclari beklerkenki o ani cok iyi anlayabiliyorum.
Tabiki nekadar empati kurarsak kuralim, yerinizde olamayiz.

Ama herseyin hakkinda hayirlisi, su anki durumunuz size cok kötü gelebilir, piskolojinizi alt üst etmiste olabilir, ama ameliyata girerkenki halinizi düsünün, ya kalkamazsam sorusu daha kötü daha feci degilmi?

Tümor BELKI tekrar cikabilir evet, ama ne malum yarin araba carparak ölmeyeceginiz ?
Beni yanlis anlamayin lütfen, demek istedigim, belkilere odaklanmayin, ölüm her an her yerde gelebilir, okadar uzaga gitmeyin.
Bu hepimiz icin gecerli, cok zor bir ameliyattan saglikli bir sekilde cikmissiniz.
Uyusuk bir bacak dünyanin en kötü seyi degil, uyusma hissi dahi bir hisdir unutmayin.
Beterin beteri vardir.

Iyi olacaginiza odaklayin kendinizi, size bagis edilmis hayatin tadini cikarin.
Her dakika kendinizi dinlemeyin, hersey piskolojide baslar ve biter.

Yok eger illaki düsünmem lazim diyorsaniz, belki tümör tekrar cikabilir AMA CIKMAYADABILIR'e odaklanin, bardagin dolu tarafindan bakin olurmu?!

Tekrardan cok gecmis olsun.
Rabbim birdaha sagliginizla imtihan etmesin sizi insallah.

Arkadaşlar herkese tekrar çok çok teşekkürler..
Ne diyeceğimi, ne yazacağımı bilemiyorum karşınızda.
Çok yüce gönüllüsünüz diyebiliyorum sadece.

Bugün yine doktordaydım ama başka sebepten.
Tiroidimde de nodülüm var benim o da ameliyattan sonraki kontrollerde çıktı.
Bir kere biyopsi yapıldı ama sürekli kontrol altında tutmamız lazım dediler.
Aynı zamanda Haşimato tiroidi olduğu için ilaç kullanmam gerekiyor.

Nodülde büyüme vs görürsek kanserden şüphelenip ameliyat edeceğiz diyorlar.
Çünkü biyopside yalancı iyilik çıkabilirmiş ve benim nodülümde kireçlenmiş alanlar vs olduğu için küçük bir nodül olmasına rağmen riskli durumda.
Takdir edersiniz ki bir daha ameliyat olmak istemediğim için şimdilik kontrolle işi sürdürebilmeme seviniyorum.
Ama ya kansere dönerse diye de ödüm patlıyor.
Normalde çok hafif olarak bilinen tiroid ilacı bile bana ağır geliyor.
Tansiyonumu yükseltiyor biraz.
3 aydır ara vermiştim kullanmıyordum ama TSH'ım 6,42 olmuş o yüzden tekrar başlıyorum.

Yani gördüğünüz gibi ben hastalıklardan uzaklaşmaya çalışsam da sık sık hatırlatıyorlar kendilerini.
Artık grip vs gibi nedenlerle hastaneye gelenleri kıskanmaya başladım
Şaka bir yana 1 kere hastaneye gidilip ilaç yazılıp gönderilen hastalıklardan hiç denk gelmiyor bana.
Hep ömür boyu kontrol gerektirecek hep ölüm riski taşıyan hastalıklar.

Bir daha hastaneye yatarsam artık sadece doğum için olsun demiştim daha önce içimden.
Ama tiroidi bu halde beyin ameliyatı geçirmiş birinin çocuk sahibi olma ve onun büyüdüğünü görme şansı ne kadardır

Hayallerimle umutlarımla arama o kadar büyük, kalın duvarlar sokuldu ki,
artık mutlu hayaller kurmaya çalıştığım zaman bile " onlara asla sahip olamayacağım " diye korkup yine üzülüyorum.

Ne olur artık bana da güzel şeyler olsa.

Çok şey mi istiyorum?

sevgili arkadaşım gönlünden geçen tüm güzelliklerin gerçekleşmesini dilerim. Hayatta herkesin bazı sınavları vardır kimi malıyla kimi evladıyla kimi yoksulluğuyla kimiysede sağlığıyla sınanır. En zor anımızda bile Allaha teslim olup tevekkül edersek ondan gelene razı olup baş eğersek bu sınavı başarıyla geçmişiz demektir. Ben inanıyorum ki kalben inanırsanız inancınız gerçekleşir. Anne olacağınıza ve onun büyüdüğünü göreceğinize inanın. Hayatta çok örnekler vardır. yakın bir arkadaşım da tiroid kanseri atlattı ama ömür boyunca kontrol altında olacak 3 ayda 1 testler yapılacak. aslında sürekli kontrol altında olmak en azından dönüşebilecek kötü hastalıkların en erken tespiti için çok önemli. kimisi hiç doktor yüzü görmez bir gider iş işten geçmiş olur. ilaçlarınızı doktorunuza danışarak kullanın. tansiyon dengeleyici verirler belki. Umarım herşey geride kalır ve sadece bebeğinizle ilgileneceğiniz 2. yaşamınız başlar. o zaman yeniden doğacağınızı anlayacaksınız. Çok geçmiş olsun hayırlı haberler dilerim.

Öyle düşünmeyin... hiç öyle düşünmeyin.
Haksızlık olur onca insana...

23 yaşındayım. Ben 3 yaşımdayken annemin kalp kapağı değişti. Kucağına koşup atladığımı dün gibi hatırlarım.

10 yaşımdayken aynı sebepten tekrar ameliyat oldu. Yıllarca kan sulandırıcı içti. Ve doktorun yanlışlıkla fazla doz vermesi yüzünden 20 yaşımdayken annem beyin kanaması geçirdi.

Ben öğrendim, anneme ben söylemek zorunda kaldım. Saat 4 gibi öğrendim. 5 te annemle hastanedeydik. Sabah 11'de ameliyata aldılar...

Sabaha kadar testler yapıldı. Araştırma hastanesiydi. Güvenmedim, Eskişehir'deydik. İstanbula getirmek istedim. Yolda ölür dediler... Getiremedik...

Ameliyattan çıkması mucizeydi, gerçekleşti Allah şükür. Çıktı 3 gün sonra tekrar kanama başlamış dediler. Tekrar yıkıldım. İlaçla geçti o da çok şükür.

4 gün hiç uyumadan başından ayrılmadım. Suratının farklı yerleri şişti, ameliyattan önce o uzun saçlarını komple kazıdılar gözümüzün önünde... Ben oturup ağlamaktan başka bir şey yapamadım. Hastaneden çıktıktan sonra kalp doktoruna kontrole gittik, ben de olayım dedim. Bende de kalp kapak yetmezliği çıktı. Ameliyatından 2 ay önce de kontrole girmiştim. Yoktu öyle bir sorunum. Üzüntü bile var olmayan sağlık problemleri çıkarıyor. Kedinizi üzmeyin, kurtulduğunuza sevinin yine de...

Beterin beteri var, umutsuzluğa kapılmayın. Bizim başımızdan hiç eksik olmadı... Umarım siz de hiçbir şey tekrarlanmaz. Bir an önce kavuşursunuz sağlınıza...

Son düzenleme:
Seni cok iyi anliyabiliyorum, hastalik cok etkiliyor insani.
Bende bundan bir sene önce cok kilo vermistim, hic birsey yiyemiyordum ve bu yüzden mide agrilarim oluyordu.
Ben mide agrilarim icin doktora gittim ama guatrin büyüme yapmis ve cok calisiyor ilerde kanser olma riskin var diyip ameliyat tarihimin yazdigi bir kagidi elime tutusturdular.
Aglayarak geldim ve önümü zor gördüm araba kullanirken. Ve bende senin gibi neden ben diye sormustum aglayarak.
Nitekim ameliyat oldum, tüm guatri aldilar cok sükür sonuclarim iyi cikti. Hergün hap aliyorum.
Ben hala kilo alamadim, hergün sana nolmus böyle sorularina cevap veriyorum insanlarin, ameliyat izim hala cok belli oluyor, aa gecmemis güzel yapmamislar diyenleri dinliyorum her seferinde. Ama hic biri umrumda degil. Bir ay boyunca su icerken her seferinde bogulma tehlikesi geciyordum, bir ay boyunca sesim kisikti ve ben öyle kalicagini sanmaya baslamistim ama hepsi gecti gitti.
Kötü ihtimalleri düsünerek hayati kendine iskence haline getirme lütfen.
Yasadiklarin cok zor anliyorum seni.
Ama artik kötümser olma lütfen, sen kendini neye inandirirsan onu yasarsin bunu unutma.

hayatgibi yine ben...
seninle hep aynı dertleri yaşamışız biliyormusun
daha önceki yazımda troidimden bahsetmemiştim konu o degil diye
şimdi sırası gelmişken deginmek ve umutsuzluğunu hafifletmek istiyorum
ben 16 yıldır haşimoto hastasıyım ve ilac kullanıyorum
ilk ameliyat olacağımda yapılan testlerde tsh 84 çıktı
doktorum sen nasıl ayakta dolaşabiliyorsun diye hayret etmişti
tabi bunu düşürdükten sonra ameliyatlarımı oldum..
cocuk sahibi olmana engel bir durum degil bu hastalık
ben ilac kullanarak hamile kaldım iki kızım var
günlük hayatta bana en cok sinir yapıyor
onun haricinde alıştım artık..

güzel şeyleri güzel düşüncelerin yaşatacak
sana senden başka kimse yardımcı olamaz
hayat cok kısa ve cok da güzel
değerini biz daha iyi biliriz dimi

tekrar diyorum ki
kendine iyi bak

yazınızı büyük heycanla okudum.....kendinizi ne kadarda güzel anlatmısınız......bir yazar dahi bu kadar güzel anlatamaz....inş sağlığınıza kavuşursunuz....Allah böyle rahatsızlığını bir daha göstermez....yinede çok güçlü birine benziyorsunuz..bu bir savaştı ve bitti..kafanıza da fazla takmayın hayatınıza bakın.....felçte kalabilirdiniz...buna şükür edin.....bir insanın yürüyebilmesi gibi güzel şey varmıdır?

ağlamamak için çok uğraştım ama tutamadım kendimi...öyle güzel anlatmışsınki her anını yaşadım sanki hemen kendimi senin yerine koydum istemdışı..26 yaşındayım allahım kimseye böyle hastalıklar vermesin ve umarım eskisinden bile sağlıklı hale gelirsin en kısa zamanda..gözyaşlarıyla yapılan dualar kabul olurmuş bende öyle yaptım..allaha emanet ol..

Çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın size, kimsenin başına vermesin. ne kadar anladığımızı iddia etsek de yaşayan biliyor işte... daima olumlu düşünün ki olumlu olsun. siz çok güçlü bir kadınsınız. umarım çektiğiniz acılar son bulur en güzel günler sizin olur... Allaha emanet olun...

Son düzenleme:
Evrende HİÇBİR ŞEY sebepsiz değildir.. İnsan aklıyla bunu anlamak zor belki ama gerçek bu... Evet bu acıları yaşamamış birine bunu söylemek kolay gibi görünebilir ama bazen çok kötü, dünyanın sonu gibi görünen bir olay bile güzelliklere vesiledir....

Oncelikle cok gecmis olsun sukretmeliyiz arkadasim ben her sabah gozlerimi actigimda allahim sana sukurler olsun yeni bir gune uyandim rabbim verdigin nefese sukurler olsun diyorum sukurki hayattasiniz kimin ne zaman bu dunyafan gocecegini yalniz allah bilir ve elbette yasamimizin bir sonu var ama onemli olan her ani guzel dogru ve hakkini vererek yasamak.benimde babam aralik ayinda boyundaki tumorden ameliyat oldu babamin ameliyata girerkenki o sapsari yuzu hic gozumun onunden gitmiyor ve ameliyattan ciktigi ilk halini unutamiyorum ameliyati tam 8 saat surdu o bekleyis zaten zulumdu yemek yiyememesi basini hicbir sekilde yana felan cevirmeden saga sola oynatmadan durusu allahim onu oyle gormek hep ben sana kurban olurum dedim evet canim ses tellerinide kaybetti ben uzaktayim bir tel acip sesini duyayim desem o da yok simdi bir operasyon gecirdi ses cihazi takildi yine cok kotu diyolar eskiye dondu hicbirsey yiyemez oldu mutsuz ben yurt disindayim istedigim zaman gidemiyorum sadece sukrediyorum babacigim sag hayatta onu coook seviyorum ve sukrediyorum

"kendimi mutsuz sanıyordum ama mutluymuşum ben. yaşıyormuşum ben! "
ne kadar can alıcı bir cümle kurmuşsun canım.seni ,aslında hepimiz anlatan bir cümle..Kendimizi hep mutsuz sanıyoruz ,yaşadığımız mutlulukları unutarak.
lütfen bu cümleyi kendine tekrarla..Kendimi mutsuz sanıyordum ama mutluymuşum ben.Ama bunu değiştirerek "yeni bir sans olarak düşün ve bu sans için mutluyum ben diye.unutma düşüncelerimizle yaratırız ve bizim nasıl baktığımız çok önemli..
İkinci bir sansım var bu hayatta diye düşün.
sevgiler.

çok geçmiş olsun kötü ihtimalleri getirmeyin aklınıza %80'lik tümörü tekrar etmeyenlerin diliminde olduğunuzu düşünün, hayatın kıymetini çok zor bir sınavdan geçerek anlamışsınız, kendinizi üzerek de hasta edebilirsiniz üzmemeye çalışın... ne denir bilmiyorum yaşayan anlar neticede. ağlayarak okudum ben de inşallah her şey yoluna girer...

çok şükürki korktukların başına gelmemiş masada kalmak,ayağa kalkamamak,tüm vucudunu hissedememek gibi ve diğer korktuğun tekrar etme riskide Allahın izniyle olmayacak içini ferah tut..elbetteki kolay bir ameliyat geçirmedin çok zor ameliyatlarından biri kendini toparlaman kolay değil..o ağrılar yavaş yavaş gün geçtikçe azalacak ve bitecek allahın izniyle ve zamanla unutacaksın.. sen içini hep serin tut,sıkıntı hissetme sende biliyorsun ki hastalıklar stres ve sıkıntıyı yaşayan insanları çok severler ve sıkıntı strestle beslenirler..hastalıklara inat mutlu ol,ağrılarına inat sevinçle dol..Allaha şükürler olsunki sevdiklerinle yine biraradasın Allah acil şifalar versin geçmiş olsun inşallah çook çook kısa zamanda ikinci hayatına tüm sıkıntılarından,ağrılarından kurtulmuş mutlu olarak devam edersin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…