tümör ve sonrası.. gözyaşları içinde yazılmıştır..

Allah'ım ağlaya ağlaya okudum..

Çok şükür ki herhangi kalıcı bir hasar görmeden o ameliyattan sağsalim çıkmışsınız.. Sevdiklerinizi tekrar görmüşsünüz, tekrar tatile çıkabilecek fırsatlarınız, tekrar sinemaya gidecek vakitleriniz var. Çok büyük bir sınavı atlatmışsınız.

Şöyle söyleyeyim, hayat baştan aşağı sınav ve siz bunu hastalık ile geçiriyorsunuz. Sabrınız, dualarınız, sevdiklerinizin doktorların inancı boşa çıkmamış. Sadece sınanıyoruz. Kimisi evlat acısı ile, kimisi gençliğini başkalarına feda ederek, kimisi para ile kimisi aşk ile sınanıyor işte..

Ama sizi takdir ettim. Şu saatten sonra sadece hayata tutunmanız gerekiyor. Her şey sizin elinizde, çok ama çok zor şeyler yaşamışsınız. ama bu saatten sonra ikinci bir sayfa açmak da sizin elinizde hayatı kendinize zindan etmek de.. İyileşin ve eşinizle dostlarınızla, ailenizle güzel bir hayat sürün. Siz en zor sınavı geçmişsiniz. Yaşam sınavını.. Bundan sonra hiç bir dert sizi bu kadar hırpalayamaz, güçsüz düşüremez. Arthur u da öpün yerime :) Onun sayesinde öğrenmişsiniz bir nevi her şeyi..

Çok ama çok geçmiş olsun, saygılarımla..

CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN. hayatta herşey insanlar için. neden ben dememek lazım. ama bazen yaşanan acılarla deniyor işte.umarım bir daha hiç yaşamazsın bunları kimse yaşamasın.dün geçti.gelecek gelecek mi bilinmez şimdi iyisin onu yaşa tamammı canım.günün gününden güzel olsun

insan sağlığının kıymetini bilmiyor maalesef.hep dünya dertleriyle dolu yaşıyor gidiyor taki bi dert kapımızı çalana kadar.Allah bir daha yaşatmasın aynı şeyleri.inşallah ömür boyu ailenle sağlıklı ve mutlu bir yaşamın olur.

gözyaşalrı içinde okudumçok geçmiş olsun.bence kurtulmanıza sevinin ve niye niçin diye sormayın. bu hayat imtihan dünyası ve geçici ölüm var ve bir başlangıç. sizinde bu dünyadaki imtihanınız demekki buymuş. şükredin. allahım sen verdin derdi deva yine senden deyin. hep şükredin sabır edin ve mükafatını alın. herkes bi şekilde imtihan oluyor kimi eşinden çekiyor kimi çocuğundan kimi paradan. en ağırı sağlık olsa gerek ama çok şükür siz iyleşme yolundasınız buna şükredin ve sabır dileyin. ne olur niye niçin ben ne yaptım demeyin. imtihanı yapan Allah inşallah iyi bir şekilde sonuca erersiniz. Allaha siğinin. allah yardımcınız olsun.

gecmis olsun yazini okurken icim ciz etti
bunlari kayin validem aynen yasadi hemde 47 yillik evliyken
kayinbabam sahip cikacana iteledi kakaladiii amaliyat oldu sükür simdi biraz düzeldii
düzelince kiymete bindiiii

acaba bu yazıyı ablam mı yazdı diye düşünmeden edemedim, ama yazsa büyük bir ihtimalle haberim olurdu. paylaşırdı benimle.

ablamda sadece bir bacak ağrısı ile gitti doktora, geçen sene haziran ayında ve sonuç, omiriliğinde kitle, kitleye bağlı olarakta beyin sapında sarkma.

2 büyük ameliyatı aynı anda geçirdi, hem bel omirilik kısmındaki kitle alındı, hemde beyin sapındaki sarkma düzeltildi. aynen anlattıklarını yaşadık, ameliyatı 6 saat sürdü, o 6 saat feciydi. Allahım kimselere yaşatmasın.

kesilen saçları yeniden uzadı, ağrıları bitti, mr si temiz çıktı çok şükür Allaha.

gerçekten zor günler geçirmişsin, yaşayana şahit olmuş biri olarak tahmin edebiliyorum. ablamın birde 2 kız evladı var yaşları 5 ve 8.

ablamada doktorunun söylediği, Allah korusun felç olma riski var, beyin ameliyatında duyma, konuşma gibi yeteneklerini kaybetme durumu mevcut bunları bil diye söylüyorum dediğinde, ablam ben hepsini biliyorum anlatmanıza gerek yok, evrağı imzalayacağım deyip yattı masaya.

çok şükür durumu şuanda çok iyi, eski hayat dolu haline döndü, çünkü 1,5 ay sonra işine geri başladı (devlet hastanesinde diyet uzmanı). işi, eşi ve çocukları ile çok mutlu, sağlıklı ve huzurlu.

sende inş. eski neşene bir an önce kavuşursun, çok geçmiş olsun, yaşadığın en kötü günler o günler olsun.

canım benim yaa yaşanabilecek en kötü anları yaşamışsın okurken kendim yaşamış gibi hissettim büyük bir acı bir anda insanın aklına herşey geliyor hani hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor derler yaa bu o olmalı(( Allah Şifa versin tekrar göstermesin inşallah tekrar çıkmasın yüzün hep gülsün sevdiklerinle sağlıklı mutlu huzur içinde tonton bir nine olana kadar yaşa mutlu ol inşallah

canım arkadaşım Allahın şanslı kullarındanmışsın.... sakın şansızım, neden başıma bunlar geldi diye düşünme artık.... gerçekten çok şanslısın ... kitle farkedilmeyebilridi, felç olabilirdin, ameliyattan sonra uyanamayabilirdin vs vs.. ama bak herşey bitmiş. o ameliyittan sağ salim çıkmışsın... toparlanman uzun sürmüş ,haklısın... ama olanları ve ileride olabilecek şeyleri ,ihtimalleri düşünerek kendine eziyet etmemelisin...seninde dedğin gibi bu 2. hayatın senin... yeni doğmuş bir bebek gibi olmasın... sana verilen bu mucizevi 2. şansı ne olur harcama... bizler ölümün soğukluğunu hissetmezken ,sen damarlarına kadar hissetmişsin... ve hayatın değerini anlamışsın... onuda kendini üzerek geçirme... bak evdeymişsinde , eve kapanma, tek başına yada arkadaşlarınla dolaş , biyerlerde bikahve iç hayatı yaşa...
kedin en büyük sakinleştirici ilacın olmalı.... çünkü benimki öyle... en mutsuz zamanlarımda onla sakinleştim ben... o bile sana pozitif enerji verebilir...

canım emin ol konun hepimizi çok etkiledi,ilk defa bu sabah yataktan kakınca,geleceğe dair kaygı,endişe duymadım,çünkü sağlıklıydım,kaç gündür migrenle savaşıyorum bende,sinirsel,stres,gelmiyor,üzüntü,istemiyor,ama sen gibi ağrılarım dayanılmaz değildi,inan yatıyordum,bunaldım,geldim buraya sana bakmaya,senden güç almaya,biz elimizdeki hiç bir şeyin kıymetini bilmiyoruz,taki elimizden gitme korkusunu duyana dek,ne kadar şükür edilecek şeyle var elimizde,en başta yavrularımız,yakınlarımız,bende kaybettim annemi çocukken,o da kanserdi,genç yaşta yumdu gözlerini hayata,bir murad alamadan,kuzularının büyümesini,mürüvvetini göremeden,inan daha dün annemin resmine bakıp ağladım,kucağında kardeşimle çekilmiş resmine bakıp,dedim anne neden bizde yokuz bu karede yanında,sen bu resmi çekilirken biz nerdeydik,kim çekti bu resmi,babammı dayımmı, teyzemmi,ananemmi,canım ,annemle hatıralarım,hep hastaneye dair,çok yattı hastanede,giderdik ziyarete,en son kurban bayramının,son günü ağırlaştı,babam işten geldi,götürdü apar topar,biz sokakta oynuyorduk,en son baktı,bize arabanın arka camından,aklımda annemden son kalan kare bu oldu,babam geldi akşam,hafta sonu dedi,yatırdılar,ama pazartesi gideriz annenizi görmeye,biz dedik babama,pijama.çiçek alırız dedik,babam tamam dedi,meğer güzel annem,pazar gecesi,sabah 4 gibi,yummuş gözlerini dünyaya,dayım, teyzem,annanem başındaymış,bizi istemiş annem son kez getirin yavrularımı göreyim demiş,ama,doktorlar izin vermemiş,işte böyle canım,şimdibende anneyim,iki yavrum var,çok şükür büyüdüler,ama hep içimde korkuyla yaşadım,ya onları bırakıp ölürsem,annesiz kalırlarsa diye,dualarımda hep Rabbim yavrularımı büyütüp evlendirmeden canımı alma diyorum,onları bırakıp gitmek çok zor diyorum.canım toparlan,acılarını dindirmen için tedavi görmüyormusun,hemen iyileşemezsin bu bir gerçek,ama sende biraz çaba göstermelisin,ileride anne olucaksın,o günleri düşün,bak yaşyorsun,nefes alıyorsun,güneş doğuyor her gün senin için,çık balkona,hava ne güzel,yap bir kahve kendine,kuşları dinle,bak sana yaşam sevinci taşıyorlar,eşin yanında,onu düşün,ben artık sevdiklerime kıyamıyorum,derdimle onları üzemiyorum,benimde hayatta ablam,babam,kardeşim,çocuklarımdan eşimden başka kimse yok,onlara sarıl sende,iyiyim de,mutluyum çünkü yaşıyorum,siz varsınız de,bak nasıl onlarda sevinecekler,sen iyi olunca onlarda iyi olacaklar,çok yazdım canım,inşallah güzel bir ömür geçirirsin sevdiklerinle...........

çok geçmiş olsun.... olumlu düşünün olumlu olsun.ALLAH şifalar versin inşallah unutursun o günleri kötü günlerimiz olmasa iyi günlerin kıymeti bilinmiyor ne yazık ki

Dun gece, devaminda okuyacaklarimdan korktum. Simdi enbastan sindire sindire okudum.
Cok gecmis olsun.. Rabbim tekrar yasatmasin..

canım benim kendini üzme bu durumda olan bitek sen değilsin ayrıca bizim başımıza ne geleceğini bilmiyoruz bugüne şükret sevdiklerinin yanındasın onlarla iyi vakit geçir bende hamile iken ameliyat oldum kanser riski vardı ama sonuç temiz çıktı şimdi bu durumu düşünmemeye çalışıyorum.

Gerçekten üzüldüm yani tarifi imkansız bir hüzün düştü içime allah şifa versin herşeyden önce rabbim ne derse o olur ki kötü günleri dua ile başımızdan göndereceğiz inşallah allah senin gençliğine bağışlamış bundan sonra üzülme ne kadar düşünürsen o kadar kötü olursun bence her yeni gün sana yeni bir mutluluk sunsun canım:):)

Yazdiklarinizdan etkilenmemek mumkun degil. Gecmis olsun diyerek baslamak isterim soze. Hayatta en korktugum seylerden birdir benim de, evlatlarimin okullarinin bittigini ve kendi ayaklari ustunde durduklarini goremeden olmek, ya da onlardan birinin sagligini kaybettigini gormek.. Hergun dua ederim bunlar olmasin diye.. Kendi basima veya ailemden birinin basina gelene sahit olup korktugumdan degil, iste boyle baskalarinin acisini duymaktan ve neler hissettiklerini tahmin etmekten dolayi.. Boyle seyler her an herkesin basina gelebilir. Olum de hastalik da dogmak kadar dogal.. Aslinda sahip oldugumuz bu vucudun, bu mukemmel mekanizmanin butun organlarinin ve bagli oldugu sistemlerin uyum icinde nasil calistigini ogrendigimde yasamak mucize gorunmustu gozume..
Manevi ve fiziksel olarak daha guclenmek icin yapabilecek seylerin vardir mutlaka.. Maneviyatta dostlar onemli, konusmak, yazmak, acilmak, paylasmak onemli.. Yazacak, konusacak hicbirseyin kalmadigi gun derdin de hafiflemis olacak, butun hersey soylendiginde yani.. Unutmak mumkun degil tabii, bol bol dua et diyebilirim. Fiziksel olarak mutlaka egzersiz yapmaya baslamalisin. Bu konuda doktorunla ortak calismalisin. Sana su anki saglik durumuna uygun bir egzersiz plani, yuruyus, yuzme, vs. bir plan onermesi iyilesme hizini cok arttirir. Saglikli yasamin birinci kosulu da zaten dengeli beslenme, duzenli egzersizdir, herkes icin..
Buraya bir link koyuyorum, kisa bir video, belki seyretmissinizdir, herkesin gormesi gereken bir azim, ibret ornegi. Sahip olduklarimizin kiymetini bilmek, her gunumuzu bunu bilerek, herseyi tafamiza takmadan gecirebilmek adina.

İbretlik Videolar İzle - Are You Going to Finish Strong?

"Her insan hayatta zaman zaman bu derece umutsuz olduğu zannedilen durumlara düşebilir; hatta tekrar ayağa kalkabilmek için her türlü imkan ve enstrümandan yoksun da kalabilir…

Şimdi sizlere soruyorum:
Ben 100 kere tekrar ayağa kalkmayı denesem ve 100'ünde de başarısızlığa uğrasam, tekrar ayağa kalkabilme konusunda tüm umutlarımı yitirmeye hakkım veya şansım var mı?

Yani artık sizce 101. seferi hiç denemeyi dahi düşünmemeli miyim?
Maalesef benim öyle bir şansım yok; yaşamımı devam ettirebilmek için ne yapıp edip tekrar ayağa dikilmek zorundayım !
Ne yapıp edip kendime ayağa kalkmak için bir destek noktası hayal etmek, bunu yaratmak zorundayım. İşte şimdi yapacağım gibi…"

İnsan böyle bir yazı okuduğunda donup kalıyor, ne desem de bir ışık yakabilsem diye düşünüyor.
Şimdi söyleyeceklerim, asla teselli etmek amaçlı, boş ve soğuk sözler olarak algılama lütfen..

Hayat öyle bir oyun ki, bu oyunda rollerimizi seçmiyoruz, bize bir rol veriliyor içine katacağımız anlamlar ise bize bırakılıyor.
Ben böyle düşünüyorum. Neden ben? sorusunu bir çok durumda hepimiz kendimize sormuşuzdur.
Kimine çok hafif gelebilecek şey, diğerine çok sıradan bir olay gibi de gelebiliyor.
Olayları yorumlamalarımız, kattığımız anlam çok farklılaşabiliyor.

Bazen öyle büyük bir sınavla sınanıyoruz ki, bu sınavlardan çıktığımızda, hayat bize eskisinden çok farklı gelebiliyor.
Yeniden doğmak dedikleri bu olsa gerek..
Eski "ben" e ait her şey silinip, yenisinin doğması...

Sen yeniden doğdun...
Hayatın içinde, her an hepimizin başına gelebilecek bir sınavla sınandın.
Büyük bir sınavdı, ama sana kattıklarını, hayata bakışını, kendine bakışını yeniledi.

Düşün öncesini ve sonrasını...
Belki önceden kendini çok önemsemiyor, bedenine gereken önemi vermiyor, insanların söylediği iki üç kelimeye günlerce takılabiliyordun.
Şimdi düşündüğünde, belki çok komik ve sıradan gelebilecek olaylar seni günlerce hayattan soğuttu belki...

Hayatın ne kadar değerli olduğunu, yaşadığımız her an'ın çok önemli olduğunu öğrendin.
Bunu bu hayattan göç edip hala öğrenememiş milyonlar varken, sen öğrendin.
Hala öğreneceklerin var, hepimizin olduğu gibi.
Nefes alıyorsak öğreneceklerimiz ve etrafımızdakilere de öğreteceklerimiz var.

Önünde iki seçeneğin var bundan sonra.
Güçlü olup tekrar hayata neşeyle bakmayı başarmaya çalışmak, etrafındakilere, belki seninle benzer sıkıntıları yaşayanlara, umut ışığı olmak...

Ya da,

Sıkıntılarını daha da ağırlaştıracak ruh haline bürünüp, yaşayacak günlerini daha da ıstırapla, neden ben? sorusuyla kendine acıyarak geçirmek.

Seçim senin...
Şimdi diyebilirsin, "uzaktan konuşmak ahkam kesmek kolay, gel sen de benim yaşadıklarımı gör" diye

İnan yazdıklarını okurken her cümlende sanki ben yaşıyormuş gibi hissettim. Bunu da bilmeni isterim.

Bildiğim bir şey varsa, o da yaşadığımız hiç bir şeyin sebepsiz olmadığı.
Bu yaşadığın şeyden alacağın dersi aldıktan sonra, bir sonraki tümör çıkar mı? çıkmaz mı?
Bundan sonra ne kadar ömrüm kaldı gibi şeyler düşünmeyeceksin.

Bu hastalığı sana Yaradanın verdiği bir hediye olarak düşündüğün gün,
ayağa kalktığın ve YENİDEN DOĞDUĞUN gün yani senin DOĞUM GÜNÜN olarak kabul edeceksin...

Dualarım seninle... İnşallah o gün çok yakındır...

canım çok geçmiş olsun yüce mevlam bir daha yaşatmasın.....rabbim sağlıkla,sevdiklerimizle imtihan etmesin bizleri inşallahhhhh....dua et kafana takma canım hepimizin imtihanı farklı farklı....dünya sınav hepimiz öğrenciyiz sonuçta yüce mevlam herşeyin hakkımızda hayırlısını versin...

öncelikle geçmiş olsun canım..

annemde 5 yıl önce aynı ameliyatı geçirdi,ama hiç ümitsizliğe kapılmadı ehliyetini aldı,çok güzel araba kullanıyor şimdi,saçlarının uzattı beline kadar,makyajını yapar gezer tozar hayata 1 kere geliniyo yaşamaya değer sana verilen hayatı yaşa ve ümitsizliğe kapılma allah yardımcımız olsun....

canım rabbim acil şifalar versin yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm.Rabbim dermansız dert vermesin.en azından erken teşhis edilmiş ameliyat olmuşsun canım ne bileyim beterin beteri var benimde bebeğimin parmakları eksik doğdu her iki elindede 3 parmaklı doğdu ve sağ kolunda ulna kemiği yok neden neden ben neden biz diye çok düşündüm acaba neden böyle oldu neden bizim başımıza böyle bir şey geldi dedik. bende çok üzüldüm ilk zamanlar ama hastaneye gidip geldikçe daha kötülerini gördükçe maske takmış saçları dökülmüş küçücük çocuklar güzel yürekli masum bakışlı hiçbirşeyden haberi olmayan minicik yürekleri gördükçe ağladım üzüldüm halime şükrettim rabbim akıl noksanlığı verseydi elleri olduğu halde kullanamazdı, ayaklarında problem olsaydı yürüyemezdi dedim daha kötü birşeyi olmadığına milyonlarca kez şükrettim.Yüce rabbim herşeyi ne güzelde yaratmış.Elbet vardır bir sebebi herşeyin.dağına göre kar verir ve kaldıramayacağı yüküde kuluna vermezmiş.Hepimiz bi şekilde sınava tabii tutuluyoruz işte.moralini yüksek tut kötü şeyler düşünerek aklını meşgul etme güzel şeyler düşünki iyi şeyler olsun dua et kalbini ferah tut. Elbet rabbim bi çıkış yolu gösterir. Emin ol çok şeye sahibiz. Şükretmemiz gereken o kadar çok şey varki.Rabbim sağlık sıhhat şifa versin cümlemize inşallah. öpüyorum seni. k.i.b düşünme kötü şeyler. bak bahar geldi yeniden açtı çiçekler hergün hayat yeniden başlıyo...

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun canım...bazen tüm kelimeler tükenir insan ne diyeceğini bilemez ya şu an o durumdayım. Böyle şeyler hep başkalarının başına gelecekmiş gibi düşünüyor insan ama hayatta herşey bizim için işte.. İnşallah yaşayacağın güzel günler unutturur o günleri..

okurken ağladım resmen nasıl duygularını ifade etmişsin ben seni anlıyorum zorgünlerdir eminim ama atlatmışsın çok şükür çok çok geçmiş olsun rabbim birdaha yaşatmasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…