• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat sonrası karaciğer bitmeyen karaciğer sorunu 🥹

Denizkaya0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2025
16
4
1
54
Merhaba kızlar ne olur bana akıl verin kafayı yemek üzereyim artık düşünmekten ve hasta olmaktan çok yoruldum.
Daha önce konu açmıştım karaciğer enzimlerimle alakalı .
Ameliyat olduktan bir süre sonra yemek yedikten sonra karnımın sağ üst kadranında ağrı oluşumuyla doktora gitmeye karar verdim orada karaciğer emzimlerim çok yüksek olmamakla birlikte yükselmeye başlamıştı dahiliye doktorum diyetistene gönderdi kendimde diyet yapıyordum 18 kg verdim tam.
Bir kaç gün önce acillik oldum ağrısından belkide psikolojik olarak oldu bilemiyorum .
Kan verdim değerlerim
Alt - 18
Ast -14 e kadar düşmüştü .
Acil doktorum sağolsun bir de benden usg istedi .

Raporum da bu şekilde
Karaciğer interkostal aralıktan değerlendirilebilmiştir.Parankimde izlenebildiği kadarıyla acil sonopatoloji saptanmamıştır.

Doktorun yanına gittiğimde karaciğerim tamamen duzeldigini ve yağlanma bile olmadığını söyledi .
Hatta sirozdan endişelendim .
Öyle bir şeyin olmadığını söyledi .
Ve ardından 2-3 gün geçmesine rağmen
Bugün biraz fazla kaçırdım yemek yerken .
Yine karaciğerimde bir ağrı oluştu .
Psikolojik mi desem ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırdm artık.
Lütfen bana bir yol gösterin akıl verin duacınız olurum .
Safra kesesi ameliyatı olmadan önce 1.5 sene hastalerde süründüm acısından ötürü.
Artık hastane lafı geçince bile tüylerim diken diken oluyor …

Merhaba kızlar ne olur bana akıl verin kafayı yemek üzereyim artık düşünmekten ve hasta olmaktan çok yoruldum.
Ameliyat olduktan bir süre sonra yemek yedikten sonra karnımın sağ üst kadranında ağrı oluşumuyla doktora gitmeye karar verdim orada karaciğer emzimlerim çok yüksek olmamakla birlikte yükselmeye başlamıştı dahiliye doktorum diyetistene gönderdi kendimde diyet yapıyordum 18 kg verdim tam.
Bir kaç gün önce acillik oldum ağrısından belkide psikolojik olarak oldu bilemiyorum .
Kan verdim değerlerim
Alt - 18

Raporum da bu şekilde
Karaciğer interkostal aralıktan değerlendirilebilmiştir.Parankimde izlenebildiği kadarıyla acil sonopatoloji saptanmamıştır.

Doktorun yanına gittiğimde karaciğerim tamamen duzeldigini ve yağlanma bile olmadığını söyledi .
Safra kesesi ameliyatı olmadan önce 1.5 sene hastalerde süründüm acısından ötürü.

Bence psikolojik çünkü çok yüksek değerlerde bile ağrıyan bir organ değil çok sinsi bir organ ve kendini müthiş hızda yeniliyor mucize gibi bir şey yani. Benim şuan gitsem sizden yüksektir değerlerim ama ağrım sızım yok. Liseden beri yüksek benimkiler ama yağlanma dahi yok. Çok uzun yıllar dayanabilen çok güçlü bir organdır bence endişe etmeyin🌸

safra ameliyatıyla karaciğerin alakası nedir anlamadım. pankreas deseniz neyse. yeni mi oldunuz ameliyatı yağlı yemeklerden çiğ sebze vs den bir süre uzak durun.
psikolojik sizinki bence bende saframı aldırdım ağrısını acısını çok iyi bilirim ama safranın tıkadığı pankreastır.

safra ameliyatıyla karaciğerin alakası nedir anlamadım. pankreas deseniz neyse. yeni mi oldunuz ameliyatı yağlı yemeklerden çiğ sebze vs den bir süre uzak durun.
psikolojik sizinki bence bende saframı aldırdım ağrısını acısını çok iyi bilirim ama safranın tıkadığı pankreastır.
Safra karaciğerde üretilir.

Kan verdim değerlerim
Alt - 18

Raporum da bu şekilde

Bende 10 11 ay önce safra kesesi ameliyatı geçirdim ve inanın çok çok zordu. Safra kesem alındıktan 2-3 ay sonra çok şiddetli atak geçirdim, doktor karaciğer değerlerimin yükseldiğini söyledi. Hatta kanalda çamur yada taş kalmış olabileceğini söyledi. Bunun üzerine emar ve ultrason çektirdim. Safra kesemin karaciğerde çok yoğun aktığı için, karaciğerde çamurlaşma yaptığını söyledi ve ilaç tedavisine başladık, bol su ile birlikte ilaç tedavimi oldum, inanın yeniden doğdum, çok geçmiş olsun bunları da göz önüne alın mutlaka.

Bence psikolojik çünkü çok yüksek değerlerde bile ağrıyan bir organ değil çok sinsi bir organ ve kendini müthiş hızda yeniliyor mucize gibi bir şey yani. Benim şuan gitsem sizden yüksektir değerlerim ama ağrım sızım yok. Liseden beri yüksek benimkiler ama yağlanma dahi yok. Çok uzun yıllar dayanabilen çok güçlü bir organdır bence endişe etmeyin🌸
Çok teşekkür ederim kibar yorumunuz için içimi bir nebzede olsa rahatlattınız ❤️
Yemek yemediğim zaman bir problem hissetmiyorum ama yedikten sonra olunca acaba mı diyorum sonra usg çektirdiğim geliyor aklıma hani olsa doktor neden söylemesin diye düşünüyorum büyük ihtimalle psikolojik olabilir 🥹

13 aralıkta ameliyat oldum.
Ama hastanede kalma öyküm var çok acı çektim 1,5 sene her Allah’ın günü acillerdeydim iğne vurulmadan kendime gelemiyordum .
Ameliyattan çıktıktan sonra hiç ameliyat olmamış gibiydim ne agrım vardı ne sancım .
Ama ameliyata girmeden önce kan değerlerim 53 dü şubatta 77 ye kadar yükselmişti
Her yemekten sonra baskı yapıyordu oraya dahiliye doktoru direk diyetistene önerdi usg çekme tenezulunde bile bulunmadı.

Kızartma vs çok yedim bu ağrılarım olmadan önce ama şimdi sadece tuzsuz yağsız besinler tüketiyorum karnabahar , brokoli , ıspanak , vs vs

Bende 10 11 ay önce safra kesesi ameliyatı geçirdim ve inanın çok çok zordu. Safra kesem alındıktan 2-3 ay sonra çok şiddetli atak geçirdim, doktor karaciğer değerlerimin yükseldiğini söyledi. Hatta kanalda çamur yada taş kalmış olabileceğini söyledi. Bunun üzerine emar ve ultrason çektirdim. Safra kesemin karaciğerde çok yoğun aktığı için, karaciğerde çamurlaşma yaptığını söyledi ve ilaç tedavisine başladık, bol su ile birlikte ilaç tedavimi oldum, inanın yeniden doğdum, çok geçmiş olsun bunları da göz önüne alın mutlaka.
Size de çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın 🙏
Bende acillik olacak kadar bir ağrı yok ama hafif hafif bir sızı mevcut şişkinlik dolgunlukta mevcut değildi sadece sızı şeklinde bir sancı var .
Doktorlar ameliyat yeni olduğum için normal gözle bakıyorlar ama umarım altından kötü bir şey çıkmaz .
Kan değerlerim normale dönunce usg de çekilince bende çok dert etmedim o gün ama 2 gün sonra ağrıyınca dahiliyeye gittim doktor 27 mayısa tekrardan usg verdi orada herşey belli olur umarım .

ama karaciğeri değil pankreası tıkar.
ağrıyan organ pankreastır.
Karaciğerin altında olduğu için safra kesesi
Ben acaba geçirdiğim ataklar karaciğerimemi zarar verdi diye düşündüm.
Çünkü benim taşlarım büyüktü ve zaten kanalı tıkama veya düşme gibi bir olasalıgı mevcut değildi .

Back
X