tümör ve sonrası.. gözyaşları içinde yazılmıştır..

size ikinci bir şans verilmiş ve bunu yaşadığınız her anın tadını sonuna kadar çıkararak değerlendirmek elinizde......bir an önce toparlanıp farkındalığınızın arttığı ikinci hayatınıza keyifle başlayın lütfen....

bu sizin bayram edeceginz bi gün hem erken teşhis hemdee felç (allahım korusun) kalmamışınz nolur 2. baharınızı doya doya geçirin allahım saglıklı huzurlu yıllar ömürler nasip etsin sewdiklernzle

çok çok geçmiş olsun ...
sezeryan olduğumda, istemiyorum bida çocuk diye ağlamıştım acıdan,, çok zor bi durum
ama böyle düşünerek olmaz..
herkese ,herşey, her zaman olabilir,,bu hayatın kuralı ..
ben şimdi burda yazı yazarken 5 dk sonra bana herşey olabilir..
at kafandan artık ve hayatına adapte ol zor ama böyle olmalı,, hepimiz bir gün öleceğimizi bile bile yaşıyoruz,,sende bunu bilerek ve hayata tutunarak yaşamalısın...

yazdıklarınız ve yaşadıklarınız gerçekten yüreğimi sızlattı... geçen yıl bana doktor tiroidlerimle ilgili basit bi teşhis koymuştu ve o zamanlar hayatım içinden çıkılmaz sıkıntılarla dolmuş kalmıştı sanki..kurgular, öleceğine inanma, neden ben diye sormalar..ama tüm bunların hiç birinin cevabı yok..çünkü asla kurduğumuz hyatı yaşayamaıyoruz... sen büyük bi sınavdan geçiyorsun.. inşallah bu sınavı isyan etmeden sağlığına kaavuşarak bitirirsin arkadaşım.. rabbim sana nice sağlıklı ömürler verir inşallah...

seninle her okuduğumda tüylerimi diken diken eden bi hikayeyi paylaşmak istiyorum...

Dünyaca ünlü tenis şampiyonu Arthur Ashe bir kan nakli sırasında amansız bir hastalığa yakalanmıştı. Hastalığı ilerlemişti. Ölümü bekliyordu. Hayatının son günlerinde sevenleri kendisini yalnız bırakmıyor, dünyanın dört bir tarafından mektuplar alıyordu. İşte o mektuplardan birinde muhatap olduğu soruya verdiği cevap oldukça manidardır.

Diyordu ki hayranı ünlü tenisçiye;

-Allah, böylesine kötü bir hastalık için neden seni seçti?

Arthur Ashe, hayranının bu aykırı sorusunu şu anlamlı sözleriyle cevapladı:

- “Tüm dünyada 50 milyon çocuk tenis oynamaya başlar. 5 milyonu tenis oynamayı öğrenir. 500 bini profesyonel tenisçi olur, 50 bini yarışmalara girer, 5 bini büyük turnuvalara erişir, 50''si Wimbledon'a kadar gelir, 4''ü yarı finale, 2''si finale kalır. Elimde şampiyonluk kupasını tutarken Allah’a ''Neden ben?'' diye hiç sormadım. Şimdi sancı çekerken, Allah’a nasıl ‘'niye ben?’ derim?

hayatta hiçbirşey başımıza gelmez diye düşünmemeliyiz demekki. biz küçük bir gribi bile yine grip olduk diyoruz halimize hamd etmiyoruz.bende 28 yaşındayım.bir an acaba bende de böyle birşey varmı diye düşündüm. burada bütün arkadaşlarında yazdığı gibi neden neden diye kendini sorgulayıp durma. bu bir imtihan ve sabredersen kazanırsın, hepimiz kazanırız. rabbim sana vermiş seni bununla imtihan etmiş bunun üstesinden güzel bir sabırla geleceğinden eminim. sonrasını niye düşünüyosun ki.... depremden sağ çıkan bir adam enkaz altında çıktıktan sonra şöyle bir eve bakıyormuş ki araba geliyor çarpıyor ve adam ölüyor. evet sonra kötüsüde olabilir zaten bu dünya geçici değil mi sen sabrederek ebediyetini kazanırsın. burada yaşıycağımız 60 yıllık ömür. dünya yaşantısı bir ağacın gölgesinde bir kaç dakika dinlenmek gibidir. ağrıların günahlarına kefaret olur inşallah. allah büyük bir sabır versin. ağrıların geçmesini ve bir daha yaşamamanı yüce allahtan bütün kalbimle istiyorum. allah yar ve yardımcın olsun...

Ağlayarak okudum yazdıklarınızı. Neden mi? Kolon kanseri ataltıp ölümün kıyısından hayata dönmüş bir adamın karısıyım da ondan.
Ama siz artık ağlamayın. Neden mi? Çünkü ben "Korkmuyor musun?" "Ya olursa gene?" diyen herkese ve en önemlisi iç sesime inat o adamla evlendim ve o adamdan bir çocuk yaptım. Ve geçtiğimiz ağustosta sevdiğim adam 5. yıl kontrolünden de temiz çıkarak bir daha kanser olma riskini tıbben benimle eşitledi de ondan. Ve ben biliyorum ki biz mutlu oldukça, biz sevdikçe, çok sevdikçe, biz iyi şeyler yaşadıkça onun yeniden kanser olma riski daha da azalacak.
Artık mutlu olma ve mutlu etme zamanı.

cok cok gecmis olsun ablacim.okurken bile cok zorlandim kimbilir sen bunlari yasarken neler cektin.gercekden agladim okurken.

demesi kolay diceksiniz ama luften artik unutun butun bunlari hersey gecmis bitmis bidaha olurmu diye surekli dusunmeyin.bilirim eminimki zordur bunlari dusunmemek.ama yapabilirisiniz.siz cok guclusunzu bence Rabbiminde yardimyla atatmisiniz ve geride kalmis o kotu gunler.lutfen guzel dusunmeye calis.hastalikdan bende cok korkuyorum.su muberak cuma gununun hurmetine tum kalbimle dua ediyorumki hic bir hastalik kimsenin ama kimsenin kapisini calmasin ve insallah bu durumu bir daha yasmazsiniz{amins}

bisey daha benim 20 aylik bir oglum Allah uzun omur versin.hem erken dogdu hem dogar dogmaz yogun bakima alndi cunku olu dogdu.cigerlerinde agir derece sorun vardi makinasizi nefes alamiyodu.cok ender gorulen bir hastalikmis.inan bana butun doktorlar yasmaz olur demisdi.bosuna umitlenme demislerdi bana bende hep onlara "benim oglum AllAhin izniyle iyilesicek ve su kapidan oglumla birlikde gule oynaya bidaha donmemek uzere cikicaz dedim"hep dedim hep dua ettim herkezden dua istedim.rabbima bin sukur olmaz yasmaaz diyen doktorlara inat yasiiyo benim oglum ve hic bi normal bebekden farki yok.

sizde inanin dua edin birdaha basima boyle birsey gelmicek diyin.hayati doya doya yasayin
tkrar tekrar cok gecmis olsun.

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diliyorum
bende sizden 1 ay sonra haziran 2011 de tümörümü aldırdım
bence siz benden cok daha şanslı bir hastasınız
tüm riskleri taşıdığımı biliyordum ve yanında yüz felci gibi bi riskte vardı
maalesef ki ameliyat sonunda yüzümde felc kaldı sağ kulağımdan duyma sinirim alındı
aralık 2011 de ikinci bi ameliyat oldum sinir tamiri denen
ama o da olumsuz görüntüyü gideremedi
iki kız cocugu annesiyim biri 3 diğeri 12 günlüktü kötü haberi aldığımda..
kamuda calışıyorum 20 yıllık hizmetim var
%54 özürlü durumuna düştüm ama emekli olamıyorum yaştan dolayı
ama yine de yaşama inancımı kaybetmedim şükür ediyorum
kızlarım ve eşim icin dayanıyorum herşeye
size sadece kendimden örnek verebilirdim canınızı sıkmak istemiyorum
düşüncelerinizi anlıyorum zaman zaman beni de sarıyor bu olumsuzluklar
arkadaşların bir coğu cok güzel şeyler yazmış
onları bu ruh haline girdiğiniz zaman acın okuyun
bi evlat sahibi olmayı kendinizi ona kanalize etmeyi düşünün
belki bir gün calışma gücünüzü de tekrar bulursunuz..
Allah size ve bizim gibi olanlara şifasını bol versin inşaallah
gelecek günler elbet acıları hafifletecek
kendinize iyi bakın..

Canım ablam öncelikle çok büyük geçmiş olsun.Allah'ım sana ve kimseye böyle bir acı yaşatmasın.Allah'a yine şükretmen gerekmez mi başına bir şey düşmüş ve hastaneye gitmek zorunda kalmıssın ve ameliyat olmussun şu an da iyisin.Bizim senden ne farkımız var yarın başımıza ne geleceğini nereden bilebiliriz?Tek yapmamız gereken Allah'a dua etmek.Sen moralini yüksek tut.Yeniden olur mu,tekrarlar mı diye düşünmemeye çalış.Bunları düşünmek sana sandıgından daha fazla zarar verir.Unutma seni seven çok insan var.Onlar için kendine çok iyi bak.Dualarımız seninle.Allah yar ve yardımcın olsun ablacım.

selam canım benım.... emın ol senın yasadıkalrına yakın bişe yasadım bende trafık kazası gecerıdım... boynum felaket haldeydı doktor bana muayenede dedıkı eger omurilik bir darbe daha alsaymış belden asagısı felç kalabılırmiş... inan cok kötü günlerdi... yataktan sürünerek kalkıyordum... boynumu havada tutamıyordum.... ama sükürler olsunkı sadece fıtık olrak kaldı agrı yapıyo... arada sırada... kaza anındada ölebılırdım... ama zamanım daha gelmemiş bunu anladım...yasadıgımız hayat cok güzel... doyum olmuyo... ama ölümden öte köy yok... bende cok korkuyorum ölmekten... yada sakat kalmaktan... ama yazıldıysa kadere kım silebılırkı..... bize rabbım tarafından çizilen yazı buysa cekmek zorundayız... herkesın bi sonu olucak... rabbım acısız... sancısız hayırlı sonlar versın.... ve yasadıgımız sürece şükreden ve tevekkul eden kullardan eylesın.... acil sifalar diliyorum... hayırlı bir ömür sürmen dılegıyle...

öncelikle çok geçmiş olsun cnm..yazdıklarını okurkrn herkes gibi bende gözysşlrıyla okudum.bence artık daha fazla kendini yıpratma ve sevdiklerinle hayatın tadını doyasıya çıkarmaya bak..ne zaman bu dünyadan ayrılacağımız belli değil çünkü,sana verilen bu 2.şansı doyasıya yaşa..allah sana ve kimseye bi daha böyleşeyler yaşatmasın inşallah..rabbim yardımcın olsun sağlıkla kal...

canım yaşadıklarını okurken hıçkıra hıçkıra ağladım
allah yardımcın olsun
bence hayatta olmanın sevdiklerinle olmanın tadını çıkar
allah seni sevdiklerine bağışlamış
hayta hep isyan içindeyiz o olmadı
bu olmadı
oyumuz yok borcumuz çok
ama sağlığımız var çok şükür demiyoruz
en büyük hazinemizin sağlık olduğunun farkında değiliz
taki bi hastalıkla yüzyüze gelince herşeyin boş olduğunu anlıyoruz
allah bütün hastalara
şifalar versin
alah yardımcınız olsun
herşeyi unutup hayata sımsıkı sarılın
eşinizin ve sevdiklerinizin sizi dimdik ayakta görmeleri gibi mutlu edecek bişey olmadığınıda aklınızdan çıkarmayın
allaha emanet olun

ben onkolog değilim ama altı sene tıp fakültesi okudum ve hassas bir insan olduğum için mesleğimden nefret ediyorum.sana bişey söyleyimmi boşuna üzülüyorsun...evet çok travmatik bir durum atlattın seni gerçekten çok iyi anlıyorum....ama sana şunu söyleyebilirim vücudumuz hergün herçeşidinden malign hücre üretiyo yani en kötü huylusunu da üretiyor....
ve vücudun bugün bunları yendi...bizler ne mucizevi organizmalarız tahmin bile edemezsin...şöyle düşüneceksin....hepimiz hergün bu hücfelere karşı savaşıyoruz...eğer daha güçlü olmak istiyorsan uyku düzenine bir çözüm bulmak zorundasın paketlenmiş gıdalardan uzak dur lütfen plastik damacanalardan su içme şekerli hiçbirşey yeme KANSER HÜCRELERİ SADECE VE SADECE GLİKOZLA BESLENİYOR bunu bulan adam nobell ödülü aldı anlatabiliyormuyum .... yazları güneşlenerek d vitamini depola d vitamini hem hücresel düzeyde gençliği koruyo hemde kanseri ciddi bi şekilde engellediği kanıtlanmış .....eeee bunları bizde biliyoruz diyebilirsin.....işte bunları ve benzerlerini yapmayan adam hayatını kanserle sonlandırıyor....şimdi olmasa bile on yıl sonra.....sen şu anda yemin eddiyorumm kanser hastalığı bakımındann TURP GİBİSİN ....yani herkezz gibisin benim iyi huylı tümörüm mememde çıktı kardeşimin bacağında çıktı biz sadece çok şanslıydık tehlikesiz yerdelerdi.....tümöral anlamda bizden farklı değülsün.....omuilikte olması sende travmatik etki yarattı anlatabiliomuyum.......bunun bir trafik kazası olduğunu düşün tümörünü unut artık o yok bir daha olmayacakta ......sen normal ve sağlıklı bir insansın ...bunu lütfenn gör artık kendine bunu yapma lütfen....NASIL UYUYABİLECEĞÜNİ uzmanlara danışmakla başla bu seninn için çok önemli ve bir süre çalışma sevdiğinn şeyleri yap bu durumu unutmaya çalış

öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım Allah acılarına sabır ve dayanma gücü versin ben tam da senin yazının üstüne doktorum programında bu konunun konuşulduğunu görüp dinledim senin tümörünün oluştuğu yerde yüzde 90 tümör tekrar oluşmazmış belki doktorun da söylemiştir bunu senin adına çok sevindim inşallah zamanla yaşadığın herşey geçmişte kalır

şimdi oturup şükür etme zamanı
hem şanslı oldugunuzu unutmayın sizin imkanlarınız varmış en iyi şekilde tedavi olabilmişsiniz
ya böle bir rahatsızlığı olup tedavi olamıyanlar yada sizin gibi en iyi doktorların elinde ameliyat olamayanlar ne yapsın ?

Öncelikle çook geçmiş olsun diyorum.Atlattığınız şeyler hiç kolay şeyler değil ne sizin için ne de eşiniz ve akrabalarını için.Ama isyan etmeyin ne olur.Yüce Allah hastalığı verdiği gibi şifasınıda verir.Sizin sınanmanız sağlığınızla olmuş.Allah daha kötüsünü yaşatmasın.Bu çektiğiniz acılar elbet geçecektir,ilerisi için kötü düşünüp bugününüzü mahvetmeyin.Hayattan zevk alarak yaşamaya çalışın çok kolay olmayacak evet ama kötü düşünmeninde size hiçbir faydası olmayacak.

Allahim sukurler olsun elimiz ayagimiz tutuyor saglikliyiz. Kimseyi boyle sinamasin Allah.Gecmis olsun tekrardan.

gözyaşları içinde okuduğumuza emin olabilrsiniz. Allah bir daha böyle birşey yaşatmaz inşallah. hepimiz bir saniye sonra ne olacağını bilmeden yaşıyoruz ilerde ne olacak diye bu kadar düşünmezsiniz artık umarım sadece mutlu olmaya çalışın ve ertelemeyin

Ben çok üzüldüm.Çok geçmiş olsun.Zaten geçmiş gitmiş ve inşallah bir daha hiç gelmez!Kendinize,sağlığınıza dikkat edin ve biliyorum zor ama düşünmemeye çalışın.Sizi mutlu edicek şeylerle uğraşın.Tekrar geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…