tümör ve sonrası.. gözyaşları içinde yazılmıştır..

cok büyük gecmis olsun. Allah tekrarlatmasin ve kimsenin basina vermesin....
okurken hersey gözümde canlandi, cok agir bir durum ama cok sükür atlattiniz..

hepsini okuyamadım, dayanamadım
çok geçmiş olsun Allah tekrarını göstermesin

Canim cok buyuk gecmis olsun ve Allah tekrarini yasatmasin..Bence nolursa olsun kedine dua et ya hic cikmasaydi??Allah sifani versin canim..

çok kötü bır durum ama sız çok güçlüsünüz bu yazdıklarınızdan bellı oluyor
daha görcek çok uzun yıllarınız var
asla pes etmek yok o senı değıl, sen bu tümörü sonuna kadar yenmelısın !! tamamen yok olana kadar!

Çok geçmış olsun

rabbim şifanızı versin ondan ümit kesilmez..sakın isyan etmeyin..hayatta herkesin imtihanı hatta imtihanları var...buda sizin imtihanınız demekki...yaşamayan bilemez evet doğru ama allahtan yardım dilemekten başka çare yok...sağlık en önemlisi...sağlık gidince herşey ne kadar basit değersiz... allah kaldıramayacağımız yükten fazlasını vermesin...amin...

Allah razı olsun mu diyeyim, ne diyeyim sizlere bilemiyorum.
Çok teşekkürler tüm yazdıklarınız için.

Buraya daha önce hiç başlık açmamıştım,
tanıdığım dost olduğum kimse de yoktu.
Kim okuyup cevap yazacak benim problemime diye düşündüm.
Ama evde yalnızdım ve artık dayanacak durumda değildim kendi düşüncelerime.
Tanıdıklarımı arayıp dert yanacak yüzüm de kalmamıştı,
aylardır beni dinlediklerinden.

En sonunda açtım sizlere derdimi.
Ve siz öyle cevaplar yazmışsınız ki!
Biz ülkemizi bu yüzden çok seviyoruz işte.
İnsanlarımız dünyanın en merhametli insanları.
Hele kadınlarımız.
Dünyanın en harika kadınları.
Nasıl üzülmüş herkes,
nasıl derman olmaya çalışmış kendi üslubuyla.
Artık her gün bakacağım başlığıma.
Yeni mesaj gelmemiş olsa bile eskileri ezberleyene kadar tekrar okuyacağım.

Hepinize minnettarım hepinize.
Hele benim için gözyaşı döktüğnü söyleyenler.
Hiç tanımadığı bir insan için gözyaşı dökebilecek kadar yüce gönüllüsünüz siz.
Allah hiçbirinize böyle dertler vermesin.
Ben de şu yazdıklarımla kendi günlük dertlerinizi bir nebze olsun önemsiz hissetirebildiysem ne mutlu bana.

Artık bu yorumları okuduktan sonra çok iyi olacağım demek isterdim.
Ama maalesef herşey bir anda olmuyor.
Yarın sabah büyük ihtimalle yine içimde büyük bir mutsuzlukla uyanacağım.
Ama sonra hemen koşup buraya bakacağım.
Öyle değerli ki sizin gibi iyi insanların burada olması.

Yazdıklarımdan sanırım yanlış anlaşılan bir şey olmuş,
benim çocuğum yok.
4 yıldır baktığımız canımız kedimiz Arthur var ona oğlum derim ağız alışkanlığıyla.
Bazı mesajlarda çocuğum var gibi cevap verilmiş, iyi dileklerinize çok teşekkür ederim ama henüz bir evladım yok daha.
Şimdiden sonrası için de çok umudum yok,
çünkü o daha çok küçükken bana bir şey olursa annesiz kalırsa diye korkuyorum.

Psikolojik tedavi öneren arkadaşlarım;
onu da denedim.
Önce psikiyatriste gittim ilaç verdi ancak 12 gün kullanabildim.
Çok ağır geldi bıraktım.
Sonra psikoloğa başladım bir kaç seans gittim ama o da çok pahalı geldi.
Ben hala çalışamıyorum
ve tek maaşla hem ev kredisi ödemek hem de evi döndürmek çok zor.
Geçinmek için bulduğumuz yollar hep günü kurtarmaya yönelik
ve tıkanma noktasına gelmek üzere.
Yani benim hemen çalışmaya başlamam lazım ama
ben finans uzmanıyım ve işim hep bilgisayarla.
Ama şu an bilgisayar başında 1 saatten fazla oturamıyorum.
Zaten sabah erken kalkıp yollara düşmek günde 10 saat çalışmak gibi efor gerektiren şeyleri de kaldıramam daha.
Ne yapacağım bilemiyorum.

Zaten psikolojimi adam gibi düzeltemememin sebebi fiziksel olarak düzelememem.
Gün içinde sürekli hatırlatacak birşeyler oluyor bana.
Unutup oyalanarak yaşayamıyorum.

Yani maddi ve manevi çöküntü içindeyim şu anda

Son düzenleme:
Allah sana ve senin gibi tum hastalara sifalar versin.insallah bidaha yasamazsin ve tamamen biter.

bunları yasamak kolay degil zaman ister atlatmak icinde ama ben eminimki bunlarıda asıcaksın bana kalırsa cok guclu bir insansın burda herzaman bizlerle dertlerini sıkıntılarını paylasabilirsin

ne yazacagimi bilmiyorum, karistim.

cok cok cok gecmis olsun.

sanki bir roman okuyorum sandim, icim burkuldu.

bir kez daha kendime, kücük problemlerime ve sükürsüzlügüme kizdim..

allah yar ve yardimcin olsun arkadasim.

kendine cok iyi bak, allaha emanet ol

Merhaba,
size acil şifalar dilerim, Rabbim bir daha aynı acıları yaşatmasın, dert verip derman arattırmasın İnşaAllah
Yaşadıklarınız çok zor farkındayım, yaşamayan bilmez bununda farkındayım ama bence acaba bir daha olur mu, acaba bir daha olursa iyi huylu mu kötü huylu mu olur diye düşünerek yıpratmayın, üzmeyin kendinizi.

Önemli olan şu anda iyisiniz, ameliyatınız iyi geçmiş ve sağlığınız gün be gün düzeliyor Allah'ın izniyle.

Allah'ın bir lütfudur ki, başınıza aldığınız darbe yüzünden Dr.'a gitmişsiniz, geç kalınmadan teşhis edilmiş, acılı, sancılı bir süreç geçirmiş olsanızda, ameliyattan sapasağlam çıkmışsınız hamd olsun, yani Rabbim size 2. bir şans vermiş, bu şansı acabalara, korkulara teslim etmeyin.

Benim bir tanıdığım çok iyi bir abla sizdeki gibi bir tümör taşıyor beyninde, o bazı emareler olmasına rağmen anlamamış, birgün vücudunun sol kısmına felç geldi, apar topar hastaneye kaldırıldıda o zaman öğrendi hastalığını, malesef onunki kötü huylu bir tümör, beynin büyük bir kısmını sardığı için ameliyat ettiler ama hepsini temizleyemediler, ameliyat sonrası ödem ve kanama oldu tekrar ameliyata aldılar, günlerce yattı hastanede, sol tarafı hala tutmuyor, tekerlekli sandalyede idame ettiriyor hayatını, saçları sürekli kazıtılıyor çünkü başında sürekli basınç oluşuyor ama yinede hayata sımsıkı bağlı, hiç bırakmadı kendini, asla umutsuzluğa kapılmadı, saçsız kalması güzelliğinden hiçbirşey kaybettirmemiş, espriler yapıp gülüyor, mücadele ediyor, bunları sizi üzmek için yazmıyorum, korkularınızdan endişelerinizden sıyrılmanızı isterim, evet yaşadıklarınız kolay şeyler değil fakat hiçbirimizin hayata dair garantisi yok, şu dakika nefes alıyoruz ama 1 dakika sonra ne yaşayacağımızı hiçbirimiz bilmiyoruz.

Artık iyisiniz çok şükür, Allah daha da iyi etsin İnşaAllah, mutlu bir evliliğiniz, sizi seven insanlar var, bunun tadını çıkarın, kötü günlerin kasvetini atmaya çalışın üzerinizden ve pozitif düşünün

Son düzenleme:
Kötü düşünmeyin, umutsuz olmayın lütfen.
Geçmiş olsun, sevdiklerinizle beraber daha güzel günlere uyanacaksız inşallah.

Çok geçmiş olsun canım...
Kolay atlatılacak bir durum değil ama psikolojini düzeltirsen eminim beden olarak ta daha hızlı iyileşiceksin..
Bu konu bana babamın yaşadıklarını hatırlattı.. Belki hastalık olarak farklı ama babamın dirayeti beni hep şaşırtmıştır.. İyileşme azmi de..
Babam ben 7 yaşındayken yani yaklaşık 20 sene önce beyin kanaması geçirdi.. Tıp fakültesinde oldu ameliyatını hastanede sıra bekledi ameliyat için..
Ozaman sıra bekleyen 5-6 hasta vardı.. Babamın ameliyatına sıra gelmeden onun gibi olanların hepsi öldü ameliyatta.. oda arkadaşı da dahil..
Düşünsene ne kötü bir durum..
Sonra babam girdi ve sağsağlim çıktı çok şükür beyin damarına klips taktılar.. Ve doktorlar dediki klips atarsa kurtaramayız..
Babam ameliyat olup hastaneden çıktıktan 10 gün sonra ben çalışıcam dedi evde oturursam daha çok çıldırım dedi..
Doktorlar en az 2 ay çalışmaması gerektiğini söyledikleri halde.. Ve babam 15 gün sonra işe başladı bir de araba tamircisi... İşi ağır bir iş..
babamın ameliyatının üzerinde 20 yıl geçti.. Ve sağlığı gayet iyi.. beyninde bir klipsle yaşıyor..
Yaşama azmi ve mutlu olmak insanı iyileştiren en büyük etkendir bunu sakın unutma..
Belki saçma bir benzetme olucak ama ben grip olduğumda bile psikilojim moralim bozuksa 1 haftada geçebilicek grip 1 ay da ancak geçer..
Sende herkesin başına gelebilecek bir hastalık geçirdin ve artık iyileştin bunu beynine kabul ettir..Etmiyorsa bastıra bastıra ısrarla kabul ettir..
Sabah kalktığında mutsuz oluyorum diyorsun ya sabah kalkar kalkmaz kendine bir uğraş bulmaya çalış.. Şükür ederek uyan.. ve bol bol dua oku..
Sen aslında iyileştin... Ama düşüncelerin hala hastalığı yaşıyor...

cok gecmıs olsun cnm .
okurken cok etkılendım ,hıssettım resmen her cumleyı ...
Allah sızı sevdıklerınıze bagıslasın .
inşallah tekrarlanmaz bır daha .
Allah sıze ve tum hastalara acıl sıfalar verrsın .

gecmis olsun canim ,gozyaslari icinde okudum yazdiklarini,ama nolur bu psikolojiden kurtul.bak ameliyat olmussun,tumor alinmis iyihuylu cikmis,elin kolun saglam felc olmamissin,dusun ki bir suru kotu ihtimalin hic birisi gerceklesmemis,sen cok kotu bir ruya gormussun ve ama uyanmissin bunu farket lutfen,kotu ihtimaller herkes icin herzaman var,kafasina tabela dusup yillarca komada kalan insanlar var,trafik kazalari,deprem ,sel,heyelan,yangin vs bunlar hep var, ama var diye de hayati kendimize zindan etmiyoruz,
ustelik cok buyuk bir sans eseri bu durum erkenden farkedilmis ve onlemler alinmis ,bence lutfen artik bunlari dusunup kafana takma,yasama sevincini kaybetmek yari yariya olmektir,sen esinle kedinle ve sevdigin herkesle mutlu olmaya odaklan aynen amlyttan once kimseyi takmayip tatile gittigin gibi
henuz cok gencsin,sana cok guzel, mutlu ve farkinda bir hayat diliyorum.sevgiler.

iş yerindeyim gözlerim dolu dolu okudum ağlayamadım. benm annemde meme kanseri atlattı canım 5 seneyi geçti sürekli kontrol altında ve inan insan zamanla alışıyo. bizde başta çok korktuk çok üzüldük ama bu insanı psikolojik çökertmekten başka bir işe yaramıyo. çok şükür annemin artık bişeyi kalmadı. bu olmucak anlalmına gelmiyo ama öyle düşünerekte yaşanmaz.
sende düşünme artık. 1. hayatın bitti ama yepyeni bir hayat açtın gözlerini. biz kadınlar güçlüyüz yıkılsakta yine kalkmayı bilitiz. seninde güçlü olucanı biliyorum. kendin için olmasada ailen için kocan işin arthur için...
onlarıda kendini de üzme seneler geçicek çocukların olucak. sen yine kontrollerini yaptırıcaksın ama hiçbişey çıkmıcak

Çok geçmiş olsun. Yazdıklarını gözyaşları içinde okudum inan. Allahım inşallah bir daha yaşatmasın ne sana ne de bir başkasına.Güzel düşün herşey güzel olsun inşallah Rabbim sevdiklerine bağışlasın.

06/09/2006-04/04/2012
a lot like life..

yaz.. fırsat buldukça yaz..
daha da yaz..
her gününü, her saatini yaz..

senin gün be gün,
saat be saat
ne yaptığını merak ederiz..
sen yaz..

ve düşün ki dünkü yazınla yazdıklarınla tanışıp,
3 5 saat hayatına ortak olan biri
senin için endişeleniyorsa,
seninle ilgileniyorsa,
seni merak ediyorsa,
sevdiklerin için ne çok kıymetlisin..

endişelerini yazma, hisseder okuyan
sen başka şeyler yaz..

gülmeler, ağlamalar, kitaplar, filmler,
oyunlar, konserler.

hepsi seninle gözünle yazılınca değerli olacak..
ne olur daha sık yaz..
yaz..

sonu iyi bitecek bir film seyrediyor gibi okudum ağlayarak
ve inanıyorum kalben sende inan. tek tavsiyem unutmaya çalışman. bu yaşadıklarını unutmaya çalışıp hayatına devam et. unutmazsan beyninde sürekli tekrar edecekmi korkusuyla yaşarsan bu kez var olan zamanını bu kuruntular yüzüden doya doya yaşayamazsın. bir daha olmayacak. beyninde hep bunu tekrarla. bir daha olmayacak kötü bir rüyaydı Allah sana 2.bir şans verdi. sığın Allaha onun kapısında ağla kapısından eli boş dönmeyeceksin Allah her zaman dua edenin yalvaranın yanındadır. hayatta hiç bir şey sebepsiz değildir. dilerim herşey eskisinden daha iyi olur. hatta bizlere burada bir bebeğin olacağı haberini bile verirsin işte o zaman herşeyi unutacaksın. hayata daha sıkı bağlanacaksın. sevdiklerin ve kendin için...

yazını okurken, babamın yaşadıkları geldi aklıma. onunda başka bölgesinde oluştu tümör. zor süreçlerden geçtik. kötü huylu ama başlangıç seviyesindeydi. kemoterapi gördü. çok şükür iyi şimdi. ancak oda unutamıyor, hernekadar erkek olsa güçlü görünsede değil. kontrol yaklaşınca korkuyor, üzülüyor, sinirleniyor, kısacası huyu değişiyor. bir yeri ağrısa hemen doktora gidip filimler çektiriyor. ama geçti sonuçta bitti o kötü kabus dolu günler.

sanada geçmiş olsun. ağlamak üzereyim. Allah seni sevdiklerine bağışlamış, Allah birdaha yaşatmasın o zor günleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…