tümör ve sonrası.. gözyaşları içinde yazılmıştır..

Çok geçmiş olsun. Neden ben sorusu aklınıza geldiğinde lütfen hastalığınızı başlangıç evresinde farketmenizi sağlayan o alakasız ve mucize olayı da anımsayın. Allah'ın seçip cezalandırdığı değil de zor bi soru sorduğu ama sevdiği bir kulu olduğunuzu düşünün.

Çok geçmiş olsun, aslında en zor kısmı atlatmışsınız, bundan sonrası için de Allah yardımcınız olsun.

Oncelikle cok cok gecmis olsun
Senin yasadiklarini tam olarak anlamamiz mumkun degil
yazdiklarimiz yasadiklarini da hafifletemez
daha 28 yasinda gencecik biri icin bir anda cok agir seyler yasamissin gercekten

Yazdiklarin arasinda ozellikle
2 kucuk bolumu biraktim cunku bence cok onemliler

Birincisi eminim insan ne kadar yapmamasi gerektigini bildigi halde yaptigi bir sey neden benim basima geldi boyle bir sey diye kendine sorup durmak
Ama sizin icin eminim ki bu sadece bir imtihandi ki
boyle mucizevi bir sekilde bir anlik bir olay bir dusme sonucu gittiginiz doktordan bambaska bir sonucla ciktiniz
evet belki ameliyatlar tedaviler cok agir bir donem gecirdiniz
ama Allahin sevgili kuluymussunuz ki boyle bir olay sonucu cok erken bir asamada bunu fark etme sansiniz oldu

Insan diyebilir tabi madem Allahin sevgili kuluydum neden basima boyle bir sey geldi
Belki bunun cevabi da ikinci paragrafta saklidir
Yazmissiniz ya aslinda kendimi mutsuz sanarken aslinda ne kadar mutluymusum diye

Belki bu olay aslinda ne kadar mutlu ve sansli bir hayatiniz oldugunu size hatirlatmak amacli idi
ve yasadiklariniz cok agir ama eminim ki siz bu olaylarin altindan kalkabilecek kadar guclusunuz
bakin 1 sene gecmis ustunden cok seyler yasamissiniz ama bu yasadiklarinizi bize aktarabiliyorsunuz
kolay degildir paylasmak bunlari hic tanimadiginiz insanlarla

Bence tekrar basima gelebilir diye dusunmeyin
Kimin basina ne gelecegini kim bilebilir
Bu hastalik tekrar etmeyecek kesin deseler yarina yasayabilecegimizin garantisi var mi yok

Siz bu yasadiklarinii hayatinizin degerini anlamak icin bir ders olarak dusunun
ve siz bu sinavi atlattiniz yaninizda sevdiklerinizle
Bundan sonraki her ani degerini bizden cok daha iyi bildiginiden bizden cok daha guzel yasamaya calisin

Umarim agrilariniz da en kisa zamanda gecer ve bu yasadiklarinizi sadece gelmis gecmis bir kabus gibi hatirlarsiniz

Gelmiş geçmiş olsun.... Allahım tekrar yaşatmasın....

hayatımız o kadar güzel kurgulanmış ki diye düşünmeden edemedim okurken....Arthur un sayesinde ölmekten veya felçli kalmaktan kurtulmuşsunuz bence....
bir cana bakmanın mükafatı olarak size bu olay yaşatılmış ve 2. hayatınıza başka biri olarak devam ediyorsunuz sanki...Yaşadıklarınız yazdıklarınızla falan özetlenecek gibi değildir eminim o rüya olsa keşke isteğini çok iyi bilirim...
Ama insanlar kanser oluyor kanserden değil ölüm korkusundan hastalığın verdiği üzüntüden ölüyorlar bazen...
sizin içinde bence olumlu düşüncenin önemi çok büyük biraz kaderci olup bu duruma alışmaktan başka çarenizde yok. Ah vah edip sizin kendinize daha çok acımanızı sağlamayacağım.çünkü bir insan kendine acıyorsa daha da dibe vuruyor. her mr a kadar size bağışlanmış harika hayatın tadına çıkarmaya çalışın.bırakın hayat aksın oluruna bırakmaya çalışın mr sonucunuz her seferinde temiz çıkacak diye düşünün kafanızı ordan uzaklaştırın ki tekrar etmesin ama bunu kafamdan atmak zorundayım diyerek yapmayın bu sefer bu yüzden strese girersiniz.Yardım alın hayatın akışına kapılmaya çalışın yalnız kalmayın uzun süreler evde kalmayın...uzaktan davulun sesi hoş gelir diyor olabilirsiniz haklısınızdır da ama yardımcı olabilmek adına yazdım bunları. Çok çok geçmiş olsun ve uzun sağlıklı bir hayatınız olsun. şirketin kamyonlarına gereken bakımı yaptırmadığı için 31 yaşında 1 yaşında bebeği ile felç kalan arkadaşımın da hiç bir suçu yoktu beyninde tümör de yoktu ama arabasında sıkışıp kaldı...kendiside tıp dr u ve uzman hekim.ama hiç bir çare bulunamadı malesef.o yüzden kime ne olacağı hiç bir zaman belli değil bence biraz da şans penceresinden bakmak zorundasınız tekrar tekrar geçmiş olsun sabırlar sağlıklar diliyorum kocaman sevgilerimle....

Son düzenleme:
OKurken gerçekten çok üzüldüm, çok zor zamanlar geçirmişsiniz ama bu size verilen 2. bir şans.
Mutsuzluk, umutsuzluk içinde olmak yerine her şeyden daha çok zevk alamaya başla, etrafındaki her şeyin kıymetini daha iyi bilerek daha mutlu ol.
2 kişi tanıdım beyninde tümör olup ameliyat olan ve ikisi de hayata daha bir tutunmuş güçlerini mutluluklarını imrendiğim insanlar, belki böyle olaylardan sonra insanlar küçük şeyleri kafasına takmıyor.
Umarım siz de istediğiniz tüm mutluluklara sahip olursunuz.

Allah şifa versin öncelikle..
çok geçmiş olsun umarım birdaha böyle bişey yaşamazsınız...

bendede 3,5 senedir beyin tümörü var..hatta benimki beyincikteydi..
öğrendiğim ilk gün şok yaşadım.inanamadım..görünürde hiç bişeyim yokken ve hastaneye basit bi hastalık için gitmişken beyinceikte tümör olduğunu öğrendim...
2011 mayısa kadar kaç kere mr girdim kaç tüp kan verdim sayısı belirsizdir..yapılan tahliller her ay canıma okudu resmen..

2011 mayısta doktorum tekrar mr istedi..mr girip çıktıktan sonra elime verilen kağıtta tümörün kendi kendine yok ettiği yazıyordu doktorun yanına nasıl gittim o hastaneden nasıl ettım kendimi hiç hatırlamıyorum sevinçten:)

şimdi yaşadıklarıma bakıp gülümseyebilsem bile bu hastalık benden çok şey alıp götürdü ama çok şükür şimdi geçti gitti

derdi veren rabbim dermanınıda veriyor..tekrar geçmiş olsun Allah tekrarını yaşatmasın kimseye göstermesin çok zor...

çok geçmişolsun canım.

Rabbim sana 2. Şansı vermiş.bunun kıymetini bil ve tekrarlıyacağını aklindan bile geçirme.bu tür hastalıkların stresle tetıklendıgını unutma lütfen.
Hayatın tadını çıkart

Çok çok geçmiş olsun, Allah şifalar versin. Benim de geçen Temmuz sol tarafı kontrol eden motor korteks bölümünde 5.4X5.4 cm bir tümör bulundu, oldukça büyüktü ve aniden ortaya çıktı, hepimiz için tam bir şoktu ama Allah'a şükür hepsi geçti, bu tarz psikoloıjik sıkıntıların olması da çok normal, sen takılma. Allah'ın izniyle her şey yoluna girer inşalllah.

cook gecmis olsun.inan okudukca Allahim sen afiyet ver dedimAllah seni ailene ve sevdiklerine bagislasin.

o kadar ağladımki.gerçekten dert ettiğim şeyleri düşününce utandım.allah yardımcın olsun dua edicem.ne olur mutlu olmaya çalışın.kimbilir bunu söylerken belki bana kızıyorsundur kolay değil diyorsundur ama bunu hakediyorsun artık.bak tümör iyi huyluymuş.tekrar edeceğini düşünmeyin.olumlu şeyler düşünmeye çalışın.bunu iyiki yazdın hepimize iyi bir ders verdin

çok üzüldüm =( Allah şifa ve güç versin size. ne desek acınızı hafifletemeyiz. inşallah bundan sonra huzurlu bir hayatınız olur...

canım öncelikle çok çok geçmiş olsun...

bence olumsuz düşüncelerini bi an önce kafandandan atman lazım.bak,ilk ameliyata girmeden önce de hep olumsuz düşünmüşsün ve gerçekleşmemiş çok şükür.şimdi de olumsuz şeyler düşünerek boş yere kendini üzme.hayatın ne kadar kıymetli olduğunu sen bizden daha iyi biliyorsundur.hayatını böyle şeyler düşünerek hem kendine hem de sevdiklerine zehir etme.olumlu şeyler düşün ki olumlu şeyler yaşayasın.rabbim seni sevdiklerine bağışlasın ve bir daha hastalık yüzü göstermesin inşallah...

Yazdiklarini aglayarak okudum canim cok cok gecmis olsun. Allah bir daha gostermesin insallah.

Arkadaslar yazmis ama ayni seyi dusunuyorum. Pozitif dusunmen sart. Yasadin bitti.

Hastaligi surekli dusunerek cagirma. Allaha sukur iyisin artik.

Kuantum fizigi ve dusunce gucuyle alakali kitaplar oku. Bol bol dua et.

Yeni bir hayata basladin ve yeni hayatinda hastalik dusuncesine sakin yer verme. Yasandi bitti diye dusun lutfen.

Allahim seni korusun. Esinle uzuun ve mutlu bir omur dilerim sana.

canımmm çok üzüldüm ALLAH şifalar versin İNŞALLAH bunu kalpten söylüyorum gerçekten
benimde dayım beyin tümöründen kaybettik ve çok acıydı hala içimizde yaradır
ve ben onun hastalık boyunca her evresini gördüm her gün yanındaydık ailece ve o akdar etkiledi ki hayatımı evhamlı vesveselinin teki oldum şimdi en ufak bişeyde hep aklıma kötü şeyler geliyor evham yapıyorum çok kötü durum ALLAH kimseye göstermesin dermansız dert vermesin RABBİM aminn...

Rabbim şifa versin canım,dayanamadım ağladım,güya bu aralar metanetli ve güçlü olmaya çalışıyordum.işte imtihanlar farklı farklı,ama en büyüğü de,sağlıkla olanı,seni okuduktan sonra,gereksiz şeylere üzülüp zamanımı boşa heba etmicem,bazen başkasının başına gelen ağır imtihan,diğerlerine ders niteliğini taşırmış,Allah razı olsun,elimizdeki sayamayacağımız,nimetleri bize,hatırlattığın için,inşallah en yakın zamanda,içindeki karamsarlıktan kurtulup,eşine ve biricik evladını,sensiz bırakmadığını,onların başında olduğunu hissettirirsin.doya doya yaşa ikinci hayatını,acıların da yakında diner inşallah..

İlk öncelikle ... Yazını okurken, senin yerine kendimi koydum.
Gözümde canlandı her şey, ama sanki senin yerinde ben vardım. Hatta öyle bir hayal kurmuşum ki, kedinin rengine kadar söyleyebilirim sanki.
Ağladım mı ? Birinin karşısında ağlamaktan ve ağladığımı söylemekten hoşlanmam ama ağlamamak mümkün değildi.
Ben bu , üzüntülü anılarının tekrarlayacağına inanmıyorum.
Çünkü, sen o gün kafana spor aleti düşmüş olmasaydı belki de şuan bunları yazıyor olmayacaktın. Biz bunları okuyamayacaktık.
Yani, ALLAH sana bir şans vermiş.
Allah , sana bildiğin ikinci bir hayat vermiş ....
Demiş ki; Kimseyi kırma, kimseye küsme, gününü yaşa, olabildiğince mutlu olmaya çalış,istediklerinin sonuna kadar peşinde git.
Bak nasıl, kimseyi dinlemeden, tatile gittin ? Umursadın mı o an ? Ya tatilde bir şey olsaydı ALLAH korusun.
Ama naptın? Ya bu son anlarım ise diye doya doya mutlu olmaya çalıştın.
O zaman şimdi de, bu kötü düşünceleri kafandan atıp tatile çıkacaksın. Ama bu tatil o bir haftalık gibi değil, bir ömür sürecek.
Artık, hayatı tatil gibi yaşaman gerektiğini anlamadın mı ?
Hem, acaba MR sonucu yine aynı şeyleri yaşarsam, "YA TEKRARLARSA" düşüncesini kafandan at. Lütfen...
Bu ameliyat hiç olmadan önce, o gün o 20 mayıs gününden önce, kafanda "YA TEKRARLARSA" diye bir düşünce var mıydı ?
HAYIR ...
Hep deriz, keşke geçmişe gitsek ama şuanki tecrübelerimizi unutmadan.
Sen şimdi geçmişe gidiyorsun, ama şuanki tecrübelerini unutmadan. Farzet ki öyle say kendini.
Ben hayatımda hiç MR çektirmedim ? Belki benimde bir tümörüm vardır ? Bunu bilmiyorum. BUradaki kimse bilmiyor.
Ama şunu unutma canım, hepimizin en az senin kadar ölüm olasılığımız var. Yani anlatmak istediğim; herkes her an ölebilir.
Bu bir tümörle olmaz, yarın bakkala giderken araba çarpar da ölürüm belki. Ya da olur ya, yere düşer kafamı çarparım ölürüm belki.
Ben de bunları düşüneyim o zaman ? Diyeyim ki; "ya yere düşer kafamı çarpar ölürsem?" . HAYIR ...
Böyle olmaz canım. Ne dedin ? "BEN ASLINDA MUTLUYMUŞUM" Ve şuan bence mutlusun. Ama lütfen bunu anlamak için kötü birşeyler bekleme.
Hayatın her gününü sanki son günümüzmüş gibi yaşarsak daha mutlu oluruz. Ölüm hepimiz için beklenen son.
Bu yüzden kafandaki bu kötü düşünceleri at, gerçek son gün gelmeden şu anın mutluluğuna var. Sen bu duyguyu hepimizden çok daha iyi biliyorsun şuan.
ALLAHIM ACİL ŞİFALAR VERSİN CANIM ...

Son düzenleme:
çok fena oldum okurken Allah düşmanıma bile vermesin gerçekten, Çok şükür ki sapa sağlam ayaktasınız, inşaallah tamamen kurtulmuşsunuzdur, güzel günler seni bekliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…