Tribime triple karsilik veren "koca"

Bence de çok abartmışsınız o sırada tamam diyip geçe bilirdiniz belki o anda ağzından öylesine çıktı kartı kapatcam lafı sizin orda insanların önünde inatlaşmanız Onuda kızdırıp inada bindirmiş anlaşılan

Bilmiyorum.. benim eşimin ailesi bizim para işlerine karışmaz, ben de kendi ailemi konuşturmam, para meselesi özel, herkesin herşeyi bilmesi yanlış

Yaptığınız yemekten yemesini istemiyorsunuz öyle mi ? Ya ne kadar ayıp cidden ya.
Allah sabır versin eşinize sizin..
İnsan bir tabak yemeğin hesabını yapar mı ?
Daha ekonomik bir kart bakarız demiş mi adam ? demiş.
Daha ne ?

Yorum yapan 10 kişiden 9'u "bence siz haksızsınız" dediği halde bile
"bence ben haklıyım" dediğinize göre , eşiniz "hep sen mi haklısın?" derken doğru söylüyormuş demek ki.

Keşke evlenmeseydiniz cidden.

Haksızsınız, net.

Kredi varken iki kart alinmis. Kredi bitince biri kapanacak. Bu normal bir sey.
Belki kendinde duran karti kapatacak, belki kredi bittigi icin eline nakit kalacak onu verecek size... daha bu belli olmadan neden cemkiriyorsunuz?

Ayrıca birinden para almak zorunuza gidecekse maddi konularda bagımlı oldugunuz kisiyi suclamak yerine kendiniz calismayi düsünmez misiniz?

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Benim eşimin kız kardeşi, annesi bizim yararımıza fikrini beyan etse aaa sinsi sinsi alttan alttan bana bakıyorlar demem ne güzel bizi düşünüyorlar derim.Dinlerim ben yine evimde kocamla ayrica konuşup ortak noktada buluşurum.
İnsanları üzmeye gerek yok

Bilmiyorum.. benim eşimin ailesi bizim para işlerine karışmaz, ben de kendi ailemi konuşturmam, para meselesi özel, herkesin herşeyi bilmesi yanlış

Mesele para meselesi değil ki, iki karta birden aidat vermek saçma gerçekten. Bunu iki arkadaş konuşurken de biri diğerine fikir olarak belirtebilir.

Evet tam oyle oldu. Tam kavga gibi olmadi hani normal ses tonlariyla konustuk. Zit dustuk o an onlarin yaninda bu bile bozulmama yetti. Hani benimle onceden konusmadigin bir konu hakkinda Blan ile nasil karar veriyorsun . O mu senin karin ben mi. Zamaninda ev alm konusunda yapamazsiniz diye onumuze tas koyan ablasiydi , ailesiydi. Ben bileziklerimi sattim esimin yaninda oldum basardik herseyi cok sukur. Ev bitme noktasina gelince bizle iyi olmaya calisiyorlar. Zerre sevgim kLmadi bu ablasi herseyimize burnunu soktu. Az yuz buldu hala eski huyu. Suan esime karsi ofken kat kat artmis durumda hic konusmayi dusunmuyorum. Birgunde kendi anlasin benim incindigim taraflari. Biktim aciklama yapip kendimin hakliliklarini gostermekten.

Sizin kardeşleriniz hiç yorum yapmazlar mı, tavsiyede bulunmazlar mı, yol göstermezler mi? Neden bir kocanın kardeşi fikrini beyan etti diye bunun adı evlerine karışmak oluyor? Ön yargılı olunmasın diye açıklama yapıyorum. Bence baştan kv kp kayın görümce diye etiketleniyoruz, gençler de tesir altında kalıyor, onlar ne yapsa suçludur fikri yerleşiyor. Bir yerde okumuştum, üvey anneler kötü insanlardır fikri yerleşmiş ya aklımıza, kadıncağızın biri üvey çocuğunu kahvaltı sofrasına oturtmuş ekmeğin üzerine reçel sürmüş üvey kızına yedirmek için uzatmiş, tv de üvey annelerden bahsediliyormuş, küçük kız kadına bakmış sonra kadının reçel uzattığı eline vurmuş ekmeği düşürmüş. Can ciğer olunmak istenmezse bile düşman olunmayabilinir görümcelerle demek istiyorum ön yargılardan kurtulabilirsek...

soylediklerimi dikkatli okumuyor olabilir misiniz? iki kisi kavga ediyor ve aile buyugu "aaa onemli degil uzatmayin, birbirinizi kirmayin, sonr siz kendi aranizda karar verirsiniz" diye nasihat etmiyorsa o kisinin buyuklugu nerede? kardesinin kac kredi karti var bilinmesi dogru degil.

Tamamda ben soylemexen para vermiyor . Isteklerimi dile getirmesen bukadininda ihtiyaclari var demiyor. Kendinin karti kendinede lazim oluyor. Hep uzerimde tasiyamamki . Parada cocuk gibi her seferinde istemelimiyim . Bende onu takmiyorum. Takmassa takmasin.

Ya arkadasim diyorum ki. 1 yildir degisik bakiyor. Kendisi yuzunden tartismalar olmusdu. Ama hic sevgi dolu iyi niyet bakisi degil. Gozlerinden ofke nefret var sanki. Insan hissetmez mi

bence siz yine de kotu olmayin, diyelim ki esiniz size hak Verdi ve ailesine mesafe koydu, mutlu olmaz ki. evlilik biraz da insanlari idare edebilme sanati. siz esinizin yaninda cok bozuldugunuzu belli ederseniz daha cok uzerinize gelirler. bence esinize biraz daha anlayisli olmaya calisin. alttan almak, biraz geri adim atmak kimseye zarar vermez, hem cok sevap. siz de daha yumusak huylu oldugunuz zaman esiniz de takdir eder, o da sizing iyiliginize ayak uydurmak icin huylarini degistirir. bence bugun mutlaka sakin bir ses tonu ile once kusura bakma sana bagirdim, yanlis yaptim deyin. ama bende benimle konusmadan boyle bir konuyu actigin icin sana kirildim, ama biraz sert tepki gosterdim. benim icin degerlisin, ben boyle gergin olunca cok kotu oluyorum, gel konusalim deyin. bunlar cok buyuk meseleler degil, biraz o size ayak uydurur biraz siz ona, anlasip gidersiniz. esinizin ailesinin yaninda da esinizle inatlasmayin, erkekler gururlu oluyorlar, birakin sizi esinizin her dedigini dinleyen itiraz etmeyen kisi olarak bilsin disardakiler. evde yalniz kalinca siz kendi perspektifinizi, esiniz kendi perspektifini soyler, orta noktada bulusursunuz.

Bana çok öfkeli geldiniz. Eşinizi haksız bulmadım. Adam size derdini anlatamaz olmuş, bıkmış anlaşılan. İlişkilerde ego savaşı başladı mı asla dikiş tutmaz.
Surekli kendini hakli gormesi dogrumu sizce. Bozuldugunuz bir ortam icin eve gelince esinize odul mu takardiniz. Ben anlatamaz oldum derdimi. Ben biktim . Tutmazsa tuttugu yere kadas

Niye kaç kredi kartı olduğunu bilse ne olur? Ailesiniz aile ..Aile olmak başka birşey
Görümce de bu çiftle Akran olabilir,toy olabilir.Koca koca olmuş, evlenmeyi bilen kişiler kendilerini frenlememişler üstelik konu sahibi o ortamda üsteledikce üstelemiş..
kusura bakmayın kimse kimseyi pışpışlayamaz.

Surekli kendini hakli gormesi dogrumu sizce. Bozuldugunuz bir ortam icin eve gelince esinize odul mu takardiniz. Ben anlatamaz oldum derdimi. Ben biktim . Tutmazsa tuttugu yere kadas
bir de tavsiye esinize kotu bir sey soyleyeceginiz zaman once iyi bir huyunu soyleyerek baslayin, o zaman alicilari daha acik olur. mesela, atiyorum, senin beni koruyup kollaman hatirimi tutman cok hosuma gidiyor cok mutlu oluyorum. ama soyle soyle yaptigin BEN cok uzuluyorum deyin (sen soyle yaptin demek yerine, ben boyle anladim hissettim deyin)

esinizle konusurken de ben mi senin karinim o mu vs diye karsilastirmaya gitmeyin. annenin yeri ayri, kardesin ayri, esin ayri. siz onlarin yerini tutamadiginiz gibi, onlar da sizing yerinizi tutamaz. herkes yerinde guzel..

gereksiz istekler olur, bir kiz tarafi maddi destek ister, bir erkek tarafi maddi destek ister, herkes kendi tarafina yardim etmek ister, tartismalar baslar. yakinlik olacak ama sinirlar korunacak, herkes de kendi ailesini idare edecek.

Ailesine mesafe koymasi degil ki niyetim. Hani benimle konusmadan once baskalarinin yaninda niye artistlik yapiyorsun. Onlara karsi hic sabrim kalmadi ki. Azicik yuz bulsun herseyimizi yonetmek istiyor. Surekli esime kendi fikirlerini asiliyor. Annem derdiki birinin onursure 40 gun soylesen yoldan cikarirsin derdi. Cok zit karekterliyiz gorumceyle yani hic gitmek istemiyordum. Simdi ben alttan alip konusursam yine diger sefer kendini hakli sanicak. Egosu tavan yapicak . Bense gurursuz hissedicem. Icimde ofke doluyken nasil bir hisle konusabilirim ki..

kendi durumunuzu anlatirsaniz o da size hak verir, o zaman o kadar kotu hissetmezsiniz. tartisma ciktikca daha inatlasir. siz geri adim atarsaniz o da atar. aslinda biraz neyi sectiginize bagli, hakli olmayi mi seciyorsunuz, yoksa mutlu olmayi mi..

kendi durumunuzu anlatirsaniz o da size hak verir, o zaman o kadar kotu hissetmezsiniz. tartisma ciktikca daha inatlasir. siz geri adim atarsaniz o da atar. aslinda biraz neyi sectiginize bagli, hakli olmayi mi seciyorsunuz, yoksa mutlu olmayi mi..
once arayi yumusatin, kendiniz anlatin, bir kac gun sonar sizing perspektifinizi anlatin dusuncelerini degistirmeye calisirsiniz, ya da ortak noktada bulusmaya calisin.. bu halde hic bi sey anlatamazsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…