Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Şu robot süpürgelerden alın bence her gün evi dolaşıp süpürsün. Haftada bir de derin dip köşe yaparsınız. Don atlet nevresim pijama ütülemem gereksiz bence. Yemek yaparken oğlumu da dahil ediyorum daha kolay oluyor hem oyalanıyor. Böylece size daha çok vakit kalmış olur.

Hiç halı vs çırpmadım da seni 20. kattan çırpasım geldi

Hayatımda hiç hergün süpürülen evde yaşamadım

40 yaşındayım ölmedim

Oğlum bebekken de bu olmadı hiç hergün ev süpürülmedi

Evde oğlum 10 yaş kedi var tabii eşimin kılları benim saçlarım da hala haftada ikiye süpürmeyi çıkaramadık

Her gün tuvalet de yıkamam umumi tuvalet mi bu

Sabah birer kez girdik 3 eve geldik birer daha 6 yatarken de 9 arada birisi daha girse 10

Sifonu düzgün çekersen kirlenmez ki

Ütü vs boş işler giyince kırışıyor zaten bir iki aydır elime ütü almadım yıkılmadık ayaktayız hala

Tek tavsiyem acil iş bul, kendine dışarı hayatı kur

Bu arada oğlun da kahvaltısını okulda etmeli bir aç kalır iki aç kalır öğrenir

Haftada 2 mi çocuklu evde mi??? Yetmiyor gerçekten hergün süpürmek.istiyor veya en fazla birgün es vererek süpürmek gerekiyor.

çocuğum yok o yüzden kendimce fikrimi söylüyorum ben küçükken de anmem her gün ev süpürmezdi yani haftada 1 2 yapabilirdi çalışırken noldu ölmedik gayet de yaşadık. ev sürekli dağılıyor tozlanıyor bu normal her daim düzgün duracak diye takıntı yapmaktansa sizi rahat mutlı hissettirecek optimum düzeyde bi düzen yeterli bence.

Bunlar hep evde vakit geçirmekten. Yazın iki hafta evde dinleneyim, bir yere gitmeyeceğim diye izin aldım. İkinci haftanın sonuna doğru evdeki halıların birbirleriyle uyumsuzluğu mu dersin, koltuğun az biraz yamuk olması mı, aynadaki küçük bir leke mi? Her şey gözüme batmaya başladı. Durmadan saçma sapan ev işi yapan bir kadına döndüm. İşe başladım geçti hepsi

Sana tavsiyem kendin adına ne yapmak istiyorsan oğlunu kreşe götürdükten sonra eve dönme. Bir cafe mi bulursun kendine, bir Avm’nin yemek katı mı veya kütüphane.... oraya git. Orda kendine vakit ayır. Oğlunu alıp eve dönersin. Böylece yavaş yavaş vaktini saçmaca eve harcamak alışkanlığından vazgeçersin. Yemek yapmak ve zorunlu temizlik işlerini de ya akşam oğlun uyuduktan sonra ya da sabah o uyanmadan yaparsan evinde işlerin aksayacağını sanmıyorum. O zaman her gün süpürge yapmak veya ütü yapmak zorunda hissetmezsin kendini. Ev darlamış seni, temiZliğe sarmışsın. Evde kaldığın vakti bayağı bir azalt derim.

Benim bir kedi veledim var ona ragmen hergun supurmuyorum yahu iki gunde bir supuruyorum en azindan sorun olmuyor yine de.
Kedim olmasa 3-4 gunde bir daha az supururdum

Hergun ev süpürüyorum ama donlara kadar utulemiyorum ordan başlayın bence

Annem de böyle o donları çorapları ütülüyosunuz sonra bizim başımıza bela oluyorlar yaw çünkü çocuklar büyüyünce ütülemiyosunuz bizde ütülemeyince heryerimizde acayip isilikler çıkıyor hijyen manyağı olduk ya kendim yapmak istemiyorum ama öyle bir alıştırmış ki yapmazsam en ufak şeyde mikrop kapıyorum dışardan asla yemek yiyemiyoruz 3 kardeş hemen mide infilak ediyor hem kendinize hem bize yazık ya

tüm yoruma harfiyen katılıyorum ama işaretli yere bi kaç kere katılıyorum. ütü gerektiren bişey olursa yatağın üstünde sabahları iki dk fışt fışt ütülüyorum bayadır.

Ahahahah basliga Bak yerim seni ya.

Cocuksuz bekar ustelik ailesinden arkadaslarindan her seyden uzakta yasayan 31lik bir kadin olarak uzaktan akil verecegim: bence bu cocugun okula baslamasinin gorece yeni olmasiyla ilgili ya. Ciddiyim Yani cocuksuz olmaya alisamamak ve Az zamanim var her seyi yapayim hissi.

Oncelikle genciz bir here yetismek icin cok da kostirmaya gerek yok bence.

Benim onerim sey aslinda cok komik ama haftalik plan yapmak. Her gun yarim saat ortalik toplansin haftada 3 gun yemek olsun mesela. Pazartesi ve carsamba supurge sali utu olsun Yani maksimum bir saate sigsin ev isleri.

Sonra da pazartesi uzaktan egitim sali anime carsamba orgu...

Bir gun mutlaka hicbir is yapmadan bos bos tv keyfi filan olsun herkes dinlenmeyi hak eder.

Planla bunu bir hafta dene, sonrasinda planinda degisiklikler yaparsin ama bir hafta bir dene bence.

Cok yorulmamak lazim hayatta.

Bu arada evli bekar inan ayni durumlar bu yasla mi ilgili bilmiyorum. Gecen Tam iki yasinda ustelik masallah diyim cok uyumlu bir bebisi olan bir dostum "dansa gitmek istiyorum spor yapmak istiyorum isim tam olarak Beni tatmin etmiyor cocuga organik seyler yedirmek istiyorum evde deterjan yapmak istiyorum ama ne zaman ha ne zaman hayati kaciriyorum!!!" Diye isyan etti.

Ben bekarim ama Ben de surekli biseyler kaciriyorum gibi hissediyorum ozellikle uzun calisma saatleri vb dolayisiyla.

Takma kafana ama seker oturacak zamanla.

valla ben de düzenden yanayım her zaman ama çalışıyorum ve ne kadar yapabilirsem o kadar yapıyorum artık.
mesela bazen 2 hafta süpürge açmadığım oluyor. evim küçük, kirli olduğunu düşündüğüm yerleri toz bezleriyle siliyorum falan. bazen camasırların dağ gibi olmasına izin veriyorum. bazen haftasonumu full bu işlere ayırıp muazzam bir temizlik yapıyorum. ama sonuç. hepsinde eski haline dönüyor, hepsinde kirleniyor. muntazam şekilde de temizlesen maalesef kirleniyor. o yüzden kendimi paralamamın anlamı olmadığını düşünerek, canım temizlik isterse yapıyorum.

bu arada her gün süpürge açsam kafayı yerim. her gün süpürge açan da cindir konu sahibi D

Cocuk Olunca yerler daha çok kirleniyordur amahaftada 1 ayrıntılı kalan günlerde de sadece toz olan yeri süpürsen günlük 10 dk ni almaz. Ütü konusunda da abartı bnce bn sadece bluz gömlek pantolon ütülerim haftalık 30 dkmi alır. Onun dışında 2 günlük yemek yapman bazı günler tek çeşit yapmak bence işini kolaylaştırır. Tuvaletleri 2 günde 1 de yikayabiirsin

Ben de hergün tuvalet yıkamayı anlamıyorum zaten her giren tuvaleti yıkayıp çıkıyor. Ben arada yerlere duş başlığıyla su tutarım. Klozete de spreylerden sıkıp oraya da su tutarız bu günde birkaç kez yapılıyor eşim ya da ben girdiğimizde. Kireç kalıntısı vs için ayrıntılı cifleyip yıkamayı birkaç haftada bir ancak yaparım. Günlük olarak ayrı bir vakit ayırmıyorum tuvalet banyo yıkamak için .

Valla ne diyim, ben de hergün yerleri süpürüyorum
Bilemezdim böyle bir ev hanimi olacagimi zamanla evrildim
Su da var simdi, cocuk büyütme döneminde o kadar cok kargasaya, toza pislige maruz kalmisim ki simdi hergün evi kirklayasim geliyor, cünkü yapabiliyorum
Cocuklar azicik rahat biraksa toz beziyle evde turlar atiyorum
Ama ne bir kitap ve bir ders calisma, bunlara bir türlü baslayamiyorum
Bugün kaöktim profiterol yaptim, ama sahane oldu taze taze
Yok ya ev hanimligi da virüs gibi, kana girdi mi yayiliyor
Idealist bir kadindan ev hanimliginda zirve bir kadina dönüstüm

Evdeyken ben de her gün evi süpürür toz alır alır tuvaleti banyoyu yıkarım..

İki yıl ücretsiz izindeydim ve hep böyle yaptım. Okula dönünce de benim alistığım düzen bozuldu çok zorlandım depresyonun eşiginden döndüm.

Bir şekilde atlattım..
Ütü dışında bana çok anormal gelmedi yaptıkların

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…