• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Her gün ev süpürmeyin ben haftada 1-2 süpürüyorum. 5 kişiyiz evde..
Tuvalet günde 2 kere yıkanır mıymış .çok ayıp cık cık cık.günde 3kere cif lemeliydin... ( Tövbe yarabbim)...ben hafta da 1 yıkıyorum.

Ütü...en sinir olduğum ama her gün yaptığım şey işte o:KK70: her gün eşimin kafasını ütülüyorum itina ile...şaka şaka ayda 2-3 kere toplu yapıyorum.

şaka bi yana unutmayın...ömür gidiyor ..bitiyor...kademeli olarak işleri azaltın..evde herşey mükemmel olmak zorunda değil..Keyfinize bakın biraz..yoksa..
ÖMÜR BİTER, İŞLER BİTMEZ.. sağlıcakla kalın..

Merhaba hatunlar

Epeydir yoktum buralarda, yokluğumda dertlerde boğulmadınız inşallah ahsjsjs. Neyse cıvıtmadan konuya gireyim.

Efenim son zamanlarda kabıma sığamıyorum. Zannediyorum 33. Yaşıma girmeye günler kala "zamanı en iyi şekilde değerlendirme" konusunda paniklemiş durumdayım. Dolayısıyla 24 saat asla yetmiyor ya da ben zamanı nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Tam da bu yüzden önceliklerimi, eylemlerimi, zamanı nasıl değerlendirdiğimi sorgular oldum. Bir arkadaşımla konuşurken "idrak sen ne ara böyle oldun" deyince hepten sorgulamaya başladım kendimi. Aslında şimdiye kadar sorun yoktu ama yapmak istediklerime zaman yetmediğinde ve ben buna aşırı sinirlenip adeta bir canavar gibi saldırma eğilimi gösterince bir sorun olduğunu fark ettim.

Konunun bu kısmında Parantez açayım, evet dert bu anacım. Bu dert canım bacım.

Size güne nasıl başladığımı ve neler yaptığımı, neleri yapmak isteyip vakit bulamadığımı yazayım. Siz de Allah rızası için bir el atın. Bunları yapmana gerek yok sen idrak ziyagilsin kendine gel deyin ama ikna edin. Çünkü kendi kendimi ikna edemiyorum ben.

Sabah sekizde uyanıyorum. Oğlumun kahvaltısını hazırlıyorum. Beraber kahvaltı yapıyoruz, biraz gıcık bir oğlum olduğu için hazırlanması uzun sürüyor. 9 buçukta okula götürüyorum onu. Eve dönünce yarım saat kadar sigara içip "aha valla yalnızım evde. Yeminle ev benim ve yalnızım" sefası sürüp, ardından yatakları topluyorum. Bulaşık makinesini boşaltıyorum ya da çalıştırıyorum.

Sonra çamaşır varsa yıkayıp asıyor, her gün mutlaka evi süpürüyorum. Tuvaleti temizleyip ütü yapıyorum. Yemek faslını da halledince saat 13.30 oluyor. Oğlumu almadan önce 2 saatim kalıyor. O iki saatte kitap mı okuyayım, örgü mü öreyim, karakalem mi çalışayım, ikinci üniversite okuyorum uzaktan, onun dersini mi çalışayım, oğlana bir kek mi çırpayım, cilt bakımı mı yapayım şaşırıyorum. Her şeyi yapmak istiyorum ama hiçbir şey yapamıyorum. Haftanın iki günü spora gidiyorum ama ne gitmek. Kan ter içinde koşarak.

Sürekli koşuyorum, sürekli ayaktayım ama elde var sıfır. Yani sıfır deyip haksızlık etmeyeyim kendime de YAPMAK zorunda hissettiklerimi yaparken, yapmak istediklerimi kaçırıyorum.

Şimdi sırasıyla sorayım. Siz her gün ev süpürüyor musunuz? Ben süpürmezsem aklım hep evin kirli olmasında kalıyor ve bir şeye odaklanamıyorum. Yani içimden bir ses "delirme idrak sen bu değilsin" dese de, mutlaka süpürüyorum. Lavabo tuvalet temizliği hadi mecbur yapılıyor. Yemek yapmaktan nefret ediyorum. Allahım ne olur hapla beslenilen çağa atlayalım diye dua ediyorum hani öyle bir nefret. Bunu da Eleyemeyiz, mecbur yapılacak. E ütü desen evet donlardan nevresim takımlarına, hatta pijama ve atletlere kadar ütülemek normal değil biliyorum ama engel olamıyorum kendime.

Anlayacağınız aklım "mühim olan sen, ailen ve çocuğun. Boş işlerle kendini yorup onlara yetersiz ve mutsuz olacağına bırak akışına" diyor ama bedenim beni dinlemeyip iş yapıyor sürekli.

Bir el atın bana yahu. Hayat kısa her şeyi de mükemmel yapma bırak pis kalsın bir gün ev. Sepette ütü kalsın sen otur anime çiz mutlu ol deyin. Ya da benim bu her şey olması gerektiği gibi olacak sonra kişisel isteklere zaman ayrılacak takıntımı nasıl yeneceğimi söyleyin.

Normalde oğlumun zamanından çalmam, o okuldan gelince yemek yeme ve mutfak toplama dışında iş yapmam onunla ilgilenirim. Ancak son günlerde her şeyi yapayım her şeye yetişeyim diye öyle koşuyorum ki, oğlanla oyun oynarken isteksizim, tahammülsüzüm.

Siz nasıl yetişiyorsunuz her şeye. TV izlemiyorum gün içinde açılmıyor bile. Telefon, internet desen çok az kullanıyorum. Hani bunlar da almıyor vaktimi. Çalışırken haftada bir ev temizler, işten gelip pratik bir yemek yapar sonra otururdum. Şimdi çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde yeten zaman şimdi yetmiyor. Tamam çalışırken bu kadar çok şey yapmak istemiyordum nasılsa vaktim yok diye, ancak şimdi vakit var yine yetmiyor.

İçimde coşkulu bir ev kadını varmış da açığa çıkmayı mı beklemiş ne olmuş anlamadım ki. Eltim mesela manyak gibi temizlik yapar ama bundan memnundur sever. Ben yapıyorum ama gün sonunda "çamaşır suyunda boğul inşallah idrak, mok vardı günü ziyan ettin. Al yine istediklerini yapamadın." diye kahroluyorum. Hani memnun da değilim düzen takıntımdan.

Ben nasıl zamanı verimli kullanırım nerede hata yapıyorum bir söyleyin. Yaşayacak mıyım? Böyle ruhumu silikonlu spreye satmışken yaşayamıyorum çünkü.

En dipten not: bir ev hanımının macera dolu gününü okudun anacım. Bdv bölümündeki bilimsel çalışmalara böylesine ucuz bir konu ile engel olduğum için özür diler, laf sokmak için hazırlandığın şu saniyelerde o muhteşem enerjini bana harcamamanı önemle rica ederim. Tişikkirlir.

Her gün ev süpürmüyorum küçük bir şarjlı el süpürgem var, dökülen kırıntı falan olursa onunla alıyorum, haftada iki kez süpürgeyi açıyorum.
Bir ara aynı senin gibiydim, şimdi banyoları bir gün temizliyorum bir gün temizlemiyorum. Derin temizliği haftada bir yapıyorum. Sabahları 6 da kalkıyorum, çayımı koyup yatak odamı salonu toplayıp evi havalandırıp 7:15 gibi kahvaltı yapıyorum, kendime ödev verip her gün bir yeri toplayıp temizliyorum mesela bugün havlu dolabımı düzelteceğim gibi. Sürekli iş yapmamaya özen gösteriyorum yoksa işin ucu dibi yok bir bakıyorum Ayşe teyzeye bağlamışım, o yüzden kendimi ikaz ediyorum sürekli bugün yaptın tamam, başka bir yer yapmayacaksın diye

Donları atletleri düzgün asın düzgün katlayın yeterli ütüye zaman ayırmak çok anlamsız yaaa. Zaten bu iç çamaşır grubu giyince vücudu sarıp düpdüzgün oluyor neden ütüleyelim ki. Birde hergün süpürge ve banyo tuvalet temizliyorsanız çok çok kısa sürmesi lazım max 1 saat. Yerinizde olsam sabah mutfağı toplarken yemekleri de koyarım pişedursun, o sırada süpürge ve temizliği hallederim. Böylece 10.30 11 sularında özgürlüğe yelken açarsınız

Şarjlı dik duran aynı zamanda küçük el süpürgesi ayrı kullanılabilen süpürgeler var, iyi bir marka alırsanız çok kullanışlı oluyor. Benim ki Arçelik çekim gücü çok iyi ve sağlam çıktı. Günlük öyle bir şey kullanabilirsiniz. Haftada bir temizlik gününüzde büyük süpürgeyi kullanın. Yemeği de çokça yapıp 2-3 gün idare edin. Her gün yemek yapmayın.

Cocuklar su boncuk seylerinden yapacaklar diye utuyu aradim gecen, tee kilere kaldirmisim, ne zamandir utu yapmiyorsam. Klasik kiyafet giymeyen kisiler neyi utuluyorlar bu kadar hep sasirmisimdir :)

Valla calismama ragmen idrakcim senden daha fazla kisisel zamanim var, her gun kitap da okurum, sporumu da yaparim, dil de calisiyorum, tv de izliyorum. Ev klasik turk kadinina gore pis statusundedir muhakkak, bana sorarsan gayet temjz. Tabi minimalizmin faydasi cok oluyor.

Bilemedim ya, cok yorucu geldi bana burada okuduklarim, tembelim zaten, yapmadan yoruldum...

Her gün ortalama 3 , 3 buçuk saati temiz evi temizlemek için harcıyorsunuz yani.!
Ben bu saate haftada bir komple evi kaldırıp temizliyorum. Diğer gunler de üstünden geçiyorum o kadar. Kendinize iş cikariyorsunuz bence.
Tabi sizi en çok oyalayan ütü olmalı.
Mecbur musunuz donlara kadar utulemeye.
Yani bilmiyorum.
Asıl ben bu işleri yapmaya niyetlensem bile vicdan azabı duyarım.
Kendinize eziyet ediyorsunuz gerçekten.
Teptemiz oldu diye noluyor?
Kim övüyor ki sizi?
Bakın vicdanınız bile şikayetçi.
Vazgeçin aşırı ilerlemeden.
Valla ben de resim için kacirdigim yıllarıma yaniyorum.
Şuan evi birşeyler götürse de resim aşkım gelmişse üç saat oturur yaparım.
Ama hergun üç saat temizlik yapmam.
Uyurum daha iyi.
Hergun yapınca da kirleniyor iki üç günde bir de.
Ertelemeyin sevdiğiniz şeyleri.
İtidal önemli..
Herşeyde ortayollu olmak lazım.
İçimden gelirse yaparım ev işi temizlik gelmezse yapmam.
Hiç de rutinim yok.
Bana iyi gelen şeyler benim için ruh sagligim için daha önemli bence.

Her gün ev süpürülüyor.
Yatılı yardımcımız bizi terk ettiğinden beri bunu haftanın 3 günü ben, 3 günü gelen yardımcı, 1 günü de esim sen manyaksin, beni de alet ediyorsun nidaları eşliğinde yapıyor. Kadın içinden ne sayıyor onu bilmiyorum.

Her gün tuvalet temizleniyor
Sadece pazar dışarıda oluyoruz.
O gün temizlemedigim oluyor

3 çocuk her gün yıkanıyor.. Bu konuda da insanlar beni eleştiriyor, ruh hastası olduğumu düşünüyor ama aşırı titiz biri değilim. Sadece çocuklar rahat uyusun ve daha fazla lego, araba, tabak canak oyunlari oynamamak icin vakit gecsin diye yapıyorum.

Neyse sorunun cevabını bilmiyorum.
Tek bildiğim yol uyumamak.
Oğlan en geç 10 da yatsa,
Sabah 8 e kadar 10 saat var.
5 ini uyusan, 5 saatte uçarsın :)

Sarjli el supurgesi alin, sadece gorunen dokuntuleri supurun. 10 dk'nizi alir. Bikac gune bir tam supurursunuz.

Nasıl ama nasıl anlat bana pis olmayı anlat ajsjsj. Valla bak şaka yapmıyorum nasıl mesela o süpürge orada öylece dururken ve halının üzerindeki koca bacağı kılları, oyun hamurlarının kurumuş minnak parçaları, son akşam yemeğinden kalan kutsal ekmek parçacıkları gayet net görülebiliyorken nasıl?

Evde kalmamaya özen gösterin ev de kaldıkça işler bitmez toz yerde ki parçalar gözünüze çarpar ee yarın yine aynı bitmiyor karadelik gibi..

sabah çocuğu okula bırakınca siz de kendinize zaman ayırın günlük tek düşüneceğiniz şey yemek olabilir diğer işler bekler.

Bayılıyorum tertipli düzenli evlere hatta zengin olunca millet ev araba ister ben de yardımcı kadın hayal ediyorum ahsahagsgdh
Her gün evi süpürüyorum fakat evcilim ve çocuğum var diye
Bana da her gün wc temizliği çok fazla geldi yani sen, eşin ve çocuğun kullanıyorsunuz ve iki kişi sadece sabah ve akşam kullanıyor her gün neden temizlenir ki. Ayrıca atlet nevresim ütülemek nedir ya :/
Bebeğimin kıyafetlerini bile doğmadan önce yıkayıp ütülemiştim sonra bir daha hiç yapmadım :)

Evde olduğum bir dönem bende bi ara süper üstün yetenekli ev hanımı moduna girmitşim, ama çok kısa süre sürmüştü 2-3 hafta kadar. Haftada 3 gün yardımcım gelmesine rağmen diğer günlerde ben deli gibi evin içinde koşuyor, sürekli dolap çekme düzenleyip hiç birşey bulamasam Çeşit çeşit yemekler yapıp hızımı alamayıp kek, börek, kısır vb yapıp komşularımı çaya çağrıyordum. Sonra bunlar tabii bana göbek ve yan yağları olarak geri dönmeye başlayınca acil dur dedim. Sporda yapıyordum üstelik, ama nasıl oluyorsa fayda etmiyordu, kalanlarıda akşam spordan sonra tekrar çay demleyip yemek sonrası eşimle beraber hüpletiğimden olmuştur belkide 😬
Neyse sonra bıraktım, önce kek börek işini sonrada ev işini 😅
Sonra zaten tekrar işe döndüm. Şimdi akşam yemek yaparken inşallah yarınada yeterde, yarın yemek derdim olmaz diye düşünüyorum.
Haftada 3 gün süpür, sil, ütüle, yerleştir kısmı yardımcımda halen. Robot süpürge aldım geçen yıl, akşam yemekten sonra ben masayı toplarken oda süpürüyor 🙃 çok rahat oluyor, baktımki çocukların odasında yerlerde döküntü var salıyorum oraya heryeri süpürüp geri geliyor.
Onun dışındada çocukların sürekli kursları oluyor onların kirlilerini makinaya at, çıkar kurutmaya at. Başkada akşamları bişey yapmaya takatim kalmiyor.
Su robotu almak icin kac ay ac kaldiniz 😁😁 Ben de istiyorumm ya ama cok pahali 🤦‍♀️

Sarjli bisupurge aliyorsun kucuk gordugun an onunla cekiyosun.ogluna kocana da gorsuklari an yerdeki pisligi sarjli supurgeye cekmelerini aşılıyorsun.boylece her gun ev supurmuyorsun.
Ayrica bu uzun faraslar supurgeler var ya onlardan da al dokulen sac killarini va hemwn toparlayiver.
Ortu kullan mobilyalarin ustunde silkele gitsin.toz alma.
Bulasigi gun botu biriktirip sadece aksama at makineye.kimsenin donunu da utuleme.kendine utu gunu yap mesela pazar gunu.esine utulet mes3la diger gunler utu yapma.

Aslında evde olmak çok güzel, bu bir işte çalışma olayı
Evde olduktan sonra işkence gibi geliyor birde üstelik zaman yetmiyor, her gün tuvalet temizlemem bende hergün spora giderim, eğer ki kızım evlenmiş olsa herhalde eve akşam gelirdim yemekte yapmazdım direk dışarda yeneğimi yerdim o kadar mutfaktan, pastada, yemekten bıkmış durumdayım şu an il değiştirip göçtüğümden beri, yeni yerler görme derdindeyim yada yeni hobi arayışındayım , aslında banada zaman yetmiyor, ve olabildiğince yeni insanlarla tanışma olayına girmiyorum, bıkmışım evde
Buluşup, yemek pasta olayına,
Şu an durum bu, kendimle mutluyum

Geçen gün bir yerde bir yazı okudum adam eve gelmiş ev mis gibi kadin ise iş yapmaktan perişan, demiş bu böyle gitmez kadını değiştireyim,
Baska bir evde diğer adam eve gelmiş ev berbat ama kadin afet bakımlı giyimli saçı makyajı yerinde demiş evi değiştireyim bu ev bu kadına yakışmıyor, kısacası temizliğe vakit ayirdin diye kimse madalya takmıyor yaşasın watsons yazıyordu, gülümsetmedi değil doğruluk payida çok dimi :KK53:

İşte ben hepsi olmaya çalıştığım için hayıflanıyorum. Mutfakta aşçı, yatakta shsjsjje. Makyaj yapmayı severim de vakit kalmıyor ki. Geçen gün nasıl hasret kaldıysam Bülent ersoy makyajı yaptım. Ne bulduysam sürdüm. Kazıdım sonra makyajı temizlerken.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki hayır birde oturunca o işlerin çoğu bitmemiş oluyor onun acısını yaşamayan bilemez..işin kötüsü ne zaman bugün iş yapmıycam desem o gün biri gelir yerler zibil..nefret ediyorum mutfak temizliğinden neden kirlenir ki birde cift tezgah ve hepsi dolapları kaplı bazen diyorum ki keşke birileri gelse küçük bir eve taşısa beni bütün eşyaları mı kıyafet dahil atsa çok üzüleceğim parcalarım var ama atamıyorum..işin özü bu bence biri gelecek yaşayacak kadar eşya bırakacak gerisini atacak o zaman temizlik daha kolay olur bence

Evet evet bugün iş yapmıycam ve otururucam dediğim gün ya biri hasta oluyor, ya biri ölüyor ya da en iyi ihtimalle canım kayınvalidem arıyor ne yapıyorsun diye. Camış gibi oturuyorum desem gel beraber oturalım diyecek. Ütü yapıyorum ütü deyince ellemiyor, e demişken yapayım diyorum ben de ajsjsj.

Aaa ondan iyi anlaşıyorum senle demek (Kardeşim de oğlak ve hayatımda gördüğüm en disipline insanlardan biri, sanki o benim ablam hea. Sizin kaderiniz bu galiba, deli manyakları eğlemek :KK70: ).

Bir çeşit manyağım, farkındayım ki senin de fark etmene sevindim. :KK70:
Çıkmadı, çok ilginç değil mi? Doktor da şaşırdı, bağışıklığıma yordu ama ben hala beyin gücüyle ateşi yendiğim konusunda ısrarcıyım, biraz daha yok saysam, iltihabı da kuruturdum belki kim bilir? :confused:

Şimdi İdrak, her gün ev süpürülmez; annemin yolu bu yol, biliyorum; sonra noluyor biliyor musun? Kol bacak her tarafın ağrılara kalıyor.
Ütü hele... Yapmam arkadaşım, "Ay sen çok güzel ütüledin, aiyy nasıl şahane oldu, a hayatta yapamam, aa kaç dakikada bitirdin? Mimkin diil" diye diye eşime kilitledim; ütülesin kıyafetlerini, ben ütülü şey giyemem zaten beni bozar; Allah muhafaza. Ben düz-ütüsüz şeyler, tamam. Nevresim takımı hele; zaten kırışacak bir şey ütülenir mi? Don niye ütülenir İdrak??

Aha bak iç çamaşırlarını ütüleme olayı annemin kankeytosu teyzemde vardı, "Mikrop barınmasın" fikri ile kadın, bi çocuklarını ütülemezdi evde hani (Beyinlerini ütülemesini saymıyorum)... Şu an o kolları hadi bi ütü yapsın bakalım, mümkün değil. Ne zaman ki hasta oldu, ondan sonra caydı bu ütülemelerden, kadın kendini gezmelere vurdu 50sinden sonra.

Yapma İdrakçım, salla; canına kastın mı var güzelim?
Arada eserlerse yap, tamam belli bir düzende tutmak için yap ama bu kadar değil yahu.

Ya bizim donları ütülemiyorum. Atlet ve pijamaları ütülüyorum. Sıpamın donlarını da ütülüyorum :) ama haklısın en azından pijama ve nevresim ütülemekten vazgeçmem lazım. Nereden huy edindim bilmiyorum ki. Eskiden yapmazdım.

Hadi düzen takıntım var hep vardı. Dolap içleri, evin toplu olması vs bundan vazgeçemiyorum seviyorum da zaten düzeni. Ama temizlik konusunda biraz durmam lazım galiba. Bir Allahın kulu da biz de böyleyiz yazmamış la, hepten deli belledim kendimi.

Benim aşkımsu onlar çarşaf düzeltmekle uğraşamam :KK70: onuda dümdüz katliyorlar instada videoları vardı tabi ben öyle yapmiyorum :KK70:

Ben onu yapmadım ya, kafam basmadı bir türlü. Bir onu bir de iple kendi kendine bıyık alma işini beceremedim. Olmuyor, ip parmağımı kesiyor ahajajs.

Back