• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

bir ara takintiliydim bende hergün ev süpürürdüm. saclarim cok dökülüyor o killari görünce hemen süpürge cikardi.
suan yalnizim yemekte arada yapiyorum yaptigim günler yine evi süpürüyorum.
yemek yaparsam evi süpürüp dusa girmem lazim öyle bir takintim var - saclarim yemek kokuyor - sevmiyorum.

her gün süpürün çocuk var neticede ama dona varana kadar ütü yapmak abartı geliyor bana. ben çalışıyorum eşimin gömleklerini zar zor ütülüyorum nerde kaldı çamaşırları:) her iş her gün yapılmak zorunda değil ya o gün iş yapmak istemiyorsan evde de durma ki gözüne batıp seni rahatsız etmesin. Bak bana her sabah evden çıkıyorum apar topar ev ne halde umurum değil elbet bir ara yapılır:) Mesela yatağı bile toplayamadım bu sabah:/

Çalışan bir kadınım, çocuğum da yok. Açıkçası ev işi dediğin, düzenli yaptığın takdirde 1 saatini geçmeyen bir mevzu. Yemek deseniz 1 saati de o geçmez. Yani toplamda 2 saatinizi ev düzeni için harcasanız geriye tüm gün kalıyor. Ben ki üşengecin son noktalarından biri olarak, her işimi halledebiliyorsam siz nasıl yetiştiremiyorsunuz anlam veremedim...

Mesela bana biri her gün ev süpür, don, atlet ütüle dese de yapmam. Biz size yapma desek yine de yapmadan rahat edemezsiniz bence. Ama yine de söyleyim ev işinin üstünde durdukça insan daha da obsesifleşiyor, sonunda kendini yıprattığınla kalıyorsun.

Merhaba hatunlar

Epeydir yoktum buralarda, yokluğumda dertlerde boğulmadınız inşallah ahsjsjs. Neyse cıvıtmadan konuya gireyim.

Efenim son zamanlarda kabıma sığamıyorum. Zannediyorum 33. Yaşıma girmeye günler kala "zamanı en iyi şekilde değerlendirme" konusunda paniklemiş durumdayım. Dolayısıyla 24 saat asla yetmiyor ya da ben zamanı nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Tam da bu yüzden önceliklerimi, eylemlerimi, zamanı nasıl değerlendirdiğimi sorgular oldum. Bir arkadaşımla konuşurken "idrak sen ne ara böyle oldun" deyince hepten sorgulamaya başladım kendimi. Aslında şimdiye kadar sorun yoktu ama yapmak istediklerime zaman yetmediğinde ve ben buna aşırı sinirlenip adeta bir canavar gibi saldırma eğilimi gösterince bir sorun olduğunu fark ettim.

Konunun bu kısmında Parantez açayım, evet dert bu anacım. Bu dert canım bacım.

Size güne nasıl başladığımı ve neler yaptığımı, neleri yapmak isteyip vakit bulamadığımı yazayım. Siz de Allah rızası için bir el atın. Bunları yapmana gerek yok sen idrak ziyagilsin kendine gel deyin ama ikna edin. Çünkü kendi kendimi ikna edemiyorum ben.

Sabah sekizde uyanıyorum. Oğlumun kahvaltısını hazırlıyorum. Beraber kahvaltı yapıyoruz, biraz gıcık bir oğlum olduğu için hazırlanması uzun sürüyor. 9 buçukta okula götürüyorum onu. Eve dönünce yarım saat kadar sigara içip "aha valla yalnızım evde. Yeminle ev benim ve yalnızım" sefası sürüp, ardından yatakları topluyorum. Bulaşık makinesini boşaltıyorum ya da çalıştırıyorum.

Sonra çamaşır varsa yıkayıp asıyor, her gün mutlaka evi süpürüyorum. Tuvaleti temizleyip ütü yapıyorum. Yemek faslını da halledince saat 13.30 oluyor. Oğlumu almadan önce 2 saatim kalıyor. O iki saatte kitap mı okuyayım, örgü mü öreyim, karakalem mi çalışayım, ikinci üniversite okuyorum uzaktan, onun dersini mi çalışayım, oğlana bir kek mi çırpayım, cilt bakımı mı yapayım şaşırıyorum. Her şeyi yapmak istiyorum ama hiçbir şey yapamıyorum. Haftanın iki günü spora gidiyorum ama ne gitmek. Kan ter içinde koşarak.

Sürekli koşuyorum, sürekli ayaktayım ama elde var sıfır. Yani sıfır deyip haksızlık etmeyeyim kendime de YAPMAK zorunda hissettiklerimi yaparken, yapmak istediklerimi kaçırıyorum.

Şimdi sırasıyla sorayım. Siz her gün ev süpürüyor musunuz? Ben süpürmezsem aklım hep evin kirli olmasında kalıyor ve bir şeye odaklanamıyorum. Yani içimden bir ses "delirme idrak sen bu değilsin" dese de, mutlaka süpürüyorum. Lavabo tuvalet temizliği hadi mecbur yapılıyor. Yemek yapmaktan nefret ediyorum. Allahım ne olur hapla beslenilen çağa atlayalım diye dua ediyorum hani öyle bir nefret. Bunu da Eleyemeyiz, mecbur yapılacak. E ütü desen evet donlardan nevresim takımlarına, hatta pijama ve atletlere kadar ütülemek normal değil biliyorum ama engel olamıyorum kendime.

Anlayacağınız aklım "mühim olan sen, ailen ve çocuğun. Boş işlerle kendini yorup onlara yetersiz ve mutsuz olacağına bırak akışına" diyor ama bedenim beni dinlemeyip iş yapıyor sürekli.

Bir el atın bana yahu. Hayat kısa her şeyi de mükemmel yapma bırak pis kalsın bir gün ev. Sepette ütü kalsın sen otur anime çiz mutlu ol deyin. Ya da benim bu her şey olması gerektiği gibi olacak sonra kişisel isteklere zaman ayrılacak takıntımı nasıl yeneceğimi söyleyin.

Normalde oğlumun zamanından çalmam, o okuldan gelince yemek yeme ve mutfak toplama dışında iş yapmam onunla ilgilenirim. Ancak son günlerde her şeyi yapayım her şeye yetişeyim diye öyle koşuyorum ki, oğlanla oyun oynarken isteksizim, tahammülsüzüm.

Siz nasıl yetişiyorsunuz her şeye. TV izlemiyorum gün içinde açılmıyor bile. Telefon, internet desen çok az kullanıyorum. Hani bunlar da almıyor vaktimi. Çalışırken haftada bir ev temizler, işten gelip pratik bir yemek yapar sonra otururdum. Şimdi çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde yeten zaman şimdi yetmiyor. Tamam çalışırken bu kadar çok şey yapmak istemiyordum nasılsa vaktim yok diye, ancak şimdi vakit var yine yetmiyor.

İçimde coşkulu bir ev kadını varmış da açığa çıkmayı mı beklemiş ne olmuş anlamadım ki. Eltim mesela manyak gibi temizlik yapar ama bundan memnundur sever. Ben yapıyorum ama gün sonunda "çamaşır suyunda boğul inşallah idrak, mok vardı günü ziyan ettin. Al yine istediklerini yapamadın." diye kahroluyorum. Hani memnun da değilim düzen takıntımdan.

Ben nasıl zamanı verimli kullanırım nerede hata yapıyorum bir söyleyin. Yaşayacak mıyım? Böyle ruhumu silikonlu spreye satmışken yaşayamıyorum çünkü.

En dipten not: bir ev hanımının macera dolu gününü okudun anacım. Bdv bölümündeki bilimsel çalışmalara böylesine ucuz bir konu ile engel olduğum için özür diler, laf sokmak için hazırlandığın şu saniyelerde o muhteşem enerjini bana harcamamanı önemle rica ederim. Tişikkirlir.
ya vallahi idrak senden çok hoşlanıyorum beni çok gülümsetiyosun :KK66: Dertlerin bile gülümseten cinsten allah beterinden saklasın inşallah :dua: Öncelikle evet bence çocuklu bi evin her gün süpürülmesi şart ama yani o süpürme 120 m2 lik bir ev için maksimum 5-10 dk aşmamalı, haftada 1 de dipli köşeli süpürebilirsin bence, tuvalet lavabo zaten 10 dakika sürmez o da okey ama ütüüüüü :skandal: ayol çarşafları,donları ne ütülüyorsun delirdin mi bırak Allahaşkına vazgeç bu sevdadan yaa.. Çarşafları yıkayınca iyce gere gere güzelce çekiştirip serersen zaten dümdüz oluyo, donlar desen zaten bir hastalık falan olmayınca ütülenecek bişey değil bence.. Yemek için de önerim belki zaten yapıyosundur ama, buzluğa bişeyler at, mesela soğanları doğrayıp porsiyonlayıp buzdolabı poşetleriyle at, bikaç kilo köfte yapıp porsiyonlayıp at, mercimeği çokça haşlayıp at, eti kıymayı kavur at, geriye sadece taze sebzelerini doğrayıp tencereye atmak kalsın, zamandan kazanırsın.. Pratik temizlik ürünlerinden al, mesela ıslak mendil gibi olan temizleme mendilleri var rossman da, bi de bunun yer için olanı var alete takıyosun silip atıyosun.. vallahi ancak bunları önerebiliyorum aklıma gelen , ama biraz da rahat olmaya bak yani çok da herşey mum gibi olmayıversin, kendine ayıracağın günlük 1-2 saat eminim seni evin temizliğinden daha ferah ve huzurlu hissettirecektir :KK66:

Daral geldi gunun akisindan. Her gun ev supurmuyorum. Ev kedili ve bebekli ustelik.
Tuvalet biye temizliyorsunuz anlamadim. Hayatimda hic bugun de tuvalet temizleyeyim demedim. Tuvaleti kullaninca temizliyoruz bitiyor. Arada sirada da icine camasir suyu dokup birakiyorum geceleri. Sabaha kadar bekliyorm sifonu çektin mi mis..

Don nevresim utusude neymis yav. Yeni yeni icad. Nevresimleri yuksek derecede yikiyorum. Yumusatici olarak 12 damla organik karanfil yagi kullaniyorum. Akarlari öldürüyor. Hijyeni o sagliyor. Kokusuda miss.

"Oğlum" lafına kadar bekar olduğunuzu zannettim de, empati yapacaktım ehehe.

Büyük bir milestone tamamlamışsınız, neyin derdindesiniz allah aşkına... Biz daha evlenecez de, doğuracaz da ohoo... Gerçekten keşke derdim bu olsa.

Benimde bir oğlum var daha kreş çağında değil ama onu oyalarken bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Her gün değil ama 2 gün aşırı evi süpürüyorum. Yine gün aşırı tuvalet banyo temizliği yapıyorum. Haftada bir mutfak dolapları ocak vs siliyorum. Oğlum öğle uykusundayken halletmeye çalışıyorum temizlik işini. Yemek yapmayı da uyanıkken yapıyorum bi yandan onun eline meyve veriyorum bi yandan yemek hazırlıyorum.
Kendime vakit genelde gece ayırıyorum.
Aslında her gün değil de gün aşırı iş bölümü yapsanız daha çok vakit bulursunuz gibi. Süpürge yapması çok oyalayıcı olmuyor ama tuvalet banyo temizliği benim için vakit alıyor o yüzden gün aşırı yapınca biraz daha dinlenmiş oluyorum.

Anlatis seklini yerim kiz seninn :)
Annemde senin gibi az terelelli, illa her gun supurecek evi. Bide ev iki katli ve bi merdivende hali, keske bari o merdiveni musamba yapsaydik kil tuy birikmezdi bari orda supurulmeye gerek kalmazdi.

Her neyse.
Bi taktik geldi aklima belki azicik nefes alirsin.
Nevresim atlet vs utulemektem bahsettin. Bi kuzenim var, hasta bi cocugu oldugundan dolayi temizlikte sipsak olmakta cigir acmis.
Kadin camasir makinasindan cikan camasirlari tenken hala, camasir makinasinin onune dizlerini kirar ve katlar hepsini. Katlamaktan kastim cirpar cirpar, sonra tisortu mesela 2 ye katlar( bese katlama yoksa cok fazla cizgiler olusur).
2ye katlar ve boylece o tenken cirpilan katlanan tisort az duzene geldiginden utuyu cok az gerektirir. Yada hic. Mesela o kuzenim esinin gomleklerini hic utulemez. Ciddende kirisik durmaz hani.
2 ye katladiktan sonra az bekler netligi azalsin diye, sipsak diger islerini halleder ve bu giysileri sonrasinda asmaya baslar tele.
Camasirin tenken olmasi ne demek? İlk kez duydum da :D

her gün ev süpürmem. hem bana yazık hem elektriğe. haftada bir ev süpürüyoruz biz. ki anormal bi yatak odam var, feci derecede tozlanıyor. canım isterse hafta içi bir kere daha süpürüyorum. bazen mutfağı da fazladan süpürebiliyorum. ama genel tüm evi temizleme olayı hafta bir.

tuvaleti filan da günlük yıkamam. zaten ben ve eşim çalışıyoruz yani her gün yıkamayı gerektirecek bir durum yok. kirli görürsem yıkarım. onun dışında o da haftada bir.

ütü yapmıyorum. ütülük pek kıyafetim yok. giyeceğim zaman ütülerim. eşim ütülerini kendi yapar. uyuz vs bulaşmadı ise don ütülemenin bi manasını göremiyorum.

yatak toplama olayı 2 dklık iş zaten.
oğlan kendi yatağını toplayabilir.

yani siz resmen temizlik için yaşıyorsunuz bence.

Bu işleri hergün yapmak yerine belli günler yapsanız. Bende süpürürüm ama hergğn dip köşe değil. Yemek yenince mutfagı toplarım el süpürgesi çekerim kalan olduysa bezle alırım biter. Oyun hamuru oynanınca hemen silerim kırıntısı kalmaz. Çünkü iş bekleyince büyüyo gibi geliyo bana. Onu anında silmezsem hamur kırıntıları heryerde yayılıyo bu defada süpürge açmadan olmuyo. Aslında çocukta evde yok baya vaktiniz var. Belli günler dışarı çıksanız. Çarşı pazar gezmesi bi kahve içme yaşdıgınız yerde varsa sinema vs. Bi havanız değişir. Çünkü anlıyorum o işleri yapsan vücut yoruluyo yapmasan beynin rahat vermiyo. Evi bi toplayın yemeği hzırlayın çıkın kaçın evden

Ailemle yaşıyorum, evi gün aşırı süpürüyorum.
Çocuklu ev söz konusu o yüzden her gün süpürmenizi anlayabiliyorum ama ütü konusunda biraz dehşete düşmedim dersem yalan olur. Gerek yok bence o kadarına.
Ayrıca ev işini yetiştirme/bitirme kaygınızın üzerinde düşünmelisiniz. Benden daha iyi biliyorsunuzdur ev işi ne biter ne yeter kendinizi yıprattığınızla kalırsınız. Bu işler bitti mi hayat biter zira. Çocuğunuz dahi "bu evin hali ne." demeye başlamış ki yetişkin olup eşini darlamaya başlayacağını düşününce... (düşünemedi ve derin bir nefes aldı)

Evet bölük pörçük bir anlatım oldu ama ütüyü azaltıp diğer işlerde de (süpürme, temizlik gibi) bir iki gün erteleyemeyi düşünebilirsiniz. Bu sizi uzun vadede rahatlatacaktır. Böylesi bir iki gün erteleme ve zamana yayma ile temiz olmadığınızı hissetmeniz temiz olmadığınız anlamına gelmez.

Kolaylıklar diliyorum.

Evi haftada 1 max 2 süpürüyoruz, silme işi kesinlikle haftada 1 kez, toz alma haftada 1 kez, mutfak güzel temizliği haftada 1 kez, ütüyü biriktirip kırk yılda bir yapıyorum, donları atletleri ve ev giysilerini ütülemem.
Banyoyu haftada bi kaç kez süpürüp siliyoruz duruma göre.. lavabo, klozet, duşa kabin temizliği ihtiyaca göre ama haftada 1 kesin..
nevresim değişikliği 10 günde 1..
yatağımızı eşim toplar her sabah...

Her gün nasıl iş buluyorsunuz Allah aşkına, biz 3 gün düzenli takılsak evde yapacak iş bulamıyorum, mutluluktan deliriyorum.
Neyse ki son derece pis ve dağınık bir aileyiz de henüz aklımı kaybetmedim.

Büyük süpürgeyle haftada ennn fazla bir kez ev süpürülür bizde.
Onun dışında asla her gün olmamak kaydıyla canım dyson dikey süpürgeyle en fazla 15 dakikada olmak üzere tüm evi süpürürüm.
15 dakikayı geçmem dakiğim bu konuda (şarjı bitiyor şarjı, tabii ki dakiklik değil).
Tuvaleti eşime paslandım, temizlediği zaman temizliyor, lavabo haftada 2-3 kez.

Ben kimyasaldan ölebiliriz ama tozdan, kirden değil kafasında olduğum için orayı temizleyeyim, burayı temizleyeyim kafasında olmadım hiç.
Al mutfağa girdim geçen, ardından egzaması ayrı boğaz ağrısı ayrı 2 gün geçti öyle.
Genelde üstten üstten yaparım yeter.

Cidden yazık ya.
Ömre yazık.
Enerjiye yazık.
Boş boş otururum yine de temizlikle ömür geçiremem.
Hani yerine daha faydalı şeyler yapayım diye de değil, zevkim için de yapmam.

Annemin ablamın oturacak zamanı yok.
Neden yani, benim oluyor da sizin neden olmuyor.
Canınızı sevin olsun diyorum onlara.

Back