• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Her gün banyo ciflemek mi..her gün ev süpürmek mi.. ya ciddi değilsinizdir umarım. Alınacak sertifikalar,gidilecek toplantılar,hazırlanacak sunumlar,yemek pişirme,sosyal hayat falan derken gün bitiyor zaten. Gece de kitap ve haber okuma sonra uyku. Her gün ev süpürmenin mantığı nedir,kime ne faydası var çözemedim boşa toz kaldırmaktan başka bir şey değil. Mutfak süpürülebilir tabii çünkü yemek yerken ekmek kırıntıları vs hoş görüntü olmuyor ama oturma odası,yatak odası falan asla gerek yok resmen boşa harcanan zaman. Hele çocuklu evde istediğin kadar sil süpür akşamına bomb*k olur gelen giden misafir yoksa lüzumsuz cidden. Sizinki artık takıntıya dönmüş ama yorumlarda da okudum hayret ettim bazı kişilere. Ortalama 70 yıllık ömür böyle heba edilmemeli.

Nasıl ama nasıl anlat bana pis olmayı anlat ajsjsj. Valla bak şaka yapmıyorum nasıl mesela o süpürge orada öylece dururken ve halının üzerindeki koca bacağı kılları, oyun hamurlarının kurumuş minnak parçaları, son akşam yemeğinden kalan kutsal ekmek parçacıkları gayet net görülebiliyorken nasıl?
Bu seklde olsa bende supurmeden duramam elbet ama sukur yani bizim evde boyle olmuyor . Kizim 3 yasinda ne yiyecekse ne oynayacaksa masada oynar . Esimin bacak kilina pek rastlamam kendi saclarim dokulur cok 2 yada 3 gune 1 supururum. 1 supurmede yerleri de silerim 1 sonraki supurmede silmem.
Yani soyle bisey ev kirliyse gozume batiyorsa bende duramam rahat olamam ama size soyle yapin boyle yapin deyin yazmissiniz da desek yapacakmisiniz dedigimizi ... ben yemek olmadgi gun genelde temizlige girismem mesela hergun yeni yemek yapmam siz hegrun yemek mi yapiyosunuz insan kendi mutlu olacagi bisey yapmazsa hakikaten bombis bi gun gecirmis gbi oluyor isleri abartmamak kaydiyla kendinize zaman ayirin ben kizim uyuyunca hemen uyumuyorum en az 1 saat dha kendi halimde takiliyorm sessizlik hosuma gidiyor 1 kahve iciyorm bazen mutfakta .

Sen icimdeki idrak misin
Yoksa ben senin icindeki dark miyim 😁
Bende de benzer rutin var. Calismaya da basladim,ayaklarimin agrisindan uyuyamiyorum gece ama yapacak bir sey yok. Yardimci olamicim sekerim 😘

Hergün süpürülmeyen ev pis diye birşey yok .birley yeneceği veya döküntülü oyun olacağı zaman altına örtü serersin eşinin kılları için uzun eşofman çare olur mu bilemedim belki işe yarar zaten günün çoğunda çocukla eşin evde yok heralde banyo da hergün çimlenmesin birşey olmaz tuvalete şöyle bir çamaşır suyu veya deterjan akşamdan fırça tamamdır ne bileyim bence gereksiz temizsin erken yaşlanırsın kocişin genç kalır

Hayatta evimin temizliginden cok daha onemli seyler var benim icin. Haftada bir ev süpürülur o kadar. Ayda bir ya da 15de bir kadın gelir ihtiyaca göre yapar temizliği.hayat kısa ömrüm olur da 80 yaşımı görürsem "oh be ne temiz evde yasadim" değil de "oh be tam da hayallerime göre yasadim" demek istiyorum. Astım falan değilsen azıcık toz öldürmez.

Don atlet direk katlanıp çekmeceye koyarak
Çarşaf nevresimi eş il karşılıklı çekiştirip ohh ütü de neymiş diyip dolaba koyarak ütüyü azaltın.

Yemek yediginiz alana örtü serip nimeti yer çekimine meydan okuyarak dökülmesini halledebilirsiniz

Oyun hamurunda örtüüü kesinn şart zaten

Hergun ev süpürüyorum hatta bazen akşamüstü pratik süpürgeyle tekrar bi supurdugum oluyor saydiklarinizin utu kismen haric hepsini hergun yapıyorum ama benim isim 1 buçukta bitmiyor maalesef gün boyu devam ediyor ben ic camasiri çorap ve nevresim utulemeyi bıraktım onun dışında herşeyi utuluyorim evde olunca mecburen yapiyiruz :KK43:

Akşam oğlunuz saat kaç gibi uyuyor? Mesela akşam o uyuduktan sonra ama siz uyumadan önce gürültüsüz yapılabilecek işleri akşamdan yapsanız? Mesela benim de 1 yaşında oglum var ve full time okuyorum, hızlandırılmış kurs olduğu için cidden çok şeye vaktim kalmıyor. Hergün süpürge çekmiyorum ama tabi çocuk ekmek kırıntısı falan döktüyse çekiyorum o gün. Ama gece, dersten yorulunca 2- 3 günde bir banyo temizlerim, çamaşırları atarım. Genelde sabah 9 gibi oglumu bakıcıya götürüp, 10-15 dakikalık ders aralarinda mutfağı toplarim falan. Haftada bir ev silerim. Utu eskiden senin gibi yapardim ama artik yapmiyorum. Yemek te çok zamanımı almayacak şeyler yapmaya calisirim. Sen mesela gündüz yemeğini ve süpürge cekip(ıhtiyaç varsa) sonra kendine zaman ayirsan. Gece uyumadan bi ortalığı toplayıp öyle uyusan sana zaman kazandirabilir.

idrak etap etap gideceğiz hazır mısın:KK55:
ilk önce süpürge çok gözüme battı azar azar onu azalt mesela bir gün evi süpür diğer günü boş geç:KK31:

ben bir süpürge yapışımda vileda yapıyorum öteki süpürüşümde yapmıyorum, zamandan tasarruf:KK76:
donlarına kadar ütüleme anacım, gerek yok valla bak bi kaç kere ütüsüz don giydin mi alışırsın:hamarat:

yemek konusu; ben sulu yemeği her zaman iki günlük yaparım, bir gün yanına pirinç pilavı yapıyorsam öteki gün makarna yada bulgur pilavı vb yapıyorum, yine bir gün salata varsa öteki gün yoğurt, cacık veya turşu çıkarıyorum, noluyor hooop menü bambaşka gibi:rapci:

wc banyo hafta bir tamam detaylı yap ama mesela, her sabah evden çıkmadan her yerini ilaçlar öyle evden çıkarım eve dönüşte çek sifonu, lavaboya da aç suyu ohh mis:KK54:

sonra haftanın belirli günü çamaşır günün olsun yada yine evden çıkmadan doldur geldiğinde bitmiş olur zamandan tasarruf veya (ben böyle yapıyorum) akşam yemeğinden sonra makineyi açıyorum yatmadan asıyorum sabaha kurumuş oluyor yine zamanı değerlendirmiş oluyorum.

Bidefa gec kalkiyorsun ☺️ Ben 5:30 da ayaktayim,8 de cocuklari okula birakiyorum, uyandigimda oturup bi film aciyorum keyfime bakiyorum.
Cocuklar okula gidince geldigim gibi yemegi koyup 2 saate kendimi disari atiyorum.
Hergun evi supurmem bu arada.
Bu sende takintiysa evde gezinen robot supurgelerden al derim, tertemiz yapiyorlar evi

Evde olduğum bir dönem bende bi ara süper üstün yetenekli ev hanımı moduna girmitşim, ama çok kısa süre sürmüştü 2-3 hafta kadar. Haftada 3 gün yardımcım gelmesine rağmen diğer günlerde ben deli gibi evin içinde koşuyor, sürekli dolap çekme düzenleyip hiç birşey bulamasam Çeşit çeşit yemekler yapıp hızımı alamayıp kek, börek, kısır vb yapıp komşularımı çaya çağrıyordum. Sonra bunlar tabii bana göbek ve yan yağları olarak geri dönmeye başlayınca acil dur dedim. Sporda yapıyordum üstelik, ama nasıl oluyorsa fayda etmiyordu, kalanlarıda akşam spordan sonra tekrar çay demleyip yemek sonrası eşimle beraber hüpletiğimden olmuştur belkide 😬
Neyse sonra bıraktım, önce kek börek işini sonrada ev işini 😅
Sonra zaten tekrar işe döndüm. Şimdi akşam yemek yaparken inşallah yarınada yeterde, yarın yemek derdim olmaz diye düşünüyorum.
Haftada 3 gün süpür, sil, ütüle, yerleştir kısmı yardımcımda halen. Robot süpürge aldım geçen yıl, akşam yemekten sonra ben masayı toplarken oda süpürüyor 🙃 çok rahat oluyor, baktımki çocukların odasında yerlerde döküntü var salıyorum oraya heryeri süpürüp geri geliyor.
Onun dışındada çocukların sürekli kursları oluyor onların kirlilerini makinaya at, çıkar kurutmaya at. Başkada akşamları bişey yapmaya takatim kalmiyor.

daha önceki sayfalarda önerildi mi bilmiyorum mutlaka önerilmiştir
robot süpürge diyorum kesinlikle
bu kadar eğlenceli ve işlevsel hayat kurtaran daha başka bişe olamaz
uygun fiyatlı performansı mükemmel marka önerebilirim bana da burdan bi arkadaş önerdi nickini unuttum ama allah razı olsun
3 gündür evimize geldi robotumuz her gün çalışıyo böyle bi teknoloji olamaz yani :KK45:
rahat 2 saatiniz size kalır

uygun fiyatlı performansı mükemmel marka önerebilirim bana da burdan bi arkadaş önerdi nickini unuttum ama allah razı olsun
3 gündür evimize geldi robotumuz her gün çalışıyo böyle bi teknoloji olamaz yani :KK45:

Kesinlikle👍
1 sene önce aldım, çok memnunum

Her gün evi süpürmek çılgınca bence. Hiç benlik değil. Fakat benim evimde çocuk yok. O sebeple sizinle aynı olmamiz zaten beklenemez.

ama siz de
Hergun evi süpürmüyorum.
Butun bir güne baktigim zaman temizlik pek vaktimi alan birsey degil. Detayli temizligi esimle yapariz.
Yemegi de haftaiçi bazi gunler disardan getirtiyordum ev yemegi yapan yerden ama şu aralar kendim yapiyorum buna ragmen gunluk yemek ve temizlik benim pek bir vaktimi almiyor.

Koca bir gün istedigim herseye yetisiyorum kitap, oyun, internette takilmak, spor salonu, yoga, kurs, cilt bakimi...
Bazen de hic ama hicbisey yapmiyorum.

Bunlar nasil oluyor cevap veriyorum BENİM COCUGUM YOK 😁😁😁😁
İşte bu yuzden cocugum yok 😬😬😬
Hah ben yazacaktım. Ama yazılmış. Çocuk yoksa hayat çok çok daha kolay.

Her gün yemek yapilsa ya da temizlik yapılsa bile daha kolaym

Ama cocuk olmayan ev her gün temizlik istemiyor. Neticede evin ortasinda ekmek kırıntısı ya da oyun hamuru parçası yok.

Ya da ben bugün yemek yapmayı planlamıyorum mesela. Hastayım. Şımaracağım. Ama cocuk olunca bu da mümkün değil.

Benim bir el yeteneğim var. Onun satışını yapıyorum. Günlerim çoğunlukla çalışmakla geçiyor. Hem bir hobi hem de bir kazanc benim için. O benim vaktimin yüzde 60ını alıyor zaten. Ne zamandır kitap okuyamadim. Bu ara en çok üzüldüğüm konu bu😔

Söyleyin markasinı daha. Benim de aklımda var

Back