Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi her gün ev mi süpürülür Allasen 🤷 Hafta da iki yeter. Birde şu saplı faraz ve süpürgesi varya. He işte o candır. Gün içinde kırıkları onla süpür bitti gitti. Şu herşeyi ütüleme alışkanlığı da insanın hayatını esir alan bir durum. Birtek kumaş gömlek, pantalon ve elbise ütüle yeter. Diğerleri çekistire çekiştire katla. Miss. 👌

2 çocuğum var, çalışıyorum, iki günde bir ev süpürüyorum, bir gün süpürmesem 2. gün berbat oluyor,
wc yi hafta da 2 bazen 3 çamaşır suyuyla yıkıyorum,
toz yer silme haftada 1,
mutfak ve hol yerlerini bulaşıktan sonra bazı günler toz beziyle siliyorum
ütü işini fazla abartmışsınız, ben dış kıyafetleri haricinde ütülemem, vaktim de yok zaten

ütünün yaydığı radyosyonu duyduğumdan beri aramıza mesafe girdi. çamaşırlar yıkandıktan sonra kurutma makinasına giriyor yani bana göre yeterince dezenfekte oluyor. dolayısıyla artık sadece oldukça kırışık kıyafetleri ütülüyorum. nevresim, iç çamaşırı, çorap ütü listedemden çıktı. hatta dışarda giydiğim pantolonlar bile kırışık olmadığı için ütülenmiyor.
ütü konusuna takık birisi olarak, bu konuda tek bir "radyasyon" cümlesi beni kendime getirdi. umarım bir faydası olur.

Merhaba hatunlar

Epeydir yoktum buralarda, yokluğumda dertlerde boğulmadınız inşallah ahsjsjs. Neyse cıvıtmadan konuya gireyim.

Efenim son zamanlarda kabıma sığamıyorum. Zannediyorum 33. Yaşıma girmeye günler kala "zamanı en iyi şekilde değerlendirme" konusunda paniklemiş durumdayım. Dolayısıyla 24 saat asla yetmiyor ya da ben zamanı nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Tam da bu yüzden önceliklerimi, eylemlerimi, zamanı nasıl değerlendirdiğimi sorgular oldum. Bir arkadaşımla konuşurken "idrak sen ne ara böyle oldun" deyince hepten sorgulamaya başladım kendimi. Aslında şimdiye kadar sorun yoktu ama yapmak istediklerime zaman yetmediğinde ve ben buna aşırı sinirlenip adeta bir canavar gibi saldırma eğilimi gösterince bir sorun olduğunu fark ettim.

Konunun bu kısmında Parantez açayım, evet dert bu anacım. Bu dert canım bacım.

Size güne nasıl başladığımı ve neler yaptığımı, neleri yapmak isteyip vakit bulamadığımı yazayım. Siz de Allah rızası için bir el atın. Bunları yapmana gerek yok sen idrak ziyagilsin kendine gel deyin ama ikna edin. Çünkü kendi kendimi ikna edemiyorum ben.

Sabah sekizde uyanıyorum. Oğlumun kahvaltısını hazırlıyorum. Beraber kahvaltı yapıyoruz, biraz gıcık bir oğlum olduğu için hazırlanması uzun sürüyor. 9 buçukta okula götürüyorum onu. Eve dönünce yarım saat kadar sigara içip "aha valla yalnızım evde. Yeminle ev benim ve yalnızım" sefası sürüp, ardından yatakları topluyorum. Bulaşık makinesini boşaltıyorum ya da çalıştırıyorum.

Sonra çamaşır varsa yıkayıp asıyor, her gün mutlaka evi süpürüyorum. Tuvaleti temizleyip ütü yapıyorum. Yemek faslını da halledince saat 13.30 oluyor. Oğlumu almadan önce 2 saatim kalıyor. O iki saatte kitap mı okuyayım, örgü mü öreyim, karakalem mi çalışayım, ikinci üniversite okuyorum uzaktan, onun dersini mi çalışayım, oğlana bir kek mi çırpayım, cilt bakımı mı yapayım şaşırıyorum. Her şeyi yapmak istiyorum ama hiçbir şey yapamıyorum. Haftanın iki günü spora gidiyorum ama ne gitmek. Kan ter içinde koşarak.

Sürekli koşuyorum, sürekli ayaktayım ama elde var sıfır. Yani sıfır deyip haksızlık etmeyeyim kendime de YAPMAK zorunda hissettiklerimi yaparken, yapmak istediklerimi kaçırıyorum.

Şimdi sırasıyla sorayım. Siz her gün ev süpürüyor musunuz? Ben süpürmezsem aklım hep evin kirli olmasında kalıyor ve bir şeye odaklanamıyorum. Yani içimden bir ses "delirme idrak sen bu değilsin" dese de, mutlaka süpürüyorum. Lavabo tuvalet temizliği hadi mecbur yapılıyor. Yemek yapmaktan nefret ediyorum. Allahım ne olur hapla beslenilen çağa atlayalım diye dua ediyorum hani öyle bir nefret. Bunu da Eleyemeyiz, mecbur yapılacak. E ütü desen evet donlardan nevresim takımlarına, hatta pijama ve atletlere kadar ütülemek normal değil biliyorum ama engel olamıyorum kendime.

Anlayacağınız aklım "mühim olan sen, ailen ve çocuğun. Boş işlerle kendini yorup onlara yetersiz ve mutsuz olacağına bırak akışına" diyor ama bedenim beni dinlemeyip iş yapıyor sürekli.

Bir el atın bana yahu. Hayat kısa her şeyi de mükemmel yapma bırak pis kalsın bir gün ev. Sepette ütü kalsın sen otur anime çiz mutlu ol deyin. Ya da benim bu her şey olması gerektiği gibi olacak sonra kişisel isteklere zaman ayrılacak takıntımı nasıl yeneceğimi söyleyin.

Normalde oğlumun zamanından çalmam, o okuldan gelince yemek yeme ve mutfak toplama dışında iş yapmam onunla ilgilenirim. Ancak son günlerde her şeyi yapayım her şeye yetişeyim diye öyle koşuyorum ki, oğlanla oyun oynarken isteksizim, tahammülsüzüm.

Siz nasıl yetişiyorsunuz her şeye. TV izlemiyorum gün içinde açılmıyor bile. Telefon, internet desen çok az kullanıyorum. Hani bunlar da almıyor vaktimi. Çalışırken haftada bir ev temizler, işten gelip pratik bir yemek yapar sonra otururdum. Şimdi çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde yeten zaman şimdi yetmiyor. Tamam çalışırken bu kadar çok şey yapmak istemiyordum nasılsa vaktim yok diye, ancak şimdi vakit var yine yetmiyor.

İçimde coşkulu bir ev kadını varmış da açığa çıkmayı mı beklemiş ne olmuş anlamadım ki. Eltim mesela manyak gibi temizlik yapar ama bundan memnundur sever. Ben yapıyorum ama gün sonunda "çamaşır suyunda boğul inşallah idrak, mok vardı günü ziyan ettin. Al yine istediklerini yapamadın." diye kahroluyorum. Hani memnun da değilim düzen takıntımdan.

Ben nasıl zamanı verimli kullanırım nerede hata yapıyorum bir söyleyin. Yaşayacak mıyım? Böyle ruhumu silikonlu spreye satmışken yaşayamıyorum çünkü.

En dipten not: bir ev hanımının macera dolu gününü okudun anacım. Bdv bölümündeki bilimsel çalışmalara böylesine ucuz bir konu ile engel olduğum için özür diler, laf sokmak için hazırlandığın şu saniyelerde o muhteşem enerjini bana harcamamanı önemle rica ederim. Tişikkirlir.

Sizin konuyu okuyunca kendimi çok pasaklı hissettim. :KK33: :KK45:
Evi haftada 1 süpürüyorum tozu da hafta da 1 alırım. Bende çocuk yok iki kişiyiz sabah okula gidip akşam dönüyoruz idare ediyor bence ihtiyaç duymuyorum siz de çok dağılıyorsa iki üç güne bir süpürün her gün çok fazla bence.

O size kalan 2 saatte yapacaklarınızı da önem sırasına göre yapın. Hangisini yapmak sizi daha iyi hissettirecek ya da hangisinin aciliyeti var ? AÖF sınav yakınsa ona ağırlık verin, bakımı ihmal ettiğinizi düşünüyorsanız bakımınızı yapın gibi.

Yemek için buzluğa bir şeyler atıyor musunuz zamandan kazanmak için? Ütü de çok zaman kaybettirir nevresim vb hiç ütülemem tek ütülediğimiz şey etek gömlek pantolon bunlar dışında hiçbir şeyi ütülemiyoruz, alışveriş yaparken de fazla ütü gerektirmeyecek şeyler seçiyoruz özellikle böyle bir vakit yok bizde de maalesef.

Mesela makineden çamaşır çıkar asarım boş olan odada kurur üç gün geçer toplamamış olabilirim sıkışığımdır kalır batmaz bana öncelik sıram farklı, o çamaşırların bir aciliyeti yoktur bırakırım. Evliliğimin ilk senesi sizin gibiydim heder ediyordum vaktimi böyle işlerle 5. yıla doğru akıllandım galiba:)))

Bir de eşiniz destek oluyor mu o da çok önemli, koca bir eve tek başına yetmek zaten imkansız oluyor:)

Ütü yapamıyorum.
Haftada 1 süpürüyorum.
Çalışıyorum kendimi ev işi için sadece haftasonu paralıyorum.

Kurutmadan çıkan şekliyle katlayıp dolaba. Ütülenmelik parçalar "ütülenecekler" diye ayırdığım bölüme.
Eğer hala ütülemediysem giyeceğimiz zaman alıp ütülerim.

Evde olsaydım gün içinde bir kaç parça aradan çıkarmak isterdim. O parçalar da sadece kıyafet falan olurdu. Don, atlet, nevresim, çarşaf ütülemem. Hiç işim olmaz. Çook kırışık çıkmaları lazım bunu yapmam için.

Evde olsaydım her gün süpürüp wc temizlemezdim. O günleri kendime ayırırdım..

ütünün yaydığı radyosyonu duyduğumdan beri aramıza mesafe girdi. çamaşırlar yıkandıktan sonra kurutma makinasına giriyor yani bana göre yeterince dezenfekte oluyor. dolayısıyla artık sadece oldukça kırışık kıyafetleri ütülüyorum. nevresim, iç çamaşırı, çorap ütü listedemden çıktı. hatta dışarda giydiğim pantolonlar bile kırışık olmadığı için ütülenmiyor.
ütü konusuna takık birisi olarak, bu konuda tek bir "radyasyon" cümlesi beni kendime getirdi. umarım bir faydası olur.

Aynı ben :KK70:
Ama benim ki daha çok üşengeçlik ve ne gerek var sendromundan. :-)
Evde vakit geçiremiyorum ki ütünün başında harcanayım..

Kurutma makinesi alana kadar oğlumunkileri ütulerdim. Zaten çabuk biterdi onunkiler. Kurutmadan sonra direk dolaba.
Yazın tshirt, gömlek gibi şeyleri ütülerim o kadar..

Sizin en azından bir sebebiniz var.

Ben çok pişmanım dolap aldığıma.

Elbiseler ya askida. Ya kirli sepetinde ya da makinede. Ama asla dolapta değil.

1 haftadır içerde duruyorlar. Odaya her namaz kılmaya girişimde onları görüp sinir krizi geçiriyorum. Sonra geri geliyorum. Fakat katlayıp kaldıramıyorum. Ve benim fiziksel olarak hiçbir engel ya da bahanem yok.

Olayım tembellik
Başka bi şey degil.

Şu an çok öfkelendim. çamaşırları katlamaya gidiyorum.
Bence de doğru tavır bu 😁 nasıl olsa hep aynı kısır döngü, çok da şey yapmamak lazım 😊

Bir an kendimi gördüm acaba konuyu ben mi acdım diye düşünmeden geçemedim diye bilirim. Bu kadar mı aynı olur😀😀 bazen boş ver yapma diyorum bazende kendimi yapmadan da alıkoyamıyorum engel olamıyorum. Artık haftada bir gün derinlemesine temizlik yapıyorum yada cam siliyorum sonraki günlerde ise süpür sil yemek işleri yapıyorum. Ütüye gelince çocuk kreşe gidiyor hergün kıyafet çıkıyor o yüzden artık sadece kıyafet ütülüyorum bunlara iç camaşırı hariç sadece çocuğun kini ütülüyorum iç çamaşırında. Nevresimleri boş ver haftada bir değişiyoRum kışın o da yazın bu değişiyor o yüzden ütülemiyorum boşver yataga serince Zaten kırışıyor diyorumcanımı yolda mı buldum boş ver

Son düzenleyen: Moderatör:
Ev süpürmeye ben de bayılıyorum,süpürmezsem kesinlikle o günüm yerler de geçiyor. peçeteyle dolanıyorum hep.en azından süpürge yarım saat :halay:Ben de kızımı uyuttuğum 1,5 saatte netflix takılıyorum.o bana yetiyor eee daha ne olsun... Herşeyi yapmak isterken hiçbir şey yapamamaktan evladır dimi :KK51:Neyse çok büyütmüyor musunuz? Bu da benim rutinim deyip kabullenin bence.Yani gerçekten istemeseniz evi süpürmezsiniz.Süpürgeyi elinize tutuştursalar öf dersiniz.Demek ki en büyük hazzı yapmak istediklerinizden değil yaptıklarınızdan alıyorsunuz.

Nasıl ama nasıl anlat bana pis olmayı anlat ajsjsj. Valla bak şaka yapmıyorum nasıl mesela o süpürge orada öylece dururken ve halının üzerindeki koca bacağı kılları, oyun hamurlarının kurumuş minnak parçaları, son akşam yemeğinden kalan kutsal ekmek parçacıkları gayet net görülebiliyorken nasıl?
Evin battığı an oğlanla oynadıktan sonra yemek yedikten sonra hemen girgirlamiyor musun çok Güzel temizleyen girgirlar var ...Supurmene gerek yok hergun.Ben öyle yapıyorum ama taytsiz:)Gırgır deyince burdaki girgirli konu geldi aklıma hahaha:)

Bende aynı durumdan muzdaribim. Henüz çocuk yok ama sürekli kendime yapacak iş bulup günümü öldürüyorum.
Ama süpürmek size kaç dk kaybettiriyor ki? Benim evimi süpürmem bana 15 dk kaybettiriyor. Ben o ekmek kırıntısını görüpde kafamda kurulmaktansa süpürü verip geçiyorum. 2 saat az bir zaman değil. Haftalıı plan yapın. Pazartesi iki saat ile bakımınızı yapın. Salı ders çalışın çarşamba bi arkadaşınızla aktivite yapın gibi gibi. Bu şekilde planlı giderseniz çözülür. Ben planlı yaşıyorum hayatı. Zaman kazanmıyorum belki ama içimdeki dürtüyü kontrol altına alabiliyorum

Anlatis seklini yerim kiz seninn :)
Annemde senin gibi az terelelli, illa her gun supurecek evi. Bide ev iki katli ve bi merdivende hali, keske bari o merdiveni musamba yapsaydik kil tuy birikmezdi bari orda supurulmeye gerek kalmazdi.

Her neyse.
Bi taktik geldi aklima belki azicik nefes alirsin.
Nevresim atlet vs utulemektem bahsettin. Bi kuzenim var, hasta bi cocugu oldugundan dolayi temizlikte sipsak olmakta cigir acmis.
Kadin camasir makinasindan cikan camasirlari tenken hala, camasir makinasinin onune dizlerini kirar ve katlar hepsini. Katlamaktan kastim cirpar cirpar, sonra tisortu mesela 2 ye katlar( bese katlama yoksa cok fazla cizgiler olusur).
2ye katlar ve boylece o tenken cirpilan katlanan tisort az duzene geldiginden utuyu cok az gerektirir. Yada hic. Mesela o kuzenim esinin gomleklerini hic utulemez. Ciddende kirisik durmaz hani.
2 ye katladiktan sonra az bekler netligi azalsin diye, sipsak diger islerini halleder ve bu giysileri sonrasinda asmaya baslar tele.

Canım bende aynıyım valla bende çocuk olmamasına ve hamile olmama rağmen her gün süpürürüm bir gün siler bir gün silmem yerleri uykum gelse şu işim var aman uyuyamam derim yemek yapmak artık benm için bir iş haline geldi hiç zevk alarak yada severek yapamıyorum malesef ki

Bende çok memnunum lastikliden sadece yastık kulıfları ve nevresimi ütülüyorum oda yatakodam güzel gözüksün diye :dondurma:

ben nevresim ütülememek için, direk yorgan kullanıp, haftada bir yorgan yıkıyorum. :KK70: nevresim ütülemeyi bıraktığımdan beri, nevresimin kendisini de bıraktım.

Bana da ütü saçma geldi hayatım. Donu pijamayı evde giyiyosun ne ütüsü ay😥 ben üşerinim valla. O vakitte kitap okur ya da bakımını yapabilirsin. Üniversite dersine çalışma işini de gece herkes yattıktan sonra her gece 1 saat çalışsan yeter bence. Ev süpürme olayı hadi neyse ben de süpürüyorum doğum iznindeyim şuan ev daha bi ferah oluyo hergün süpürünce ama çalışırken haftada 2 kere süpürüyodum mikroptan ölmüyorduk🤩 bu arada çalışırken kendime daha fazla vakit ayırdığımı farkettim şuan

Saat 19:00 eve geliyorum

Bende çok istiyorum
Bütün yorumları okudum
Fakat 6-3 yaşında oğullarım üzerine binip gezdirmelerini bekler diye korkuyorum
Sizin var mı çocuğunuz
Çocuklu evde uygun mu
Her yar oyuncak küçük minik parçalar falan

çocuklar bir zaman sonra çokta ilgilenmiyor ilk zamanlar peşinden dolaniyorlar tabii
ama bir arkadaşımın kedisi var o sürekli aletin üstüne çıkıyor, ona vurmaya çalışıyor ondan kaçıyor falan çok komik oluyor onu izlemek çok keyifli :KK70: :KK70: :KK70:

işe girseniz tekrar :KK48:
gerçekten çalışan insanların sonradan ev hanımı olması olmuyor bence ya
çalıştığınızda en azından emeğinizin bir karşılığını alıyorsunuz ama evde öyle olmuyor malesef :KK12:
saatlerce uğraş didin temizle 5 dakikada herşey eski haline dönüyor
emeğin bir karşığını görmeyince de insan üzülüyor haliye
en azından her şeyi ütülemeseniz mi acaba, hem o elektirk parasına da yazık :KK12:

Back
X