• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Döksün yahu o bana benzemesin. Bir ara "bu evin hali ne böyle" demeye başlayınca sıpa, korktum saldım. Uyarmıyorum pek. Erkeğin takıntılısı hiç çekilmiyor çünkü. İleride gelinden beddua almak istemem ahsjsjs. Kendi oyuncağını toplar, görevlerini yerine getirir tabi. Ama dağıtmasına engel olmuyorum.

o konuda haklısınız obsesif erkek cidden zor.

o zaman siz de biraz salıverin ucunda ölüm yok ya! evde alerjik bünyeli biri yoksa hiç gerek yok

ya da şu kendi süpüren aletlerden alsanıza ben az para çıkarayım ondan alıcam haftada bir bile süpürmek istemiyorum çünkü akdiwkd bana kalsa banyo bile duş alırken zaten temizleniyo yeaa kafasındayım açıkçası nedense kendi pisliğimden hiç rahatsız olmuyorum.

Ben kendime bir program yaptım, 2 günde bir süpürüyorum, asla ard arda süpürmem, süpürünce mutlaka yerleri viledayla yüzey temizleyici ve çamaşır suyuyla siliyorum, sonra ki süpürmeden geçen günüm de toz alıyorum, tüm evi, mobilyalarım güneş vurunca tozu belli ediyor, buna bazen koltuk silmekte ekleniyor, haftada 1 veya duruma göre 2 mutfak ve banyoya giriyorum dip, çamaşır sepetini dolmadan yıkamıyorum, süpürmediğim bir gün ütü yapıyorum, tabi ki her akşam yemek faslı, birde benim kedicik beni bir hayli yoruyor, onun bakımıda var, 2 günde bir yürüyüş yapıyorum, gece veya gündüz, pazar günleri asla iş yapmam çünkü eşim evdedir ve planımız oluyor, olmasa bile bir koltukta kıvranıp yatarız.
Bana ne mi kalıyor, koskoca bir babayı ahahah :-)

2 çocuğum var büyük 4 küçük 1 buçuk yaşında. Oturma odası, mutfak ve çocuk odasını hergün süpürüyorum. Çünkü mutlaka birşeyler dökülüyor. Es kaza birgün süpürmesem mok götürmüş gibi oluyor odaları. Saç, oyun hamuru kırıntısı, mutfakta ki ekmek kırıntıları, süpürmem için sebebim çok😀

Ama ütü konusunu abarttığınız kesin. Mecburi kıyafetler dışında hicbirsey ütülenmez bizim evde.
Hergün 10'dan 13.30 kadar ev işi için çok uzun geldi bana. Ayrıntılı birşey yapmayacaksam ev süpürme ve tuvalet banyo temizliği ve yemek için 1 buçuk saate yetiyor bana.

Kendime zaman ayırma konusunda, hergün kendime belirlediğim bir kitap okuma sayfası var onu okuyorum, kanaviçe işliyorum, yemek yaparken dinledigim bir video genelde oluyor. Kek, işini kızımla yapmak oldukça keyifli oluyor. Benim oglum küçük olduğu için kendime ait zamanim genelde akşam saatlerinde oluyor. Oğlum önceki gece 15-20 defa değilde 4-5 defa kalktıysa çok verimli geçiyor o akşamım. Çok kalktığı ve uykusuz kaldığım akşamlar film akşamı oluyor genelde, kafam sadece onu kaldırıyor çünkü.

Evet bu ütü işi benim de canımı sıkmaya başladı epey. Ama mesela nevesimlerib kırışık olması sinirimi bozuyor. Ütüleyince böyle kağıt gibi dümdüz yirim :)))

Süpürge kısmında beni anlamanıza sevindim. Görüyorum çünkü yahu leş gibi her yer. Süpürmeden olmuyor.

Yemek yapmayı hiç sevmediğim için oyalıyor o beni. O yüzden süre uzuyor. Ne yapayım diye düşünüp, yapıp çıkmak epey zamanımı alıyor çünkü kendini iterek yapıyorum.

Merhaba hatunlar

Epeydir yoktum buralarda, yokluğumda dertlerde boğulmadınız inşallah ahsjsjs. Neyse cıvıtmadan konuya gireyim.

Efenim son zamanlarda kabıma sığamıyorum. Zannediyorum 33. Yaşıma girmeye günler kala "zamanı en iyi şekilde değerlendirme" konusunda paniklemiş durumdayım. Dolayısıyla 24 saat asla yetmiyor ya da ben zamanı nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Tam da bu yüzden önceliklerimi, eylemlerimi, zamanı nasıl değerlendirdiğimi sorgular oldum. Bir arkadaşımla konuşurken "idrak sen ne ara böyle oldun" deyince hepten sorgulamaya başladım kendimi. Aslında şimdiye kadar sorun yoktu ama yapmak istediklerime zaman yetmediğinde ve ben buna aşırı sinirlenip adeta bir canavar gibi saldırma eğilimi gösterince bir sorun olduğunu fark ettim.

Konunun bu kısmında Parantez açayım, evet dert bu anacım. Bu dert canım bacım.

Size güne nasıl başladığımı ve neler yaptığımı, neleri yapmak isteyip vakit bulamadığımı yazayım. Siz de Allah rızası için bir el atın. Bunları yapmana gerek yok sen idrak ziyagilsin kendine gel deyin ama ikna edin. Çünkü kendi kendimi ikna edemiyorum ben.

Sabah sekizde uyanıyorum. Oğlumun kahvaltısını hazırlıyorum. Beraber kahvaltı yapıyoruz, biraz gıcık bir oğlum olduğu için hazırlanması uzun sürüyor. 9 buçukta okula götürüyorum onu. Eve dönünce yarım saat kadar sigara içip "aha valla yalnızım evde. Yeminle ev benim ve yalnızım" sefası sürüp, ardından yatakları topluyorum. Bulaşık makinesini boşaltıyorum ya da çalıştırıyorum.

Sonra çamaşır varsa yıkayıp asıyor, her gün mutlaka evi süpürüyorum. Tuvaleti temizleyip ütü yapıyorum. Yemek faslını da halledince saat 13.30 oluyor. Oğlumu almadan önce 2 saatim kalıyor. O iki saatte kitap mı okuyayım, örgü mü öreyim, karakalem mi çalışayım, ikinci üniversite okuyorum uzaktan, onun dersini mi çalışayım, oğlana bir kek mi çırpayım, cilt bakımı mı yapayım şaşırıyorum. Her şeyi yapmak istiyorum ama hiçbir şey yapamıyorum. Haftanın iki günü spora gidiyorum ama ne gitmek. Kan ter içinde koşarak.

Sürekli koşuyorum, sürekli ayaktayım ama elde var sıfır. Yani sıfır deyip haksızlık etmeyeyim kendime de YAPMAK zorunda hissettiklerimi yaparken, yapmak istediklerimi kaçırıyorum.

Şimdi sırasıyla sorayım. Siz her gün ev süpürüyor musunuz? Ben süpürmezsem aklım hep evin kirli olmasında kalıyor ve bir şeye odaklanamıyorum. Yani içimden bir ses "delirme idrak sen bu değilsin" dese de, mutlaka süpürüyorum. Lavabo tuvalet temizliği hadi mecbur yapılıyor. Yemek yapmaktan nefret ediyorum. Allahım ne olur hapla beslenilen çağa atlayalım diye dua ediyorum hani öyle bir nefret. Bunu da Eleyemeyiz, mecbur yapılacak. E ütü desen evet donlardan nevresim takımlarına, hatta pijama ve atletlere kadar ütülemek normal değil biliyorum ama engel olamıyorum kendime.

Anlayacağınız aklım "mühim olan sen, ailen ve çocuğun. Boş işlerle kendini yorup onlara yetersiz ve mutsuz olacağına bırak akışına" diyor ama bedenim beni dinlemeyip iş yapıyor sürekli.

Bir el atın bana yahu. Hayat kısa her şeyi de mükemmel yapma bırak pis kalsın bir gün ev. Sepette ütü kalsın sen otur anime çiz mutlu ol deyin. Ya da benim bu her şey olması gerektiği gibi olacak sonra kişisel isteklere zaman ayrılacak takıntımı nasıl yeneceğimi söyleyin.

Normalde oğlumun zamanından çalmam, o okuldan gelince yemek yeme ve mutfak toplama dışında iş yapmam onunla ilgilenirim. Ancak son günlerde her şeyi yapayım her şeye yetişeyim diye öyle koşuyorum ki, oğlanla oyun oynarken isteksizim, tahammülsüzüm.

Siz nasıl yetişiyorsunuz her şeye. TV izlemiyorum gün içinde açılmıyor bile. Telefon, internet desen çok az kullanıyorum. Hani bunlar da almıyor vaktimi. Çalışırken haftada bir ev temizler, işten gelip pratik bir yemek yapar sonra otururdum. Şimdi çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde yeten zaman şimdi yetmiyor. Tamam çalışırken bu kadar çok şey yapmak istemiyordum nasılsa vaktim yok diye, ancak şimdi vakit var yine yetmiyor.

İçimde coşkulu bir ev kadını varmış da açığa çıkmayı mı beklemiş ne olmuş anlamadım ki. Eltim mesela manyak gibi temizlik yapar ama bundan memnundur sever. Ben yapıyorum ama gün sonunda "çamaşır suyunda boğul inşallah idrak, mok vardı günü ziyan ettin. Al yine istediklerini yapamadın." diye kahroluyorum. Hani memnun da değilim düzen takıntımdan.

Ben nasıl zamanı verimli kullanırım nerede hata yapıyorum bir söyleyin. Yaşayacak mıyım? Böyle ruhumu silikonlu spreye satmışken yaşayamıyorum çünkü.

En dipten not: bir ev hanımının macera dolu gününü okudun anacım. Bdv bölümündeki bilimsel çalışmalara böylesine ucuz bir konu ile engel olduğum için özür diler, laf sokmak için hazırlandığın şu saniyelerde o muhteşem enerjini bana harcamamanı önemle rica ederim. Tişikkirlir.

Hergün çamasir olmiyor dogal olarak ütü olmuyor. Hergun makina calişmiyor bulasik olmuyor. Tencere cezve buyuk kaplar elde yikarim ben.
Hergun makinayla yerleri almam 2 gunde 1 ideal. Tozda iki gunde bir yetiyor.

Bunlara harcayacaginiz zamani kendinize harcayabilirsiniz.

Yerleri falan 10 gunde 1 supurup siliyorum.

Robot supurgem var Xiaomi hem supuruyor hep siliyor. Ben de 10 gunde 1 dipten temizlik yapsam yetiyor.

Sabah kalkip yataklari topluyorum, banyoyu temizliyorum. Gerekiyorsa toz aliyorum. Yemek yapmaya girisiyorum. Yemek bitince bulasiklar makinaya. Bunlar bitince supurgeyi calistiriyorum kendisi supurup siliyor.

Bulasik makinasini bos tutmaya ozen gosteriyorum. Cikan en ufak bulasigi bile hemen makinaya koyuyorum.. Evim acik mutfak oldugu icin tezgahtaki en ufak bir daginiklik bile kotu goruntuye sebep veriyor.

Yemek yapmayi seviyorum ama bazen hic yapasim gelmiyor. 2 saatte yapip 10 dakikada yenip bitince agrima gidiyor..:KK61:

Ayrıca bana çok abartililı yaptığın birşey gelmedi gayet normal rutin cocuklu evde

Yapılan işler fazla değil zaten ben çok fazla şey yapmak istiyorum :) dolayısıyla vakit yetmiyor. Yani bir tercih yapmam gerek. Ya yüreğimin götürdüğü yere gidicem ya da toz bezimin.

Evet bu ütü işi benim de canımı sıkmaya başladı epey. Ama mesela nevesimlerib kırışık olması sinirimi bozuyor. Ütüleyince böyle kağıt gibi dümdüz yirim :)))

Süpürge kısmında beni anlamanıza sevindim. Görüyorum çünkü yahu leş gibi her yer. Süpürmeden olmuyor.

Yemek yapmayı hiç sevmediğim için oyalıyor o beni. O yüzden süre uzuyor. Ne yapayım diye düşünüp, yapıp çıkmak epey zamanımı alıyor çünkü kendini iterek yapıyorum.
Pazar sabah yaptığım ilk şeylerden biri haftalık yemek listesi yapıp onlara göre eksikleri almaktır,böyle yapınca hangi gün ne yapacağım belli oluyor ve hiç bugün ne yemek yapsam sorusuyla boguşmuyorum. Çok rahat ettim bu şekilde.

Nevresimler kağıt gibi olacaksa kendinize ayırdığınız zaman azalacak. Ya kağıt gibi nevresimler yada idrakle kaliteli zamanlar, karar sizin 😀

Son düzenleme:
o konuda haklısınız obsesif erkek cidden zor.

o zaman siz de biraz salıverin ucunda ölüm yok ya! evde alerjik bünyeli biri yoksa hiç gerek yok

ya da şu kendi süpüren aletlerden alsanıza ben az para çıkarayım ondan alıcam haftada bir bile süpürmek istemiyorum çünkü akdiwkd bana kalsa banyo bile duş alırken zaten temizleniyo yeaa kafasındayım açıkçası nedense kendi pisliğimden hiç rahatsız olmuyorum.

O kendi süpüren aletlerin fiyatına bakmıştım bir ara. Günde üç kez süpürmek daha cazip geldi shsjjs. Gerçi çok zaman oldu belki artık ucuzdur.

Bende senin gibiydim kendimi misss gibi durdurdum.deli gibi temizlik yapan ben haftada sadece bir gün ev süpürüyorum.ya da bir gün mutfak salon süpür sil toz al ikinci gün oturma odası yatak odası ve banyoları yapıyorum.çamaşırı haftada bir ya da ili haftada bir yıkıyorum( iki kişiyiz) bir gün serili kalıyor ertesi gün ütü günü yapıyorum.iç çamaşırı ve atletleri asla ütülemem.nevresimleri üç haftada bşr değiştiriyorum.cnkü hergün duş alıyoruz pijamalarımızlada dışarda gezmedigimiz için yatagımızın temiz kaldıgını düşünüyorum.dik süpürge aldım.yemek yaparken biraz pis çalıştıgım için ve saçlarımı kuruttuktam sonra saçlarım döküldügü için her işlem sonrası dikey süpürgeyle mutfak ve banyoyu süpürüyorum.ve evime kim gelse pırıl pırıl diyor.sık sık temizlil yapmayı bırakıp temiz kullanmayı ögrendim.mesela cocugum yok ama oyun hamuru halımda gezmezdi sanırım oynamaları için yere bir örtü serer onun üzerinde oynatırdım.eşimde kıl dökmüyor cok şükür 🙈 ben cogu dertten kurtuldumm 💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻 Kendiöe bakmayı hayatımı yaşamayı ögrendim sizede tavsiye ederim 🙏🏼🙏🏼

Yapılan işler fazla değil zaten ben çok fazla şey yapmak istiyorum :) dolayısıyla vakit yetmiyor. Yani bir tercih yapmam gerek. Ya yüreğimin götürdüğü yere gidicem ya da toz bezimin.
Mesela ütü hiç yapmam ben çok zorda kalmadıkça esim zaten hep spor giyinir ütülük hiç işim olmuyor bayramdan bayrama :70:

Pazar sabah yaptığım ilk şeylerden biri haftalık yemek listesi yapıp onlara göre eksikleri almaktır 😀 böyle yapınca hangi gün ne yapacağım belli oluyor ve hiç bugün ne yemek yapsam sorusuyla boguşmuyorum. Çok rahat ettim bu şekilde.

Nevresimler kağıt gibi olacaksa kendinize ayırdığınız zaman azalacak. Ya kağıt gibi nevresimler yada idrakle kaliteli zamanlar, karar sizin 😀
Benim cok sinirim bozuluyosa üzerine yatak örtüsü seriyorum😂 bide kaliteli nevresimler oluyor.mesela porlandan aldım kırışmıyor.kırışanlarıda düşük devirde yıkayıp iyice çırpıp asıyorum gayet ideal.bunlara takılırsak ohooo.hayatım bi tadı kalmazz

Pazar sabah yaptığım ilk şeylerden biri haftalık yemek listesi yapıp onlara göre eksikleri almaktır 😀 böyle yapınca hangi gün ne yapacağım belli oluyor ve hiç bugün ne yemek yapsam sorusuyla boguşmuyorum. Çok rahat ettim bu şekilde.

Bana da atar mısınız o listeyi :)) nasıl sevmiyorsam üzerinde düşünmek bile zor geliyor. Bir haftalık gıda listesi istiyorum efem :)

:KK45:
Kız akut tonsillit olmuşum, doktora gidince haberim oldu kız ne diyon yavrum sen?
Kaç gündür boğazımda bir diken, bi yapış yapışlık, bir ağrı, vücudum kırgın ama "İyiyim yeav, sigarayı çoğalttım ondan boğazımın ayarı kaydı" diyordum.
Hafta başı taaaa İzmir-Manisa'lardan gardaşım geldi, "Nabıyon iyin mi?" diye halimi hatrımı sordu, dedim "Gırtlak kanseri ihtimalim var gibi geliyor ama yoktur herhal"... Dedi "Abla, siz ne çeşit insanlarsınız? Bu aileden bir ben mi kurtardım kendimi? Hasta olup niye doktora gitmiyonuz sizzz?!" Sonra "Aç bakem bi ağzını sen" dedi bağa. Açtım, "Bademciklerin zortlamış abla, doktora gitmemiz lazım, vücuduna dağılacak iltihabı, yahu ateşin bile yok!" dedi (Hemşire kendisi).

Bugün de sağ olsun kapımdan aldı, doktora götürdü.
Doktor bastırdı çubuğu dilime, "Hımm, mmm" dedi, "Penisilin" diyordu, dedim "Almiyim alerjim var, tahtalı köye şimdi gitmiyim kalsın" ...
"Dirençliymişsiniz" dedi, dedim "Est. biraz öyleyimdir", "Hayır, bu tabloda sürünerek gelir de hasta, sizde ateş bile yokmuş" dedi, "Güzel bakıyorsunuz demek kendinize" filan dedi, kardeşim dayanamadı gülmeye başladı, o güldükçe ben güldüm, 4 çeşit ilaç yazdı, gittik.
Yolda diyor ki bağa "Abla, bunu nasıl başarıyorsun?"
Dedim "Ablam, beyin gücü... İnkar ediyom. İnkarlan ateşi, mateşi yeniyom"
"Sus daha fazla konuşma, inanırım" dedi, dudaklarıma dokundu susturdu lakjhdajks.

İdrakcım, "Sallama". :KK70: En verimli öyle geçiyor, her şey süper oluyor.
Bak o kadar sallamadım ki, ateşim çıkmadı efil efil bademcik iltihapları yaşarken. :KK70:

Son düzenleme:
Back