• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Hergün ev süpürmem.
Hayatımda nevresim don vs ütülemedim.
Hergün lavabo niye temizleyeyim ki?
Birtek yemek rutin hergün yapilir...ha birde zaten akşamdan akşama yemek yenildiği icin bizim evde, bazen bir önceki günden sıklikla tek çeşit yemeğim hazırda olur.öğlenleri ev halkı farklı menüler yediği için peşpeşe iki akşam arada bazen aynı yemegi yemek bizde sorun olmuyor.

Ben evde olsam neler neler yaparım hayali kurdurdunuz bana.hayali bile yumuşacık.. 🤗

Gerçekten kirlendiği icin evi süpürüyorsanız ve bu şıkkı egale etmek istiyorsaniz her odada işlerinizi yaparken döküntü kalıntı oluşturmadsn yapmaya çalışın üstüne bir de supurme işi cikmasin...yok ben pislenmese de süpürürüm diyorsanız seansı 300-400 tl.arası sağlam bi terapi ilk günkü gibi yapar bilincinizin altını üstünü., o parayla haftalık düzenli bi yardımcı alarak da kurtulabilirisiniz tabi dağ gibi ev işlerininizden.oda bi seçenek😁

:KK45:
Kız akut tonsillit olmuşum, doktora gidince haberim oldu kız ne diyon yavrum sen?
Kaç gündür boğazımda bir diken, bi yapış yapışlık, bir ağrı, vücudum kırgın ama "İyiyim yeav, sigarayı çoğalttım ondan boğazımın ayarı kaydı" diyordum.
Hafta sonu taaaa İzmir-Manisa'lardan gardaşım geldi, "Nabıyon iyin mi?" diye halimi hatrımı sordu, dedim "Gırtlak kanseri ihtimalim var gibi geliyor ama yoktur herhal"... Dedi "Abla, siz ne çeşit insanlarsınız? Bu aileden bir ben mi kurtardım kendimi? Hasta olup niye doktora gitmiyonuz sizzz?!" Sonra "Aç bakem bi ağzını sen" dedi bağa. Açtım, "Bademciklerin zortlamış abla, doktora gitmemiz lazım, vücuduna dağılacak iltihabı, yahu ateşin bile yok!" dedi (Hemşire kendisi).

Bugün de sağ olsun kapımdan aldı, doktora götürdü.
Doktor bastırdı çubuğu dilime, "Hımm, mmm" dedi, "Penisilin" diyordu, dedim "Almiyim alerjim var, tahtalı köye şimdi gitmiyim kalsın" ...
"Dirençliymişsiniz" dedi, dedim "Est. biraz öyleyimdir", "Hayır, bu tabloda sürünerek gelir de hasta, sizde ateş bile yokmuş" dedi, "Güzel bakıyorsunuz demek kendinize" filan dedi, kardeşim dayanamadı gülmeye başladı, o güldükçe ben güldüm, 4 çeşit ilaç yazdı, gittik.
Yolda diyor ki bağa "Abla, bunu nasıl başarıyorsun?"
Dedim "Ablam, beyin gücü... İnkar ediyom. İnkarlan ateşi, mateşi yeniyom"
"Sus daha fazla konuşma, inanırım" dedi, dudaklarıma dokundu susturdu lakjhdajks.

İdrakcım, "Sallama". :KK70: En verimli öyle geçiyor, her şey süper oluyor.
Bak o kadar sallamadım ki, ateşim çıkmadı efil efil bademcik iltihapları yaşarken. :KK70:

En son kriptik tonsillit olduğumda vasiyetimi yazıyordum. Çok geçmiş olsun da nacizane samimiyete güvenerek yazıyorum manyak mısın karşim ahsjsjs. Çıldırdın mı o nasıl bir salmak. Tamam ben de böbreğim düşene kadar gitmem doktora ama o ateş nasıl çıkmaz onu anlamadım ben.

Salmak ve ben, mümkün değil I ıh. Yolu yöntemi ne ise söyle salayım. Oğlak burcuyum ben boru değil ahsjsjs.

Hergün ev süpürmem.
Hayatımda nevresim don vs ütülemedim.
Hergün lavabo niye temizleyeyim ki?
Birtek yemek rutin hergün yapilir...ha birde zaten akşamdan akşama yemek yenildiği icin bizim evde, bazen bir önceki günden sıklikla tek çeşit yemeğim hazırda olur.öğlenleri ev halkı farklı menüler yediği için peşpeşe iki akşam arada bazen aynı yemegi yemek bizde sorun olmuyor.

Ben evde olsam neler neler yaparım hayali kurdurdunuz bana.hayali bile yumuşacık.. 🤗

Gerçekten kirlendiği icin evi süpürüyorsanız ve bu şıkkı egale etmek istiyorsaniz her odada işlerinizi yaparken döküntü kalıntı oluşturmadsn yapmaya çalışın üstüne bir de supurme işi cikmasin...yok ben pislenmese de süpürürüm diyorsanız seansı 300-400 tl.arası sağlam bi terapi ilk günkü gibi yapar bilincinizin altını üstünü., o parayla haftalık düzenli bi yardımcı alarak da kurtulabilirisiniz tabi dağ gibi ev işlerininizden.oda bi seçenek😁

Siz bana deli mi diyorsunuz he?

Haklısınız çünkü ahsjsjjs. Ama şimdi o parayı vereceğime tozları yalayarak temizlerim daha az içim acır.

Geçen gün bir yerde bir yazı okudum adam eve gelmiş ev mis gibi kadin ise iş yapmaktan perişan, demiş bu böyle gitmez kadını değiştireyim,
Baska bir evde diğer adam eve gelmiş ev berbat ama kadin afet bakımlı giyimli saçı makyajı yerinde demiş evi değiştireyim bu ev bu kadına yakışmıyor, kısacası temizliğe vakit ayirdin diye kimse madalya takmıyor yaşasın watsons yazıyordu, gülümsetmedi değil doğruluk payida çok dimi :KK53:

Seni o kadar iyi anlıyorum ki hayır birde oturunca o işlerin çoğu bitmemiş oluyor onun acısını yaşamayan bilemez..işin kötüsü ne zaman bugün iş yapmıycam desem o gün biri gelir yerler zibil..nefret ediyorum mutfak temizliğinden neden kirlenir ki birde cift tezgah ve hepsi dolapları kaplı bazen diyorum ki keşke birileri gelse küçük bir eve taşısa beni bütün eşyaları mı kıyafet dahil atsa çok üzüleceğim parcalarım var ama atamıyorum..işin özü bu bence biri gelecek yaşayacak kadar eşya bırakacak gerisini atacak o zaman temizlik daha kolay olur bence

En son kriptik tonsillit olduğumda vasiyetimi yazıyordum. Çok geçmiş olsun da nacizane samimiyete güvenerek yazıyorum manyak mısın karşim ahsjsjs. Çıldırdın mı o nasıl bir salmak. Tamam ben de böbreğim düşene kadar gitmem doktora ama o ateş nasıl çıkmaz onu anlamadım ben.

Salmak ve ben, mümkün değil I ıh. Yolu yöntemi ne ise söyle salayım. Oğlak burcuyum ben boru değil ahsjsjs.

Aaa ondan iyi anlaşıyorum senle demek (Kardeşim de oğlak ve hayatımda gördüğüm en disipline insanlardan biri, sanki o benim ablam hea. Sizin kaderiniz bu galiba, deli manyakları eğlemek :KK70: ).

Bir çeşit manyağım, farkındayım ki senin de fark etmene sevindim. :KK70:
Çıkmadı, çok ilginç değil mi? Doktor da şaşırdı, bağışıklığıma yordu ama ben hala beyin gücüyle ateşi yendiğim konusunda ısrarcıyım, biraz daha yok saysam, iltihabı da kuruturdum belki kim bilir? :confused:

Şimdi İdrak, her gün ev süpürülmez; annemin yolu bu yol, biliyorum; sonra noluyor biliyor musun? Kol bacak her tarafın ağrılara kalıyor.
Ütü hele... Yapmam arkadaşım, "Ay sen çok güzel ütüledin, aiyy nasıl şahane oldu, a hayatta yapamam, aa kaç dakikada bitirdin? Mimkin diil" diye diye eşime kilitledim; ütülesin kıyafetlerini, ben ütülü şey giyemem zaten beni bozar; Allah muhafaza. Ben düz-ütüsüz şeyler, tamam. Nevresim takımı hele; zaten kırışacak bir şey ütülenir mi? Don niye ütülenir İdrak??

Aha bak iç çamaşırlarını ütüleme olayı annemin kankeytosu teyzemde vardı, "Mikrop barınmasın" fikri ile kadın, bi çocuklarını ütülemezdi evde hani (Beyinlerini ütülemesini saymıyorum)... Şu an o kolları hadi bi ütü yapsın bakalım, mümkün değil. Ne zaman ki hasta oldu, ondan sonra caydı bu ütülemelerden, kadın kendini gezmelere vurdu 50sinden sonra.

Yapma İdrakçım, salla; canına kastın mı var güzelim?
Arada eserlerse yap, tamam belli bir düzende tutmak için yap ama bu kadar değil yahu.

Çözüm çok basit hiç birseyi ütüleme canına yazık , sadece yazın tişört elbise vs utuluyorum o kadar , kisin kazak alıyorum çocuklarıma ve ütü istemeyen kıyafetler kadife pantalonlar bitti gitti , eş kisiside kendi utusunu yapıyor oh mis, bana ütülermisin dediğinde.ben ütü yapmamak için kazak giyiyorum ve alıyorum sende giy diyorum kendi utuluyor :)

utu nedir ya,cocuktan once bende oyleydim simdi esimin tum gomleklerini kaldirdim sorarsa 2 senedir kirlide diyom😂 tisort ve kotlari bile utulemiyorum nevresimleri de utulemiuorum katlayinca zaten kirisiyo diye telkinler vererek.

hergun ev supurmeye calisiyorum ama arasa atladigim oluyo, benimm icin en zoru o cunku oglum supurge yapmama izin vermiyo ya dugmesini kapatiyo ya da ver sunu diye elimden kapiyo kucagimda 2 yasjnda cocukla ev supurmek tum enerjimi aldigi icin yeter cok bile moduna giriyorum:)

yer silmeyi de hergun yapmiyorum o ne la oyle parkelerime yazik.

yemek konusu bizde baska isliyor o konuda bisi diyemicem. ama basit yemekler yap cesit olsun diye paralama yahu kendini ekonomik kriz var hersey ates pahasi at dudukluye kurufasulye ekmegi bana bana yeyin 2 gun:) pratik, ugrasi cok olmayan ve cesitlendirmeden yap bence. obezite kapimizda olmeyecek kadar yemek kafidir.

idrak hayat kisa, 35 yasinda bir yakinim bir gece uykusundan karisina nefes alamiyorum diye uyanmis oracikta ölmüs adamcagiz. olum sebebini bile bulamadilar, sebepsiz olum yazdilar belgelere. sabaha cikacagimizin garantisi yok yahu, bugun ölsen ardindan kalan cocugun esin utulu nevresimde uyuyor diye mutlu olmayacak. eminim suan da oyle bir beklentileri yoktur zaten sen de gozlerini kapatirsan sorun kalmaz yani.

ama, bunu yapamiyosan yapamayacaksan, denedigin halde basaramiyosan, sana en acilinden is hayati oneririm. hic is bulamiyosan gundelige git, temizlik askini oralarda korelt uzerine para kazandigin icin sevin ama hayatini heba etme. zaten nelerle bogusuyorsun, oyle minnos bir hayatin yok, kendinle sorunun ne ki daha cok zorlastiriyorsun.

kendine zaman ayir, hani o yapmak istediklerin var ya, onlardan bile siyrilip ayaklarini uzatip otur bi. kendini dinle ruhunu dinlendir, sonra hobilerine filan donersin yatmaktan agridiginda bi tarafin. ama once kendine don, kendini dinlendir, kendine iyi gel...

zaman nasil yetiyor konusuna gelince, hicbirimize yetmiyor. ben temizligi coook geri plana attim ancak benim de yapmaya calistigim baska bir is var, evden calistigim icin tum hayatimi etkiliuor, gun 24 saat ve biz bunun 16 saatini kullaniyoruz ya genelde, heh iste ben o gunun 20-22 saatini kullaniyorum oyle bile yetiyor diyemem de eh iste... uykularina kiyabiliuprsan hobilerin icin gece vakitlerini ayir.

utu nedir ya,cocuktan once bende oyleydim simdi esimin tum gomleklerini kaldirdim sorarsa 2 senedir kirlide diyom😂 tisort ve kotlari bile utulemiyorum nevresimleri de utulemiuorum katlayinca zaten kirisiyo diye telkinler vererek.

hergun ev supurmeye calisiyorum ama arasa atladigim oluyo, benimm icin en zoru o cunku oglum supurge yapmama izin vermiyo ya dugmesini kapatiyo ya da ver sunu diye elimden kapiyo kucagimda 2 yasjnda cocukla ev supurmek tum enerjimi aldigi icin yeter cok bile moduna giriyorum:)

yer silmeyi de hergun yapmiyorum o ne la oyle parkelerime yazik.

yemek konusu bizde baska isliyor o konuda bisi diyemicem. ama basit yemekler yap cesit olsun diye paralama yahu kendini ekonomik kriz var hersey ates pahasi at dudukluye kurufasulye ekmegi bana bana yeyin 2 gun:) pratik, ugrasi cok olmayan ve cesitlendirmeden yap bence. obezite kapimizda olmeyecek kadar yemek kafidir.

idrak hayat kisa, 35 yasinda bir yakinim bir gece uykusundan karisina nefes alamiyorum diye uyanmis oracikta ölmüs adamcagiz. olum sebebini bile bulamadilar, sebepsiz olum yazdilar belgelere. sabaha cikacagimizin garantisi yok yahu, bugun ölsen ardindan kalan cocugun esin utulu nevresimde uyuyor diye mutlu olmayacak. eminim suan da oyle bir beklentileri yoktur zaten sen de gozlerini kapatirsan sorun kalmaz yani.

ama, bunu yapamiyosan yapamayacaksan, denedigin halde basaramiyosan, sana en acilinden is hayati oneririm. hic is bulamiyosan gundelige git, temizlik askini oralarda korelt uzerine para kazandigin icin sevin ama hayatini heba etme. zaten nelerle bogusuyorsun, oyle minnos bir hayatin yok, kendinle sorunun ne ki daha cok zorlastiriyorsun.

kendine zaman ayir, hani o yapmak istediklerin var ya, onlardan bile siyrilip ayaklarini uzatip otur bi. kendini dinle ruhunu dinlendir, sonra hobilerine filan donersin yatmaktan agridiginda bi tarafin. ama once kendine don, kendini dinlendir, kendine iyi gel...

zaman nasil yetiyor konusuna gelince, hicbirimize yetmiyor. ben temizligi coook geri plana attim ancak benim de yapmaya calistigim baska bir is var, evden calistigim icin tum hayatimi etkiliuor, gun 24 saat ve biz bunun 16 saatini kullaniyoruz ya genelde, heh iste ben o gunun 20-22 saatini kullaniyorum oyle bile yetiyor diyemem de eh iste... uykularina kiyabiliuprsan hobilerin icin gece vakitlerini ayir.

Ölme olayini karistirmasaydin yahu gece gece kanım çekildi valla derdim yokken içimi sıktı bu düşünce resmen 😬😬😬😬😬 motive etmek icin ölümden bahsetmek 😁😁😁😁

Yere bakmıyorum mesela,böyle tavana bakarak yürüyorum😅

Ya ben var ya öyle bi zamanım olsa yatağa girerim ,Grey’s Anatomy nin son sezonunu izlerim 🥳

Ben de terlik giyiyorum evde. 🤪

Kaynanam der ki ben her gün yapıyorum da noldu sanki bir gün madalya takan mı oldu, aferin diyen mi oldu. Boşver ben gibi olma der. O da biraz takıntılıdır.

Hepsini bir güne sıkıştırmana gerek yok. Bir günde bir iş ve bir hobi olarak ilerle. Her gün wc temizliyorsan bunu geceleri yap. Öleceksin nasılsa. Kimse arkandan rahmetli temizdi demeyecek. Sayılı nefes demişler. Onu da temizlikle harcama. Sal kendini.

Tüy dökme olayı çok fena, eşimde tüy dökmuyor babamda tüy dökmezdi çok şükür, bir gün bir evde gördüm heryer kıldı sasirmistim o zaman öğrenmiştim erkeklerin bazıları tüy dökermiş kedi gibi :KK70: bizim evde muhabbet kuşu var sadece o tüy döküyor onada bir tül geçirdim kafesinin alt kismina kafam rahat evlerden irak ne diyim

aslında hergun yer supurmek mantıklı olanı bır kere cocukluyuz bırde ev cok kırlenmeden temızleyınce daha cabuk bıtıyor kırlenmesını beklersek her odaya ayrı ayrı zaman ayırmak gerek vakıt bızım ıcın zaten onemlı hemde enerjı kaybı

hergun wc mutfak banyo zaten cıflenmelı

e cocuk heryerı ellıyor halıyle gunluk tozda alınıyor

ben bırtek utuyu haftada bır yapıyorum camasırlar yıkanır gomleklerı ıslakken makınadan cıkınca utulerım askıda asarım kolalı gıbı kaymak gıbı olur hergun utu calıstırmak hem cok enerjı hem zaman kaybı

kıtap okuma tv ızleme ısını cocuk uyuyunca yapıyorum ben , gece kuşuyuz bız esımle cocuk zaten habıre araya gırer ne okudugunuzdan anlarsınız ne ızledıgınızden kı tv de ekrana her an ne cıkacak kestıremıyorsunuz reklamlar kanallar tehlıke oyuzden uyumasını beklıyoruz.

ben yemeklerı sabah kahvaltımı yaptıktan sonra yapıyorum aksamı beklemıyorum sabah erkenden aksam yemegını hazırlıyorum. ani mısafır gelır elektrık gıder su gıder cocuk huysuzlanır bırsey olur ben garantıcı ınsanım sabah tum ısım bıtmıs herseyım hazır olmus gerı kalan zaman eve bana cocuga kalmıs olmalı ... ıslerı saat saat bolunce evde durmadan kosusturma bosa enerjı harcama ve sadece yorulma kalıyor . sabah uyanıp ılk 2 saat ıcınde tum ısı bıtırıyorum ben ondan sonra vakıt bana kalıyor

Tüy dökme olayı çok fena, eşimde tüy dökmuyor babamda tüy dökmezdi çok şükür, bir gün bir evde gördüm heryer kıldı sasirmistim o zaman öğrenmiştim erkeklerin bazıları tüy dökermiş kedi gibi :KK70: bizim evde muhabbet kuşu var sadece o tüy döküyor onada bir tül geçirdim kafesinin alt kismina kafam rahat evlerden irak ne diyim
benım herıfcanda cok tuy dokuyordu tum vucudunu bacaklarda dahıl tras edıyor artık 2 senedır sırt gogus kısmı falan komple
ınanılmaz rahatladım resmen ev kırlenmez oldu :D
evı kırleten erkekler valla cocuktan beterler

Ben olsam ütüyü atlarım, en azından sadece gömlek pantolon gibi elzem şeyleri yaparım yada.
Bir de çocukla ilgilenmek benim için hayatın günlük akışını onu la paylaşmak anlamına da geliyor, yani beraber temizlik avcısı oyunu oynayıp yatak da topluyoruz, yada alıyoruz bir sandalye hop lavaboya çıkıyor, yemek de yapıyoruz..
Her gün temizlenen tuvalet, süpürme de çok zaman almaz sanırım.
Diğerleri de mecbur yapılacak ☺

Yapmak istediklerinizde ancak gün gün olur, bir gün orgu, bir gün kitap okuma gibi vs..

Her gün süpürge yapmıyorum ayrıca ütü çok mecburi şeyler dışında hiç yapmıyorum.tişörtler falan ütü istemiyor bizim pek.hiç kendimi ev işi ile yoramam.nasıl görmeyeyim diyorsun ya,bakma o zaman.bakmazsan görmezsin.ütü süpürge her gün yapılır mı ya

Keşke benimde içimdeki domestik ruhlu kadın ortaya çıksa, 15 yıldır ite kaka gidiyor ev hanımlığı. Bence azıcık da olsa zevk alıyorsun. Yoksa mümkün değil her gün don atlet ütülemek. Ütü dışında da hiç abartmıyorsun bence süpürme wc temizliği yemek yapma günlük rutindir zaten.

Bir de ben bir şeyler izlemeden ya da müzik dinlemeden ev işi yapamiyorum. Misal yemek yaparken telefondan ya film ya dizi ya belgesel bir şey izlerim muhakkak. Kulağımda müzik ev süpürürüm ya da çamaşır asarim falan. Çünkü sevmiyorum ev işini böyle tahammül seviyem artiyor bir nebze.

Back