Tombiş Hamilelerin Günlüğü

Kızlar ben menümu yazayim :)
Sabah (standart artik)
2 yumurta 1 dilim Kaşarlı omlet (haşlama midemi bulandiriyor nedense)
Salatalık
Domates
Yeşil biber
1 büyük bardak sut(sade içiyorum biraz kakao karistiriyorum icine)
Ara
1 elma
3 kayısı
10 12 tane leblebi
Ikindi
1 kase çorba
1 porsiyon yeşil fasulye
1 kase semizotlu yoğurt
Kızım yerken canım çekti 1 dilim kek yedim
Aksamda 3 ceviz 8 fındık yemem gerekiyor birde günlük mutlaka 1 maden suyu içiyorum vitamin kullanmayınca herseyden elimden geldigi kadar almaya çalışıyorum inşallah yetiyor dur kuzum a

Canim cok az Yemişsin nasıl dayandı n birde çalışıyorsun :) çok geçmiş olsun herkesde salgın var herhalde ama o kadarda dikkat etmişsin

İşten şubatta geri dönmek üzere ayrıldım canım.
Bakalım o vakte dönüş olur mu , erken mi olur hele bir minnoş doğsun da.
Evet bir salgın gidiyor, havalar sıcak, sular pis, her yer mikrop dolu doğal aslında da hamile kalınca insan ayağına toz bulaşsa mıkmıklanıyor.

Kabızlık var galiba ishali aradığınıza göre
O da kötü, bu da kötü ya.
İshalde vücut atıyor her şeyi, kabızlıkta da extra saklıyor evladiyelik gibi mübarek
Ay ne pohtan muhabbet oldu, kusiciiim.

Geçmiş olsun canım, ben de bugün ishal olma yolundayım Patates candır ya bakalım yarına düzelmezsem ben de patatesimi alır gelirim

Grupta yüzük kardeşliği gibi ishal kardeşliği kuracağız yakında desene
İnşallah olmazsın leydim.

Salı günkü raporum;

sabah; süt, 1 yumurta, peynir
öğlen; ılık süt
akşam; zeytinyağlı barbunya, yoğurtlu semizotu salatası
gece; 1 armut

Bugün pazarda epey dolandım spordan o da sayılsın . Başkan gör bunları gör

Gör deyince, bugün pazar dönüşü parktan geçiyordum, karşı yoldan da sahibiyle birlikte minik bir köpek geliyordu. Hani şu fare suratlı, sıçan bakışlı, makinede çekmiş tilki gibi olanlardan. Ben ona "rabbim neler yaratıyorsun, bu da köpek mi şimdi?" diye bakarken, hayvan durdu bir göbeğime bir suratıma nasıl bakıyor, kal geldi itoya. O da içinden kesin "rabbim neler yaratıyorsun böyle, şu döte göbeğe bak" demiştir

Günaydın kızlarr :) Umarım geceniz keyifle geçmiştir..

Dün akşam pertim çıkmış gibiydim yazamadım salı günü menümü..öncelik vazifededir anacım :) hemen yazalım

Sabah : 1 karışık tost + 1 dilim peynir ekmek ( ancak tutuyor öğlene kadar test edildi onaylandı )
ekmekler tabi çok tahıllı ekmek beyaz ekmek yasak kepek ekmekte gıdalardan demir almamızı azaltıyormuş
Ara : 1 avuç leblebi + üzüm karışımı
Öğlen : 6 adet minnacık tavuk kanadı
ara : 3 galeta
Aksam : 1 yk taze fasulye + 2 yk bulgur pilavı + 1/2 kase yoğurt
ara : bir dilim cevizli kek

nedendir bilinmez deli gibi cevizli kek aşerdim birde o yorgunluğun üzerine sen kalk kek yap eee yapmışken de bir dilim ye :) Akşam Ara öğünümde normalde galeta ya da bir minik tost var gece yatmadan bir saat önce gibi yiyorum ki gece uyurken kan şekerim çokkk düşmesin diye dr öyle dedi... malum gebelik şekeri var inşallah gebelikte kalır

sabah aç karnına tartıldım bugün .. daha kilo almamışım çok şükür hala 94,5 tayım 100 kg başlamıştım maşallah bana ama iki haftadır bir gram da gitmemiş sanırım artık bebiş büyüyor ben gizli küçülme yaşıyorum ya da öyle hayal ediyorum doktor çok gülmüştü şu soruma " hımm şimdi doktor hanım bebek 1,5 kg olduğuna göre suyu da kg ile aynı olur dendiğine göre ben tartıdakine göre 3 kg daha mı zayıfım yani bugün doğursam 3 kg daha mı zayıf olacağım " ne yaparsın işte kendimce züğürt tesellisi

rmys4203 hamileliğimde itti beni kuru kayısı çok severdim ama yiyemiyorum artık bende bazı sabahlar aç karnına kuru incir arasına ceviz koyup yiyorum ardından da birrr dolu bardakk suu hatta kesene kadar suu o da işe yarıyor bu konuda...

bir heves sardım şimdi keçe araştıracağım netten kızlar ... kendi lohusa tacımı, bebiş kapı süsünü vs kendim yapmak istiyorum becerebilirsem tabi... doğuma kadar evde tahmini bir ayım vardır herhalde diye düşünüyorum değerlendirmek lazım

Azkullanilmiskaynanamvar evet canım herseyden nem kapıyor uz bende gece 4 te uyudum burnum tıkandı hicbirsey yokken nefes alamadim kızıma iki gundur çok yoruyor emzik emiyor onu unutturmaya calisiyorum uykusu gelince saatlerce ağlıyor direk emzigi elinden almadım kestim tepesinden sinir oluyor ağzına alınca onsuz da yapamiyor 18 aylık daha

berdushh sen vermissindir bebis almistir canim dengelenmistir afiyet olsun canım. Canım birsey sormak istiyorum Karatay teyze şeker yüklemesi yapmayın diyo zararlı diye sende sorun oldumu doktor birsey dedim i insan iki arada bir derede kalıyor kızıma yaptirmistik ama birsey bilmiyordum bu konuyla ilgili midem çok bulanmisti ağır gelmişti allahtan birsey çıkmadı şeker hastalarına bakıldığı gibi parmaktan bakilmazmi ki

insallah oyle olmustur :)
Ya ben çok araştırdım şeker yüklemesini.. Kardeşim dr. benim öncelikle o uyardı ablacım yaptırmazsan ve eğer gebeliğe bağlı herhangi bir şeker durumu söz konusu olursa şeker sebebi ile ameliyat esnasında oluşabilecek komplikasyonlarda biz müdahale edemeyiz zorlanırız... ( annede kanama durmaması, o an girilen şeker koması vs. vs. gibi... ) Yani biz dr.lar olarak şekerin en çok kaça kadar çıktığını bilirsek müdahalemiz daha sağlıklı olacaktır dedi.. Hem senin içinde faydalı varsa birşey glecekte şeker hastası olmanı önlemenin tam zamanı... Önce kardeşime güvendim...
Sonra aile hekimime o da benzer şeyler söyledi...
En son da kadın doğumcuma ( çünkü onu yeni tanıyodum )

açıkcası ben yaptırma taraftarıyım ama önce 50 yoksa 100 saçma geliyor bana bir kerede al 75 gr tek olcumde teshis konulsun.. bende öyle oldu... benim hastanemde verilen şeker de güzeldi çilekli gazoz gibi kola kutusunda geldi zaten aynı gazoz içer gibi zevkle içtim

SELAM CNM YOK DUN OGLE DAYANAMADIM AVUC ICI KADAR ANTEP FISTIGI YEDIM :)
AYNEN INSAN YASAYINCA ANLAYAMIYO NE KADAR CABUK GECTIGININ BENDE ALLAHIM SU 4 AY GECSIN ARTIK MODUNDAYIM :)
AFIYET OLSUN CNM
AY BENDE BALIK PEK SEVMEM YEDIGIM BALIKTA AYDA YILDA 4 U GECMEZ
ANCA TR IKEN ANNEME 1 KERE HAMSI YAPTIRIRIM KIZARMIS TABI ONU YERIM BOOL LIMON ROKA TERE SOGAN ILE BI DAHA DA CANIM CEKMEZ :) OYSA NE KADAR DA FAYDALI AMA ISTE ZOR YIYEMEYINCE
YA SALGIN VARMIS ISTE DIKKAT EDIN KIZLARR OZELLIKLE HAMILE OLDUGUMUZ ICIN ILAC FALAN DA KULLANAMAYIZ
AA DEMLI LIMONLU SEKERSIZ CAY ICIN ISHALE IYI GELIYO PATATES YEMEK ISTEMEYENLER ICIN :)
AFIYET OLSUN BITANEM INSALLAH SU ISHALDE CABUCAK GECER GIDER
AY MASALAAH SANA CANIM NE GUZEL COK KILO ALMADIN
VALLA BENDE BAZEN HIC 25 YASINDA HISSETMIYORUM AMA VUCUT ILK DOGUMDAN BERI KILOLU BENIM :)
ISMI ILE YSASIN CANIM BENIM
VALLA BEN SENI DUSUNDUKCE HEYECAN BASIYO SANIRIM ARAMIZDA ILK SEN DOGURCAKSIN INSALLAH KOLAY RAHAT SAGLIKLI BIR DOGUM OLUR
Geçmiş olsun canım, ben de bugün ishal olma yolundayım Patates candır ya bakalım yarına düzelmezsem ben de patatesimi alır gelirim
SENDE MI ISHAL OLDUN CANIM KIYAMAM
DEMLI LIMONLU CAY IC SEKERSIZ CANIM IYI GELIR ISHALE GECMIS OLSUN
Güzelmiş canım adıyla yaşasın kuzucuk aynn canım akşama doğru benimde pili m bitiyor
SIZ NE ISIM DUSUNDUNUZ CNM
BENCE GAYET GUZEL CNM AFIYET OLSUN
HAHAHAHA CANIM YAA
AFIYT OLSUN BEBISE YARASIN INSALLAH :)
AY BEGENDIGIN SEYLERI BIZIMLE DE PAYLAS LUTFEN Azkullanilmiskaynanamvar ILE BU KONUYU KONUSMUSTUK BEN YAPMAYI DUSUNMUYODUM AMA KANIMA GIRDI HOSUMA GITTI FIKIR ALISVERISI OLUR BIZEDE BELKI BIZDE YPARIZ ALIRIZ :)
MASALLAH KILON DA GAYET IYI OLMUS CNM
BEN ILK HAMILELIGIMDE DOKTOR SORMADI BILE CNM SEKER YUKLEMESI SANIRIM BURADA YAPMIYOLAR
AMA TR DE YAPILIYO

AYY BEN 4. AYDAN BERI NE CEKIYORUM BU BURUN TIKANIKLIGINDAN NEDENI NI DE ANLAMADIM GECELERI SUREKLI UYANIK GEZIYORUM BOL SU ICIYORUM UZANDIGIM AN TIKANIYO OFF MIDEM DURSA BURNUM BASLAR BURNUM DURSA MIDEM YADA IKISI AYNI ANDA :)
INSALLAH BEBEGIN CABUK ATLATIR EMZIK BIRAKMA ISINI CNM

Tombis Hamilelerin 1.Etap Haftalık Menü Paylaşım Tablosu

İsim Pazartesi Salı ÇarşambaPerşembeCuma CumartesiPazar
1.Ahbirkingcharlesimolsa.....
2.Berdushh.....
3.Gel_pcpc.....
4.Rmys.....
5.Winstonlight.....
7........
8........
9........
10........
[TD]6.[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TR][/TR][TR][/tr] [TD]11.[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TR][/TR][TR][/tr]
[TR][/tr]
[TR][/tr]
[TR][/tr]

Hahahah leydimm yine güldürdün beni Afiyet bal şeker olsun ponçiğimize yarasın canım Ben ishalin kıyısından döndüm kardeşlik bozuldu

Salı günkü menümü de yazayım :

Sabah 1 haşlanmış yumurta, bir parça simit, peynir, 2 zeytin, domates, bir fincan açık çay

Ara : Üzüm, iki incir

Öğle yemeği : Tavuklu pilav, ayran, salata

Ara : Yine üzüm bu ara üzümle aşk yaşıyorum

Akşam : 1 tabak semizotu yemeği, yoğurt salata

Gece : 1 bardak süt

Su : 3 lt. Spor : 30 dk yürüyüş

@gel_pcpc abooo ne güzel yazmışsın hepimize öyle... Evet galiba başı ben çekeceğim hayırlısı anlatırım artık bol bol şu şöyle bu böyle diye inşallah... En fazla 40 ıma kadar görüşemeyiz sonra gelir dökülürüm ben :) hele bir o günler yaklaşsın da Rabbimin izni ile...ay bende bazen heyecanlanıyorum bazen çok garipsiyorum.. Evet karnım kocaman içinde kıpırtılar var ama benim karnım hep kocamandı o yüzden çok zorlamadı zaten hamile kalmadan önce de ay yavrumm kuzumm hamilemisin derlerdi tek büyük bölgem göbek olduğundan sanıyorum... Yani kısacası o karnımdaki kıpırtılarda olmasa pek anlamayacağım ki ... Birde ben bir yandan da diyorum ki kocişle aramıza gircek ben daha kocama doyamadım başbaşa kalmalara derken .... ay karışıkım doğal herhal hamileliktendir bu doğurunca geçer

bana sordunuz ben söyledim ... Sizin bebeler ne isimler düşündünüz ben onu sormadım ki bazen böyle kabalaşıyorum işte affedin

bu arada hele bi keçe malzemelerini toplayayım tamamdır başlarız paylaşımlara tabi önce iş yerinden de kurtulmak lazım.. Bence çok sevimli şeyler çıkar bizden denemek lazım mutlaka...

İyi geceler doğurunca sırım gibi kalacak anneler

Çarşamba raporum;
sabah; 2 yumurta, süt, peynir, armut
akşam; yoğurtlu semizotu salatası, 3 dal roka yaprağı (bu ara tavşan gibi hissediyorum kendimi )
gece; 1 şeftali

Bugün bayram temizliği gibi temizlik yaptım, en son cam silerken baktım iyice camın dışına tam erişemiyorum. Allah Allah niye acaba diye oraya daha esniyorken baktım ki göbeğim sıkışmış gitmiyor.
Adile Naşitli hani bir aile filmi vardı ya, Ayşen Guruda sürekli hamile olduğunu unutup "ben de ip atlayacağım", "ben de su taşıyacağım" falan diye şuursuzca her şeye atlardı, aha ben de 2. şuursuzum. Len dümbelek, ayı gibi hamilesin daha camda kapıda ne işin var değil mi?

Benim rahmetli babaannem, bütün doğumlarından önce -6 tane- evi dip köşe yapıp akşamına doğurmuş. Hatta rahmetli öldüğünde tüm evi ince ince temizleyip kova başında ruhunu teslim etmiş ki cenazeye gelenler "oha ev ışıl ışıl yanıyor" demiş hayret etmişlerdi ki kendisi evlerden ırak bir hastalıkla boğuşuyordu yani temizlik bile o halinde imkansız gibiydi. @EYLUL SILA , hep senin deden mi rahmet isteyecek, al benim babaannem de istedi

Neyse yahu yumurtadan girdim, nenemi öldürüp neye bağlayacağım bilemedim
Dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın kendinizi çok yormayın

berdushh ,aramızda ilk sen kucağına alacaksın bebeğini inşallah. Gelip bize "kızlar çok basitti, zart diye doğurdum ve doğumda 20 kilo verdim" dersin inşallah. (Yalansa bile de, yalanı bile güzel )

Hasta külotlarından aldım bugün. Hatta numune yolluyorlar (depend) , isterseniz bedava isteyebilirsiniz. Direkt totoya giyiyorsunuz don gibi peddi, külottu, aktı, taştı derdiniz olmuyor. Hastane çantama koyacağım.
Bir de yukarda reklamı geçen sleepy var, bebek bezi. Ücretsiz gönderiyorlar, içinde alt açma bezleri de var. 3 bebek bezi, 3 alt açma bezi. Yalnız böyle dedemin tütün kolonyası gibi kokuyor bezleri, onlarla toz alırım büyük ihtimal ama alt açma bezlerini kullanır kullanır atarım.

Çok yorgunum, ben kaçtım

Günaydınlar olsun kızlar...

Haftayı bitirmek üzere olmak ne güzel birşey yaaa ...

Azkullanilmiskaynanamvar sabah sabah gülmekten koptum çok tatlısın .. Doğumdan sonra tüm havadisleri vereceğim bende en az herkez kadar meraktayım kaç kg gidecek ne olacak sabun gibi kayacakmı çıkarken vs vs.. Rabbim babanene rahmet eylesin inşallah... Bende öyleyim biraz,karnım çıkmış burnumun üstüne ben hala ay cam silinecek ay perde yıkanacak halıları ne zaman versem acaba telaşındayım ama sanıyorum hepsını 2 eylülden sonraya bırakacağım çünkü o gün yaşasın özgürlükkk

Dün iş çıkışı alışverişe gittim ve artık benim için ritüel haline gelen manyetik kapılardan geçmeme sebebini anlatmam diye düşünürken güvenlik görevlisi kadın pardon da hanımefendi kapıdan geçin lütfen deyince yuhhhhh artıkk diye ani bir tepki vermek zorunda kaldım.... KAdın ancak o zaman uyandı ayyy hamilemisiniz diye.. benden ikinci bir yuhh ile beraber oradan sana nasıl gözüküyorum kelimeleri dökülüverdi ağzımdan hiççç huyum da değildir ama 8 ayın birikimi olsa gerek Ya evet sanıyorum hamilesiniz dediğinde de yine bir yyuhh artık ile ağzımdan dökülen 8 aylık hemde dedim.. Kadın demez mi yokk belli olmuyor o kadar olduğu aslaa aklıma gelmezdi diye... ayyyy kuzummm sarılıp öpesim geldi onu oracıkta olduğu yere yatırıp tüm yuhh artıklarımdan pişmanlık duydum resmen...

rmys4203 yavrum ismi ile yaşaşın inşallah çok güzelmiş ismi..Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin bana da bir kız yavrucak nasip etsin ileride inşallah ...

ay unutmadan çarşamba menümü yazayım kızlar yoksam ben onu unutur giderim..

sabah : Çok tahıllı ekmek ile hazırlanmış karışık tost + 1 dilim kek
ara : 1 dolu avuç leblebi ile kuru üzünm karışımı
öğle : 6 adet tavuk nuget + 2 dilim kızarmış peynir
ara : 1/2 dilim kek ( midem kazındı yanımda başka birsey yoktu )
akşam : Bir dolu tabak ıspanak ile bir kase yoğurt + 1 dilim ekmek
ara : 1 avuç antep fıstık

sabah açlıktan midem bulanıyordu resmen ... Bu ara bağırsaklarım çok tembel isyandayım...

berdushh teşekkür ederim canım allah sağ sağlim kucagimiza almayida nasip etsin inşallah. Ay benimde hiç belli değil dün bebek görmeye gittik arkadasa 7 8 haftalikmi diye sordu 2,5 kilo aldım onuda popodan aldim iki kız üst uste basenlere kaçak kat çıkıyorum resmen senin bide nerdeyse doğum olacak bir yuh ta benden gelsin
Bende süt sağma pompasi araştırıyorum Lansinoh elektirikli onerdi kullananlar ilk kızım sarılık oldu sürekli uyuyordu hiç uyandiramiyorduk emmedikcede sariligi arttı surekli hastaneye git gel yaptık şimdide aynısı olmasın sagip ağzına vereyim diyorum da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…