Tombiş Hamilelerin Günlüğü

Bugün ki menüm;

Sabah;tereyağlı peynirli yumurta,biber-domates ,1 kupa çay, 1 dilim köy ekmeği
Öğlen;4 küçük armut (tanesi kayısıdan biraz büyük gerçekten küçük yani:)

Ara öğün;1 avuç kabuklu çiğ fındık

Akşama yoğurtlu çorbam ve türlüm var 1 er kase onlardan yiyip günü kapatmayı düşünüyorum.

Spor ;20 dk yürüyüş yaptım kasığıma ağrı girince 20 dk da sonlandırdım
20 dk egzersiz

@gel_pcpc ya yeni okudum inan yazdıklarını.. Doğumla ilgili çok büyük korkularım var ben normalde dr a gitmeye korkar kapıdan girince pat yere düşer bayılırdım şimdi ben bile kendime şaşıyorum o kadar kanı nasıl veriyorum diye... Doğumu her seferinde soruyorum doktoruma nasıl olacak diye her seferinde de son ay bakarız aslı diyor... Ya ben normal dogururken korkudan onu sıkıştırır öldürürüm diyorum ona izin verirmiyiz sence diyor... Sezeryan daha mantıklı geliyor acı ve dayanma konusunda ama doğum sonrası yanlız olduğumu düşününce de normal daha mantıklı geliyor bir an önce ayaklanıp anneme gidebilmek için... ama dayanamam herhalde nasıl olur bilmiyorum hiçççç fikrim yok... Bayıltsınlar komple beni diyorum alsınlar bebişi ... ama ben sezeryanda sonda duydum cok agladım gecen aksam onu nasıl taktıracagız... Sonra duydum kı o dikişler çok acırmış ona nasıl dayanırız... amannn uzatırım ben böyle bunu sayfalarca yazarım nasıllar nedenler niçinler derken bakmışsın dopurmusuz hepımız o kadar olur

minik melek kızın için ne güzel isim düşünmüssün öyle yavrum ismi ile yaşasın...

Evet ilk defa konuşuyoruz teşekkür ederim.. Hamileliğimi hiç anlamadım ben çalışmaktan işe gidip gelmekten inşallah eylül ayında son ayımı tadıyla yaşayıp anlarım nasıl gittiğini.. Genel olarak bir sıkıntı yok ama.. inşallah bundan sonrada olmaz :)
Bende izne çıkınca yıkatırım da bayramda kayınvalidemler damlar bana o zaman sermem lazım sermesem ne olur acaba kaynana kızgın kazana atar mı ki beni diliyle... Ama doğumuma zaten 10-15 gün filan kalmış olacak çok kirlenmez herhalde ya...

Bu arada güzel temennilerin için teşekkür ederim... Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallah..

Selamlar,

Önce dünkü raporum;
sabah; 2 yumurta, süt, peynir, bir domates
öğlen; 1 simit, peynir (annem getirmiş )
akşam; salata
gece; 1 şeftali

Dün annemle konuşuyordum dedim bebek 2 kilo olsa sanki rahatlayacağım, hani doğsa bile inşallah yaşar o kiloyla ama şimdi korkuyorum falan diye. Annem de "manyak manyak konuşma, niye erken doğsun?" falan diye azarladı beni. Gece 10 gibi banyoya girdim, çamaşırımda 2-3 damla kan. Bir çığlık bastım, başladım ağlamaya. Eşime dedim bir duşa gireyim, sen hazırlan hemen acile gidelim. O da girmiş bu siteye buradan bakıyor kan normal mi falan diye Adam da haklı kadınlarla ilgili bir sorun olduğunda A'dan Z'te her şey burada. Neyse bacağımın kenarında bir sivilce vardı, meğer o patlamış, onun kanıymış, insan sivilceye sevinir mi, ohh çok şükür diye banyo kapısında bir posta da ona ağladım. (akıl akıl gel totoma takıl işte) Tüm geceyi de ya öyle olaydı, ya böyle olaydı, halamın bıyıkları olaydı amcan olurdu varsayımlarıyla geçirdim, huzursuz bir gündü vesselam.

Rabbim bebeklerimizi ve bizi korusun inşallah, vakti geldiğinde sağlıkla, hayırla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah.

Rica ederim.amin inşallah kolay olur. benim kayınvalidem çok tatlı çok iyi bir insan anlayışlı çok seviyorum onu sermesemde bişey demez ona güvenerekte sermeyeceğim :)))

Tombis Hamilelerin 1.Etap Haftalık Menü Paylaşım Tablosu

İsim Pazartesi Salı ÇarşambaPerşembeCuma CumartesiPazar
1.Ahbirkingcharlesimolsa...
2.Berdushh...
3.Gel_pcpc...
4.Rmys...
5.Winstonlight....
7........
8........
9........
10........
[TD]6.Maliyeci[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TR][/TR][TR][/tr] [TD]11.[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TR][/TR][TR][/tr]
[TR][/tr]
[TR][/tr]
[TR][/tr]

Ya ben alıntı yapıp yazmayı unutmusum.Winstonlight senin alıntının sonuna yazmisim e bizahmet olursun canım siz dogurmafan yetiscem inşallah beni bekleyin anacim
ay benim annemde 3 tane dogurdu hepsinin son gunune Kadar dip kose yapip gitmis hastaneye bide diyo ki sancim vardi haadi Dayan deyip islerimi bitirip oyle gittim hastaneye valla bu kafadan bende istiyorum anamin tirnagi bile olamam masallah sizin gibi kadinlara :))
de hadi yap artik su cocugu biz dogurup fitt olacaz sen daha cocuk yapcan canim :)
yaa evet bende aynisini dusunuyorum benim yuzumden mi emziremedim oglumu mahrum biraktim diye
bende siringa alcam ^hala firsat olmadi gogus ucu cikarmasi icin olmadi artik sut sagma makinasi alirim
Persembe menumu yazayım
Sabah
2 yumurta
Peynir
Domates
Salatalık
Biber süt
Ara
Ayran
Bir avuç leblebi
8 fındık
3 ceviz
Ikindi
1 kase çorba
1 porsiyon kuru fasulye
1 dilim ekmek
Ayran
Ara
Elma
Maden Suyu
afiyet olsun cnm
persembe den itibaren ekledim cnm listeye
afiyet olsun cnm
yaa bende biraz hizli yurudum mu kasiklarim agriyo wc ye gidesim geliyo sizde de oluyo mu kizlar
yaa sorma yalniz olunca insan herturlu dusunuyo ama madem sende yalnizsin Doktor mecburuuz demedigi surece normal yap inan normal dogumda sadece anlik agrin bebegi dogurunca hafif kaliyo ama iki 3 gune geciyo fakat sezeryan olursan isin daha zor aman egilip kalkma Amann agir kaldirma aman dikis acilmasin senin iicn de bebek icinde zor olma ihtimali var
bende yine nnormal istiyorum ama tabi ki doguma Kadar insallah bir sorun olmazsa
ay aman halisiz yere basinca hastalanmazlar ev senin sonucta niye karissinlar :)
senin rahatin oncelik olsun :))
Amin canim benimm
oyle cok Cabuk ta telasa verme kendini bu anlik korkular iyi degil dikkat et cnm saglikla kucagina almak nasip olsun insallah
Rica ederim.amin inşallah kolay olur. benim kayınvalidem çok tatlı çok iyi bir insan anlayışlı çok seviyorum onu sermesemde bişey demez ona güvenerekte sermeyeceğim :)))
kiz ev senin evin onlara ne ki aaa icimdeki cadi gelin ortaya cikti hee :))

cumanin menusu:

kahvalti:
peynirli domatesli tost
acik cay

ogle:
bir minnak dilim kirmizi mor orman meyveli Pasta :)
1 taze sikma meyve suyu

aksam:
1 kase taze fasulye
yogurt
avuc icim Kadar ekmek (tum elim Kadar degil yani :) )
1 erik 1 nektari

9.5 km yuruyus

Meraba benim 2ci hamileliğim oglumda gayet fit sayılırdım boyum 1.78 kilom 73 tü doğum:85 6aylık doğdu.doğumdan sonra ve ilerki senelerde kilomu veremedim uğraşmadım da üstüne dahada kilo aldım bu hamileliğimde tartıda 100ü gördüm çok üzüldüm mide iştahım kesildi 10kilo verdim 3,5aylık hamileyim 90kiloyum

Günaydın kızlar;
Sabah; yumurtalı menemen,dleme peyniri,biraz helva,1 dilim köy ekmeği 1 çay kaşığı nutella:)
ÖĞlen, mısır haşlayacağım 1 tane ondan bir kaç tane de armut yiyeceğim
Akşam, tavuk var 1 bardak ayran yanına.

Bugün avm ye gideceğim ondan yürüyüş yapmaycağım orada yeterince yürürüm akşam 20 dk egzersizimi yapacağım ve günü kapatacağım.

Sıkma canını tatlım sağlıklı kolay bir doğum yaptıktan sonra veririsin inşallah.kendini üzüp bebişini de etkileme.Eminim verirsin doğumdan sonra biraz dikkat et yediklerine biraz da hareket

Sıkma canını tatlım sağlıklı kolay bir doğum yaptıktan sonra veririsin inşallah.kendini üzüp bebişini de etkileme.Eminim verirsin doğumdan sonra biraz dikkat et yediklerine biraz da hareket
Yok üzülmüyorum artık hatta verdiğim için sevindim bile ..inşallah hepimix sonrasında verebiliriz

İnşallah canım benim ilk hamileliğim çok almak istemiyorum ben de korkuyorum açıkcası ama bebişide sağlıklı olsun istiyorum ondan dikkat etmeye çalışıyorum..
Evet dikkat etmek lazım dediğin gibi şimdi kaç kilosun ?birde büyüklerim dediği gibi sakın 2kişilik beslenme bütün hamileliği boyunca yiyemeyip çıkaranlar var yinede bebek besleniyor

canım maşallah ne kadar güzel kilo vermişsin böyle devam eder inşallah

Merhaba canım hoşgeldin Güzel kilo vermişsin hamilelikte canım, böyle de devam edersin inşallah. Doğumdan sonra da biraz dikkat ederek biraz yürüyüş egzersizle hepimiz güzel güzel vereceğiz kiloları

Hemen cuma günkü menümü paylaşayım

Sabah : 1/2 simit, beyaz peynir, 3 zeytin, domates, salatalık, biber, açık çay

Öğle : 2 köfte, makarna, yoğurt

Ara : 1/2 şeftali, 1/2 armut

Akşam : 3 çatal ızgara levrek bir parça helva (midem bulandı çok yiyemedim)

Gece : 1 bardak süt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…