- 30 Ocak 2015
- 908
- 1.411
- 34
-
- Konu Sahibi Gokmavisi90
Kolay gelsin canım dikkat et kendine pencere tehlikeli allah korusunİyi geceler doğurunca sırım gibi kalacak anneler
Çarşamba raporum;
sabah; 2 yumurta, süt, peynir, armut
akşam; yoğurtlu semizotu salatası, 3 dal roka yaprağı (bu ara tavşan gibi hissediyorum kendimi)
gece; 1 şeftali
Bugün bayram temizliği gibi temizlik yaptım, en son cam silerken baktım iyice camın dışına tam erişemiyorum. Allah Allah niye acaba diye oraya daha esniyorken baktım ki göbeğim sıkışmış gitmiyor.
Adile Naşitli hani bir aile filmi vardı ya, Ayşen Guruda sürekli hamile olduğunu unutup "ben de ip atlayacağım", "ben de su taşıyacağım" falan diye şuursuzca her şeye atlardı, aha ben de 2. şuursuzum. Len dümbelek, ayı gibi hamilesin daha camda kapıda ne işin var değil mi?
Benim rahmetli babaannem, bütün doğumlarından önce -6 tane- evi dip köşe yapıp akşamına doğurmuş. Hatta rahmetli öldüğünde tüm evi ince ince temizleyip kova başında ruhunu teslim etmiş ki cenazeye gelenler "oha ev ışıl ışıl yanıyor" demiş hayret etmişlerdi ki kendisi evlerden ırak bir hastalıkla boğuşuyordu yani temizlik bile o halinde imkansız gibiydi.seninle dogdum ben , hep senin deden mi rahmet isteyecek, al benim babaannem de istedi
Neyse yahu yumurtadan girdim, nenemi öldürüp neye bağlayacağım bilemedim
Dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın kendinizi çok yormayın
berdushh ,aramızda ilk sen kucağına alacaksın bebeğini inşallah. Gelip bize "kızlar çok basitti, zart diye doğurdum ve doğumda 20 kilo verdim" dersin inşallah. (Yalansa bile de, yalanı bile güzel )
Hasta külotlarından aldım bugün. Hatta numune yolluyorlar (depend) , isterseniz bedava isteyebilirsiniz. Direkt totoya giyiyorsunuz don gibi peddi, külottu, aktı, taştı derdiniz olmuyor. Hastane çantama koyacağım.
Bir de yukarda reklamı geçen sleepy var, bebek bezi. Ücretsiz gönderiyorlar, içinde alt açma bezleri de var. 3 bebek bezi, 3 alt açma bezi. Yalnız böyle dedemin tütün kolonyası gibi kokuyor bezleri, onlarla toz alırım büyük ihtimal ama alt açma bezlerini kullanır kullanır atarım.
Çok yorgunum, ben kaçtım
berdushh teşekkür ederim canım allah sağ sağlim kucagimiza almayida nasip etsin inşallah. Ay benimde hiç belli değil dün bebek görmeye gittik arkadasa 7 8 haftalikmi diye sordu 2,5 kilo aldım onuda popodan aldim iki kız üst uste basenlere kaçak kat çıkıyorum resmen senin bide nerdeyse doğum olacak bir yuh ta benden gelsin
Bende süt sağma pompasi araştırıyorum Lansinoh elektirikli onerdi kullananlar ilk kızım sarılık oldu sürekli uyuyordu hiç uyandiramiyorduk emmedikcede sariligi arttı surekli hastaneye git gel yaptık şimdide aynısı olmasın sagip ağzına vereyim diyorum da
ay insallah cok kolay bi dogum olour cnm normal mi dusunuyosun sezeryan mi yoksa akisina mi biraktin@gel_pcpc abooo ne güzel yazmışsın hepimize öyle... Evet galiba başı ben çekeceğim hayırlısı anlatırım artık bol bol şu şöyle bu böyle diye inşallah... En fazla 40 ıma kadar görüşemeyiz sonra gelir dökülürüm ben :) hele bir o günler yaklaşsın da Rabbimin izni ile...ay bende bazen heyecanlanıyorum bazen çok garipsiyorum.. Evet karnım kocaman içinde kıpırtılar var ama benim karnım hep kocamandı o yüzden çok zorlamadı zaten hamile kalmadan önce de ay yavrumm kuzumm hamilemisin derlerdi tek büyük bölgem göbek olduğundan sanıyorum... Yani kısacası o karnımdaki kıpırtılarda olmasa pek anlamayacağım ki ... Birde ben bir yandan da diyorum ki kocişle aramıza gircek ben daha kocama doyamadım başbaşa kalmalara derken .... ay karışıkım doğal herhal hamileliktendir bu doğurunca geçer
bana sordunuz ben söyledim ... Sizin bebeler ne isimler düşündünüz ben onu sormadım ki bazen böyle kabalaşıyorum işte affedin
bu arada hele bi keçe malzemelerini toplayayım tamamdır başlarız paylaşımlara tabi önce iş yerinden de kurtulmak lazım.. Bence çok sevimli şeyler çıkar bizden denemek lazım mutlaka...
Allah saglik versin kolay dogumlar olsun oinsalalh ismi ile ysasin cnm@gel_pcpc canım bende kilolu olunca simdiden çok almaktan korkuyorum 81.5 tim 83.6 84 arası çıkıyorum. Canım ben isim elif Liva düşünüyordum eşim annesinin adını koymakistedi fatma Liva olacak allah nasip ederse
Allah rahmet eylesin cnm babannene benim annemde temizlik hastasi hic ona cekemedim ben :)İyi geceler doğurunca sırım gibi kalacak anneler
Çarşamba raporum;
akşam; yoğurtlu semizotu salatası, 3 dal roka yaprağı (bu ara tavşan gibi hissediyorum kendimi)
gece; 1 şeftali
Bugün bayram temizliği gibi temizlik yaptım, en son cam silerken baktım iyice camın dışına tam erişemiyorum. Allah Allah niye acaba diye oraya daha esniyorken baktım ki göbeğim sıkışmış gitmiyor.
Adile Naşitli hani bir aile filmi vardı ya, Ayşen Guruda sürekli hamile olduğunu unutup "ben de ip atlayacağım", "ben de su taşıyacağım" falan diye şuursuzca her şeye atlardı, aha ben de 2. şuursuzum. Len dümbelek, ayı gibi hamilesin daha camda kapıda ne işin var değil mi?
Benim rahmetli babaannem, bütün doğumlarından önce -6 tane- evi dip köşe yapıp akşamına doğurmuş. Hatta rahmetli öldüğünde tüm evi ince ince temizleyip kova başında ruhunu teslim etmiş ki cenazeye gelenler "oha ev ışıl ışıl yanıyor" demiş hayret etmişlerdi ki kendisi evlerden ırak bir hastalıkla boğuşuyordu yani temizlik bile o halinde imkansız gibiydi.seninle dogdum ben , hep senin deden mi rahmet isteyecek, al benim babaannem de istedi
berdushh ,aramızda ilk sen kucağına alacaksın bebeğini inşallah. Gelip bize "kızlar çok basitti, zart diye doğurdum ve doğumda 20 kilo verdim" dersin inşallah. (Yalansa bile de, yalanı bile güzel )
Hasta külotlarından aldım bugün. Hatta numune yolluyorlar (depend) , isterseniz bedava isteyebilirsiniz. Direkt totoya giyiyorsunuz don gibi peddi, külottu, aktı, taştı derdiniz olmuyor. Hastane çantama koyacağım.
Bir de yukarda reklamı geçen sleepy var, bebek bezi. Ücretsiz gönderiyorlar, içinde alt açma bezleri de var. 3 bebek bezi, 3 alt açma bezi. Yalnız böyle dedemin tütün kolonyası gibi kokuyor bezleri, onlarla toz alırım büyük ihtimal ama alt açma bezlerini kullanır kullanır atarım.
Çok yorgunum, ben kaçtım
afiyet olsun cnm yaa beni gorenler de cok Kilo almamissin sadece karnin cikmis diyo oysa ben hem Kilo aldim hem karnim cikmis sen ha dogurdun ha dogurcan anlayamamislar mi :)Günaydınlar olsun kızlar...
Haftayı bitirmek üzere olmak ne güzel birşey yaaa ...
@winstonlight sabah sabah gülmekten koptum çok tatlısın .. Doğumdan sonra tüm havadisleri vereceğim bende en az herkez kadar meraktayım kaç kg gidecek ne olacak sabun gibi kayacakmı çıkarken vs vs.. Rabbim babanene rahmet eylesin inşallah... Bende öyleyim biraz,karnım çıkmış burnumun üstüne ben hala ay cam silinecek ay perde yıkanacak halıları ne zaman versem acaba telaşındayım ama sanıyorum hepsını 2 eylülden sonraya bırakacağım çünkü o gün yaşasın özgürlükkk
Dün iş çıkışı alışverişe gittim ve artık benim için ritüel haline gelen manyetik kapılardan geçmeme sebebini anlatmam diye düşünürken güvenlik görevlisi kadın pardon da hanımefendi kapıdan geçin lütfen deyince yuhhhhh artıkk diye ani bir tepki vermek zorunda kaldım.... KAdın ancak o zaman uyandı ayyy hamilemisiniz diye.. benden ikinci bir yuhh ile beraber oradan sana nasıl gözüküyorum kelimeleri dökülüverdi ağzımdan hiççç huyum da değildir ama 8 ayın birikimi olsa gerekYa evet sanıyorum hamilesiniz dediğinde de yine bir yyuhh artık ile ağzımdan dökülen 8 aylık hemde dedim.. Kadın demez mi yokk belli olmuyor o kadar olduğu aslaa aklıma gelmezdi diye... ayyyy kuzummm sarılıp öpesim geldi onu oracıkta olduğu yere yatırıp tüm yuhh artıklarımdan pişmanlık duydum resmen...
rmys4203 yavrum ismi ile yaşaşın inşallah çok güzelmiş ismi..Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin bana da bir kız yavrucak nasip etsin ileride inşallah ...
ay unutmadan çarşamba menümü yazayım kızlar yoksam ben onu unutur giderim..
sabah : Çok tahıllı ekmek ile hazırlanmış karışık tost + 1 dilim kek
ara : 1 dolu avuç leblebi ile kuru üzünm karışımı
öğle : 6 adet tavuk nuget + 2 dilim kızarmış peynir
ara : 1/2 dilim kek ( midem kazındı yanımda başka birsey yoktu )
akşam : Bir dolu tabak ıspanak ile bir kase yoğurt + 1 dilim ekmek
ara : 1 avuç antep fıstık
sabah açlıktan midem bulanıyordu resmen ... Bu ara bağırsaklarım çok tembel isyandayım...
oo canim dondun mu hg seni de eklim mi menu listesine hergun duzenli yazabilir misinTeşekkür ederim canım iyim dün geldim tatilden 1 haftada 1 kilo aldım(hemen bugün başladım dikkat etmeye.Sen nasılsın inşallah iyi gidiyordur hamileliğin.
ay bende istiyorum oglumda sadece 1 bucuk ay emzirebildimberdushh teşekkür ederim canım allah sağ sağlim kucagimiza almayida nasip etsin inşallah. Ay benimde hiç belli değil dün bebek görmeye gittik arkadasa 7 8 haftalikmi diye sordu 2,5 kilo aldım onuda popodan aldim iki kız üst uste basenlere kaçak kat çıkıyorum resmen senin bide nerdeyse doğum olacak bir yuh ta benden gelsin
Bende süt sağma pompasi araştırıyorum Lansinoh elektirikli onerdi kullananlar ilk kızım sarılık oldu sürekli uyuyordu hiç uyandiramiyorduk emmedikcede sariligi arttı surekli hastaneye git gel yaptık şimdide aynısı olmasın sagip ağzına vereyim diyorum da
afiyet olsun cnmDünkü menu
Yumurta
Kaşar
Salatalık
Domates
Biber
süt
Öğle
Çorba yoğurt
Kuru fasulye
Aksam bebek görmeye gittik ordada yarım mısır haşlama
1 elma
valla bence gece pedi de isini gorur ama tabi kisiden kisiye bebekten bebege degisir bu durumlar yasayip gorcezişler bugün fena yogundu ancak bakabildim.. Ya onu bana da söylediler hatta al yanında hastaneye götür dediler ama ben bir sorun olmadıkça gerek yok diye düşünmekteyim hala... Bir ara araştırmıştım elektrikliler çok pahalıydı...Dediğin markayı hiç duymadım ben philips avent filan bakmıştım.. Hafta sonu nasip olurda gezebilirsem sorarım bende buralarda hangisini tavsiye ediyorlar diye... İnşallah bu yavrucağında olmaz hiç sıkıntı..Şeyde yapabilirsin markaya karar verdikten sonra sıkıntı olduğu an eşin işten gelirken alsın sana şeklinde ben artık öyle karar verdim bir çok şeye ..
Bende bugün @winstonlight ın dediği sleepy bezden numune istedim ne özentiyim ya da nerede beleş oraya yerleşmiyim bilemedimbirde depend marka hasta kilotlarını inceledim mantıklı geldiii sanırım ondan da denemek istedim.. Lohusa kilodu alın diyorlar ya kanama çok olurmuş :S ben çok tecrübesizim de böyle her duyduğumu yapmaya çalışıyroum işin doğrusu aslında bu ben bu hamilelik doğum ve bebek bakma işi ile ilgili hiç birşey bilmiyorum
oh afiyet olsun cnmMerhaba kızlar ;
Sabah: Domates -salatalık ,yarım dilim esmer ekmek,1 bardak ayran
Öğlen:Tereyeğlı peynirli yumurta,domates-salatalık
Akşamazı yaptım biraz ondan yer ayran içerim.
Bugün temizlik yaptım dip-köşe ondan spor yapamadım belim biraz ağrıyor yarın yürüyüşlerime tekrar başlıyorum inşalllahhhhhhhh
hg canim nerelerdesinselam fıstıklarrr
bir yazdım bir kayboldum ,kusura kalmayın :)
düzenli menü paylaşıorsunuz ama ben buaralar pek yoğunum , ara ara yazarım inşAllah ,herkeslere sağlıklı gebelikler ,mutlu bebişler dilerim
afiyt olsun cnm^bnm :)Merhaba hamişlerim nasılsınız bakalım?
Menülerimi paylaşayım, Çarşamba günkü menüm :
Sabah : 1 haşlanmış yumurta peynir, 3 zeytin, yarım dilim ekmek, domates, biber
Ara : 1 elma, üzüm
Öğle : Izgara tavuklu sandviç
Ara : 1 kurabiye
Akşam : 1 tabak zeytinyağlı börülce, az pilav
Gece : 1 bardak süt
Perşembe günü :
Sabah : 1 haşlanmış yumurta, peynir, domates, biber, 4 zeytin, bir kaşık tahin-pekmez
Ara : 1/2 elma, 1/2 şeftali
Öğle : 1 tabak yoğurtlu semizotu yemeği, az makarna
Ara : 1 dilim kek
Akşam : az zeytinyağlı barbunya, 1 sebzeli köfte
Yatmadan da yine bir bardak süt içerim.
afiyet olsun cnmmBugün karnım taş gibi hatta bir ara ortadan ikiye çatlayacağım benim oğlan da oradan bir aduket çekip fırlayacak gibi oldum resmen ...
Gelelim Perşembe menüsüne
Sabah : 1 Karışık tost + 1 dilim peynir ekmek
Ara : kuru üzüm leblebi
Öğlen : Balıklı sandviç
Akşam : bol Peynirli makarna
Canım deli su Böreği çekti onun yerine yeni yöntemim maydonoz beyaz peynir ve haşlanmış makarna karışımı oluyor çünkü Börek şekerime çok dokunuyor :/
Neyse benlik şimdik bu kadar...bol bol dinlenmeli bir geceniz olsuninsallah
İyi geceler doğurunca sırım gibi kalacak anneler
Çarşamba raporum;
gece; 1 şeftali
, kulağım cinladi geldim.kız ben evi temizledim çam kapı ertesi gün dogurdum eşim boşuna demiyo karadeniz kadinisin diye:)rahmetli babannen kadar olmasamda iyiyimdir:)Dedemde rahmet istemiş:)
Var var mesajın alt bölümünde kalmış alıntının tabii.leptin gitti:)kiz mesajin nerde bisey yok :)
amin canım inşallah ben bu markanın göğüs kremi ni kullanmıştım yara olunca yine bu markanın göğüs ucu çıkarıcı si varmış benim bir göğsümun ucu yokta sorun yasamistim emzirirken ikinci çocuk daha şanslı oluyor herhalde tecrübeli davranın ca bunun için böyle şeylere dikkat edince ilk kızımda olmayınca bazen vicdan azabı çekiyorum neden ondada bu kadar tecrubeli olamadim diye .bende numune istedim merakla BekLIYORUM bu arada hero baby de mama gönderiyordu numune aklınızda bulunsun bebisler doğunca :) ben istemiştim hemen gelmistiişler bugün fena yogundu ancak bakabildim.. Ya onu bana da söylediler hatta al yanında hastaneye götür dediler ama ben bir sorun olmadıkça gerek yok diye düşünmekteyim hala... Bir ara araştırmıştım elektrikliler çok pahalıydı...Dediğin markayı hiç duymadım ben philips avent filan bakmıştım.. Hafta sonu nasip olurda gezebilirsem sorarım bende buralarda hangisini tavsiye ediyorlar diye... İnşallah bu yavrucağında olmaz hiç sıkıntı..Şeyde yapabilirsin markaya karar verdikten sonra sıkıntı olduğu an eşin işten gelirken alsın sana şeklinde ben artık öyle karar verdim bir çok şeye ..
Bende bugün @winstonlight ın dediği sleepy bezden numune istedim ne özentiyim ya da nerede beleş oraya yerleşmiyim bilemedimbirde depend marka hasta kilotlarını inceledim mantıklı geldiii sanırım ondan da denemek istedim.. Lohusa kilodu alın diyorlar ya kanama çok olurmuş :S ben çok tecrübesizim de böyle her duyduğumu yapmaya çalışıyroum işin doğrusu aslında bu ben bu hamilelik doğum ve bebek bakma işi ile ilgili hiç birşey bilmiyorum
oo canim dondun mu hg seni de eklim mi menu listesine hergun duzenli yazabilir misin
insallah eski duzenine donersin cnm bnm en yakin zamanda :) Allah can sagligii versin Kilo gider elbet
Hoşbulduk canım ekle yazarım tatil sezonunu kapattım bu sene düzenli bir şekilde yazarım bundan sonra inşallah.oh afiyet olsun cnm
ellerine saglik ev kirlenmez cabucak insallah :))
Hoşbulduk canım ekle yazarım tatil sezonunu kapattım bu sene düzenli bir şekilde yazarım bundan sonra inşallah.
Sağol canım inşallah kirlenmez diycem ama çok sıcak kapı pencere açık çok toz oluyor çabuk.
ben de halıları yıkamaya vercem haftaya bayrama kadar sermiycem dediğiniz gibi temizlik daha kolay oluyor.Bu arada ilk defa konuşuyoruz giremedim bayağıdır hoş geldiniz hamileliğiniz iyi gidiyordur umarım doğumunuza az kalmış inşallah kolay olur doğumunuzSorma ya bende halıları topladım geçen gün halısız süpürmek daha kolay evin içinde fırtınalar estirmek az da olsa serinlemek uğruna her yeri açıyoruz çünkü...