ama en azından yazın yanmıyosunuz ya cok sıcak degıl normal bı havası oluyoArtık hangi mübarek ettiyse duayı Allah kabul etmiş. Yağmur bi yandan soğuk bi yandan. Haziranda da kalorifer yanmaz ki.
Erzurumun soğuğu ile ilgili bölümde Evliya Çelebi şöyle yazmaktadır:
Erzurumda kış öyle sert olur ki, insanlar dervişe sorar:
-Nereden gelirsin?
-Kar rahmetinden gelirim, der.
-O yer hangi diyardadır? derler.
-Soğuktan Ere-zulüm olan Erzurumdur, der.
-Orada yaza rastladın mı hiç? derler. Derviş:
-Vallahi on bir ay yirmi dokuz gün orada kaldım, bütün halkı yaz gelir dediler amma ben görmedim,der ..
Evliya Çelebi bu nükteli ve abartılı anlatımını şöyle sürdürür:
Hatta bir kere bir kedi bir damdan bir dama atlarken havada donup kalır. Sekiz
aydan sonra bahar gelince, hava ısınınca, kedinin buzları çözülünce Mırnav! deyip
yere düşer.Yine Erzurumun soğuğu ile ilgili izlenimlerine şöyle devam eder
Bir adamın eli ıslak iken bir demir parçasına yapışsa derhâl donar; elinden demiri ve demirden eli ayırmak mümkün değildir. Eli demirden bin ah vah ile kurtarsa bile el ayasının derisinin bir bölümü demire yapışır kalır
Ay bi yandan iyiyim bi yandan kötüyüm
İyiyim çünkü bugün son sınavıma girdim
Kötüyüm çünkü toparlanmam lazım bu yurttaki tüm eşyalarımı toplayıp yeni yerime götürmem lazım ooooooooooof çok işim var çooooooooooooook
ama en azından yazın yanmıyosunuz ya cok sıcak degıl normal bı havası oluyo
ayyy onlar cok meşşaktli işler
Artık hangi mübarek ettiyse duayı Allah kabul etmiş. Yağmur bi yandan soğuk bi yandan. Haziranda da kalorifer yanmaz ki.
Erzurumun soğuğu ile ilgili bölümde Evliya Çelebi şöyle yazmaktadır:
Erzurumda kış öyle sert olur ki, insanlar dervişe sorar:
-Nereden gelirsin?
-Kar rahmetinden gelirim, der.
-O yer hangi diyardadır? derler.
-Soğuktan Ere-zulüm olan Erzurumdur, der.
-Orada yaza rastladın mı hiç? derler. Derviş:
-Vallahi on bir ay yirmi dokuz gün orada kaldım, bütün halkı yaz gelir dediler amma ben görmedim,der ..
Evliya Çelebi bu nükteli ve abartılı anlatımını şöyle sürdürür:
Hatta bir kere bir kedi bir damdan bir dama atlarken havada donup kalır. Sekiz
aydan sonra bahar gelince, hava ısınınca, kedinin buzları çözülünce Mırnav! deyip
yere düşer.Yine Erzurumun soğuğu ile ilgili izlenimlerine şöyle devam eder
Bir adamın eli ıslak iken bir demir parçasına yapışsa derhâl donar; elinden demiri ve demirden eli ayırmak mümkün değildir. Eli demirden bin ah vah ile kurtarsa bile el ayasının derisinin bir bölümü demire yapışır kalır
Malesef maleseeeeeeeeeeeef
Sen napıyosun
Erzurum'da olsan bıkarsın kardan soğuktan. Hiç -30 derecede yürüdün mü? Ben yürüdüm dışarı çıkınca suratım buz kesti, sıcak mekana varınca yarım saat sonra çözüldü:2: Yine de yazacaksan yukarıdaki ilçelerini yaz nispeten daha sıcak oluyorlar.
napıyım bende bıraz ders bıraz burası takılıp gıdıyorum
dun bi turlu yemek yıyemedım bızım burdakı alısverıs merkezının catısı suyla dolmus cökme risi var giremezsiniz dediler giremedim ama bugun 2 tane burger king menüsü hüplettim
Ay canım yazık ya açlık of bilirimnapıyım bende bıraz ders bıraz burası takılıp gıdıyorum
dun bi turlu yemek yıyemedım bızım burdakı alısverıs merkezının catısı suyla dolmus cökme risi var giremezsiniz dediler giremedim ama bugun 2 tane burger king menüsü hüplettim
napıyım bende bıraz ders bıraz burası takılıp gıdıyorum
Oyy erzurum valla sert karasal oldugundan en soguk il
bu kedili hikayeyi duymustumdamdan dama atlarken donmus
Ama güzel taraflarida vardir heralde
Oltutasi var ünlü
mesaj kutuna bak
az önce bende burger hüplettim rejiminede sanada dedim valla
offff ben şu indirimli 2 li menuler varya onlardan alıyorum sonraaa hüüüpppletiyorum cevremdekıler bakıyolar bu ıkı tane menuyu nasıl yıycek dıye
offff ben şu indirimli 2 li menuler varya onlardan alıyorum sonraaa hüüüpppletiyorum cevremdekıler bakıyolar bu ıkı tane menuyu nasıl yıycek dıye
Bende bakayım mı? Kutumda büyük hissediyorum
off çok fenasın canım çektii:26:
aayyy onu telefondan getirmiyolar anam ben yiyemiyorum öyleee afiyet bal şeker olsuun
aynı ben bayılıyorum hamburgerlere.Sonra spor yap basen gitsin diye uğraş piiuuuuu.offff ben şu indirimli 2 li menuler varya onlardan alıyorum sonraaa hüüüpppletiyorum cevremdekıler bakıyolar bu ıkı tane menuyu nasıl yıycek dıye
wuuuuhhhhuuu
aynı ben bayılıyorum hamburgerlere.Sonra spor yap basen gitsin diye uğraş piiuuuuu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?