Meme Reddi Yardım Lütfen

Evet yağlı sütü alsın diye önden sağıyorum. Bu şekilde kilo aldırabildim hep. Sütüçoğalttı sağmak, o kesin.

Nane sütün tadını çok değiştiriyormuş, adaçayı daha az değiştiriyor diyorlar. Bari ordan bir şey olmasın dedim. Emzirme danışmanı önerdi, 1 hafta denedim, azaldı sanki biraz, çok emdi o hafta, ona dayanarak söylüyorum. Kaka çok yeşil olunca acaba o yüzden mi diye bıraktım 2 küsür hafta. Değişmedi, başladım yine 4 gündür. Bu sefer de çok az emiyor. İlgisi var mı çözemedim.
Merhaba biz şuan 3buçuk ayı geçiyoruz ve tamamen aynı sorunlarla uğraşıyorum. Emmek istemiyor sütüm tazyikli, gün içinde 1-2 kez düzgün emiyor onun dışında sadece çığlık kıyamet. Sağdığım sütü çay kaşığıyla vermeye çalışıyorum onu da istemiyor. Siz naptınız şuanki durumunuz nedir aşabildiniz mi?

Merhaba,
4.5 aylık kızım. Daha önce de konu açtım, başkalarının konularının altında aradım çözümü ama yetmiyor. Çok kötü durumdayım. Bugün ilk defa 14.00'te emdi bebeğim.

Hipofiz bezi adenomum aşırı süt üretimine sebep oluyor. Doğumdan beri her gün sütüm biraz daha arttı. Mastitler vs çok uğraştırdı. Tazyik de çok çoğaldı. Kızım artık mücadele edemiyor. Memedeki sütün yüzde 80'ini sağıyorum, yine de tazyikli.

Uyku gerilemesiyle uğraşıyoruz yaklaşık 1 aydır. Pilates topunda ya da dolaştırarak emiyordu, artık onları da istemiyor. Ne şekilde uyutursam uyutiyim en son memede dalmak istiyor uykuya. Onu yapamadıkça sinirleniyor ve uyuyamıyor.

Emzirme danışmanıyla çalışıyorum. Blok emzirme, yatarak emzirme, makaslama, elle sağma yaptım. Bu yöntemlerle çocuk memeden iyice soğudu. En son eller serbest makine alıp sütün çoğunu sağarak emzirmeye çalışıyorum şimdi. Adaçayı içiyorum 4 gündür.

Endokrinolojiye de göründüm. Sadece ilaçla durdurulabilir, azaltılamaz ilaçla dedi. Fiziksel yöntemleri dene dedi. Sütten anlamam da dedi.

Kilo alımı 2.5 hafta önce düştü 4. ay atağı başlarken, sonra biraz emzirmeleri uzatarak günde 38 gr aldı 8 günde aylık ortalamayı yakaladı. En son kilosu iyi, sorun yok dedi doktor. Aşılar yüzünden sanmıştım ama huysuzluk çok arttı. Biberon vermeye çalışıyorum almıyor. Ne sütümü, ne mamayı. 3 biberon denedim.

Benim durumumda olan var mı, sütünüz hiç azalmadı mı? Tazyikli sütünüz hep devam etti mi? Ben ne yapmalıyım bu durumda? Çocuğumu aç bırakamam. Çok kötüyüm. Yardım edin lütfen.
Bende iki ay önce doğum yaptım sizinle hemen hemen aynı nedenlerden dolayı meme reddi yaşadık ama bende emzirenemistim ilk günlerde saralik olmuştu silikon üç kullandım sarılığı geçti ama meme reddi oldu hastanede emzirme danışmanına gittim dediğiniz gibi bir çok yöntemi denedim ama olmadı bebeğim şimdi emmeyi unutmuş o derece
Sütün tazikisini azaltmak için ilk önce pompa makina gibi sağımları bıraktım elle sağım en sağlıklısı birde en son bulduğun çare ve en çok işe yarayan da ramazan ayını değerlendirmem oldu iki gün oruç tuttum fark ettim ki tazik daha az oluyor bu sefer bebeğim memeyi hem daha iyi kavradı hem de daha kolay emdi birde çok sık emzirmen gerekiyor meme dolmadan emzir bebeğinle sık sık ten tene temas yap aoanu emzirirken onunla güzel güzel konuş sakinleştir ona hep her şeyin iyi olacağını emmesi gerektiğini söyle Allah yardımcın olsun amin gerçekten çok zor seni çok iyi anlıyorum

• Maşallah
Reactions: Gao
Bende iki ay önce doğum yaptım sizinle hemen hemen aynı nedenlerden dolayı meme reddi yaşadık ama bende emzirenemistim ilk günlerde saralik olmuştu silikon üç kullandım sarılığı geçti ama meme reddi oldu hastanede emzirme danışmanına gittim dediğiniz gibi bir çok yöntemi denedim ama olmadı bebeğim şimdi emmeyi unutmuş o derece
Sütün tazikisini azaltmak için ilk önce pompa makina gibi sağımları bıraktım elle sağım en sağlıklısı birde en son bulduğun çare ve en çok işe yarayan da ramazan ayını değerlendirmem oldu iki gün oruç tuttum fark ettim ki tazik daha az oluyor bu sefer bebeğim memeyi hem daha iyi kavradı hem de daha kolay emdi birde çok sık emzirmen gerekiyor meme dolmadan emzir bebeğinle sık sık ten tene temas yap aoanu emzirirken onunla güzel güzel konuş sakinleştir ona hep her şeyin iyi olacağını emmesi gerektiğini söyle Allah yardımcın olsun amin gerçekten çok zor seni çok iyi anlıyorum
O kadar zordu ki o dönem, düzelmenize çok sevindim. Kendimmiş gibi geliyor birinde meme reddini okuyunca.
Makineyle sağmam gerekiyordu bebeğin memeye dönmesini sağlayan yumuşaklığı oluşturana kadar. Hala bazen sağıyorum.

Elle sağdığımda mutlaka süt incisi oldum. Ayda en az 1 süt incisi durumum oluyor. Önden acıyla sağıp bebeğin ters taraftan emmesini sağlarsam anca düzeliyor. Geçen ay tüm gece emdi, anca sabah patladı. Çok acılı. O yüzden makineyi kullanmak zorundayım.

Sürekli üstsüz sarıldım. Her an yumuşak tutup memeyle buluşturdum. Yazdım kaç kere kaç dk emdiğini. Gün boyu 2şer dakika emerek yenidoğan döneminden daha fazla sayıda emdi. Tam 2 ay sürdü uyku gerileme. Sabah tazyik daha fazla olduğundanmış, 6 saat emmediği oluyordu. Bekledim, denedim sabırla. Gece de uyumadıkça emdi. Böyle böyle aylık 500 gr alıyor 2 aydır. Çok şükür.

Şimdi daha iyi. Sadece uyumak için değil acıktığında da emiyor. Zorlanıyor ama sanırım büyüdükçe daha iyi tolere ediyor dönemine geldik. Her gün şükrediyorum. Keşke sağmayı bırakabilsem ama olmuyor. Biraz fazla uyusa sağmak zorunda kalıyorum. En düşük modda. Uzun sürüyor tabi.

Meme uyku bağlantısı verdim sanırım uyku sersemi meme vererek. Emmeden uyumuyor artık. Emsin de durumundayım hala. Şırıngayla sağdığımı bazen veriyorum. Ama alıştırma bardağı da comotomo biberon da işe yaramadı. Sütü memeden istiyor.

O kadar zordu ki o dönem, düzelmenize çok sevindim. Kendimmiş gibi geliyor birinde meme reddini okuyunca.
Makineyle sağmam gerekiyordu bebeğin memeye dönmesini sağlayan yumuşaklığı oluşturana kadar. Hala bazen sağıyorum.

Elle sağdığımda mutlaka süt incisi oldum. Ayda en az 1 süt incisi durumum oluyor. Önden acıyla sağıp bebeğin ters taraftan emmesini sağlarsam anca düzeliyor. Geçen ay tüm gece emdi, anca sabah patladı. Çok acılı. O yüzden makineyi kullanmak zorundayım.

Sürekli üstsüz sarıldım. Her an yumuşak tutup memeyle buluşturdum. Yazdım kaç kere kaç dk emdiğini. Gün boyu 2şer dakika emerek yenidoğan döneminden daha fazla sayıda emdi. Tam 2 ay sürdü uyku gerileme. Sabah tazyik daha fazla olduğundanmış, 6 saat emmediği oluyordu. Bekledim, denedim sabırla. Gece de uyumadıkça emdi. Böyle böyle aylık 500 gr alıyor 2 aydır. Çok şükür.

Şimdi daha iyi. Sadece uyumak için değil acıktığında da emiyor. Zorlanıyor ama sanırım büyüdükçe daha iyi tolere ediyor dönemine geldik. Her gün şükrediyorum. Keşke sağmayı bırakabilsem ama olmuyor. Biraz fazla uyusa sağmak zorunda kalıyorum. En düşük modda. Uzun sürüyor tabi.

Meme uyku bağlantısı verdim sanırım uyku sersemi meme vererek. Emmeden uyumuyor artık. Emsin de durumundayım hala. Şırıngayla sağdığımı bazen veriyorum. Ama alıştırma bardağı da comotomo biberon da işe yaramadı. Sütü memeden istiyor.
Pek duzeldik diyemeyiz çünkü kızım meme ucunu alıyor emmesi de boşa gidiyor boşuna yoruluyor 😔 çok çaresiz bir durum gerçekten sütün tazikisini oruç tutarak biraz durdurduğumu düşünüyorum ne kadar doğru olmasa da süt açısından. yapmak zorunda kaldım sizde bir gün oruç tutun belki sizinde tazikli sütünüz yavaşlar sağım yapmazsınız artık İnşallah

Pek duzeldik diyemeyiz çünkü kızım meme ucunu alıyor emmesi de boşa gidiyor boşuna yoruluyor 😔 çok çaresiz bir durum gerçekten sütün tazikisini oruç tutarak biraz durdurduğumu düşünüyorum ne kadar doğru olmasa da süt açısından. yapmak zorunda kaldım sizde bir gün oruç tutun belki sizinde tazikli sütünüz yavaşlar sağım yapmazsınız artık İnşallah
Benim şekerim, gebelik şekerinden sonra düzelmedi galiba. Sürekli elim ayağım titriyor açlıkta. Çok da az uyuyunca. Genelde tek başıma bakıyorum. Ağırlaştı artık. Cesaret edemedim oruca. Alerjik bir bebek. O yüzden birçok şeyi yemiyorum. Diyetteydim 2 aya yakın. Yeni yeni açıyorum. Badem, incir falan yedim geçen gün, hemen çoğaldı süt. Etkili gerçekten beslenme

Bizimki de 2. Ayda özellikle, tazyiği durdurmak için ucunu ısırırdı. Çok garibanlar 😊

Back
X